panagiotis819 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) γεια σας θελω να κανω μια ερωτηση, ειμαι σε διιαδικασια να παρω με οθονη ως δευτερη ΚΑΘΑΡΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ PHOTOGRAPHY EDITING και ειμαι αναμεσα σε αυτες τις δυο: 1. Samsung CR50 27' με VA PANEL 2. Acer Nitro VG240Y 24' με IPS PANEL Επεξ/σία 27 Μαρτίου 2020 από panagiotis819
elpenor Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Δεν έχω δει κανένα από τα δύο monitor από κοντά και βρήκα ελάχιστα review στο internet οπότε θα πω την άποψη μου με μεγάλη επιφύλαξη. Σίγουρα κανένα από τα δύο δεν είναι ιδανικό για photo editing όμως καταλαβαίνω ότι δεν θέλεις να περάσεις τα 150 ευρώ. To VA γενικά δεν θεωρείται κατάλληλο για επεξεργασία φωτογραφίας, το πολύ μεγάλο του contrast δίχνει πολύ διαφορετικά την φωτογραφία σε σχέση με την εκτύπωση ή τον τρόπο που θα την δουν οι περισσότεροι άνθρωποι στις ips/tn οθόνες που έχουν στα pc, tablet και κινητά. Επίσης στις περισσότερες περιπτώσεις τα VA δεν αναπαράγουν τα χρώματα τόσο σωστά όσο τα IPS και επειδή έχουν συνήθως διαφορετική διάταξη στα led τους το text δεν φαίνεται τόσο crispy ( ιδίως αν δεν έχουν μεγάλη ανάλυση σε σχέση με το μέγεθος τους όπως η CR50 ). Η VG240Y έχει IPS panel (Panda λογικά) και φαινομενικά έχει περισσότερες προϋποθέσεις να είναι καλύτερη όμως είμαι λίγο επιφυλαχτικός γιατί είναι ένα gaming monitor με freesync και έχω δει αρκετά από αυτά με πολύ χαμηλό gamma και χρώματα calibrated πολύ διαφορετικά από το sRGB. Θα έλεγα ότι είναι προτιμότερη αν έχει επιλογή για sRGB mode στις ρυθμίσεις της, αν δεν έχει τότε είναι πολύ δύσκολο να διαλέξει κάποιος ανάμεσα σε αυτά τα δύο monitor γιατί μπορεί και τα δύο να είναι πολύ ακατάλληλα. Επεξ/σία 28 Μαρτίου 2020 από elpenor
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα