agnostos13 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Όπως έχω ξαναγράψει και παραπάνω, το θέμα σου θα έπρεπε να ήταν σε περίπτωση στραβής αν θα μπορέσεις να αποδείξεις στο δικαστήριο ότι το ασφαλιζόμενο κεφάλαιο ανταποκρίνεται στην εμπορική αξία του οχήματος. Γιατί μην γελιέσαι, όποια ασφάλεια και να έχεις δεν θα σε πληρώσει αδιαμαρτύρητα όταν θα είναι μεγάλο το ποσό. Στις μικρές αποζημιώσεις δεν τις συμφέρει να κάνουν κόλπα, στις μεγάλες όμως το κάνουν όλες κατά κόρον. Όλα τα άλλα είναι να' χαμε να λέγαμε. Για την ώρα είμαι στην φάση της ασφάλισης... Αν ποτέ χρειαστεί να πάει το θέμα δικαστικά για αποζημίωση βλέπουμε τι θα γίνει! Από ότι καταλαβαίνω πάντως είναι (σχεδόν) δεδομένο το παζάρι... Επεξ/σία 29 Μαρτίου 2020 από agnostos13
Joshua21 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 3 λεπτά πριν, agnostos13 είπε Για την ώρα είμαι στην φάση της ασφάλισης... Αν ποτέ χρειαστεί να πάει το θέμα δικαστικά για αποζημίωση βλέπουμε τι θα γίνει! Από ότι καταλαβαίνω πάντως είναι δεδομένο το παζάρι... Δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη μια και κρατάς επτασφράγιστο μυστικό τον τύπο και τα χαρακτηριστικά που εκτοξεύουν την αξία του αυτοκινήτου σου...
agnostos13 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 3 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη μια και κρατάς επτασφράγιστο μυστικό τον τύπο και τα χαρακτηριστικά που εκτοξεύουν την αξία του αυτοκινήτου σου... Δεν βλέπω κάποιο νόημα... Δεν αναζητώ εκτίμηση εμπορικής αξίας από τα παιδιά εδώ άλλωστε! Άλλο ήταν το ερώτημα μου...
Joshua21 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 1 λεπτό πριν, agnostos13 είπε Δεν βλέπω κάποιο νόημα... Δεν αναζητώ εκτίμηση εμπορικής αξίας από τα παιδιά εδώ άλλωστε! Άλλο ήταν το ερώτημα μου... Μα ούτε εγώ είχα σκοπό να σου κάνω εκτίμηση εμπορικής αξίας, ο σκοπός μου ήταν να σε ενημερώσω αν στην περίπτωση στραβής θα υπάρξει παζάρι ή όχι. Τώρα αν δεν βλέπεις νόημα στην ενημέρωση... πάσο. Επίσης όταν λες "Άλλο ήταν το ερώτημα μου", τι ακριβώς εννοείς? Ρωτάω γιατί κάθε post που κάνεις είναι και μια νέα ερώτηση, και κατά κανόνα άσχετη με το θέμα μας... Το αρχικά σου ερωτήματα πάντως έχουν ήδη απαντηθεί, άσχετα που από πριν ήξερες και τι θα σου απαντούσαμε, και ότι δεν θα σου άρεσε η απάντηση μας.
agnostos13 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 22 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Μα ούτε εγώ είχα σκοπό να σου κάνω εκτίμηση εμπορικής αξίας, ο σκοπός μου ήταν να σε ενημερώσω αν στην περίπτωση στραβής θα υπάρξει παζάρι ή όχι. Τώρα αν δεν βλέπεις νόημα στην ενημέρωση... πάσο. Επίσης όταν λες "Άλλο ήταν το ερώτημα μου", τι ακριβώς εννοείς? Ρωτάω γιατί κάθε post που κάνεις είναι και μια νέα ερώτηση, και κατά κανόνα άσχετη με το θέμα μας... Το αρχικά σου ερωτήματα πάντως έχουν ήδη απαντηθεί, άσχετα που από πριν ήξερες και τι θα σου απαντούσαμε, και ότι δεν θα σου άρεσε η απάντηση μας. Απάντηση έλαβα στο ερώτημα μου από τα παιδιά παραπάνω. Ναί...το υπολόγιζα οτι οι direct ασφάλειες είναι λίγο πολύ fixed απλά ήθελα να δω αν έχει ασχοληθεί κανείς να διεκδικήσει πιό σωστή τιμή από αυτή που του προτείνουν.... Το οτί οι ασφαλιστικές πάνε να σε φάνε το ήξερα εξ’ αρχής...δεν περίμενα από εδώ να το μάθω, αλλά δεν περίμενα οτι θα έχουν και τόσους υποστηρικτές βέβαια!
raflas Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 Για HD εσύ δηλώνεις το ποσό που κοστίζει το αυτοκίνητο σου ούτως ή άλλως Μεγαλύτερη τιμή ,μεγαλύτερο ασφάλιστρο αναγράφεται κ η ασφαλισμένη αξία του αυτοκινήτου στο ασφάλιστρο σου άρα δεν χρειάζεται να αποδείξεις τίποτα Απλά κάθε χρόνο με τίς συνεχείς ανανεώσεις φθίνει επειδή μειώνεται και η αξία του λόγω χρόνου Είδα και τις μεγάλες σε μια ανανέωση ο μπιπ ο ασφαλιστή μου ξέχασε να δηλώσει το ποσό γιατί προφανώς δεν το θυμόταν και τότε με τράκαραν σε βαθμό ολικής.... Έχασα περίπου 750 ευρώ .. μετά από πολύ παζάρι επειδη κάπου είχε βρει ένα περίπου σαν το δικό μου ρημαδι σε κάποιο χωριό του πουθενά...
ProponitisTouKanape Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 Δεν είναι θέμα να τις υποστηρίξουμε, αλλά έτσι δουλεύουν. Θα σου πω αντίστοιχα και για εδώ. Όταν κάνεις online ασφάλεια, βάζεις δυο κωδικούς απο την άδεια που δείχνουν το μοντέλο σου, τα χιλιόμετρα, τα χρόνια χωρίς ατύχημα και τη χρονολογία. Και that's it. Έτσι παίρνεις τιμή. Αν έχεις την απλή έκδοση ή την μεσαία ή τη σούπερ ή αν είναι με καινούριο ζαντικό ή αν είναι μηχανικά άψογο λες και μολις βγηκε απο το εργοστάσιο, δε θα έχεις περισσότερα ασφάλιστρα αλλά δε θα αποζημιωθείς και έξτρα. Το μόνο που δίνουν μερικές ασφαλιστικές, και ψάξε το μήπως ισχύει και για Ελλάδα, είναι για 12 μήνες να σου αποζημιώσουν το 100% της αξίας που το αγόρασες αρκεί να έχεις αποδεικτικό της συναλλαγής.
agnostos13 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε Δεν είναι θέμα να τις υποστηρίξουμε, αλλά έτσι δουλεύουν. Θα σου πω αντίστοιχα και για εδώ. Όταν κάνεις online ασφάλεια, βάζεις δυο κωδικούς απο την άδεια που δείχνουν το μοντέλο σου, τα χιλιόμετρα, τα χρόνια χωρίς ατύχημα και τη χρονολογία. Και that's it. Έτσι παίρνεις τιμή. Αν έχεις την απλή έκδοση ή την μεσαία ή τη σούπερ ή αν είναι με καινούριο ζαντικό ή αν είναι μηχανικά άψογο λες και μολις βγηκε απο το εργοστάσιο, δε θα έχεις περισσότερα ασφάλιστρα αλλά δε θα αποζημιωθείς και έξτρα. Το μόνο που δίνουν μερικές ασφαλιστικές, και ψάξε το μήπως ισχύει και για Ελλάδα, είναι για 12 μήνες να σου αποζημιώσουν το 100% της αξίας που το αγόρασες αρκεί να έχεις αποδεικτικό της συναλλαγής. Στην Ελλάδα δεν βάζεις κάποιο κωδικό της άδειας (που για εκεί ενδεχομένως ταυτίζεται με μοντέλο, έτος και έκδοση), ούτε χιλιόμετρα, ούτε χρόνια χωρίς ατύχημα. Μόνο μοντέλο, έτος, κυβικά και ημερομηνία γέννησης οδηγού... Τόσο χυμαδιό ούτε στο δημόσιο! Επεξ/σία 29 Μαρτίου 2020 από agnostos13
Joshua21 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 31 λεπτά πριν, agnostos13 είπε Απάντηση έλαβα στο ερώτημα μου από τα παιδιά παραπάνω. Ναί...το υπολόγιζα οτι οι direct ασφάλειες είναι λίγο πολύ fixed απλά ήθελα να δω αν έχει ασχοληθεί κανείς να διεκδικήσει πιό σωστή τιμή από αυτή που του προτείνουν.... Το οτί οι ασφαλιστικές πάνε να σε φάνε το ήξερα εξ’ αρχής...δεν περίμενα από εδώ να το μάθω, αλλά δεν περίμενα οτι θα έχουν και τόσους υποστηρικτές βέβαια! Αυτό στα bold όχι μόνο στο έχω απαντήσει ξανά και ξανά, όχι μόνο στο λένε και όλοι οι υπόλοιποι, αλλά και εσύ ο ίδιος ήξερες ότι θα πάρεις την συγκεκριμένη απάντηση πριν καν ανοίξεις το θέμα μια και είχες γράψει "Και για να προλάβω αυτούς που θα πουν οτι δεν έχει νόημα να αυξήσεις την ασφαλιζόμενη αξία γιατί δεν θα σε πληρώσει η ασφαλιστική...". Επίσης το να ορίσεις ασφαλιζόμενο κεφάλαιο μεγαλύτερο από ότι προτείνει η ασφαλιστική δεν είναι "διεκδίκηση", είναι απλώς ένας τρόπος να πληρώνεις χωρίς λόγο μεγαλύτερα ασφάλιστρα, "διεκδίκηση" θα υπάρξει μόνο όταν φτάσεις στα δικαστήρια. Και τέλος κάτι τρέχει με την αντίληψη σου, όλοι σου εξηγούμε το τι ισχύει/συμβαίνει/συνηθίζεται για να σε προστατεύσουμε από το να φας τα μούτρα σου, και εσύ αντί για ευχαριστώ μας αποκαλείς "υποστηρικτές των ασφαλιστικών"... Εμείς φταίμε που συνεχίζουμε να ασχολούμαστε παρόλο που βλέπουμε πως δεν έχεις διάθεση να καταλάβεις, καλά να πάθουμε. 1
agnostos13 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 2 ώρες πριν, Joshua21 είπε Αυτό στα bold όχι μόνο στο έχω απαντήσει ξανά και ξανά, όχι μόνο στο λένε και όλοι οι υπόλοιποι, αλλά και εσύ ο ίδιος ήξερες ότι θα πάρεις την συγκεκριμένη απάντηση πριν καν ανοίξεις το θέμα μια και είχες γράψει "Και για να προλάβω αυτούς που θα πουν οτι δεν έχει νόημα να αυξήσεις την ασφαλιζόμενη αξία γιατί δεν θα σε πληρώσει η ασφαλιστική...". Επίσης το να ορίσεις ασφαλιζόμενο κεφάλαιο μεγαλύτερο από ότι προτείνει η ασφαλιστική δεν είναι "διεκδίκηση", είναι απλώς ένας τρόπος να πληρώνεις χωρίς λόγο μεγαλύτερα ασφάλιστρα, "διεκδίκηση" θα υπάρξει μόνο όταν φτάσεις στα δικαστήρια. Και τέλος κάτι τρέχει με την αντίληψη σου, όλοι σου εξηγούμε το τι ισχύει/συμβαίνει/συνηθίζεται για να σε προστατεύσουμε από το να φας τα μούτρα σου, και εσύ αντί για ευχαριστώ μας αποκαλείς "υποστηρικτές των ασφαλιστικών"... Εμείς φταίμε που συνεχίζουμε να ασχολούμαστε παρόλο που βλέπουμε πως δεν έχεις διάθεση να καταλάβεις, καλά να πάθουμε. Μην επαναλαμβάνουμε τα ίδια και τα ίδια... Θεωρείς οτι θα πάρεις defacto οτι θέλει να σου δώσει η ασφαλιστική! Επειδή ξέρω κόσμο που δεν παίρνει απλά ότι του δίνει η ασφαλιστική, αλλά διεκδικεί αυτά που δικαιούται, δεν είναι θέμα αντίληψης όπως λες αλλά οπτικής. Είμαι σίγουρος από τα γραφόμενα σου οτι εσύ δεν θα το κάνεις ποτέ! Οπότε ας συμφωνήσουμε οτι διαφωνούμε... Αλλά το ερώτημα μου δεν ήταν ποτέ αν θα πληρωθώ την υπερασφάλιση!
Dinos1973 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 24 λεπτά πριν, agnostos13 είπε Μην επαναλαμβάνουμε τα ίδια και τα ίδια... Θεωρείς οτι θα πάρεις defacto οτι θέλει να σου δώσει η ασφαλιστική! Επειδή ξέρω κόσμο που δεν παίρνει απλά ότι του δίνει η ασφαλιστική, αλλά διεκδικεί αυτά που δικαιούται, δεν είναι θέμα αντίληψης όπως λες αλλά οπτικής. Είμαι σίγουρος από τα γραφόμενα σου οτι εσύ δεν θα το κάνεις ποτέ! Οπότε ας συμφωνήσουμε οτι διαφωνούμε... Αλλά το ερώτημα μου δεν ήταν ποτέ αν θα πληρωθώ την υπερασφάλιση! Μάλλον σε βλέπω για την χαρά των δικηγόρων.....από κάπου πρέπει να ζήσουν και αυτοί ! 1 1
agnostos13 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε Μάλλον σε βλέπω για την χαρά των δικηγόρων.....από κάπου πρέπει να ζήσουν και αυτοί ! Κάθε άλλο... Αλλά αν είναι να τα βγάλουν τα λεφτά τους χαλάλι φίλτατε... Επεξ/σία 29 Μαρτίου 2020 από agnostos13 1
savvassfa Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 Να κάνω μια πρόταση. Την επόμενη φορά που βρεθείτε να έχετε ανάγκη ασφαλιστή ρωτήστε και πέντε φίλους σας αν έχουν κάποιο ασφαλιστή να σας συστήσουν, υπάρχουν ασφαλιστές επαγγελματίες που τιμούν τα λεφτά που παίρνουν απο εσάς και ασφαλιστές που είναι... Για να μην χρειάζεται ούτε να τρέχεται για αποζημιώσεις μόνοι σας οι με δικηγόρους, ούτε να τρέχεται σε forum και να ψάχνεται απαντήσεις με αμφίβολο αποτέλεσμα. 'Ολα αυτά τα λέω όχι για να επιτεθώ σε όλους όσους προσπαθούν να βοηθήσουν και μπράβο τους αλλά για να έχει αυτός που ρωτάει μια αρκετά εξειδικευμένη ερώτηση την σωστή απάντηση.
unos Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 Παλαιότερα είχα ένα smart, είχα βάλει οθόνη με τηλεόραση και ενισχυτή με ηχεία. Κάλεσα την ασφαλιστική, και συγκεκριμένα την groupama, ήρθε δωρεάν πραγματογνώμονας, έβγαλε φωτογραφίες το αμάξι, τον εξοπλισμό και τις αποδείξεις. Βγήκε πρόσθετη πράξη και τα ανέφερε και ήμουν απόλυτα καλυμμένος σε περίπτωση κλοπής ή μερικής κλοπής. Γνώμη μου στην επιλογή ασφαλιστικής δε θα πρέπει να είναι γνώμονας μόνο η τιμή αλλά και η ίδια η ασφαλιστική. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα