Joshua21 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 2 λεπτά πριν, agnostos13 είπε Θα σου απαντήσω στην ερώτηση με μια δική μου ερώτηση: Έστω οτι έχουμε ένα μοντέλο (υποθετικά) που στην ίδια χρονιά βγαίνει στις παρακάτω εκδόσεις: a)1800cc full extra --limited edition -> μέση τιμή car 18000 b)1800cc full extra-sport edition -> μέση τιμή car 16000 c)1600cc extra-sport edition -> μέση τιμή car 12000 d)1600cc basic -> μέση τιμή car 9000 αν εσύ έχεις το "a" σε ποιά τιμή θα δεχτείς οτι είναι φυσιολογικό να το ασφαλίσεις και σε ποιά τιμή οτι αναμένεις να πληρωθείς αν έρθει η άτυχη στιγμή; Αν και δεν θέλεις να καταλάβεις, θα κάνω μια τελευταία προσπάθεια. Δεν έχει καμία απολύτως σημασία ποια είναι η μέση τιμή στο car (επειδή άλλο το τι ζητάνε και άλλο το τι μπορεί να πιάσει ένα αυτοκίνητο). Δεν έχει καμία απολύτως σημασία η τιμή στην οποία θα δεχτώ εγώ προσωπικά ότι είναι φυσιολογικό να το ασφαλίσω. Δεν έχει καμία απολύτως σημασία η τιμή στην οποία αναμένω να πληρωθώ αν έρθει η άτυχη στιγμή. Το μόνο που έχει σημασία είναι το πόσο εκτιμάται το αυτοκίνητο μου με βάση τη μάρκα, το μοντέλο, τα κυβικά και την ηλικία του. Αν μπορείς να καταλάβεις τα παραπάνω έχει καλώς Aν δεν μπορείς να τα καταλάβεις sorry, δεν μπορώ να κάνω κάτι. Τίποτα άλλο από εμένα.
bill999r Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 37 λεπτά πριν, agnostos13 είπε Φαίνεται και από την έκδοση αν το όχημα είναι βασικό ή full extra Φίλε μου για την ασφαλιστική δεν μετράει καθόλου η έκδοση,τα χλμ ή ότιδηποτε άλλο . Το μόνο που μπορείς να κάνεις και αν δεν κάνω λάθος σε λίγες ασφαλιστικές, είναι να παρουσιάσεις αποδείξεις αναβάθμισης οι οποίες προσμετρώνται στην αξία του αυτοκινήτου. Πχ ζάντες, ηχοσυστήμα, καθίσματα και γενικά έξτρα. Όμως έχε στο νου σου ότι σε πολλές περιπτώσεις οι ασφάλειες αποζημιώνουν ποσοστό της αξίας οπότε πρόσεξε τους όρους. Για παράδειγμα η AIG σε περίπτωση κλοπής αποζημιώνει το 80% της τρέχουσας αξίας. Επίσης σε περίπτωση ζημιάς όλες οι ασφαλιστικές αποζημιώσουν το 70% της τρέχουσας αξίας. Σε περίπτωση μεικτής σου καλύπτουν τη ζημιά έως την τρέχουσα αλλά τα πρώτα 500 ευρώ τα καλύπτεις εσυ;. Δηλαδή θα βάλεις από την τσέπη σου 500 ευρώ σίγουρα. Αν η ζημιά είναι μικρότερη από 500 θα τα καλύψεις μόνος σου. Τώρα πως προκύπτει η τρέχουσα αξία. Προκύπτει από τον μέσο όρο των τιμών των αγγελιών. Δηλαδή κάποιος για τον Χ,ψ λόγο πουλάει το ασυντηρητο χρεπι του σε τιμή χώμα. Αυτός λοιπόν ρίχνει τη μέση αξία του καλοσυντηρημενου οχήματος σου. 25 λεπτά πριν, savvassfa είπε καλύτερες'' ασφαλιστικές εταιρείες Δυστυχώς είναι μεγάλο ψέμα εκτός και αν αφορά μεικτή ή κλοπής. Αν σε τρακάρεις άτομο με φτηνό ασφάλεια άντε να ξεμπλέξεις ότι ασφάλεια και να έχεις. Στη δική μου περίπτωση με τράκαρε πελάτισσα ασφαλιστικής την οποία ούτε την είχα ακούσει και φυσικά δεν ήταν καν στον φιλικό διακανονισμό. Δεν σου λέω μετά από πόσα τηλέφωνα βρήκα άκρη και με πόση υπομονή διαχειριστηκα την κατάσταση. Πιστεύω πως άλλος στη θέση μου ή θα το παρατούσε ή θα άρπαζε όπλο. Εγώ από την άλλη είχα ευρωπαϊκή πίστη με όλες τις καλύψεις περα της μεικτής. Δεν μου φάνηκε κάπου χρήσιμη εκτός και αν έκανα χρήση της νομικής προστασίας που και πάλι δεν θα έβγαζα άκρη. Οι ασφαλιστικές όπως και να το κάνεις είναι μαφία και δύσκολα θα βρεις το δίκιο σου σε περίπτωση που πρέπει να σε πληρώσουν. Να είσαι προετοιμασμένος ότι θα χάσεις λεφτά όπως και να έχει.
