Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, rus είπε

Υπαρχει οριο ηλικιας, δε μπορεις να βγει ςστα 59-60.

Αυτό λέω,  θέλω να μαζέψω λίγα λεφτά , συν το συνταξιοδοτικό για να πάω να αράξω.  Δε νομίζω να μπορώ να δουλέψω στα 63 πχ.

• 5 μήνες μετά...
  • Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ξανά ανοίγω το θέμα και εγώ επειδή το έχω απορία κάποιος που έκλεισε το μαγαζί του πρόσφατα και χρωστάει εφκα και για τα υπόλοιπα χρόνια μείνει άνεργος τι γίνεται μετά πως ζει; δικαιούται κάποιο επίδομα της πρόνοιας ή κάποια σύνταξη που δίνεται σε άτομα μεγάλης ηλικίας που δεν παίρνουν σύνταξη από το πρώην τεβε η ΙΚΑ; 

Δημοσ.

Υπάρχει η σύνταξη για τους ανασφάλιστους υπερήλικες η οποία είναι κάπου στα 350 ευρώ. Όταν έρθει τώρα η ώρα της σύνταξης και βάσει της ασφάλειας που είχε δικαιούται σύνταξη αλλά έχει εισφορές μπορεί να ζητήσει ρύθμιση των εισφορών του (να του τα κρατάνε από την σύνταξη στην ουσία), αν δεν μπορεί να ρυθμιστεί δικαιούται την σύνταξη για τους ανασφάλιστους. Αλλά το ζήτημα είναι ότι χορηγείται υπό προϋποθέσεις και εξαρτάται από το συνολικό ατομικό ετήσιο ή οικογενειακό εισόδημα αν είναι παντρεμένος το οποίο δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό της σύνταξης.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, tasos41997 είπε

Ξανά ανοίγω το θέμα και εγώ επειδή το έχω απορία κάποιος που έκλεισε το μαγαζί του πρόσφατα και χρωστάει εφκα και για τα υπόλοιπα χρόνια μείνει άνεργος τι γίνεται μετά πως ζει; δικαιούται κάποιο επίδομα της πρόνοιας ή κάποια σύνταξη που δίνεται σε άτομα μεγάλης ηλικίας που δεν παίρνουν σύνταξη από το πρώην τεβε η ΙΚΑ; 

Πόσα χρόνια ασφάλιση έχει ΠΛΗΡΩΣΕΙ ?

Δημοσ.
2 ώρες πριν, GREGORYMO είπε

Πόσα χρόνια ασφάλιση έχει ΠΛΗΡΩΣΕΙ ?

Μιλάω γενικά, δεν έχω κάποια συγκεκριμένη περίπτωση να αναφέρω. Αλλά πολλά άτομα πιστεύω δουλεύουν ανασφαλιστοι η είναι οαεδ εδώ και χρόνια και δύσκολα να ξανά βρουν δουλειά. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
44 λεπτά πριν, tasos41997 είπε

Μιλάω γενικά, δεν έχω κάποια συγκεκριμένη περίπτωση να αναφέρω. Αλλά πολλά άτομα πιστεύω δουλεύουν ανασφαλιστοι η είναι οαεδ εδώ και χρόνια και δύσκολα να ξανά βρουν δουλειά. 

ΝΑΙ, αλλά πόσα χρόνια ασφάλιση έχουν μέχρι τώρα ?

Μιλάς πχ για 50αρι ?

Επεξ/σία από GREGORYMO
Συμπληρώμα
Δημοσ.
4 ώρες πριν, GREGORYMO είπε

ΝΑΙ, αλλά πόσα χρόνια ασφάλιση έχουν μέχρι τώρα ?

Μιλάς πχ για 50αρι ?

Ναι για εναν 50αρι  ή 60αρι ας πουμε που τα τελετυταια χρονια δεν μπορει να πληρωσει το εφκα του και υπαρχουν ηδη χρεη απο τα προηγουμενα χρονια και με τους τοκους. Ή καποιος που ειναι ανασφαλιστος απο πρωην ΙΚΑ τα τελευταια 10-15 χρονια και δεν προκειται να ξανα δουλεψει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, tasos41997 είπε

Ναι για εναν 50αρι  ή 60αρι ας πουμε που τα τελετυταια χρονια δεν μπορει να πληρωσει το εφκα του και υπαρχουν ηδη χρεη απο τα προηγουμενα χρονια και με τους τοκους. Ή καποιος που ειναι ανασφαλιστος απο πρωην ΙΚΑ τα τελευταια 10-15 χρονια και δεν προκειται να ξανα δουλεψει.

Αυτοί θα πάρουν το επίδομα του ανασφαλιστου υπερήλικων, αν δεν έχουν 15 χρόνια ασφάλισης.

Επεξ/σία από GREGORYMO
Συμπληρώμα
  • Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, GREGORYMO είπε

Αυτοί θα πάρουν το επίδομα του ανασφαλιστου υπερήλικων, αν δεν έχουν 15 χρόνια ασφάλισης.

