Προς το περιεχόμενο

Μείωση θορύβου στο Pc

george1703

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θέλω να μειώσω τον θόρυβο από το Pc μου και θα ήθελα να μου προτείνετε ποια fan να αγοράσω ώστε να εκναι αποτελεσματικά και αθόρυβα. Έχω δει κάποια noctua.. 

Το κουτί μου είναι το Genesis Titan 660

Ryzen 1600 stock ψυκτρα 

Corsair vengeance 2*8gb

M. 2 970 evo 250gb 

Asus b350plus 

Μέχρι στιγμής έχω τα στοκ ανεμιστήρια

Επίσης έχετε να μου προτείνετε κάποια rgb λεντοταινια ώστε να ελέγχω τα χρώματα από πρόγραμμα; 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης

Be Quiet ειναι επισης καλα fans πχ silent wings αν δεις ακριβως στο skroutz νομιζω γραφει και επιπεδα θορυβου. Και τα noctua νομιζω γενικα ειναι αρκετα αθορυβα αλλα δεν τα εχω δοκιμασει.

Ακομη υπαρχουν κουτια με μονωση πχ Coolermaster Silencio. 

Ακομη be quiet τροφοδοτικα εχουν απιστευτα χαμηλο θορυβο.

Τα Noctua είναι εξαιρετικά. Σε idle (στο 50% περίπου της ταχύτητάς τους), βάζεις το αυτί πάνω στο κουτί και δεν ακούς ΤΙΠΟΤΑ απολύτως, είναι λες και ο  υπολογιστής είναι σβησμένος. Το κουτί είναι διάτρητο στο πάνω μέρος, δεν έχει κάποιου είδους ηχομόνωση. Σε load όπου οι στροφές αυξάνονται, ακούγονται ελάχιστα. Αυτά σε δωμάτιο με απόλυτη ησυχία.

Έχω αγοράσει αυτούς:

https://noctua.at/en/nf-p14s-redux-1200-pwm

Και στο CPU Cooler έχω αυτόν της συσκευασίας.

Αρχικά να ξέρεις θόρυβο έχεις και από μηχανικούς σκληρούς, πόσα χρήματα θες να δόσεις? Εγώ θα πρότεινα ένα σετ με αυτά 

Be Quiet Pure Rock Slim και 3*Arctic F12 PWM 

• Like 1

μαλλον διατυπωσα λαθος την ερωτηση... επειδη τωρα ακουω σχετικα αρκετο βουητο απο τους ανεμιστηρες θελω να τους αντικαταστησω με ποιοτiκους, με καλο airflow και οσο το δυνατον πιο αθορυβους...αντιλαμβάνομαι οτι ειναι pc και δεν θελω να το κανω εντελως αθορυβο αλλα ουτε και να ακουγεται οπως τωρα σαν τουρμπινα αεροπλανου :). Γι αρχη θελω να αλλαξω σιγα σιγα τους ανεμιστηρες, γι αυτο και θελω κατι ποιοτικό και ας τσιμπησει και λιγο στην τιμή αν αξίζει...

Ευχαριστώ 

θελω να ξεκινησω να βάζω ποιοτικά και αποτελεσματικά αντικείμενα ...πχ το pc παιρνει συνολικά 5 ανεμιστήρες οι οποιοι τρεις ανοιγουν με κουμπί απο το κουτί , εγω γι αρχη θα αλλαξω τους 2 οι οποιοι ειναι μονιμα ανοιχτοι και ρυθμιζονται απο την μητρική,... μπορώ να δώσω και 20-25 ευρώ για τον κάθε ανεμιστήρα αρκει να είναι ποιοτικός και να αξίζει τα λεφτά του 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 ώρες πριν, george1703 είπε

μαλλον διατυπωσα λαθος την ερωτηση... επειδη τωρα ακουω σχετικα αρκετο βουητο απο τους ανεμιστηρες θελω να τους αντικαταστησω με ποιοτiκους, με καλο airflow και οσο το δυνατον πιο αθορυβους...αντιλαμβάνομαι οτι ειναι pc και δεν θελω να το κανω εντελως αθορυβο αλλα ουτε και να ακουγεται οπως τωρα σαν τουρμπινα αεροπλανου :). Γι αρχη θελω να αλλαξω σιγα σιγα τους ανεμιστηρες, γι αυτο και θελω κατι ποιοτικό και ας τσιμπησει και λιγο στην τιμή αν αξίζει...

Ευχαριστώ 

Οι ανεμιστήρες σου στις πόσες στροφές είναι τώρα, τους ελέγχεις με PWM ή DC 

Στο λέω γιατί ότι και να πάρεις αν τους έχεις πάνω από 1200rpm θα τους ακούς "σαν τουρμπίνα αεροπλάνου". 

Επεξ/σία από dem

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...