agnostos13 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε Αν και δεν θέλεις να καταλάβεις, θα κάνω μια τελευταία προσπάθεια. Δεν έχει καμία απολύτως σημασία ποια είναι η μέση τιμή στο car (επειδή άλλο το τι ζητάνε και άλλο το τι μπορεί να πιάσει ένα αυτοκίνητο). Δεν έχει καμία απολύτως σημασία η τιμή στην οποία θα δεχτώ εγώ προσωπικά ότι είναι φυσιολογικό να το ασφαλίσω. Δεν έχει καμία απολύτως σημασία η τιμή στην οποία αναμένω να πληρωθώ αν έρθει η άτυχη στιγμή. Το μόνο που έχει σημασία είναι το πόσο εκτιμάται το αυτοκίνητο μου με βάση τη μάρκα, το μοντέλο, τα κυβικά και την ηλικία του. Αν μπορείς να καταλάβεις τα παραπάνω έχει καλώς Aν δεν μπορείς να τα καταλάβεις sorry, δεν μπορώ να κάνω κάτι. Τίποτα άλλο από εμένα. Και πως κρίνεται η αντικειμενική εκτίμηση; Αυτό ρωτάω! Υποτίθεται πάει με βάση τις τιμές μεταχειρισμένων και όχι με το πόσα περισσεύουν στην ασφαλιστική...
bill999r Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 1 λεπτό πριν, agnostos13 είπε Και πως κρίνεται η αντικειμενική εκτίμηση; Αυτό ρωτάω! Υποτίθεται πάει με βάση τις τιμές μεταχειρισμένων και όχι με το πόσα περισσεύουν στην ασφαλιστική... Δεν υπάρχει αντικειμενική εκτίμηση. Θα σου πει εγώ σύμφωνα με την αγορά τόσο το κοστολόγω. Αν δεν σου αρέσει απευθυνσου σε δικηγόρο. Συνήθως, αν η απόκλιση στην αξια είναι μικρή, δικαιωνεσαι μετά από 2 χρόνια που θα γίνει το δικαστήριο και αφού καλύψεις όλα τα έξοδα από την τσέπη σου. Αλλά αξίζει όλη η περιπέτεια για 500-1000 ευρώ;
savvassfa Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 48 λεπτά πριν, bill999r είπε Φίλε μου για την ασφαλιστική δεν μετράει καθόλου η έκδοση,τα χλμ ή ότιδηποτε άλλο . Το μόνο που μπορείς να κάνεις και αν δεν κάνω λάθος σε λίγες ασφαλιστικές, είναι να παρουσιάσεις αποδείξεις αναβάθμισης οι οποίες προσμετρώνται στην αξία του αυτοκινήτου. Πχ ζάντες, ηχοσυστήμα, καθίσματα και γενικά έξτρα. Όμως έχε στο νου σου ότι σε πολλές περιπτώσεις οι ασφάλειες αποζημιώνουν ποσοστό της αξίας οπότε πρόσεξε τους όρους. Για παράδειγμα η AIG σε περίπτωση κλοπής αποζημιώνει το 80% της τρέχουσας αξίας. Επίσης σε περίπτωση ζημιάς όλες οι ασφαλιστικές αποζημιώσουν το 70% της τρέχουσας αξίας. Σε περίπτωση μεικτής σου καλύπτουν τη ζημιά έως την τρέχουσα αλλά τα πρώτα 500 ευρώ τα καλύπτεις εσυ;. Δηλαδή θα βάλεις από την τσέπη σου 500 ευρώ σίγουρα. Αν η ζημιά είναι μικρότερη από 500 θα τα καλύψεις μόνος σου. Τώρα πως προκύπτει η τρέχουσα αξία. Προκύπτει από τον μέσο όρο των τιμών των αγγελιών. Δηλαδή κάποιος για τον Χ,ψ λόγο πουλάει το ασυντηρητο χρεπι του σε τιμή χώμα. Αυτός λοιπόν ρίχνει τη μέση αξία του καλοσυντηρημενου οχήματος σου. Δυστυχώς είναι μεγάλο ψέμα εκτός και αν αφορά μεικτή ή κλοπής. Αν σε τρακάρεις άτομο με φτηνό ασφάλεια άντε να ξεμπλέξεις ότι ασφάλεια και να έχεις. Στη δική μου περίπτωση με τράκαρε πελάτισσα ασφαλιστικής την οποία ούτε την είχα ακούσει και φυσικά δεν ήταν καν στον φιλικό διακανονισμό. Δεν σου λέω μετά από πόσα τηλέφωνα βρήκα άκρη και με πόση υπομονή διαχειριστηκα την κατάσταση. Πιστεύω πως άλλος στη θέση μου ή θα το παρατούσε ή θα άρπαζε όπλο. Εγώ από την άλλη είχα ευρωπαϊκή πίστη με όλες τις καλύψεις περα της μεικτής. Δεν μου φάνηκε κάπου χρήσιμη εκτός και αν έκανα χρήση της νομικής προστασίας που και πάλι δεν θα έβγαζα άκρη. Οι ασφαλιστικές όπως και να το κάνεις είναι μαφία και δύσκολα θα βρεις το δίκιο σου σε περίπτωση που πρέπει να σε πληρώσουν. Να είσαι προετοιμασμένος ότι θα χάσεις λεφτά όπως και να έχει. Αυτήν την στιγμή η χώρα μας έχει πάνω κάτω 35 ασφαλιστικές εταιρείες που έχουν κλάδο αυτοκινήτων από αυτές οι περίπου 27 - 28 έχουν φιλικό διακανονισμό, είναι δυστυχώς και θέμα ατυχίας. Τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά αν και ο άλλος κάτοχος αυτοκινήτου είχε ασφαλιστεί σε μια από αυτές. Λίγο προσωπική ερώτηση είχες ασφαλιστή με το συμβόλαιο της Ευρωπαϊκής Πίστη η την έκανες online ?? 1
bill999r Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 5 λεπτά πριν, savvassfa είπε Αυτήν την στιγμή η χώρα μας έχει πάνω κάτω 35 ασφαλιστικές εταιρείες που έχουν κλάδο αυτοκινήτων από αυτές οι περίπου 27 - 28 έχουν φιλικό διακανονισμό, είναι δυστυχώς και θέμα ατυχίας. Τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά αν και ο άλλος κάτοχος αυτοκινήτου είχε ασφαλιστεί σε μια από αυτές. Λίγο προσωπική ερώτηση είχες ασφαλιστή με το συμβόλαιο της Ευρωπαϊκής Πίστη η την έκανες online ?? Όχι έχω ασφαλιστή. Ο οποίος βέβαια δεν μπορούσε να κάνει κάτι μέχρι να βρούνε μια συμβιβαστική λύση. Όταν καταλήξαμε στο ποσό που θα με αποζημίωναν, και τελικά έβαλα και από την τσέπη μου, τότε ανέλαβε ο ασφαλιστής τα διαδικαστικά για να πάρω την αποζημίωση. Την οποία και δεν έχω πάρει ακόμα φυσικά. Για τροχαίο που έγινε 30/12/2019 και η επισκευή ολοκληρώθηκε πριν 1 μήνα περίπου. 1
agnostos13 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, bill999r είπε Δεν υπάρχει αντικειμενική εκτίμηση. Θα σου πει εγώ σύμφωνα με την αγορά τόσο το κοστολόγω. Αν δεν σου αρέσει απευθυνσου σε δικηγόρο. Συνήθως, αν η απόκλιση στην αξια είναι μικρή, δικαιωνεσαι μετά από 2 χρόνια που θα γίνει το δικαστήριο και αφού καλύψεις όλα τα έξοδα από την τσέπη σου. Αλλά αξίζει όλη η περιπέτεια για 500-1000 ευρώ; Ε ωραία...όταν σύμφωνα με την αγορά το όχημα μου πωλείται στο car (ασχέτως αν βρίσκεται κάποιος να το αγοράσει όπως έγραψε κάποιος παραπάνω) 15.000 (τυχαίο νόυμερο) δεν μπορεί η ασφαλιστική να σου λέει πάρε 8.000 γιατί εγώ τόσο το κοστολογώ γιατί έτσι... Και μάλιστα να λέμε οτι είναι και νορμάλ! Επεξ/σία 28 Μαρτίου 2020 από agnostos13
tutuyo Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 σιγά μην κάτσει η κάθε ασφαλιστική να βγάλει κόστη ανά περίπτωση παίρνει ένα γενικό μπουσουλα (μέση τιμή πώλησης του μεταχειρισμένου αυτοκινήτου) και με βάση αυτό υπολογίζει τα ασφάλιστρα επίσης προκειμένου να γλυτώσει χρήματα προφανώς και δεν θα στο ασφαλίσει με την ανώτατη τιμή πώλησης, που μπορεί να είναι και μια στρέβλωση στο κάτω κάτω, αλλά με την μέση εσύ μας λες ότι παίρνω ένα αμάξι 10 χιλιάρικα, του βάζω πάνω ζάντες 5 χιλιάρικα και θέλω να το ασφαλίσω για 15 χιλιάρικα. Δεν νομίζω ότι υπάρχει η έννοια της αναβάθμισης ( της αξίας ) σε τέτοιες περιπτώσεις πάντα το αμάξι χάνει σε αξία όσο περνάει ο χρόνος, ότι έξτρα και του ρίξεις δεν κρατάς τιμή 1
