Joshua21 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 Μόλις τώρα, agnostos13 είπε Ποιό είναι άστοχο; Το τελευταίο παράδειγμα που έφερες με την κλοπή 2 ζαντών που ουδεμία σχέση έχει με το θέμα μας δλδ το ασφαλιζόμενο κεφάλαιο. Την ανούσια αναφορά στις μέσες τιμές πώλησης του car.gr μια και πάντα είναι πολύ μεγαλύτερες από την εμπορική αξία. Υπερβολές του τύπου "ασφαλίζουν αυτοκίνητο και να αποζημιώνονται για παπί". Στην τελική πάντως, αν νομίζεις πως έχει νόημα να αυξήσεις το ασφαλιζόμενο κεφάλαιο παρόλο που ΟΛΟΙ σου λέμε το αντίθετο, τότε κάνε το. Η δική σου τσέπη θα αδειάζει γρηγορότερα χωρίς λόγο, όχι η δική μας. Τίποτα άλλο από μένα.
vali Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 Αν πιστεύεις ότι το δικό σου αυτοκίνητο έχει μια ιδιαιτερότητα που ανεβάζει την αξία του και εφόσον το θεωρείς αναγκαίο η ασφαλιστική να καλύψει τα όποια έξτρα έχει το αμάξι σου, τότε κακώς ασχολείσαι με φθηνές online ασφαλιστικές. Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν ασφαλιστικές που ευχαρίστως θα πάρουν τα λεφτά σου αφού εκτιμήσουν την αξία και τον κίνδυνο, αλλά αυτό προϋποθέτει προσωπική επαφή και ίσως εκτίμηση από πραγματογνώμονα. 5 2
papoys1 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Συμφωνώ και εγώ ασφάλιση με την τιμή που βγαίνει, αλλά η όσο το δυνατόν χαμηλότερη τιμή βολεύει κυρίως τις ασφάλειες και τι θέλω να πω. Σε μία ζημιά π.χ. ενδεχομένως θα αποζημιωθείς με μικρότερα ποσά , αλλά κυρίως σε μία ολική η ασφάλεια θα σε αποζημιώσει με μικρότερο ποσό.Από την άλλη αυτός που έχει το ακριβό και φτιαγμένο αυτοκίνητο και το ασφαλίζει σε ακριβή ασφάλεια σε μεγαλύτερη από την προβλεπόμενη αξία , κάνει ατύχημα με υπαίτιο τον άλλο οδηγό, πιο θα είναι το κέρδος του όταν ο οδηγός του άλλου αυτοκινήτου έχει ασφαλίσει το αυτοκίνητό του σε μέτρια ή φτηνή ασφάλεια η οποία δεν είναι σε φιλικό διακανονισμό και πρέπει να αποζημιωθεί από αυτή;;;;;Αυτή θα τον αποζημιώσει σύμφωνα με την τρέχουσα αξία. Θα του δώσει η δική του λεφτά για την υπεραξία που το ασφάλισε;;Ενδεχομένως να πάρει κάτι παραπάνω σε περίπτωση κλοπής αν πάρει αλλά σε ζημιά δεν θα πάρει τίποτε άλλο. Επεξ/σία 29 Μαρτίου 2020 από papoys1
NTC Labs Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 19 ώρες πριν, vali είπε Ναι το αμάξι θα μείνει σε πυλωτή για 1 έτος χωρίς πινακίδες, παρόλα αυτά ο κίνδυνος κλοπής ή βανδαλισμού εξακολουθεί να υπάρχει. Οχι δεν μπορεις γιατι τα συμβολαια στελνονται στην HIC και εκει θελει πινακιδα.
dpolal Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 9 ώρες πριν, agnostos13 είπε Έδωσα αυτό το παράδειγμα για να δείξω οτι δεν είναι λογικό όταν ασφαλίζω το δικό μου αμάξι να με αποζημιώνουν για άλλο όπως υποστηρίζουν ορισμένοι... Δηλαδή δεν μπορείς να έχεις πχ astra opc full extra με δέρμα, forged ζάντες και καπό-αεροτομή full carbon και να δέχεσαι οτι είναι φυσιολογικό η ασφαλιστική να στο αποζημιώνει για gtc ή opc-line της σειράς επειδή δεν κυκλοφορούν αρκετά αντίστοιχα με το δικό σου στην Ελλάδα για να υπολογίσουν την αξία του! Τόσο παράλογο είναι αυτό που γράφω; Αναρωτιέμαι δηλαδή... Kαταρχήν astra opc full extra με δέρμα, forged ζάντες και καπό-αεροτομή full carbon ΔΕΝ παράγεται από κανένα εργοστάσιο εξ' όσων γνωρίζω οπότε ουσιαστικά δεν υπάρχει σαν αυτοκίνητο που μπορεί να αγοράσει ο καθένας στο εμποριο. Για αυτό το λόγο καμμμία ασφαλιστική δεν πρόκειτε να κάτσει και να υπολογίσει την αξία του. Δουλειά από direct ασφαλιστικές δεν πρόκειτε να κάνεις, αυτό αποδέξου το και προχώρα παρακάτω. . Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να απευθυνθείς σε πράκτορα ή μεσίτη ασφαλειών ο οποίος θα ψάξει αν υπάρχει εταιρεία που θα δεχτεί να κάνει ειδική ασφάλιση για το όχημα σου. Φυσικά θα κληθείς να αποδείξεις ότι το όχημα σου όντως αξίζει τόσα χρήματα προσκομίζωντας αποδεικτικά στοιχεία, δηλαδή τιμολόγια αγοράς όλων αυτών που του έχεις φορτώσει καθώς και των κατάλληλων μέτρων φύλαξης που έχεις πάρει για να το προστατεύεις (συναγερμούς, κλειστό γκαράζ, κλπ). ΑΝ λοιπόν και ΕΦΟΣΟΝ δεχτεί κάποια εταιρεία να σου κάνει ειδικό συμβόλαιο θα πληρώνεις τα μαλλιοκέφαλα σου σε ασφάλιστρα κάθε μήνα. Τέλος, επειδή από τα όσα έχεις γράψει μέχρι τώρα βγάζω το συμπέρασμα ότι μάλλον έχεις παλιό αυτοκίνητο, έτσι το καταλαβαίνω σόρρυ αν κάνω λάθος, όλα τα παραπάνω που έγραψα απλά ξέχνα τα. Δεν υπάρχει περίπτωση να ασχοληθεί καμμία σοβαρή ασφαλιστική με το αυτοκίνητο σου. 1
kostasbm Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 ειναι ευκολο να μας πεις τι αυτοκινητο ειναι αυτο (ποιο μοντελο και ετος κατασκευης)???? 1
ProponitisTouKanape Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 15 ώρες πριν, agnostos13 είπε Μα δεν πουλούνται ίδια τιμή οι απλές εκδόσεις με τις full extra... Τουλάχιστον σε αμάξια max 10-ετίας! Αν μιλάμε για παλαιότερα συνήθως είναι μικρές οι διαφορές... Το τι ζητάει ο κάτοχος του κάθε αυτοκινήτου δεν έχει καμία σχέση με την πραγματική του αξία ή καλύτερα την αξία που έχει willingness to pay ο πιθανός αγοραστής. Για αυτό βλέπεις αμάξια "full extra" (που δεν υπάρχει πραγματικά full extra, εκτός αν έχεις όλα όσα είχε ο κατάλογος) που τα ζητάνε σε παράλογες τιμές επειδή περιμένουν ο κόσμος να τους "αποζημιώσει" που (χρυσο)πλήρωσαν δέρμα, ηλιοροφές, τεράστιες ζάντες κλπ. 1
Dinos1973 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 21 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε Το τι ζητάει ο κάτοχος του κάθε αυτοκινήτου δεν έχει καμία σχέση με την πραγματική του αξία ή καλύτερα την αξία που έχει willingness to pay ο πιθανός αγοραστής. Για αυτό βλέπεις αμάξια "full extra" (που δεν υπάρχει πραγματικά full extra, εκτός αν έχεις όλα όσα είχε ο κατάλογος) που τα ζητάνε σε παράλογες τιμές επειδή περιμένουν ο κόσμος να τους "αποζημιώσει" που (χρυσο)πλήρωσαν δέρμα, ηλιοροφές, τεράστιες ζάντες κλπ. Με τα δερμάτινα καθίσματα μετά από 8 χρόνια χρήσεις ( 8 χρόνια καλοκαιρινών θερμοκρασιών με αλάτια από τις εξορμήσεις στην θάλασσα) να υποβαθμίζουν την αξία του οχήματος και όχι να προσθέτουν !!
agnostos13 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 10 ώρες πριν, vali είπε Αν πιστεύεις ότι το δικό σου αυτοκίνητο έχει μια ιδιαιτερότητα που ανεβάζει την αξία του και εφόσον το θεωρείς αναγκαίο η ασφαλιστική να καλύψει τα όποια έξτρα έχει το αμάξι σου, τότε κακώς ασχολείσαι με φθηνές online ασφαλιστικές. Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν ασφαλιστικές που ευχαρίστως θα πάρουν τα λεφτά σου αφού εκτιμήσουν την αξία και τον κίνδυνο, αλλά αυτό προϋποθέτει προσωπική επαφή και ίσως εκτίμηση από πραγματογνώμονα. 2 ώρες πριν, dpolal είπε Kαταρχήν astra opc full extra με δέρμα, forged ζάντες και καπό-αεροτομή full carbon ΔΕΝ παράγεται από κανένα εργοστάσιο εξ' όσων γνωρίζω οπότε ουσιαστικά δεν υπάρχει σαν αυτοκίνητο που μπορεί να αγοράσει ο καθένας στο εμποριο. Για αυτό το λόγο καμμμία ασφαλιστική δεν πρόκειτε να κάτσει και να υπολογίσει την αξία του. Δουλειά από direct ασφαλιστικές δεν πρόκειτε να κάνεις, αυτό αποδέξου το και προχώρα παρακάτω. . Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να απευθυνθείς σε πράκτορα ή μεσίτη ασφαλειών ο οποίος θα ψάξει αν υπάρχει εταιρεία που θα δεχτεί να κάνει ειδική ασφάλιση για το όχημα σου. Φυσικά θα κληθείς να αποδείξεις ότι το όχημα σου όντως αξίζει τόσα χρήματα προσκομίζωντας αποδεικτικά στοιχεία, δηλαδή τιμολόγια αγοράς όλων αυτών που του έχεις φορτώσει καθώς και των κατάλληλων μέτρων φύλαξης που έχεις πάρει για να το προστατεύεις (συναγερμούς, κλειστό γκαράζ, κλπ). ΑΝ λοιπόν και ΕΦΟΣΟΝ δεχτεί κάποια εταιρεία να σου κάνει ειδικό συμβόλαιο θα πληρώνεις τα μαλλιοκέφαλα σου σε ασφάλιστρα κάθε μήνα. Τέλος, επειδή από τα όσα έχεις γράψει μέχρι τώρα βγάζω το συμπέρασμα ότι μάλλον έχεις παλιό αυτοκίνητο, έτσι το καταλαβαίνω σόρρυ αν κάνω λάθος, όλα τα παραπάνω που έγραψα απλά ξέχνα τα. Δεν υπάρχει περίπτωση να ασχοληθεί καμμία σοβαρή ασφαλιστική με το αυτοκίνητο σου. Οκ...νομίζω πιάσατε το νόημα της ερώτησης μου... Άρα οι direct ασφάλειες δεν με καλύπτουν και μόνη λύση είναι η κλασική ασφάλεια που είμαι ήδη... Ευχαριστώ για τη βοήθεια! ΥΓ. Αμάξι 5-ετίας θεωρείται παλιό;
Ukforthemoment Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 19 λεπτά πριν, agnostos13 είπε Οκ...νομίζω πιάσατε το νόημα της ερώτησης μου... Άρα οι direct ασφάλειες δεν με καλύπτουν και μόνη λύση είναι η κλασική ασφάλεια που είμαι ήδη... Ευχαριστώ για τη βοήθεια! ΥΓ. Αμάξι 5-ετίας θεωρείται παλιό; Είναι τόσο καρασπάνιο μοντέλο που αν το πεις θα καρφωθείς; Ναι, είναι 5ετίας.Με το που βάλεις το κλειδί στην μίζα ως ιδιοκτήτης έχει χάσει αξία.
agnostos13 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Είναι τόσο καρασπάνιο μοντέλο που αν το πεις θα καρφωθείς; Ναι, είναι 5ετίας.Με το που βάλεις το κλειδί στην μίζα ως ιδιοκτήτης έχει χάσει αξία. Καρασπάνιο δεν είναι αλλά ούτε σύνηθες... Και σαφώς δεν περιμένω να πάρω περισσότερα από όσο έδωσα αλλά δεν θέλω να το υπασφαλίσω (με τη λογική «σιγά μην με πληρώσουν»)... Επεξ/σία 29 Μαρτίου 2020 από agnostos13
Ukforthemoment Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 1 λεπτό πριν, agnostos13 είπε Καρασπάνιο δεν είναι αλλά ούτε σύνηθες... Και σαφώς δεν περιμένω να πάρω περισσότερα από όσο έδωσα αλλά δεν θέλω να το υπασφαλίσω (με τη λογική «σιγά μην με πληρώσουν»)... Οκ. Nα ξέρεις ότι κάθε χρόνο το ασφαλιζόμενο κεφαλαιο θα πέφτει αυτόματα αλλά θα πρέπει να προσέχεις να πέφτει και το ασφάλιστρο.
Joshua21 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 34 λεπτά πριν, agnostos13 είπε ΥΓ. Αμάξι 5-ετίας θεωρείται παλιό; Αυτό που έχει σημασία στη συζήτηση μας είναι το ότι ένα αυτοκίνητο κατά μέσο όρο στην πενταετία έχει χάσει τη μισή του αξία, συνεπώς ναι, παλιό θεωρείται.
agnostos13 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 19 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Οκ. Nα ξέρεις ότι κάθε χρόνο το ασφαλιζόμενο κεφαλαιο θα πέφτει αυτόματα αλλά θα πρέπει να προσέχεις να πέφτει και το ασφάλιστρο. Τα ξέρω αυτά... Το θέμα μου είναι το ασφαλιζόμενο κεφάλαιο να ανταποκρίνεται στην εμπορική αξία του οχήματος μου! Γιατί αν γίνει η στραβή θα ψάχνουν να πουν οτι το έχεις υπερασφαλίσει ίσως και γλυτώσουν κανα φράγκο, αν το υπασφαλίσεις όμως δεν πρόκειται να σου δώσουν παραπάνω! 5 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Αυτό που έχει σημασία στη συζήτηση μας είναι το ότι ένα αυτοκίνητο κατά μέσο όρο στην πενταετία έχει χάσει τη μισή του αξία, συνεπώς ναι, παλιό θεωρείται. Οκ... Παλιό είναι τότε! Επεξ/σία 29 Μαρτίου 2020 από agnostos13
Joshua21 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 2 λεπτά πριν, agnostos13 είπε Το θέμα μου είναι το ασφαλιζόμενο κεφάλαιο να ανταποκρίνεται στην εμπορική αξία του οχήματος μου! Γιατί αν γίνει η στραβή θα ψάχνουν να πουν οτι το έχεις υπερασφαλίσει ίσως και γλυτώσουν κανα φράγκο, αν το υπασφαλίσεις όμως δεν πρόκειται να σου δώσουν παραπάνω! Όπως έχω ξαναγράψει και παραπάνω, το θέμα σου θα έπρεπε να ήταν σε περίπτωση στραβής αν θα μπορέσεις να αποδείξεις στο δικαστήριο ότι το ασφαλιζόμενο κεφάλαιο ανταποκρίνεται στην εμπορική αξία του οχήματος. Γιατί μην γελιέσαι, όποια ασφάλεια και να έχεις δεν θα σε πληρώσει αδιαμαρτύρητα όταν θα είναι μεγάλο το ποσό. Στις μικρές αποζημιώσεις δεν τις συμφέρει να κάνουν κόλπα, στις μεγάλες όμως το κάνουν όλες κατά κόρον. Όλα τα άλλα είναι να' χαμε να λέγαμε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα