sonikk Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 Γεια χαρα σε ολους! Μια ερωτηση σε οποιον γνωριζει παρακαλω. Τι επιλογες μπορει να εχει ενας ανεργος οσον αφορα ασφαλιστικες εισφορες για συνταξη?Ειμαι ανεργος στην παρουσα φαση και ενδιαφερομαι να πληρωνω εισφορες με δικα μου χρηματα αλλα χωρις να εργαζομαι για προσωπικους μου λογους μεχρι νεοτερας.Πώς μπορει να γινει αυτο?Και τι πρεπει να κανω? Ειμαι κατω των 40 ετων. Σας ευχαριστω.
Conan2046 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 2 ώρες πριν, sonikk είπε Γεια χαρα σε ολους! Μια ερωτηση σε οποιον γνωριζει παρακαλω. Τι επιλογες μπορει να εχει ενας ανεργος οσον αφορα ασφαλιστικες εισφορες για συνταξη?Ειμαι ανεργος στην παρουσα φαση και ενδιαφερομαι να πληρωνω εισφορες με δικα μου χρηματα αλλα χωρις να εργαζομαι για προσωπικους μου λογους μεχρι νεοτερας.Πώς μπορει να γινει αυτο?Και τι πρεπει να κανω? Ειμαι κατω των 40 ετων. Σας ευχαριστω. https://www.efka.gov.gr/el/proairetike-asphalise 1
rus Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 9 ώρες πριν, sonikk είπε Γεια χαρα σε ολους! Μια ερωτηση σε οποιον γνωριζει παρακαλω. Τι επιλογες μπορει να εχει ενας ανεργος οσον αφορα ασφαλιστικες εισφορες για συνταξη?Ειμαι ανεργος στην παρουσα φαση και ενδιαφερομαι να πληρωνω εισφορες με δικα μου χρηματα αλλα χωρις να εργαζομαι για προσωπικους μου λογους μεχρι νεοτερας.Πώς μπορει να γινει αυτο?Και τι πρεπει να κανω? Ειμαι κατω των 40 ετων. Aνησυχεις απο τωρα για τη συνταξιοδοτηση σου στα 67?
Miracle Worker Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 4 λεπτά πριν, rus είπε Aνησυχεις απο τωρα για τη συνταξιοδοτηση σου στα 67? Και εγω το σκεφτομαι κατα καιρους, γιατι αν θες 35 ή 40 χρονια ασφαλισης για πληρη συνταξη, καποια στιγμη θα ειναι αργα.
top904 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Αρκούν 5 έτη ασφάλισης (1.500 ημέρες) εκ των οποίων τουλάχιστον ένα έτος (300 ημέρες) εντός της τελευταίας πενταετίας πριν την υποβολή της αίτησης. Σε κάθε άλλη περίπτωση απαιτούνται απαιτείται να έχετε πραγματοποιήσει 10 έτη στην υποχρεωτική ασφάλιση (3.000 ημέρες) Αν κατάλαβα καλα αν εχεις λιγότερα μερες ασφάλισης απο 1.500 δεν εχεις την δυνατότητα να κάνει αυτοασφαλιση? Επεξ/σία 28 Μαρτίου 2020 από top904
xsterg Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 εγω θα ανησυχουσα για το ... τωρα. θα κοιταζα να βρω καμια δουλεια για να τα κουμανταρω στις καθημερινες υποχρεωσεις μου. οχι οτι δεν θα κοιταζα και την συνταξη αλλα εως την συνταξη δεν ξερουμε και το αν θα ζουμε.
sonikk Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 2 ώρες πριν, top904 είπε Αρκούν 5 έτη ασφάλισης (1.500 ημέρες) εκ των οποίων τουλάχιστον ένα έτος (300 ημέρες) εντός της τελευταίας πενταετίας πριν την υποβολή της αίτησης. Σε κάθε άλλη περίπτωση απαιτούνται απαιτείται να έχετε πραγματοποιήσει 10 έτη στην υποχρεωτική ασφάλιση (3.000 ημέρες) Αν κατάλαβα καλα αν εχεις λιγότερα μερες ασφάλισης απο 1.500 δεν εχεις την δυνατότητα να κάνει αυτοασφαλιση? δεν ξερω τις προυποθεσεις ακριβως,μπορει να ειναι και ετσι οπως το λες δηλαδη κατω απο τα 1500 ενσημα να μην σου δινει το εφκα δυνατοτητα για αυτασφαλιση.πρεπει να το ψαξω αν και ολα ειναι κλειστα τωρα. προσωπικα εχω γυρω στα 1280 ενσημα μαζεμενα απο οσες δουλειες εχω παει.καποια διαστηματα δουλευα χωρις ενσημα γιατι ειχα αναγκη και διαφορετικα ο εργοδοτης δεν δεχοταν καποια αλλα διαστηματα δουλευα κανονικα με ενσημα αλλα ειχα πεσει σε λαμογια και μου εβαζαν τα μισα. παντως γενικα προσπαθω να κανω οτι καλυτερο μπορω παρα τις αντιξοες συνθηκες στην ελλαδα. επισης τα ενσημα μου δεν ειναι ολα στο ικα.εχω και απο τεβε γιατι ενα διαστημα μια διετια περιπου δουλευα ως ελευθερος επαγγελματιας.δεν ξερω αν παιζει ρολο αυτο δηλαδη αν οντως ζητουν 1500 ενσημα ελαχιστο οριο να ειναι ολα απο ενα ταμειο.αλλα τωρα που εγινα ολα εφκα δεν νομιζω να υπαρχει προβλημα σε αυτο.
rus Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Miracle Worker είπε Και εγω το σκεφτομαι κατα καιρους, γιατι αν θες 35 ή 40 χρονια ασφαλισης για πληρη συνταξη, καποια στιγμη θα ειναι αργα. To τελευταιο που σκέφτομαι αυτή τη στιγμη είναι τι θα θελω στα 67 μου Επεξ/σία 28 Μαρτίου 2020 από rus
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 1 ώρα πριν, rus είπε To τελευταιιο που σκέφτομαι αυτή τη στιγμη είναι τι θα θελω στα 67 μου Και μετα στα 67 : "Παιδια ξερετε κανενα τροπο να ανεβασω τη συνταξη μου;;"
rus Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 8 λεπτά πριν, Talepwros είπε Και μετα στα 67 : "Παιδια ξερετε κανενα τροπο να ανεβασω τη συνταξη μου;;" αν ζουμε μεχρι τοτε 1 1
sonikk Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 οταν κανεις αυτασφαλιση αυτο ΄΄φαινεται΄΄ στο συστημα εργανη?? ξερει καποιος???
Exodia The Forbidden One Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 14 ώρες πριν, rus είπε Aνησυχεις απο τωρα για τη συνταξιοδοτηση σου στα 72? τωρα ειναι σωστο 1
rus Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 15 λεπτά πριν, Exodia The Forbidden One είπε τωρα ειναι σωστο Μεχρι να βγουμε στη συναξη το οριο μπορει και να εχει παει στα 80. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 16 ώρες πριν, rus είπε Aνησυχεις απο τωρα για τη συνταξιοδοτηση σου στα 67? Και όμως είναι πολύ βασικό. Απλά οι Έλληνες το έχουν και αυτό στο δε βαριέσαι. Εγώ είμαι 38 και έχω 19 χρόνια ασφάλιση. Με 21 (20 αν βάλεις τα ένσημα φέτος) βγαίνω σύνταξη. Δηλαδή στα 59 άντε 60. Επειδή δεν έχω σκοπό να πάω μέχρι τα 67 ελπίζω πως θα μπορέσω να μαζέψω κάποια λεφτά + το συνταξιοδοτικό και να εξαφανιστώ στα τσίπουρα όσο πιο νωρίς γίνεται. Αν φτάσεις 50 τι προγραμματισμό να κάνεις. Ξέρεις τι λένε για τα γέρικα άλογα....
rus Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 10 ώρες πριν, giotis1982 είπε Εγώ είμαι 38 και έχω 19 χρόνια ασφάλιση. Με 21 (20 αν βάλεις τα ένσημα φέτος) βγαίνω σύνταξη. Δηλαδή στα 59 άντε 60. Υπαρχει οριο ηλικιας, δε μπορεις να βγει ςστα 59-60.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα