Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω δύο τηλεοράσεις σπίτι και η μία δεν πιάνει όλα τα κανάλια και όσα πιάνει όχι καλά. Κάνω συχνά αναζήτηση βρίσκει άλλα, χάνει άλλα. Δοκίμασα να διορθώσω την κεραία, αλλά τα ίδια.

Ενώ η βασική παίζει πολύ καλά. Σκέφτηκα λοιπόν να ρωτήσω αν υπάρχει διακλαδωτής ώστε να τραβήξω καλώδιο να το πάω και στην άλλη; Αν υπάρχει θα επηρεάσει την βασική;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είσαι σε πολυκατοικία ή μονοκατοικία, δηλαδή κεντρική ή ατομική εγκατάσταση;

Κάθε τηλεόραση είναι συνδεδεμένη σε ξεχωριστή κεραία ή και οι δύο είναι συνδεδεμένες στην ίδια κεραία;

Κάθε εξάρτημα (φυσικά και ο  διακλαδωτής) όταν τοποθετηθεί σε μία εγκατάσταση εισάγει μία εξασθένηση. Το πόσο μεγάλη θα είναι αυτή η εξασθένηση εξαρτάται από τα χαρακτηριστικά του, αλλά και την ποιότητα του.

Πριν αγοράσεις κάτι έλεγξε πρώτα καλώδιο, βύσματα, υποδοχή tv και πρίζα τοίχου ή απλά δοκίμασε με το καλώδιο της άλλης tv που παίζει καλά.

Επεξ/σία από afm
Δημοσ.
7 ώρες πριν, afm είπε

Είσαι σε πολυκατοικία ή μονοκατοικία, δηλαδή κεντρική ή ατομική εγκατάσταση;

Μονοκατοικία

7 ώρες πριν, afm είπε

Κάθε τηλεόραση είναι συνδεδεμένη σε ξεχωριστή κεραία ή και οι δύο είναι συνδεδεμένες στην ίδια κεραία;

Ξεχωριστή

7 ώρες πριν, afm είπε

Κάθε εξάρτημα (φυσικά και ο  διακλαδωτής) όταν τοποθετηθεί σε μία εγκατάσταση εισάγει μία εξασθένηση. Το πόσο μεγάλη θα είναι αυτή η εξασθένηση εξαρτάται από τα χαρακτηριστικά του, αλλά και την ποιότητα του.

Άρα υπάρχουν. Έχεις να μου προτείνεις κάποιον;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κοίταξε εδώ και εδώ για διακλαδωτή - splitter. Έχω χρησιμοποιήσει αυτόν και αυτόν και δουλεύουν μία χαρά. Βέβαια εγώ είμαι Αθήνα με πολύ ισχυρό σήμα και τα 4-5 db απώλεια είναι τίποτα.

Θα σου έλεγα κοίτα πρώτα μήπως βρεις τι φταίει με την κεραία γιατί αν το σήμα σου είναι οριακό ναι ίσως έχεις πρόβλημα και στην άλλη τηλεόραση.

Για να ελέγξεις τι φταίει κάνε τα εξής απλά πράγματα:

α. έλεγξε πρώτα το εσωτερικό καλώδιο, τα βύσματα, την υποδοχή της tv και την πρίζα του .τοίχου σε τι κατάσταση είναι. Εναλλακτικά δοκίμασε με το καλώδιο της άλλης tv που παίζει καλά.

β. έλεγξε την κεραία σου. Αν υπάρχουν κεραία vhf ή μίκτης ιστού αφαίρεσε τα. Αν υπάρχει ενισχυτής αποσύνδεσε τον, έστω προσωρινά. Μην ξεχάσεις αν είναι ενισχυτής ιστού να αφαιρέσεις και το τροφοδοτικό κάτω στο σπίτι.

γ. Κράτησε μόνο την κεραία uhf στην οποία συνέδεσε απ' ευθείας το καλώδιο που κατεβαίνει προς την τηλεόραση.  

δ. Έλεγξε αν το κουτί του διπόλου είναι σπασμένο και μπαίνει υγρασία και αν είναι μόνωσε το.

ε. Έλεγξε αν οι επαφές μέσα στο κουτί είναι σκουριασμένες και αν είναι τρίψε τις με γυαλόχαρτο ή ρίξε αντισκωριακό. 

στ. έλεγξε το εξωτερικό καλώδιο που κατεβαίνει προς την tv και αν έχει ξεραθεί - σπάσει ή κοπεί και μπαίνει υγρασία άλλαξε το.

Αν τα κάνεις αυτά σίγουρα θα πιάνεις μία χαρά όλα τα κανάλια.

Επεξ/σία από afm

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...