Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Agmourk είπε

Και εγώ επιλύω μαθηματικό ολοκλήρωμα πιο γρήγορα απο τον Bolt. Άνθρωποι είμαστε και οι δύο. Μήπως να πάρω και εγώ μερικά μετάλια αφού είμαι καλύτερος?

Τι? Όχι? 😳

Τώρα αυτό εσύ το λες επιχείρημα? Σοβαρά τώρα.

Πέρα από τις διαφορές στις αρχιτεκτονικές που είναι υπαρκτές, τρέχεις 10 προγράμματα στη μία πλατφόρμα και τα ίδια ακριβώς στην άλλη και συγκρίνεις.

Τί δεν καταλαβαίνεις στην παραπάνω πρόταση?

• Like 3
  • Απαντ. 72
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, Agmourk είπε

Και εγώ επιλύω μαθηματικό ολοκλήρωμα πιο γρήγορα απο τον Bolt. Άνθρωποι είμαστε και οι δύο. Μήπως να πάρω και εγώ μερικά μετάλια αφού είμαι καλύτερος?

Τι? Όχι? 😳

Φαντάζομαι καταλαβαίνεις πόσο άκυρο μπορεί να είναι το παράδειγμα σου, αφού στα τεστ προσπαθούν όσο το δυνατόν να κάνουν ίδιες διαδικασίες πχ συγκεκριμένο rendering, αποσυμπίεση ίδιου αρχείου, editing ίδιας εικόνας...

Δηλαδή για να καταλάβεις, και βάση το παράδειγμα σου, είναι σαν εσένα και τον Μπολτ να σας βάζουν να κάνετε 10 διαφορετικά πράγματα πχ σκούπισμα, μαγείρεμα, πλύσιμο ρούχων, ψώνια στο σούπερ μάρκετ, διαχείριση οικονομικών κλπ... για να δούμε ποιός είναι ο καλύτερος γαμπρός για την αδελφή μας...

Αυτό κάνουν και εδώ, ίδιες διαδικασίες για να δουν ποιος επεξεργαστής είναι ο καλύτερος...

Επεξ/σία από AtiX
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, ChownTuen είπε

Γιατί δεν μου συγκρίνεις τότε το xbox one s με το ipad? Το ένα κάνει 99 ευρώ και σας κατουραει στα terraflops. 

Console vs pc φάση μου θυμίζει αυτό.... Πλησιάζει ο καιρός που θα γίνει και αυτό.

Επεξ/σία από atheatos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, ChownTuen είπε

Γιατί δεν μου συγκρίνεις τότε το xbox one s με το ipad? Το ένα κάνει 99 ευρώ και σας κατουραει στα terraflops. 

Ναι τι ; Είναι στα ίδια αν όχι λίγο καλύτερο το iPad του 2018. Του 2020 είναι σίγουρα. Υπάρχουν αρκετά άρθρα να διαβάσεις στο Internet. 

Πάρε μια ανάλυση του anandtech για το 2018 μοντέλο και για να μην κουράζεσαι, πήγαινε στο τέλος στο συμπέρασμα. https://www.anandtech.com/show/13661/the-2018-apple-ipad-pro-11-inch-review/6

Επίσης το «σας» κατουράει αναφέρεσαι σε ποιους ακριβως ; Όλοι έχουμε PC , κονσόλες και ipads. Δεν είναι όπως Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 

Επεξ/σία από Vasilisxd
  • Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, destron είπε

Πες μου ότι ένας επαγγελματίας μπορεί να χρησιμοποιήσει το ipad όπως το surface?

Για καμία ταινία και για angry birds καλό είναι

επειδή στο ινσομνια έχετε γίνει όλοι επαγγελματίες είτε αυτό είναι αντροιντ vs iPhone είτε windows tablet vs iPad 

μπορειτε να γίνετε πιο συγκεκριμένοι; Η Απλά έχετε μια καραμέλα στο στόμα 10ετιας και δεν λέει να λιώσει με τίποτα;

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, morgan21 είπε

επειδή στο ινσομνια έχετε γίνει όλοι επαγγελματίες είτε αυτό είναι αντροιντ vs iPhone είτε windows tablet vs iPad 

μπορειτε να γίνετε πιο συγκεκριμένοι; Η Απλά έχετε μια καραμέλα στο στόμα 10ετιας και δεν λέει να λιώσει με τίποτα;

Contrary to what Apple says, if you are professional or prosumer photographer, filmmaker or musician, your “next computer” just can’t be an iPad Pro. It’s simple: if the iPad Pro 2020 can’t run full professional apps like the entire Adobe CC line — and no, Photoshop or Premiere Rush for iPadOS are not it — then Apple’s tablet can’t be a true computer replacement

3 ώρες πριν, Chris_BMW είπε

Εξαρτάται το τι επαγγέλλεσαι ..

Αν είσαι γραφίστας ,σχεδιαστής ή αρχιτέκτονας δεν υπάρχει καλύτερο εργαλείο ...

Άρα ναι κάνει και για επαγγελματίες .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
42 λεπτά πριν, destron είπε

Contrary to what Apple says, if you are professional or prosumer photographer, filmmaker or musician, your “next computer” just can’t be an iPad Pro. It’s simple: if the iPad Pro 2020 can’t run full professional apps like the entire Adobe CC line — and no, Photoshop or Premiere Rush for iPadOS are not it — then Apple’s tablet can’t be a true computer replacement

can’t run full professional apps like the entire Adobe CC line 

Σωστά ....γιατί ένας επαγγελματίας μουσικός , φωτογράφος ή κινηματογραφιστής , μόνο εφαρμογές της Adobe δουλεύει.....

Θελω να δω τι θα γράφετε όταν στο επόμενο iPad OS η Adobe φτιάξει τις full εφαρμογές της και για iPad.

Επεξ/σία από atheatos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@destron φίλε μου... κάποια στιγμή θα πρέπει να κόψεις την τακτική του ξεκινάω από το Α, μου αποδεικνύουν ότι είμαι λάθος, πάω στο Β κάνουν το ίδιο, πετάγομαι στο Γ το ίδιο και μέχρι να φτάσω στο "η apple είναι η χειρότερη εταιρία" ακόμα και σε θέματα οικολογίας, έχω φάει μπαν... 

ή θα παραδέχεσαι τα λάθη σου και δεν θα αλλάζεις θέμα ή θα ξεκινάς κατευθείαν από το "η apple είναι χάλια" και θα μας γλυτώνεις κόπο και επαναλήψεις ή μέσα σε ένα χρόνο, θα έχεις ξεμείνει απο ονόματα για να χρησιμοποιήσεις...

Επεξ/σία από AtiX
  • Like 3
  • Thanks 3
Δημοσ.

Άπορο όσοι γράφετε ανακρίβειες για το iPad αν το έχετε δουλέψει καιρό και να δείτε ποσό ωραίο και εύχρηστο είναι και όχι μόνο για “angry birds”! Όσο για κάποια προγράμματα που δεν τρέχει είναι λόγο τν εταιριών πχ adobe δεν έχει φτιάξει ακόμα την φουλ πλατφόρμα για iPadOS

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

.

6 hours ago, stafaf said:

Τώρα αυτό εσύ το λες επιχείρημα? Σοβαρά τώρα.

Πέρα από τις διαφορές στις αρχιτεκτονικές που είναι υπαρκτές, τρέχεις 10 προγράμματα στη μία πλατφόρμα και τα ίδια ακριβώς στην άλλη και συγκρίνεις.

Τί δεν καταλαβαίνεις στην παραπάνω πρόταση?

5 hours ago, AtiX said:

Φαντάζομαι καταλαβαίνεις πόσο άκυρο μπορεί να είναι το παράδειγμα σου, αφού στα τεστ προσπαθούν όσο το δυνατόν να κάνουν ίδιες διαδικασίες πχ συγκεκριμένο rendering, αποσυμπίεση ίδιου αρχείου, editing ίδιας εικόνας...

Δηλαδή για να καταλάβεις, και βάση το παράδειγμα σου, είναι σαν εσένα και τον Μπολτ να σας βάζουν να κάνετε 10 διαφορετικά πράγματα πχ σκούπισμα, μαγείρεμα, πλύσιμο ρούχων, ψώνια στο σούπερ μάρκετ, διαχείριση οικονομικών κλπ... για να δούμε ποιός είναι ο καλύτερος γαμπρός για την αδελφή μας...

Αυτό κάνουν και εδώ, ίδιες διαδικασίες για να δουν ποιος επεξεργαστής είναι ο καλύτερος...

Δηλαδή να υποθέσω ότι μπορώ να κάνω επεξεργασία δεδομένων σε ενα excel και ταυτόχρονα κάνω μια βιντεοκλήση με το teams ένα κάνω share screen για να φτιάχνω real time τα διαγράμματα μου στο origin. Άσε που θα μπορέσω να κάνω simulation ένα υλικό που θέλω ώστε να το δείξω κατευθείαν σε έναν πελάτη. 

Δεν απάντησα σε εσάς αλλά στον φίλο που δεν καταλάβαινε ότι συγκρίνει διαφορετικές αρχιτεκτονικές και δεδομένα. Και Ναι, είναι πιο γρήγορο το pc και το mac από ένα, iPad και το κάθε ipad.

Επίσης με ένα surface κάνω την δουλειά μου (Όπως ένα απλό παράδειγμα από πανω) αλλά με ένα iPad Όχι. Τέλος δεν είναι όλα τα επαγγέλματα φωτογράφοι, βιντεογραφοι και bloggers. Υπάρχουν και άλλοι. 

Υγ. Όταν η ms έβγαζε το surface Ο jobs γελαγε. Τώρα όμως βλέπω τον ίδιο δρόμο να ακολουθεί η Apple. 

Τι? Όχι?

Επεξ/σία από Agmourk
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Agmourk είπε

.

Δηλαδή να υποθέσω ότι μπορώ να κάνω επεξεργασία δεδομένων σε ενα excel και ταυτόχρονα κάνω μια βιντεοκλήση με το teams ένα κάνω share screen για να φτιάχνω real time τα διαγράμματα μου στο origin. Άσε που θα μπορέσω να κάνω simulation ένα υλικό που θέλω ώστε να το δείξω κατευθείαν σε έναν πελάτη. 

Δεν απάντησα σε εσάς αλλά στον φίλο που δεν καταλάβαινε ότι συγκρίνει διαφορετικές αρχιτεκτονικές και δεδομένα. Και Ναι, είναι πιο γρήγορο το pc και το mac από ένα, iPad και το κάθε ipad.

Επίσης με ένα surface κάνω την δουλειά μου (Όπως ένα απλό παράδειγμα από πανω) αλλά με ένα iPad Όχι. Τέλος δεν είναι όλα τα επαγγέλματα φωτογράφοι, βιντεογραφοι και bloggers. Υπάρχουν και άλλοι. 

Υγ. Όταν η ms έβγαζε το surface Ο jobs γελαγε. Τώρα όμως βλέπω τον ίδιο δρόμο να ακολουθεί η Apple. 

Τι? Όχι?

Ότι να ναι...

Μιλάς για αρχιτεκτονική, λες και το γελοίο παράδειγμα που έφερες , έχει σχέση με αυτή. Να σου θυμίσω ένας από τους υπερυπολογιστές που δουλεύουν για την εξάλειψη του ιού είναι ίδιας αρχιτεκτονικής περίπου με τους ARM , δηλαδή RISC.

Το ότι εσυ κανείς την δουλειά σου χρησιμοποιώντας άλλη αρχιτεκτονική δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνει σε μια άλλη. Είναι θέμα χρόνου το iPad να κάνει ότι κάνει ένα pc ,καλύτερα και οικονομικότερα. Αυτή είναι η εξέλιξη των υπολογιστών είτε σου αρέσει είτε όχι.

Η Microsoft έχει βγάλει το surface pro X. Στείλε της  σε παρακαλώ αυτό που μόλις έγραψες για τον Jobs να δούμε τι θα σου απαντήσει.

ΥΓ. Για αυτό έβαλε κάμερα lidar στο iPad  επειδή το έχει και το surface? Τι όχι?

Επεξ/σία από atheatos
  • Thanks 2
Δημοσ.
6 ώρες πριν, Agmourk είπε

Ο φίλος που αναφέρεται σε έμενα , πάλι δεν έχει καταλάβει τι γίνεται.

Νομίζει ότι οι περίπλοκες εφαρμογές είναι προνόμιο της αρχιτεκτονικής x86 και ότι εξ'ορισμού είναι πιο γρήγορος ένας επεξεργαστής x86 από έναν Arm.

Επισκέπτης
Δημοσ.
13 ώρες πριν, atheatos είπε

Console vs pc φάση μου θυμίζει αυτό.... Πλησιάζει ο καιρός που θα γίνει και αυτό.

12 ώρες πριν, Vasilisxd είπε

Ναι τι ; Είναι στα ίδια αν όχι λίγο καλύτερο το iPad του 2018. Του 2020 είναι σίγουρα. Υπάρχουν αρκετά άρθρα να διαβάσεις στο Internet. 

Πάρε μια ανάλυση του anandtech για το 2018 μοντέλο και για να μην κουράζεσαι, πήγαινε στο τέλος στο συμπέρασμα. https://www.anandtech.com/show/13661/the-2018-apple-ipad-pro-11-inch-review/6

Επίσης το «σας» κατουράει αναφέρεσαι σε ποιους ακριβως ; Όλοι έχουμε PC , κονσόλες και ipads. Δεν είναι όπως Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 

Εσείς μου συγκρινείται ότι νάνε.

Ωραία να συγκρίνουμε και μια nvidia με τον περίφημο A12 ή ακόμη και ένα xbox με το iPad. 

Για πόση ώρα μπορεί να δουλεύει στο 100% ο A12; Ούτε καν task manager, πόσο μάλλον γενικότερα η ευχέρεια να εξετάσουμε και τους περιορισμούς στον κώδικα και στο iOS κατά τα άλλα μιλάμε για τον πιο γρήγορο επεξεργαστή στον κόσμο. 

Τελοσπάντων, θα έρθει ο καιρός που θα αγοράζουμε μια οθόνη και ακόμη averageif στο excel θα ενοικιάζουμε cpu units για το καλό μας 😛 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, ChownTuen είπε

Εσείς μου συγκρινείται ότι νάνε.

Ωραία να συγκρίνουμε και μια nvidia με τον περίφημο A12 ή ακόμη και ένα xbox με το iPad. 

Για πόση ώρα μπορεί να δουλεύει στο 100% ο A12; Ούτε καν task manager, πόσο μάλλον γενικότερα η ευχέρεια να εξετάσουμε και τους περιορισμούς στον κώδικα και στο iOS κατά τα άλλα μιλάμε για τον πιο γρήγορο επεξεργαστή στον κόσμο. 

Τελοσπάντων, θα έρθει ο καιρός που θα αγοράζουμε μια οθόνη και ακόμη averageif στο excel θα ενοικιάζουμε cpu units για το καλό μας 😛 

Όντως είναι τελείως άκυρο να συγκρίνεις ένα προϊόν που θέλει μόνιμη τροφοδοσία από την πρίζα και έναν ανεμιστήρα οχτώ εκατοστών με ένα άλλο προϊόν που λειτουργεί με μπαταρία και έχει παθητική ψύξη... από την άλλη όμως, οταν συνειδητοποιείς ότι κάποιες εργασίες που κάνεις είναι ίδιες αρχίζεις και αναρωτιέσαι... βρε μπας και έχουν δίκιο οι μετρήσεις???

Ερώτηση... έχεις δει πολλούς επεξεργαστές να δουλεύουν συνέχεια στο 100% και αν ναι σε ποιές εργασίες και για πόση ώρα??? ή έχεις την εντύπωση ότι αν κάποιος παίξει ένα βαρύ παιχνίδι στο iPad, το λειτουργικό θα του βγάλει μήνυμα "έπαιξες 30 λεπτά και ο επεξεργαστής δεν μπορεί να λειτουργήσει περισσότερο στο 100%, θέλεις να σταματήσεις ή να ρίξω την τον φόρτο στο 60%????"

Ο task manager τι δουλειά έχει ή καλύτερα τι προσφέρει πραγματικά σε ένα λειτουργικό σύστημα και τι στον χρήστη του??? Το ότι δεν τον βλέπεις δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει, πόσο μάλλον ότι δεν δουλεύει σωστά...

Τέλος και για την τελευταία παράγραφο, υπάρχει ήδη, cloud computing λέγεται, και το προμοτάρουν Microsoft, Google, Nvidia και άλλα μεγαθήρια του χώρου... πολλές εταιρίες το χρησιμοποιούν και μάλιστα αυτές τις μέρες, λόγω καραντίνας, ορισμένοι κάνουμε την δουλειά μας και από το σπιτι μας...

Επεξ/σία από AtiX
Επισκέπτης
Δημοσ.

Είναι πολύ πιο έντονο το throttling σε ARM; Ναι ή όχι; Αυτό που είπα για ενοικίαση cpu units είναι καθαρά και μόνο να δείξω ότι ίσως έρθει η μέρα όπου 3D/Cad rendering, μαθηματικά και εγώ δεν ξέρω τι άλλο δεν θα τρέχουν στα app... 

Στην τελική, αν θέλω energy efficiency γιατι να μην πάρω το Surface Pro X ώστε να μην θυσιάσω την εμπειρία χρήσης; Πλέον το iPad έχει πολύ σοβαρό ανταγωνισμό, για αυτό ξαφνικά είδαμε και πόσες κωλοτουμπες από την Apple. 

Κάνεις δεν πυροβολεί τους ARM, απλά να ξέρουμε τι αγοράζουμε/έχουμε. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...