kage Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Κοιτάνε στο car.gr ,autotriti και eurotax ... Αν κοιτάξουν car.gr σε βολεύει.. αυτα για κλοπη φωτιά τρομοκρατικες κτλ..στα τρακαρίσματα είναι άλλο στορυ οτι σου παν πιο πάνω δεν έχει μεγάλη σημασία να αυξήσεις ή να μειώσεις αρκετά την αξία...γιατί παιζει να γλυτώσεις ελάχιστα ευρώ στο 6μηνο Επεξ/σία 28 Μαρτίου 2020 από kage
paylidis Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 14 ώρες πριν, savvassfa είπε Αξίζει αρκετές φορές να ασφαλιζόμαστε σε ''καλύτερες'' ασφαλιστικές εταιρείες ώστε την ώρα που θα την χρειαστούμε να μην κάθεσαι να αναρωτιέμαι αν θα σου κόψουν ''ετσι'' μέρος της αποζημίωσης, μια περίπτωση είναι αυτή της κλοπής. Ένας πολύ πιο σωστός τρόπος υπολογισμού της αξίας του οχήματος ( όχι απόλυτος) είναι από εδώ : https://nefeli.interamerican.gr/CarPricesPublic/index.asp Τραγικά λάθος αξίες σε σχέση με την πραγματικότητα το εν λόγω εργαλείο...
vali Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 Λίγο άσχετο με το τόπικ, αλλά γνωρίζει κάποιος αν μπορούμε να ασφαλίσουμε αυτοκίνητο που είναι σε προσωρινή ακινησία; Εννοώ όχι της βασικές καλύψεις αλλά για κλοπή, πυρκαγιά, φυσικά φαινόμενα κτλ.
Ukforthemoment Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 39 λεπτά πριν, vali είπε Λίγο άσχετο με το τόπικ, αλλά γνωρίζει κάποιος αν μπορούμε να ασφαλίσουμε αυτοκίνητο που είναι σε προσωρινή ακινησία; Εννοώ όχι της βασικές καλύψεις αλλά για κλοπή, πυρκαγιά, φυσικά φαινόμενα κτλ. Χωρίς πινακίδες;
agnostos13 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, kage είπε Κοιτάνε στο car.gr ,autotriti και eurotax ... Αν κοιτάξουν car.gr σε βολεύει.. αυτα για κλοπη φωτιά τρομοκρατικες κτλ..στα τρακαρίσματα είναι άλλο στορυ οτι σου παν πιο πάνω δεν έχει μεγάλη σημασία να αυξήσεις ή να μειώσεις αρκετά την αξία...γιατί παιζει να γλυτώσεις ελάχιστα ευρώ στο 6μηνο Αυτό που βλέπω είναι οτι και σε car και σε autotriti (στο eurotax δεν βρήκα πρόσβαση) οι τιμές είναι πιο πάνω από αυτές που προτείνουν οι direct ασφαλιστικές. Ίσως τελικά αυτός είναι και ένας λόγος που είναι πιο οικονομικές... ΥΓ. Δεν θέλω να γλυτώσω μερικά ευρώ, σαφώς προτιμώ να τα δώσω για να το ασφαλίσω πλήρως! Επεξ/σία 28 Μαρτίου 2020 από agnostos13
vali Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 33 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Χωρίς πινακίδες; Ναι το αμάξι θα μείνει σε πυλωτή για 1 έτος χωρίς πινακίδες, παρόλα αυτά ο κίνδυνος κλοπής ή βανδαλισμού εξακολουθεί να υπάρχει.
Joshua21 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 2 ώρες πριν, vali είπε Λίγο άσχετο με το τόπικ, αλλά γνωρίζει κάποιος αν μπορούμε να ασφαλίσουμε αυτοκίνητο που είναι σε προσωρινή ακινησία; Εννοώ όχι της βασικές καλύψεις αλλά για κλοπή, πυρκαγιά, φυσικά φαινόμενα κτλ. Ίσως και να μπορείς, το μόνο σίγουρο είναι ότι η κλασσική ασφάλιση αυτοκινήτου δεν κάνει για την περίπτωση σου, αναγκαστικά θα πρέπει να απευθυνθείς σε κάποιον ασφαλιστή.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα