Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα στην παρέα. Ρε παιδιά, στην μητρική του τίτλου, με μνήμες G.Skill Ripjaws V 16GB DDR4-3600MHz (F4-3600C16D-16GVK) 

για κάποιο λόγο δε παίζει το xmp. Είναι με Ryzen 2700x το pc. Δοκίμασα να ενεργοποιήσω xmp και όλα στο auto. Δοκίμασα να βάλω voltage 1.35 και 1.36 δοκίμασα να απενεργοποιήσω xmp και να βάλω multiplier 36.00 και τα timings 16-16-16-36 όπως θα ήταν με xmp. Τίποτα από όλα! Οι μνήμες είναι στο A1 B1 και παίζουν σε dual channel κανονικά. Απλά και η μητρική στο bios τις δείχνει περί τα 2133mhz και στα windows με cpu-z βλέπω πάλι τα ίδια. Σα να μην δίνει σημασία στο xmp. 

Καμία ιδέα? 

Να σημειώσω ότι σε κάθε save που κάνω με xmp και πειραγμενες ρυθμίσεις. Το pc κάνει 3 απανωτές επανεκκίνησεις. Αν όμως το βάλω στο default 2133mhz δεν κάνει τέτοια. Εμένα μου φαίνεται σαν κάποιο fail protection το οποίο γυρνάει τις μνήμες στο default για να μην γίνει ζημιά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλημερα φιλε μου

αν εχεις βαλει τις μνημες στην σωστη θεση κατεβασε στα 2933 χωρις XMP και χειροκινητα timings οτι λενε οι μνημες

στο manual της μητρικης σου γραφει στο support list οτι με xmp πανω απο 2933 μπορει να εχει θεματακι

επισης δες αν εχεις τελευταιο bios update μηπως το εχουν διορθωσει

εγω με aorus x470 στα 3200 ειχα θεματακια....στα 2933 το μηχανημα ειναι μια χαρα

η εικονα ειναι απο το manual της μητρικης σου

Untitled.png

Επεξ/σία από Domi 41
Δημοσ.

Ευχαριστώ για την απάντηση. Έχω την τελευταία έκδοση bios: F50 θα δοκιμάσω ότι μου είπες και θα δω. Δεν παίζει να είναι κάποια άλλη ρύθμιση η οποία μου ξέφυγε έτσι?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Νυσταγμένος είπε

Καλημέρα στην παρέα. Ρε παιδιά, στην μητρική του τίτλου, με μνήμες G.Skill Ripjaws V 16GB DDR4-3600MHz (F4-3600C16D-16GVK) 

για κάποιο λόγο δε παίζει το xmp. Είναι με Ryzen 2700x το pc. Δοκίμασα να ενεργοποιήσω xmp και όλα στο auto. Δοκίμασα να βάλω voltage 1.35 και 1.36 δοκίμασα να απενεργοποιήσω xmp και να βάλω multiplier 36.00 και τα timings 16-16-16-36 όπως θα ήταν με xmp. Τίποτα από όλα! Οι μνήμες είναι στο A1 B1 και παίζουν σε dual channel κανονικά. Απλά και η μητρική στο bios τις δείχνει περί τα 2133mhz και στα windows με cpu-z βλέπω πάλι τα ίδια. Σα να μην δίνει σημασία στο xmp. 

Καμία ιδέα? 

Να σημειώσω ότι σε κάθε save που κάνω με xmp και πειραγμενες ρυθμίσεις. Το pc κάνει 3 απανωτές επανεκκίνησεις. Αν όμως το βάλω στο default 2133mhz δεν κάνει τέτοια. Εμένα μου φαίνεται σαν κάποιο fail protection το οποίο γυρνάει τις μνήμες στο default για να μην γίνει ζημιά.

Κανε κανα clear cmos μπας και εχει φαει κόλλημα 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...