Αυτο σκεφτηκα και εγω αλλα ειναι ενα στανταρ ποσο στα 360 ευρω αν δεν κανω λαθος, με αυτα τα χρηματα αν δεν εχει σπιτι δικο του δεν βγαινει για λογαριασμους, νοικι, δεη, νερο. Το συγκεκριμενο επιδομα σε μια οικογενεια αν ειναι σε ηλικια για συνταξη του δικαιουνται και οι δυο ; Και ο πατερας και η μανα ή μονο ενας απο τους δυο; Επισης δικαιουσαι καποιο αλλο επιδομα απο την προνοια ή πχ ΚΕΑ;

Δημοσ.

Αν ανοίξεις μια εταιρεία (πχ συμβουλευτική) και πληρώνεις μόνο τις εισφορές για υγεία και ασφάλιση; Νομίζω σαν ελεύθερος επαγγελματίας είναι περίπου €250/μήνα.

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, invisiblesurfer είπε

Αν ανοίξεις μια εταιρεία (πχ συμβουλευτική) και πληρώνεις μόνο τις εισφορές για υγεία και ασφάλιση; Νομίζω σαν ελεύθερος επαγγελματίας είναι περίπου €250/μήνα.

Και τέλος επιτηδεύματος, και λογιστή κλπ.

Είναι μια λύση αλλά δεν είναι τόσο απλή.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, tsioulak είπε

Και τέλος επιτηδεύματος, και λογιστή κλπ.

Είναι μια λύση αλλά δεν είναι τόσο απλή.

Με μηδενικό τζίρο δεν θα είναι και όλα μηδενικά (μετα το πρώτο έτος);  "Απλό" δεν είναι τίποτα στην Ελλάδα, με εξαίρεση τη ζωάρα που κάνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι πληρώνονται εφ' όρου ζωής 

Επεξ/σία από invisiblesurfer
Δημοσ.
5 ώρες πριν, tasos41997 είπε

Αυτο σκεφτηκα και εγω αλλα ειναι ενα στανταρ ποσο στα 360 ευρω αν δεν κανω λαθος, με αυτα τα χρηματα αν δεν εχει σπιτι δικο του δεν βγαινει για λογαριασμους, νοικι, δεη, νερο. Το συγκεκριμενο επιδομα σε μια οικογενεια αν ειναι σε ηλικια για συνταξη του δικαιουνται και οι δυο ; Και ο πατερας και η μανα ή μονο ενας απο τους δυο; Επισης δικαιουσαι καποιο αλλο επιδομα απο την προνοια ή πχ ΚΕΑ;

Και οι 2 θα το παίρνουν το επίδομα υπερήλικων, αν δεν έχουν περιουσιακά στοιχεία.

Άλλο επίδομα όχι.

Δημοσ.
Στις 15/9/2020 στις 4:39 ΠΜ, tasos41997 είπε

έχεις κάνει διαγραφη από το εφκα? αρχικά κάνεις αίτηση στο ταμείο σου. εκεί ανάλογα με το τι έχεις πληρώσει  θα σου πουν τι να κάνεις, ή θα σου κρατανε ενα ποσό απο τη σύνταξη ή θα σε απορρίψουν. Αν σε απορρίψουν με το χαρτί της απόρριψης, φορολογικές δηλώσεις, Ε9 κοκ πας στην πρόνοια. Αν έχεις ακίνητη περιουσία από ένα όριο και πάω, καταθεσεις, ενοικια, αλλα οικογενειακά εισοδήματα από ατομα που μένουν μαζί σας ή συνταξη συζυγου κλπ πάνω απο 5000 το χρόνο σε απορρίπτουν. αλλιως παίρνεις το προνοιακό επίδομα των 313 ευρω το μήνα.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, velociraptoras είπε

έχεις κάνει διαγραφη από το εφκα? αρχικά κάνεις αίτηση στο ταμείο σου. εκεί ανάλογα με το τι έχεις πληρώσει  θα σου πουν τι να κάνεις, ή θα σου κρατανε ενα ποσό απο τη σύνταξη ή θα σε απορρίψουν. Αν σε απορρίψουν με το χαρτί της απόρριψης, φορολογικές δηλώσεις, Ε9 κοκ πας στην πρόνοια. Αν έχεις ακίνητη περιουσία από ένα όριο και πάω, καταθεσεις, ενοικια, αλλα οικογενειακά εισοδήματα από ατομα που μένουν μαζί σας ή συνταξη συζυγου κλπ πάνω απο 5000 το χρόνο σε απορρίπτουν. αλλιως παίρνεις το προνοιακό επίδομα των 313 ευρω το μήνα.

Δεν μιλαω για εμενα για να γνωριζω για το εφκα γενικα μιλαω διοτι φανταζομαι πολυ ειναι ανασφαλιστοι ή τωρα με τον κορονοιο κλεισαν αρκετα μαγαζια. Ευχαριστω για την απαντηση 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...