Aggeluska Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Γεια σε όλους. Σκοπός αυτού του Thread είναι να λύσει απορίες/προβλήματα που πιθανόν να έχει κάποιος με το WMR Headset του και γενικά να ρυθμίσει κάποιος το headset του έτσι ώστε να πάρει το μέγιστο της απόδοσης του. Ουσιαστικά, είναι προβλήματα που αντιμετώπισα και έλυσα όλο αυτον τον καιρό που χρησιμοποιώ WMR (Περίπου 1 χρόνο τώρα), για αυτο τον λόγο είπα να τα συγκεντρώσω όλα εδω να υπάρχουν, για να μην σπαταλήσει κι άλλος τον χρόνο του. Αρχικά, είμαι κάτοχος ενος Lenovo Explorer και έχω δυο Motion Controllers, καθώς και επαναφορτιζόμενες μπαταρίες. Το Headset συνδεέται στο Desktop με έναν καλώδιο HDMI και ενα USB 3.0. Τα Motion Controllers συνδέονται με Bluetooth Version 4. Τα χειριστήρια παίρνουν από 2 μπαταρίες ΑΑ, συνολικά 4 μπαταρίες ΑΑ δηλαδή. TIP 1 - Μπαταρίες Το πρώτο καιρό παιχνιδιού με το Headset, θα παρατηρήσει κανείς ότι η μπαταρίες των Motion Controllers τελείωνουν αρκετά γρήγορα, οπότε πολύ πιθανό να θέλει κάποιος να πάρει επαναφορτιζόμενες μπαταρίες. Μετά απο έρευνά μου στο διαδίκτυο είδα ότι οι καλύτερες μπαταρίες που μπορεί να πάρει κάποιος είναι επαναφορτιζόμενες Li-Polymer 1.5V Προσοχή: Εάν οι μπαταρίες δεν έχουν αυτά τα χαρακτηριστηκά, τότε ενδέχεται τα Motion Controllers να μην τις "βλέπουν" ποτέ ως φορτισμένες πλήρως και πάντα να λενε ότι είναι μισοάδιες ή ακόμα και σχεδόν άδιες, ενώ είναι γεμάτες. Εγω προσωπικά έχω αυτές, με την διαφορά ότι της είχα πάρει τότε απο το Γερμανικό Άμαζον, και μου έχουν βγει πολυ καλές. TIP 2 - Bluetooth Adapter Ίσως το πιο σημαντικό TIP. Ο κατασκευαστής λέει ότι τα χειριστήρια πρέπει να συνδέονται με Bluetooth version 4. Είχα πάρει λοιπόν αυτό και είχα συνδέσει κανονικά τα motion controllers πάνω και επαιζα κανονικα τα παινχιδια μου κλπ, ομολογώντας όμως με μερικά προβλήματα, π.χ. μια στο τόσο έχανα τρακινγκ, κάποιες φορες είχα κατι glitches στην εικονα μου κλπ. αλλά τα έριχνα στα χαμηλά Specs του PC μου και το μυαλό μου δεν πήγαινε καπου αλλου. Προχθες που βγήκε το Half Life: Alyx ψηθηκα να βγαλω απο την ντουλαπα το VR να το δοκιμασω. Πηγα να συνδέσω τα Motion Controller με το USB Bluetooth adapter μου και δεν τα εβλεπε καν το Bluetooth Adapter. Τεσπα για να μην τα πολυλογω δανείστικα ενα adapter Bluetooth απο εναν φίλο μου και πραγματικά, οχι απλα συνδέθηκαν τα Controllers, αλλά ένιωθα λες και αγόρασα καινουργιο VR Headset.... Τα χειστήρια συνδέθηκαν αμέσως, τα Glitches στην εικόνα έφυγαν, το tracking έγινε απίστευτα ακριβές και η εμπειρία μου με το WMR ανέβηκε πολυ κοντά στο 100%. Το Bluetooth Adapter που μου έδωσε ο φίλος είναι αυτό. Τελικά έπαιξα HL: Alyx μια χαρά (τα σπαει το παιχνιδι). TIP 3 - Bluetooth Connections & Drivers Ίσως οι περισσότεροι απο εσας όταν βάλετε για πρώτη φορα το USB Bluetooth για να συνδέσετε τα Controllers να σκεφτείτε ότι θα ήταν καλή ιδέα να βρείτε και να εγκαταστήσετε τα drivers τις συσκευής αυτής. Μην το κάνετε. Τουλάχιστον εαν έχετε Windows 10. Στα Windows 10 με το που βάλετε το bluetooth adapter τα windows θα εγκαταστήσουν μόνο τους τα drivers. Έπειτα απο την επιφάνεια εργασίας, πατώντας το windows key>Settings(Το εικονίδιο με το γραναζι πανω απο το Power button)>Devices μπορείται ευκολα να κάνετε on/off το Bluetooth και να συνδεσετε όποιες συσκευές θέλετε πολύ εύκολα. προσοχη: Εαν βάλετε τα drivers της συσκευής μόνοι σας, η επιλογή αυτή στο devices δεν θα υπάρχει πλέον. Επιπλέον, πολλοί χρήστες στο Reddit αναφέρουν ότι καλό είναι τον Bluetooth adapter να τον συνδέουμε μακρυα απο τις υπόλοιπες θύρες USB 3.0 ή άλλους Bluetooth adapters. Εμενα προσωπικα βγάζει το πληκτρολόγιο μου(Corsair K70) μια USB θύρα, και το έχω συνεδεμένο εκει, μακρυα απο τις άλλες θύρες αλλά φαντάζομαι μπορεί κάποιος να πάρει ένα extension cable. Επιπλέον TIP 1) Παντα να υπάρχει επαρκής φωτισμός στο δωμάτιο(π.χ. ανοιχτο φως δωματιου). Ακομα και αν είναι μέρα, κάνει διαφορά. 2) Όταν κάνετε set boundaries στο δωμάτιο να διατηρείτε το μέρος χώρις επιπλέον εμπόδια(π.χ καρεκλες). Αυτα είχα να πω. Αν ξεχασα κάτι θα επιστρέψω να το γραψω. Όποιος έχει έξτρα fixes/προτάσεις ας το γράψει παρακάτω. Καλό gaming! Επεξ/σία 28 Μαρτίου 2020 από Aggeluska 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα