zoranb Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Πώς πληρώνονται οι γιατροί για συνταγογράφιση -από τους ασθενείς- όταν συνταγογραφούν τις άυλες συνταγές και όλο το πάρεδώσε γίνεται online; Επεξ/σία 28 Μαρτίου 2020 από zoranb
Βασίλης_29 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 Το συζητούσαμε και σε άλλο thread. Ρώτα τον γιατρό αν έχει ΙΒAΝ να τον πληρωσεις εκεί.
poulinos Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 1 hour ago, zoranb said: Πώς πληρώνονται οι γιατροί για συνταγογράφιση -από τους ασθενείς- όταν συνταγογραφούν τις άυλες συνταγές και όλο το πάρεδώσε γίνεται online; bitcoins.σε λιγο και με pi. 😛
zoranb Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 4 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε Το συζητούσαμε και σε άλλο thread. Ρώτα τον γιατρό αν έχει ΙΒAΝ να τον πληρωσεις εκεί. IBAN? Και τι αυτό μένει στην ευχέρεια του ασθενή; Δεν θα έπρεπε να υπάρχει κάποιος τρόπος μέσω του συστήματος που γίνεται η διαδικασία με το barcode της άυλης;
paylidis Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Γιατί να πληρωθεί επιπλέον; Εάν είναι συμβεβλημένος με τον Εοππυ θα λάβει τα χρήματα που αναλογούν από τον εοππυ... εαν δεν είναι και είσαι χρόνια πελάτης του θα μπορούσε να έχει το ήθος και να σου πει μη με πληρώσεις, εναλλακτικα ΙΒΑΝ... Ούτως η αλλιώς το θεωρω απαράδεκτο να χρεώνει γιατρός επίσκεψη για συνταγογράφηση χωρίς εξέταση. Επεξ/σία 28 Μαρτίου 2020 από paylidis 2
sstratos Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 6 λεπτά πριν, paylidis είπε Γιατί να πληρωθεί επιπλέον; Εάν είναι συμβεβλημένος με τον Εοππυ θα λάβει τα χρήματα που αναλογούν από τον εοππυ... εαν δεν είναι και είσαι χρόνια πελάτης του θα μπορούσε να έχει το ήθος και να σου πει μη με πληρώσεις, εναλλακτικα ΙΒΑΝ... Ούτως η αλλιώς το θεωρω απαράδεκτο να χρεώνει γιατρός επίσκεψη για συνταγογράφηση χωρίς εξέταση. Συμβεβλημένοι σημαίνει οτι εχουν δικαίωμα να συνταγογραφούν σε ασφαλισμένους του εοπυυ, συμβεβλημενοι είναι όλοι , απλώς είναι ιδιώτες και όχι "δημόσιοι" (εργαζόμενοι στα τομυ / ικα κτλ) , μήν τα μπερδεύετε. Οσο για το δεύτερο , γιατί να μήν πληρωθεί ?? Και εγώ πάω στο ιδιο μάρκετ χρονια ολοκληρα , δεν μου είπαν ποτε "πάρτα δώρο" ... πουθενα δεν γινεται αυτό σε ΚΑΝΕΝΑ επάγγελμα, γιατι να το κάνουν οι γιατροί ??? Κανένας επαγγελματίας δεν δουλεύει δωρεάν. Θα μου πείτε "συγκρίνεις τα μακαρονια με το λειτούργημα του γιατρού?" .... Απλώς η γνώμη μου ειναι οτι κανένας επαγγελματίας δεν δουλεύει δωρεάν, δεν σας χρωστάει τίποτα. Τα χρήματα που παίρνει κάθε 1 μήνα για την συνταγή (ή καθε 3 μηνες για τριμηνες) δεν τα παίρνει επειδή κάθεται , τα παίρνει γιατι πρέπει να πληρωθεί ο κόπος του για να φτάσει σε αυτό το σημείο , να μπορεί να εξατομεικεύει μια θεραπεία για ΚΑΘΕ διαφορετικό ασθενή. Οσο για την εξέταση , είμαι μαζί σου , κανονικά κάθε φορά πρεπει να γινεται εξέταση πριν τη συνταγογράφιση... Εστω μια τυπική εξέταση. Και πρέπει οι γιατροί να ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ κάθε 1 χρόνο πλήρες αιματολογικό τσεκ-απ. Οχι οποτε το ΘΕΛΕΙ ο ασθενής (κάθε 2-3 χρονια που νιωθει ενοχληση) γνώμη μου ολα αυτά , δέν ειμαι γιατρός , ελπίζω μην με κατασπαραξετε 😁 1 1
paylidis Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, sstratos είπε Συμβεβλημένοι σημαίνει οτι εχουν δικαίωμα να συνταγογραφούν σε ασφαλισμένους του εοπυυ, συμβεβλημενοι είναι όλοι , απλώς είναι ιδιώτες και όχι "δημόσιοι" (εργαζόμενοι στα τομυ / ικα κτλ) , μήν τα μπερδεύετε. Οσο για το δεύτερο , γιατί να μήν πληρωθεί ?? Και εγώ πάω στο ιδιο μάρκετ χρονια ολοκληρα , δεν μου είπαν ποτε "πάρτα δώρο" ... πουθενα δεν γινεται αυτό σε ΚΑΝΕΝΑ επάγγελμα, γιατι να το κάνουν οι γιατροί ??? Κανένας επαγγελματίας δεν δουλεύει δωρεάν. Θα μου πείτε "συγκρίνεις τα μακαρονια με το λειτούργημα του γιατρού?" .... Απλώς η γνώμη μου ειναι οτι κανένας επαγγελματίας δεν δουλεύει δωρεάν, δεν σας χρωστάει τίποτα. Τα χρήματα που παίρνει κάθε 1 μήνα για την συνταγή (ή καθε 3 μηνες για τριμηνες) δεν τα παίρνει επειδή κάθεται , τα παίρνει γιατι πρέπει να πληρωθεί ο κόπος του για να φτάσει σε αυτό το σημείο , να μπορεί να εξατομεικεύει μια θεραπεία για ΚΑΘΕ διαφορετικό ασθενή. Οσο για την εξέταση , είμαι μαζί σου , κανονικά κάθε φορά πρεπει να γινεται εξέταση πριν τη συνταγογράφιση... Εστω μια τυπική εξέταση. Και πρέπει οι γιατροί να ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ κάθε 1 χρόνο πλήρες αιματολογικό τσεκ-απ. Οχι οποτε το ΘΕΛΕΙ ο ασθενής (κάθε 2-3 χρονια που νιωθει ενοχληση) γνώμη μου ολα αυτά , δέν ειμαι γιατρός , ελπίζω μην με κατασπαραξετε 😁 Δε διαφωνώ επι της αρχής αλλά σε σημεία. Αρχικά υπάρχουν ιδιώτες γιατροί που είναι συμβεβλημένοι (έτσι ακριβώς λέγονται και δεν είναι όλοι συμβεβλημένοι) με τον εοππυ, που σημαίνει ότι αντι να πας στο ΙΚΑ πας σε αυτόν και πληρώνεται αυτός από το κράτος την επίσκεψη σου. Σε αυτόν εν προκειμενω ΔΕΝ πρέπει να πληρώσεις. Εάν πληρώσεις διπλοπληρωνεται. απο εκεί και πέρα καλό το παράδειγμα με το σούπερ μάρκετ που είπες, όπως ξέρεις Λοιπόν μαζεύεις πόντους στο σούπερ μάρκετ και παίρνεις εξαευρες δωροεπιταγές, δες το κάπως έτσι (σου τα έχω σκάσει μυριάδες φορές, γιατί να σε πληρώσω για μια αυλη συνταγή για 3 κλικ;). Εγώ θα πάω στον παθολόγο πχ 3-4 φορές το χρόνο, θα πάρει 20-30-40€ επίσκεψη, γιατί τη μια ή δυο φορές που θα πάω επιπλέον και δε θα με εξετάσει (ή δε θα με δει καν και θα αφήσει κάπου τη συνταγή) να πληρώσω πάλι για να γράψω ένα φάρμακο που πρέπει να παίρνω σε μόνιμη βάση; η όλη φάση είναι ναι μεν αλλά... προσωπικα πάω μόνο σε συμβεβλημένους με τον εοππυ γιατρούς αν και στην πραγματικότητα οι επισκέψεις μου σε γιατρό είναι μια φορά στα 2 χρόνια μετά βίας. Παλαιότερα μάλιστα ήταν πιο πολλοί (αν όχι όλοι) συμβεβλημένοι αλλά έριξαν στην πορεία το ποσό της επίσκεψης ασθενή (Είναι στα 10€ για παθολόγο/γενικό αν δεν κάνω λάθος) και έβαλαν πλαφόν στους ασθενείς που θα βλέπει ο καθένας μέσω του ΙΚΑ ανά μήνα (200) και σπάστηκαν οι περισσότεροι και την έκαναν. Δίκαιο ή άδικο δε θα το κρίνω εγώ... ούτε κ εγώ είμαι γιατρός... το να παίρνεις παντως 2000 από το κράτος το μήνα και επιπλέον τις ιδιωτικές επισκέψεις σου δε μου φαίνεται άσχημο... Για αυτό βλέπεις τα ΙΚΑ και τα τομυ γεμάτα, που κάποτε (Πριν μια δεκαετία πχ) πατούσαν μόνο ηλικιωμένοι, οικονομικοί μετανάστες και άποροι... Επεξ/σία 28 Μαρτίου 2020 από paylidis 1
sstratos Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 10 ευρώ μεικτά παίρνουν για κάθε επίσκεψη (μεικτά είναι γιατι στο τέλους του χρόνου φορολογούνται για αυτά τα χρήματα) , μετά απο 6+ μήνες που πληρώνει ο εοπυυ... το οτι παίρνουν 2000 το μήνα (200 "δωρεάν" επισκέψεις χ 10 ευρώ) μπορεί εμάς να μας ακούγονται πολλά/υπερβολικά , αλλα κάθε επάγγελμα δεν είναι το ίδιο.... και δεν εχει την ίδια βαρύτητα ή ευθύνη... Για το οτι διπλοπληρώνονται και απο τους ασθενείς είναι μεγάλη λαμογιά και δεν πρέπει να το αφήνουμε έτσι. Εγώ νομίζω οτι το κάνουν μεγαλυτερης ηλικίας ιατροί αυτό , οι νεότεροι ειναι ποιό τυπικοί. 41 λεπτά πριν, paylidis είπε γιατί τη μια ή δυο φορές που θα πάω επιπλέον και δε θα με εξετάσει (ή δε θα με δει καν και θα αφήσει κάπου τη συνταγή) να πληρώσω πάλι για να γράψω ένα φάρμακο που πρέπει να παίρνω σε μόνιμη βάση; εδώ νομίζω οτι κάνεις λάθος , ένας ασθενής πρέπει να εξετάζεται κάθε φορά που επισκεπτεται τον γιατρό του. Το οτι παιρνεις ενα φάρμακο 3-4-10 χρόνια δεν σημαίνει οτι θα σε καλύπτει για πάντα , τα δεδομένα όπως και οι παράμετροι μέσα στο σώμα καθενός αλλάζουν συνέχεια. Γιαυτό φάρμακα π.χ. θυροειδή ή πίεσης μετά απο πολύ καιρό αλλάζονται , είτε γιατι δεν καλύπτουν πλέον τις ανάγκες μας ή γιατί βγαίνουν καινούργια καλύτερα/ή με λιγότερες παρενέργειες. Διαφωνώ ομως με την λογική "μια φορά αμα δεν τον πληρώσω , δεν θα πάθει τίποτα" Επειδή ξεφύγαμε ομως απο το θέμα του τοπικ , οσο αφορά την πληρωμή σε άυλες , υποθέτω οτι σε τακτικούς πελάτες θα γινεται πληρωμή μαζί με τις επόμενες συνταγές. Το να δωθεί ιβαν απο τους γιατρούς για να κατατεθούν τα χρήματα της αμοιβής , το θεωρώ λίγο γαιδουριά. Ας κάνουν λιγο υπομονή , δεν θα τα χάσουν τα χρήματα , θα τα πάρουν/ζητήσουν με τις επόμενες συνταγές.
Βασίλης_29 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 Παίρνω τα ίδια φάρμακα για καρδιά 8 χρόνια και όχι δεν θεωρώ ότι πρέπει να πληρωνεται ο οποιοσδήποτε για να μπορώ εγώ απλά να λαμβάνω τα φάρμακα με συμμετοχή κιόλας γιατί αν τελικά πλήρωνα τον γιατρό και για κάθε μηνιαία συνταγή δεν θα είχε νόημα και θα πήγαινα να τα πάρω πληρώνοντας τα όλα εγώ. Ο γιατρός απλά μου λέει να κάνω ενα τριπλεξ δύο φορές το έτος και το κοιτάει αυτές τις δύο φορές καθώς και με εξετάζει. Άλλη περίπτωση κάθε ασθενής άλλο αυτοί που αλλάζουν φάρμακα και δοσολογίες ανά τακτά διαστήματα η εξετάζονται πολύ τακτικά. Το παράδειγμα με το μαγαζί λιανικής το θεωρώ άκυρο. Κανονικά έπρεπε να υπηρχαν συνταγές και για πάνω από τρεις μήνες.
sstratos Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 υπάρχουν και 6μηνες , τις γράφουν οι αγροτικοί ιατροί , ιατροί στα τόμυ και στα πεδύ
mesfigas Δημοσ. 22 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2020 Ξερει κανεις πως μπορω να δω το πλαφον των 200 επισκεψεων καποιου Γιατρου στο ιντερνετ _? ειχα βρει την ιστοσελιδα αλλα την εχασα,,,,,
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα