Προς το περιεχόμενο

Canon, Nikon κλπ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μόλις διάβαζα ότι η Canon διατηρεί σθεναρά την πρωτοκαθεδρία των πωλήσεων παγκοσμίως και δεν την αφήνει με τίποτα.

Αν ρίξει κανείς μια ματιά στις ελληνικές αγγελίες , θα πιστέψει ότι στην Ελλάδα οι περισσότεροι χρησιμοποιούν Nikon και λίγοι Sony. Canon ελάχιστοι.

Τι πιστεύετε ότι συμβαίνει στην Ελλάδα; Μήπως ψωνίζουμε ό,τι μας λένε τα dpreview - DXO mark;  Γιατί τέτοια διαφορά από τον υπόλοιπο κόσμο;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, hectorsdad είπε

Μόλις διάβαζα ότι η Canon διατηρεί σθεναρά την πρωτοκαθεδρία των πωλήσεων παγκοσμίως και δεν την αφήνει με τίποτα.

Αν ρίξει κανείς μια ματιά στις ελληνικές αγγελίες , θα πιστέψει ότι στην Ελλάδα οι περισσότεροι χρησιμοποιούν Nikon και λίγοι Sony. Canon ελάχιστοι.

Τι πιστεύετε ότι συμβαίνει στην Ελλάδα; Μήπως ψωνίζουμε ό,τι μας λένε τα dpreview - DXO mark;  Γιατί τέτοια διαφορά από τον υπόλοιπο κόσμο;

Δεν ψωνίζω με βάση το όποιο dxomark , οι Canon είναι και παραμένουν αξιόλογες , άσχετα από τις δικές μου προτιμήσεις . Θα έβλεπα άνετα μια 100D με την οποία έχω δουλέψει στο παρελθόν , όπως και μια 80D . Προτίμησα την Nikon , με διευκολύνει αφού χρησιμοποιώ μια F4s κατά τρόπο ώστε να δουλεύω με " όμοιους " φακούς . Μέχρις εκεί .

Συν μία 1 v1 για την ευκολία σε εναλλαγή φακών από διαφορετικές μεριές . Αν είχα τέτοια ευκολία στην Olympus δεν θα την άφηνα , ίσως μελλοντικά το ξαναδώ . Πάντως σε ζητήματα ευκολίας για συνδυαστική χρήση με άλλους φακούς καθώς και παρελκόμενα , after market κλπ η Canon είναι από τις πρώτες επιλογές .

Τηρουμένων των αναλογιών η 100D παραμένει εξαιρετική επιλογή μείον τη χούφτα .

Επεξ/σία από babisskg
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παρόλο που είμαι χρόνια χρήστης Canon (περίπου 15 χρόνια), έχω χρησιμοποιήσει και nikon. Η αλήθεια είναι ότι σε μοντέλα πιο εμπορικά (ημιεπαγγελματικά) δεν εντόπισα αξιόλογες διαφορές. Κάτι χάνεις, κάτι κερδίζεις και στις δύο περιπτώσεις. Αυτή τη στιγμή είμαι κάτοχος μίας 80d (με διάφορους φακούς sigma) και είμαι υπερευχαριστημένος. Η προηγούμενη ήταν μια nikon μη dslr (αγορασμένη το 2002), απλά έτυχε η μετάβασή μου σε dslr (2005) να είναι μέσω της Canon. 

Επομένως, θεωρώ ότι είναι θέμα γούστου και κυρίως πρότερης χρήσης μηχανών της ίδιας μάρκας (ήτοι οικειότητας με το συγκεκριμένο brand). Είμαστε λίγο emotional οι Έλληνες και συνήθως "παντρευόμαστε" μάρκες (συμπεριλαμβανομένου και εμού). 

Επεξ/σία από MauroPaltoudias
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σωστά. όταν έχεις χτίσει ένα σύστημα (φακούς, φλας, συχνότητες κλπ) , η μετάβαση αλλού είναι δύσκολη και ακριβή. Έχω αλλάξει τουλάχιστον τρεις φορές σύστημα και το έχω πληρώσει.

Ρίξτε όμως μια ματιά στις αγγελίες, εδώ και στην Χ.Ε. και θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σε Νikon και λίγο μικρότερη σε Sony. Αν θέλετε Canon, εύκολα βρίσκετε επαγγελματικό εξοπλισμό, δύσκολα όμως θα βρείτε ερασιτεχνικές μηχανές και αν βρείτε θα είναι σε τιμή καινούριας.

Απ' αυτό συμπεραίνω ότι οι Έλληνες και  προτιμούν Nikon,Sony και όχι Canon. Ψωνίζουν αισθητήρα δηλαδή και όχι σύνολο. Δεν το κρίνω κι εγώ το κάνω όταν ψωνίζω κάτι που δεν έχω δοκιμάσει.

Αντίθετα ο υπόλοιπος κόσμος , παρότι η Canon έχει μείνει πίσω στους αισθητήρες εδώ και 7-8 χρόνια, εξακολουθούν να την εμπιστεύονται.

Επεξ/σία από hectorsdad

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, hectorsdad είπε

Σωστά. όταν έχεις χτίσει ένα σύστημα (φακούς, φλας, συχνότητες κλπ) , η μετάβαση αλλού είναι δύσκολη και ακριβή. Έχω αλλάξει τουλάχιστον τρεις φορές σύστημα και το έχω πληρώσει.

Ρίξτε όμως μια ματιά στις αγγελίες, εδώ και στην Χ.Ε. και θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σε Νikon και λίγο μικρότερη σε Sony. Αν θέλετε Canon, εύκολα βρίσκετε επαγγελματικό εξοπλισμό, δύσκολα όμως θα βρείτε ερασιτεχνικές μηχανές και αν βρείτε θα είναι σε τιμή καινούριας.

Απ' αυτό συμπεραίνω ότι οι Έλληνες και  προτιμούν Nikon,Sony και όχι Canon. Ψωνίζουν αισθητήρα δηλαδή και όχι σύνολο. Δεν το κρίνω κι εγώ το κάνω όταν ψωνίζω κάτι που δεν έχω δοκιμάσει.

Αντίθετα ο υπόλοιπος κόσμος , παρότι η Canon έχει μείνει πίσω στους αισθητήρες εδώ και 7-8 χρόνια, εξακολουθούν να την εμπιστεύονται.

Τα κριτήρια αγοράς είναι υπό εξέταση ........ κάτι που φαίνεται από τον προσφερόμενο προς πώληση μεταχειρισμένο εξοπλισμό . 

Οι περισσότεροι αγοράζουν σώμα και ελάχιστοι φακούς . Σώμα με ότι συμπεριλαμβάνει σε μορφή κιτ . Φαίνεται κι' από την γκάμα των αποριών και ερωτήσεων δλδ ποια μηχανή είναι καλύτερη και εκεί τελειώνει η αναζήτηση . 

Επεξ/σία από babisskg
  • Like 1

Canon χρησιμοποιούν πολλοί επαγγελματίες. Είναι παγκόσμιο το φαινόμενο.  Με τις eos πολλοί επαγγελματίες πήγαν στην canon , τέλη δεκαετίας του 80.

Εγώ ήμουν χομπίστας πάντα και τις εποχές των φιλμάτων eos, είχα eos. 

Αυτό που βλέπω είναι ότι πολλές eos 30ετίας έχουν παροπλιστεί , ενώ οι nikon δουλεύουν . 

• Like 1

2 ώρες πριν, Dr_73 είπε

Canon χρησιμοποιούν πολλοί επαγγελματίες. Είναι παγκόσμιο το φαινόμενο.  Με τις eos πολλοί επαγγελματίες πήγαν στην canon , τέλη δεκαετίας του 80.

Εγώ ήμουν χομπίστας πάντα και τις εποχές των φιλμάτων eos, είχα eos. 

Αυτό που βλέπω είναι ότι πολλές eos 30ετίας έχουν παροπλιστεί , ενώ οι nikon δουλεύουν . 

30ετίας;!;!;!  Υπάρχουν άνθρωποι που χρησιμοποιούν ακόμα  F801, F90Χ, F4 ;  Κι εγώ τις έδωσα όλες για ένα παξιμάδι;

• Like 1

32 λεπτά πριν, hectorsdad είπε

30ετίας;!;!;!  Υπάρχουν άνθρωποι που χρησιμοποιούν ακόμα  F801, F90Χ, F4 ;  Κι εγώ τις έδωσα όλες για ένα παξιμάδι;

Εγω παντος βλεπω πολλους που ψαχνουν τετοιες καμερες ακομα και σημερα.
ειναι οπως τα βινιλια, το φιλμ ξανα ηρθε στην μοδα.

2 ώρες πριν, hectorsdad είπε

Και F3 .. και F2 !!!!!

Εγώ έδωσα τους φακούς των φιλμάτων eos για καφέδες το 2013 .... Δεν είχα σκεφτεί τότε να έπαιρνα full frame canon. 

Και βασικά είχα και άχτι την canon, γιατί χάλαγαν πολλά σώματα, σε αντίθεση με τις απέθαντες nikon φίλων/γνωστών.

Κατά την τελευταία 15ετία της εποχής του φιλμ, την κούρσα είχε κερδίσει η canon. Κέρδιζε όλους τους νέους χρήστες, με το ασύγκριτα ανώτερο AF που προσέφερε. 

Για να πετύχει όμως αυτό το υπέροχο AF , είχε αναγκαστεί να αλλάξει τη μοντούρα της και να λανσάρει μια καινούρια, την EF , που μπορούσε να φιλοξενήσει αυτή την νέα τεχνολογία, χωρίς συμβιβασμούς.

Η Nikon από την άλλη έκανε τον συμβιβασμό, να δώσει στο κοινό της ένα μετριότατο AF, προκειμένου να διατηρήσει την μοντούρα της, για να μπορούν οι πελάτες της να χρησιμοποιούν τους παλιούς πανάκριβους manual φακούς τους, παράλληλα με τους νέους AF.

Έτσι όλοι εμείς που είχαμε φακούς Ai, Ais , επιλέξαμε να μείνουμε τότε πιστοί στη Nikon , για να χρησιμοποιούμε κάποιους φακούς φετίχ (105 f2.5, 85 f2 κλπ) που με θυσίες είχαμε αποκτήσει . Όσοι όμως χρειάζονταν το γρήγορο και ακριβές AF , αναγκάστηκαν να αλλάξουν στρατόπεδο και να προσχωρήσουν  στην Canon τρέχοντας.

Υπήρχαν λοιπόν συγκεκριμένοι λόγοι για την επιλογή εταιρείας τότε. Σήμερα όμως; Γιατί ο πλανήτης Γη επιλέγει Canon και η Ελλάδα Nikon; Καμιά ιδέα;

• Like 1
  • Thanks 2

Στις 29/3/2020 στις 7:43 ΜΜ, hectorsdad είπε

Κατά την τελευταία 15ετία της εποχής του φιλμ, την κούρσα είχε κερδίσει η canon. Κέρδιζε όλους τους νέους χρήστες, με το ασύγκριτα ανώτερο AF που προσέφερε. 

Για να πετύχει όμως αυτό το υπέροχο AF , είχε αναγκαστεί να αλλάξει τη μοντούρα της και να λανσάρει μια καινούρια, την EF , που μπορούσε να φιλοξενήσει αυτή την νέα τεχνολογία, χωρίς συμβιβασμούς.

Η Nikon από την άλλη έκανε τον συμβιβασμό, να δώσει στο κοινό της ένα μετριότατο AF, προκειμένου να διατηρήσει την μοντούρα της, για να μπορούν οι πελάτες της να χρησιμοποιούν τους παλιούς πανάκριβους manual φακούς τους, παράλληλα με τους νέους AF.

Έτσι όλοι εμείς που είχαμε φακούς Ai, Ais , επιλέξαμε να μείνουμε τότε πιστοί στη Nikon , για να χρησιμοποιούμε κάποιους φακούς φετίχ (105 f2.5, 85 f2 κλπ) που με θυσίες είχαμε αποκτήσει . Όσοι όμως χρειάζονταν το γρήγορο και ακριβές AF , αναγκάστηκαν να αλλάξουν στρατόπεδο και να προσχωρήσουν  στην Canon τρέχοντας.

Υπήρχαν λοιπόν συγκεκριμένοι λόγοι για την επιλογή εταιρείας τότε. Σήμερα όμως; Γιατί ο πλανήτης Γη επιλέγει Canon και η Ελλάδα Nikon; Καμιά ιδέα;

Οταν εψαξα για ενα καλο σωμα, κατεληξα σε νικον d810 εναντι 5dmiii για 2 λογους (3 βασικα γιατι ειχα ηδη εναν καλο φακο για nikon mount).

1ον γιατι εχει για μενα καλυτερη εργονομια και 2ον γιατι εχει καλυτερο αισθητηρα με μεγαλυτερο dynamic range.

Στις 28/3/2020 στις 8:12 ΜΜ, hectorsdad είπε

Γιατί θεωρείς ότι είναι πίσω σε αισθητήρες η canon? ακόμα και σε entry level μοντέλα όπως η 200d έχει το dual pixel autofocus που βοηθάει πάρα πολύ σε livewiew. Από όσο ξέρω δεν έχουν κάτι τέτοιο οι αντίστοιχες nikon. 

Στις 29/3/2020 στις 4:06 ΜΜ, hectorsdad είπε

Μα φυσικά υπάρχουν , εκτός την F90x την οποία έδωσα και πήγε σε καλά χέρια αφού ήταν σε παραπάνω από άριστη κατάσταση για χάρη μιας F4 . Χαλάλι όμως αφού η F4 βγήκε εξαιρετική σαν επιλογή , εκτός του ότι μπερδεύεται συνέχεια το αριστερό μου χέρι και βρίσκει πάνω στο μηχανισμό προώθησης του φιλμ . Αρχίζω να βρίσκω ( σαφές σημάδι βέβαια ότι γερνάω ) πιο αποδοτική την λειτουργία με φίλμ από το να τραβάω αναίτια πολλές φορές με ψηφιακή . 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...