Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρα σε ολους! Μια ερωτηση σε οποιον γνωριζει παρακαλω. Τι επιλογες μπορει να εχει ενας ανεργος οσον αφορα ασφαλιστικες εισφορες για συνταξη?Ειμαι ανεργος στην παρουσα φαση και ενδιαφερομαι να πληρωνω εισφορες με δικα μου χρηματα αλλα χωρις να εργαζομαι για προσωπικους μου λογους μεχρι νεοτερας.Πώς μπορει να γινει αυτο?Και τι πρεπει να κανω? Ειμαι κατω των 40 ετων.

Σας ευχαριστω.

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 ώρες πριν, sonikk είπε

Γεια χαρα σε ολους! Μια ερωτηση σε οποιον γνωριζει παρακαλω. Τι επιλογες μπορει να εχει ενας ανεργος οσον αφορα ασφαλιστικες εισφορες για συνταξη?Ειμαι ανεργος στην παρουσα φαση και ενδιαφερομαι να πληρωνω εισφορες με δικα μου χρηματα αλλα χωρις να εργαζομαι για προσωπικους μου λογους μεχρι νεοτερας.Πώς μπορει να γινει αυτο?Και τι πρεπει να κανω? Ειμαι κατω των 40 ετων.

Σας ευχαριστω.

https://www.efka.gov.gr/el/proairetike-asphalise

• Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, sonikk είπε

Aνησυχεις απο τωρα για τη συνταξιοδοτηση σου στα 67?

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, rus είπε

Και εγω το σκεφτομαι κατα καιρους, γιατι αν θες 35 ή 40 χρονια ασφαλισης για πληρη συνταξη, καποια στιγμη θα ειναι αργα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αρκούν 5 έτη ασφάλισης (1.500 ημέρες) εκ των οποίων τουλάχιστον ένα έτος (300 ημέρες) εντός της τελευταίας πενταετίας πριν την υποβολή της αίτησης. Σε κάθε άλλη περίπτωση απαιτούνται απαιτείται να έχετε πραγματοποιήσει 10 έτη στην υποχρεωτική ασφάλιση (3.000 ημέρες)

Αν κατάλαβα καλα αν εχεις λιγότερα μερες ασφάλισης απο 1.500 δεν εχεις την δυνατότητα να κάνει αυτοασφαλιση?

Επεξ/σία από top904
Δημοσ.

εγω θα ανησυχουσα για το ... τωρα. θα κοιταζα να βρω καμια δουλεια για να τα κουμανταρω στις καθημερινες υποχρεωσεις μου. οχι οτι δεν θα κοιταζα και την συνταξη αλλα εως την συνταξη δεν ξερουμε και το αν θα ζουμε.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, top904 είπε

Αρκούν 5 έτη ασφάλισης (1.500 ημέρες) εκ των οποίων τουλάχιστον ένα έτος (300 ημέρες) εντός της τελευταίας πενταετίας πριν την υποβολή της αίτησης. Σε κάθε άλλη περίπτωση απαιτούνται απαιτείται να έχετε πραγματοποιήσει 10 έτη στην υποχρεωτική ασφάλιση (3.000 ημέρες)

Αν κατάλαβα καλα αν εχεις λιγότερα μερες ασφάλισης απο 1.500 δεν εχεις την δυνατότητα να κάνει αυτοασφαλιση?

δεν ξερω τις προυποθεσεις ακριβως,μπορει να ειναι και ετσι οπως το λες δηλαδη κατω απο τα 1500 ενσημα να μην σου δινει το εφκα δυνατοτητα για αυτασφαλιση.πρεπει να το ψαξω αν και ολα ειναι κλειστα τωρα. προσωπικα εχω γυρω στα 1280 ενσημα μαζεμενα απο οσες δουλειες εχω παει.καποια διαστηματα δουλευα χωρις ενσημα γιατι ειχα αναγκη και διαφορετικα ο εργοδοτης δεν δεχοταν καποια αλλα διαστηματα δουλευα κανονικα με ενσημα αλλα ειχα πεσει σε λαμογια και μου εβαζαν τα μισα. παντως γενικα προσπαθω να κανω οτι καλυτερο μπορω παρα τις αντιξοες συνθηκες στην ελλαδα.

επισης τα ενσημα μου δεν ειναι ολα στο ικα.εχω και απο τεβε γιατι ενα διαστημα μια διετια περιπου δουλευα ως ελευθερος επαγγελματιας.δεν ξερω αν παιζει ρολο αυτο δηλαδη αν οντως ζητουν 1500 ενσημα ελαχιστο οριο να ειναι ολα απο ενα ταμειο.αλλα τωρα που εγινα ολα εφκα δεν νομιζω να υπαρχει προβλημα σε αυτο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Miracle Worker είπε

Και εγω το σκεφτομαι κατα καιρους, γιατι αν θες 35 ή 40 χρονια ασφαλισης για πληρη συνταξη, καποια στιγμη θα ειναι αργα.

To τελευταιο που σκέφτομαι αυτή τη στιγμη είναι τι θα θελω στα 67 μου:)

Επεξ/σία από rus
Επισκέπτης
Δημοσ.
1 ώρα πριν, rus είπε

To τελευταιιο που σκέφτομαι αυτή τη στιγμη είναι τι θα θελω στα 67 μου:)

Και μετα στα 67 :
"Παιδια ξερετε κανενα τροπο να ανεβασω τη συνταξη μου;;"

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Talepwros είπε

Και μετα στα 67 :
"Παιδια ξερετε κανενα τροπο να ανεβασω τη συνταξη μου;;"

αν ζουμε μεχρι τοτε

• Thanks 1
  • Sad 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Exodia The Forbidden One είπε

τωρα ειναι σωστο

Μεχρι να βγουμε στη συναξη το οριο μπορει και να εχει παει στα 80.

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
16 ώρες πριν, rus είπε

Και όμως είναι πολύ βασικό. Απλά οι Έλληνες το έχουν και αυτό στο δε βαριέσαι. 

Εγώ είμαι 38 και έχω 19 χρόνια ασφάλιση. Με 21 (20 αν βάλεις τα ένσημα φέτος) βγαίνω σύνταξη. Δηλαδή στα 59 άντε 60. Επειδή δεν έχω σκοπό να πάω μέχρι τα 67 ελπίζω πως θα μπορέσω να μαζέψω κάποια λεφτά + το συνταξιοδοτικό και να εξαφανιστώ στα τσίπουρα όσο πιο νωρίς γίνεται. Αν φτάσεις 50 τι προγραμματισμό να κάνεις. Ξέρεις τι λένε για τα γέρικα άλογα....

Δημοσ.
10 ώρες πριν, giotis1982 είπε

Εγώ είμαι 38 και έχω 19 χρόνια ασφάλιση. Με 21 (20 αν βάλεις τα ένσημα φέτος) βγαίνω σύνταξη. Δηλαδή στα 59 άντε 60.

Υπαρχει οριο ηλικιας, δε μπορεις να βγει ςστα 59-60.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...