ioannis114 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπερα σε όλους. Είμαι 21 ετών και έχω στο όνομα μου ένα διαμέρισμα το οποίο το διαχειριζόταν η μητέρα μου. Τελειώνω τώρα την θητεία μου και σκεφτόμουν να μείνω εκεί αλλά το έχουμε ήδη νοικιασμενο. Ειναι αλήθεια οτι δεν εχουμε δικαιωμα εξωσης;Άρα η μόνη μου επιλογή είναι να συμφωνήσουν και οι ίδιοι να φυγουν. Ευχαριστώ σε όλους !! Επεξ/σία 28 Μαρτίου 2020 από ioannis114
leolipop Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 Αν δεν εχει αλλαξει κατι τον τελευταιο καιρο , σε περιπτωση ιδιοκατοικησης μπορεις να σπασεις το συμβολαιο μισθωσης.
dtzgr Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 Απ' όσο γνωρίζω, το κρίσιμο στοιχείο είναι αν έχει συμπληρωθεί τριετία από την έναρξη της συγκεκριμένης μίσθωσης. Αν δεν έχει περάσει τριετία από τότε που μπήκαν μέσα οι συγκεκριμένοι ενοικιαστές, τότε πρέπει να συμφωνήσουν να φύγουν. Αν δεν συμφωνούν, μπορούν να μείνουν μέχρι να συμπληρωθεί η τριετία και ο μόνος τρόπος να βγουν είναι να καταγγείλει ότι δεν είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους (πχ δεν πληρώνουν). Αν είναι εντάξει, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα άλλο από να περιμένεις. Αν έχει περάσει η τριετία: - αν έχεις συμβόλαιο ορισμένου χρόνου, μπορείς να τους ενημερώσεις ότι στη λήξη θα χρειαστείς το διαμέρισμα και δεν θα ανανεώσεις. Αλλιώς, για νωρίτερα, μόνο αν συμφωνήσουν. - αν έχεις αορίστου, ενημερώνεις ότι θα χρειαστείς το διαμέρισμα και δίνεις εύλογη προθεσμία μερικών μηνών για να αποχωρήσουν. 2
GREGORYMO Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 3 λεπτά πριν, dtzgr είπε Απ' όσο γνωρίζω, το κρίσιμο στοιχείο είναι αν έχει συμπληρωθεί τριετία από την έναρξη της συγκεκριμένης μίσθωσης. Αν δεν έχει περάσει τριετία από τότε που μπήκαν μέσα οι συγκεκριμένοι ενοικιαστές, τότε πρέπει να συμφωνήσουν να φύγουν. Αν δεν συμφωνούν, μπορούν να μείνουν μέχρι να συμπληρωθεί η τριετία και ο μόνος τρόπος να βγουν είναι να καταγγείλει ότι δεν είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους (πχ δεν πληρώνουν). Αν είναι εντάξει, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα άλλο από να περιμένεις. Αν έχει περάσει η τριετία: - αν έχεις συμβόλαιο ορισμένου χρόνου, μπορείς να τους ενημερώσεις ότι στη λήξη θα χρειαστείς το διαμέρισμα και δεν θα ανανεώσεις. Αλλιώς, για νωρίτερα, μόνο αν συμφωνήσουν. - αν έχεις αορίστου, ενημερώνεις ότι θα χρειαστείς το διαμέρισμα και δίνεις εύλογη προθεσμία μερικών μηνών για να αποχωρήσουν. Έτσι είναι.
paylidis Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) δεν υφισταται πλεον η εξωση για ιδιοκατοικηση. Δες ποτε ληγει το συμβολαιο και ενημέρωσε τους ενοικους εγκαίρως και εγγράφως ότι δεν προτίθεσαι να συνεχίσεις την ενοικίαση του ακινήτου ωστε να το εκκενώσουν με τη λήξη του συμβολαίου... Επεξ/σία 28 Μαρτίου 2020 από paylidis
xsterg Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 εχεις δικαιωμα να τους πεις να το αφησουν για ιδιοκατοικηση ανεξαρτητως του εαν εχει περασει η τριετια η οχι. απλα θα σου ελεγα να το πεις ομαλα. προετοιμασε τους τοσο λεκτικα οσο και δινοντας τους χρονο να βρουν νεο σπιτι. εν αναγκη ψαξε και εσυ μαζι τους για νεο σπιτι. βρες καποιο που να θεωρεις οτι καλυπτει τις αναγκες τους και πες τους το. εαν μεχρι τωρα εχεις καλες η τυπικες σχεσεις μαζι τους μην πας στην αντιθετη οχθη και δημιουργησεις εχθρικο κλιμα. ας χωρισετε τουλαχιστον ουδετερα.
kallair Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 13 λεπτά πριν, xsterg είπε εχεις δικαιωμα να τους πεις να το αφησουν για ιδιοκατοικηση ανεξαρτητως του εαν εχει περασει η τριετια η οχι. απλα θα σου ελεγα να το πεις ομαλα. προετοιμασε τους τοσο λεκτικα οσο και δινοντας τους χρονο να βρουν νεο σπιτι. εν αναγκη ψαξε και εσυ μαζι τους για νεο σπιτι. βρες καποιο που να θεωρεις οτι καλυπτει τις αναγκες τους και πες τους το. εαν μεχρι τωρα εχεις καλες η τυπικες σχεσεις μαζι τους μην πας στην αντιθετη οχθη και δημιουργησεις εχθρικο κλιμα. ας χωρισετε τουλαχιστον ουδετερα. 23 λεπτά πριν, leolipop είπε Αν δεν εχει αλλαξει κατι τον τελευταιο καιρο , σε περιπτωση ιδιοκατοικησης μπορεις να σπασεις το συμβολαιο μισθωσης. o νομος περι ιδιοκατοικησης εχει καταργηθει πανω απο 10ετια... Αν δεν εχει περασει 3ετια δεν μπορεις να βγαλεις τον αλλον, παρα μονο αν ειναι ασυνεπης με τις πληρωμες, κ υστερα απο δικαστηριο. 1
xsterg Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 εχω την εντυπωση οτι η ιδιοκατοικηση ειναι ο μονος λογος "εξωσης" σε συνεπη ενοικιαστη. αν υπαρχει καποιος δικηγορος ας μας διαφωτισει επ αυτου.
Joshua21 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 1 λεπτό πριν, xsterg είπε εχω την εντυπωση οτι η ιδιοκατοικηση ειναι ο μονος λογος "εξωσης" σε συνεπη ενοικιαστη. αν υπαρχει καποιος δικηγορος ας μας διαφωτισει επ αυτου. Η εντύπωση σου είναι λανθασμένη, έχεις μείνει πάνω από 20 χρόνια πίσω: "Αυτό που δεν γνωρίζουν τις περισσότερες φορές οι μισθωτές, αλλά ούτε και οι εκμισθωτές, είναι ότι η ιδιοκατοίκηση δεν συνιστά πλέον νόμιμη αιτία αποβολής του μισθωτή από την κατοικία, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί αυτή ως κατοικία του ιδιοκτήτη ή του συζύγου ή των τέκνων του, εφόσον ο ν. 1703/1987, που την προέβλεπε ως νόμιμο λόγο καταγγελίας της μίσθωσης, έχει πάψει να ισχύει από την 01/01/1997." https://www.nomikosodigos.info/guide/simple-legal/695-misthosi-katoikias-i-exosi-gia-idiokatoikisi-idiohrisi
29gk Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 2 λεπτά πριν, xsterg είπε εχω την εντυπωση οτι η ιδιοκατοικηση ειναι ο μονος λογος "εξωσης" σε συνεπη ενοικιαστη. αν υπαρχει καποιος δικηγορος ας μας διαφωτισει επ αυτου. Να το γραψω και εγω, οτι ιδιοκατοικηση ΔΕΝ υφισταται πλεον. Αυτο που ισχυει ειναι η τριετια και τιποτε αλλο. Στα επαγγελματικα αντιθετα, υπαρχει η δυνατοτητα για απαιτηση ιδιοχρησης αν και με ορους. Πρακτικα βεβαια, ολα αυτα πανε για τουλαχιστον μετα τον Μαιο. Και περιμενω αλλους 1000 να γραψουν οτι δεν υπαρχει πια δικαιωμα ιδιοκατοικησης για να εξακολουθησουν καποιοι να νομιζουν οτι γουσταρουν.
MauroPaltoudias Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, 29gk είπε Και περιμενω αλλους 1000 να γραψουν οτι δεν υπαρχει πια δικαιωμα ιδιοκατοικησης για να εξακολουθησουν καποιοι να νομιζουν οτι γουσταρουν. Δεν ισχύει πια η έξωση λόγω ιδιοκατοίκησης. 999 to go. (Χωρίς πλάκα τώρα, όντως δεν ισχύει στις αστικές μισθώσεις. Ισχύει η ελάχιστη παραμονή τριετίας, ανεξαρτήτως συμβολαίου, πχ για συμβόλαιο ενός ή δύο ετών / ο χρόνος υπολογίζεται από την ημερομηνία υπογραφής της όποιας ανανέωσης) Επεξ/σία 28 Μαρτίου 2020 από MauroPaltoudias
ioannis114 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 Δέχομαι λοιπόν ότι δεν ισχυει. Αλλά ποτε άλλαξε;3 χρόνια πριν αν θυμάμαι καλά κάποιος γνωστός μου δεν αντιμετώπισε προβλημα, τους είπε ότι το χρειαζόταν για ιδιοκατοίκηση και όλα κομπλέ. Απλά δεν ξέρουν ότι δεν ισχυει; Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια.
MauroPaltoudias Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Δεν άλλαξε τίποτα πριν 3 χρόνια. Πολύ απλά, το πιο πιθανό είναι να έγινε κοινή συναινέσει. Δεν του έφεραν αντίρρηση. Συναίνεσαν, αποχωρώντας. Αλλά αυτό γίνεται σε κάθε περίπτωση (π.χ. σπάει η τριετία πριν την παρέλευσή της, αν συμφωνήσουν από κοινού και τα δύο μέρη). Επεξ/σία 28 Μαρτίου 2020 από MauroPaltoudias
kallair Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 2 λεπτά πριν, ioannis114 είπε Δέχομαι λοιπόν ότι δεν ισχυει. Αλλά ποτε άλλαξε;3 χρόνια πριν αν θυμάμαι καλά κάποιος γνωστός μου δεν αντιμετώπισε προβλημα, τους είπε ότι το χρειαζόταν για ιδιοκατοίκηση και όλα κομπλέ. Απλά δεν ξέρουν ότι δεν ισχυει; Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια. το οτι ο ιδιοκτητης ειπε οτι το θελει για ιδιοκατοικηση δεν παει να πει οτι αυτοματως ισχυει κιολας σαν λογος εξωσης. προφανως οι γνωστοι σου ΔΕΝ ξερουν τα δικαιωματα τους σαν ενοικιαστες ή δεν ηθελαν να μπουν σε διαδικασια να ερθουν σε αντιπαραθεση με τον ιδιοκτητη Ή μπορει να ειχε παρελθει η τριετια. Μετα απο την τριετια ο ιδιοκτητης μπορει να καταγγειλει την συμβαση κ να ζητησει να φυγεις, για τον οποιοδηποτε λογο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις