eleni.electronics Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 Καλησπέρα, Είμαι τεχνικός υπολογιστών με κύριο καδ 9511 για υπηρεσίες και με δεύτερον καδ 4741 για λιανικό εμπόριο. Κανονικά είμαι στην κατηγορία των ανοιχτών καταστημάτων αλλά η αστυνομία μου έκανε σύσταση να κλείσω λόγο του δευτερεύον καδ ότι και καλά εφόσον είμαι ανοιχτά μπορεί να κάνω και λιανικό εμπόριο. Επίσης, μου είπαν ότι απαγορεύεται να παραλαμβάνω και συσκευές για επισκευή παρά μόνο κατ οικον ή μέσω courier. Έτσι, έκλεισα και με συζήτηση με τον λογιστή μου που είπε να μην το διακινδυνεύσω. Έχει κάποιος παρόμοια περίπτωση και τι κάνει πως μπορεί να δουλέψει? Γιατί όπως πάνε τα πράγματα θα ανοίξουμε σε κάνα μήνα τα έξοδα τρέχουν και δεν μας έχουν καν στην λίστα για το βοήθημα των 800 ευρώ.
llldoomlll Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Αν κανω λιανικο κλειστε με πες τους. Δεν ειχες κατεβασμενα ρολα οσο ησουν μεσα ? Δες τι εχεις δηλωσει στο E3, τι γραφει στην δραστηριοτητα με τα μεγαλυτερα εσοδα Αν ειναι δηλωμενος ο 4741 ΚΑΔ στο "Δραστηριοτητα με τα μεγαλυτερα εσοδα" σε συμπεριλαμβανουν στο βοηθημα (στα λογια για την ωρα βεβαια) και θεωρητικα μπορεις να δουλευεις κιολας για υπηρεσιες στο ελληνικο μπαχαλο Επεξ/σία 27 Μαρτίου 2020 από llldoomlll
eleni.electronics Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Ήμουν με ανοιχτή πόρτα άλλα μόνο για επισκευές γιατί και άλλα ίδια καταστήματα ήταν ανοιχτά αλλά έκλεισαν και αυτά μετά από σύσταση ή από επιλογή λόγο έλλειψης δουλειάς, μόνο το iR....r έχει μείνει ανοιχτό κανονικά μέχρι αυτή τη στιγμή. Επεξ/σία 27 Μαρτίου 2020 από eleni.electronics
llldoomlll Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 Μόλις τώρα, eleni.electronics είπε Ήμουν ανοιχτά με ανοιχτή πόρτα άλλα μόνο για επισκευές γιατί και άλλα ίδια καταστήματα ήταν ανοιχτά αλλά έκλεισαν και αυτά, μόνο το iR...ir έχει μείνει ανοιχτό κανονικά μέχρι αυτή τη στιγμή. δε ξερω τι ειναι ir και το ριρι Μπορεις να σε μεσα με κλειστη την πορτα, βαλε χαρτι οτι κανεις service να σε περνουν τηλ ωστε να στα φερνουν ή να τα περνεις μεσω "courier"
eleni.electronics Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 Μου είπαν ότι απαγορεύεται να τα παραλαμβάνω στο χώρο μου. Οπότε μήπως καλύτερα να κανονίσω με μία courier να τα φέρνουν και να τα στέλνω πίσω. Τώρα όσο αφορά τις πωλήσεις τηλεφωνικές ή από eshop μπορούν να γίνονται βάση νόμου που διάβασα. Όμως κόβουμε κανονικά τις αποδείξεις για πώληση ή και υπηρεσία?
llldoomlll Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 8 λεπτά πριν, eleni.electronics είπε Μου είπαν ότι απαγορεύεται να τα παραλαμβάνω στο χώρο μου. Οπότε μήπως καλύτερα να κανονίσω με μία courier να τα φέρνουν και να τα στέλνω πίσω. Τώρα όσο αφορά τις πωλήσεις τηλεφωνικές ή από eshop μπορούν να γίνονται βάση νόμου που διάβασα. Όμως κόβουμε κανονικά τις αποδείξεις για πώληση ή και υπηρεσία? με κουριερ μπορεις να παραλαβεις αυτο ειναι το νομοτυπο αυτο λες τωρα αν πας και παρεις απο εναν πελατη μηχανημα θεωρητικα ειναι στις επαγγελματικες σου αναγκες αν στο φερει, ρισκαρεις, αλλα δεν ειναι τπτ να το παρεις στην πορτα οπως θα κανε και ο κουριερ και να ξανακλειδωσεις
eleni.electronics Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Το σκέφτηκα αλλά η αστυνομία κάνει συνέχεια περιπολίες έξω από το δρόμο αυτό γι'αυτό ψάχνω το νόμιμο. Οι αποδείξεις κόβονται κανονικά? Επεξ/σία 28 Μαρτίου 2020 από eleni.electronics
s1mplement Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Κανονικά θα κόβονται, πως αλλιώς; Σχετικά με το επίδομα δες του 2018 τη φορολογία(τι τζιρο είχες) σου, αν έπαιρνες περισσότερα λεφτά από την λιανική(4741 ΚΑΔ) εκείνη τη χρονιά θα έχεις δικαίωμα για βοήθημα. Επεξ/σία 28 Μαρτίου 2020 από s1mplement
eleni.electronics Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Ρωτάω αν είναι νόμιμη η κοπή απόδειξης έτσι που είναι τα πράγματα γιατί έχω ακούσει ότι μόνο κοπή τιμολογίων επιτρέπεται και δεν ξέρω αν ισχύει. Όπως το άλλο που μου είπαν πάλι ότι επιτρέπονται επισκευές μόνο σε πελάτες χονδρικής. Προσπαθώ και εγώ να βγάλω μια άκρη με νομιμότητα. Επεξ/σία 28 Μαρτίου 2020 από eleni.electronics
s1mplement Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Είπαν ότι μπορούν να δουλεύουν τα e-shops. Αυτοί λες να μην κόβουν ή να κόβουν τιμολόγια; Οπότε και εσύ που παρέχεις υπηρεσίες επισκευής από το σπίτι γιατί να έχεις πρόβλημα να κόβεις απόδειξη; Κατά τα άλλα ρώτησε τον λογιστή σου, μηπως σε βοηθήσει. Επεξ/σία 28 Μαρτίου 2020 από s1mplement
Προτεινόμενες αναρτήσεις