MrSotirakis Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 Καλησπέρα σας .. έχω ένα σπιτι παλιό που δεν έχει ρελε διαφυγής.. έχω ένα λαπτοπ κάτι ηχεία με μπάσο,ένα ps1,ps2,ps3,PS4 και μια τηλεοραση .. τι μου προτείνεται.. σταθεροποιητής τάσης, πολύμπριζο ασφαλείας , πρίζα με προστασία για υπέρταση και απο πάνω πολύμπριζο ασφαλείας η ups
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Η πιο σωστή λύση από αυτές που ανέφερες, είναι ένα καλό UPS , επώνυμο. Σε αυτή τη περίπτωση όμως θα έχεις να αλλάζεις μπαταρίες κάθε λίγα χρόνια. Μια χαζή απορία: γιατί δε φωνάζεις ηλεκτρολόγο να σου βάλει ένα ρελέ διαφυγής ; οπότε μετά τα βάζεις και σε ένα πολύμπριζο με προστασία και μια χαρά. Επεξ/σία 28 Μαρτίου 2020 από Επισκέπτης
Ukforthemoment Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 Το ups και το ρελέ διαφυγής δεν νομίζω ότι κάνουν την ίδια δουλειά. και τα δύο χρειάζονται.
Τέρης Α. Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε Το ups και το ρελέ διαφυγής δεν νομίζω ότι κάνουν την ίδια δουλειά. και τα δύο χρειάζονται. Εντάξη, το UPS θα του φανεί χρήσιμο στα PS 1,2,3,4 και σύντομα 5, τα οποία έχουν μηχανικούς δίσκους και υπάρχει κίνδυνος να χτυπήσουν οι δίσκοι. Ίσως και στο λάπτοπ αν τά 'χει παίξει η μπαταρία του. 1
elpenor Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 @MrSotirakis Το ξέρω ότι το ξέρεις και ότι στο έγραψαν και οι άλλοι από πάνω αλλά δεν μπορώ να μην το γράψω και εγώ, βάλε ένα ρελέ! Στην χώρα μας η ύπαρξή του είναι υποχρεωτική* εδώ και χρόνια με προεδρικό διάταγμα. Εκτός από την ηλεκτροπληξία, τα ρελέ αυτά προστατευτούν και από πυρκαϊά, γιατί "βλέπουν" το ρεύμα που μπορεί να "διαφεύγει" λόγω κακής μόνωσης προς την γη, κάτι που μπορεί να αυξήσει τοπικά την θερμοκρασία σε επίπεδα πυρκαϊάς. *Υ.Α. Φ Α΄50/12081/642/2006(ΦΕΚ 1222/Β`/5.9.2006) Θέματα Ασφάλειας των Εσωτερικών Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων (Ε.Η.Ε.). Καθιέρωση υποχρέωσης εγκατάστασης διατάξεων διαφορικού ρεύματος και κατασκευής θεμελιακής γείωσης )
MrSotirakis Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 Στο μέλλον το σπιτι θα γκρεμιστεί και θα φτιάχνει καινουργιο οπότε για αυτο θελω μια λύση για τωρα και δε σκεφτομαι ρελε .. (ειναι του 65’)
Τέρης Α. Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Εμάς είναι νωρίτερα από το '65 και όταν βραχυκυκλώνει κάτι πέφτει το ρολόι και έρχεται η ΔΕΗ και μας το σηκώνει (δε δουλεύει ο μοχλός). Επεξ/σία 29 Μαρτίου 2020 από Τέρης Α.
nikos1982 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 οτι και να βαλεις αν δεν υπαρχη γιωσει στο σπιτι δεν εχεις καμια πρωστασια.ακομα και το ups αν δεν εχεις γιωσει θα στο καψει.οποτε ηλεκτρολογος βαζει ρελε γιωσει αν δεν εχει το σπιτι και αν υπαρχη δυνατοτιτα σε ολες τις πριζες.αλλιως δεν υπαρχη λογος να μπει ρελέ αν δεν εχουν οι πριζες γιωσει.
afm Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Αν σκοτωθείς από το ρεύμα θα σκοτωθείς ΤΩΡΑ, και όχι όταν θα γκρεμίσετε το σπίτι για να χτίσετε καινούριο. Εσύ αποφασίζεις, αλλά δυστυχώς μπορεί να την πληρώσει κανένας άλλος από τους δικούς σου. Σκέψου με το ΜΥΑΛΟ και όχι με την τσέπη. Επεξ/σία 30 Μαρτίου 2020 από afm
MauroPaltoudias Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 2 ώρες πριν, MrSotirakis είπε Έχει γείωση στις πρίζες Κάτι είναι και αυτό. Τουλάχιστον να σώσουμε τα λευκά είδη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα