Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα στο team.

Θέλω την βοήθεια σας για αναβάθμιση του υπολογιστή μου. Είμαι με Intel i5 , 8gb ram αλλα κολλάει αρκετά το lightroom και το photoshop. ενω ήμουν έτοιμος να βάλω παραπάνω μνήμη παατήρησα οτι ενώ άλλαζα φωτογραφία στο lightroom η cpu βαραγε 100αρια. Σε συνδυασμό με την νέα οθόνη Benq sw2700PT που πήρα η οποία δεν μπορεί να παίξει 2Κ λόγω μητρικής είπα να τον αναβαθμίσω γενικά αλλά δεν θέλω να ξεφύγω σε μπάτζετ (κανα 400αρι) οπότε λογικα θα χρειαστώ: Δεν με νοιάζει αν τον συναρμολογήσω μόνος μου ή αν τα πάρω απο διαφορετικά μαγαζιά αρκεί να βγεί όσο το δυνατόν πιο οικονομικό γίνεται.. Έχω σκεφτεί τις εξής επιλογές:

Κουτί : Cougar MX330-G                                          40 €

Τροφοδοτικό: Be Quiet System Power 9 500W   50 €

Μητρική : MSI B450M Pro-VDH Max 70 €

Επεξεργαστή :ΑMD ryzen 5 3600  170 €

Μνήμες:G.Skill RipjawsV 16GB DDR4-3200MHz 80 €

Κάρτα γραφικών: Μια πολύ βασική ή  Asus GeForce GTX1050 Ti 4GB μεταχείρο αν βρώ

Οθόνη, περιφερειακά, και δίσκους έχω. Οπότε πάμε για αυτά που έχω αναφέρει αν δεν ξεχνάω κάτι. Video και gaming καθόλου. Μόνο lightroom και photoshop

Οποιαδήποτε άλλη πρόταση ευπρόσδεκτη.

Eυχαριστώ κ των προτέρων

Επεξ/σία από tziminhio
Δημοσ.

Για κουτί δες το https://www.skroutz.gr/s/8445248/Aerocool-QS-240.html 

Ram βάλε αυτές και κάνε oc https://www.skroutz.gr/s/17501576/Crucial-Ballistix-Sport-LT-Gray-16GB-DDR4-3000MHz-BLS2K8G4D30AESBK.html θα παίξουν στα 3600/16!

Τα υπόλοιπα είναι κομπλέ αλλά θα χρειαστείς και κάρτα γραφικών μπορείς να δεις 1050 ti, 1060 3gb με περίπου 80-120 ευρώ ανάλογα την κάρτα!

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Duck Dodgers είπε

Για κουτί δες το https://www.skroutz.gr/s/8445248/Aerocool-QS-240.html 

Ram βάλε αυτές και κάνε oc https://www.skroutz.gr/s/17501576/Crucial-Ballistix-Sport-LT-Gray-16GB-DDR4-3000MHz-BLS2K8G4D30AESBK.html θα παίξουν στα 3600/16!

Τα υπόλοιπα είναι κομπλέ αλλά θα χρειαστείς και κάρτα γραφικών μπορείς να δεις 1050 ti, 1060 3gb με περίπου 80-120 ευρώ ανάλογα την κάρτα!

Οι κάρτες που λές έχουν παραπάνω εκτός αν εννοείς μεταχείρο..

Δημοσ.
3 ώρες πριν, tziminhio είπε

Οι κάρτες που λές έχουν παραπάνω εκτός αν εννοείς μεταχείρο..

Για μεταχειρισμένη λέω! 

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Παιδιά τελικά κατέληξα στην εξής λύση:

Kουτί: cc-Cougar MX330-G Middle ATX
CPU: AMD Ryzen 5 3600 
RAM: Crucial Ballistix Sport LT BLS8G 4D32AESBK x 2
Τροφοδοτικό:  Βe quiet system power 9 500w
Motherboard: Είμαι ανάμεσα σε      MSI B450M Mortar Max  - MSI tomahawk b450 max - ASRock B450M PRO4   H Tomahawk δεν είναι σε στοκ. Η Mortar Max  ειναι οκ με τον 3600? Η AShrock απ οτι διάβασα θέλει Bios update και δεν κλείνω προς τα εκεί.

Graphics card. Μια μεταχείρο.

Βοήθεια κανείς:

Δημοσ.

Από ποια καταστήματα θα αγοράσεις τα παραπάνω; Θα πρέπει να υπολογίσεις και τα μεταφορικά, μάλλον συμφέρει να τα πάρεις όλα από 1-2.

Επίσης έβαλες δύο μονά στικάκια ram που θα σου βγουν 100€ (φαντάζομαι ότι υπολόγιζες να τα πάρεις από το goldenbyte, γιατί είναι το πρώτο που έχει διαθεσιμότητα 4-10 μέρες και όχι έως 30), ενώ μπορείς να βρεις σετάκι έτοιμο σε αυτή την ταχύτητα με 75€ περίπου από το ίδιο κατάστημα.

Μπορείς να πάρεις τα εσωτερικά εξαρτήματα από το goldenbyte με περίπου 6,5€ μεταφορικά και διαθεσιμότητα 4-10 μέρες

goldenbyte.jpg.72c89dbf61109ee9090fc205983e0cfa.jpg

Και κουτί από you.gr που έχει 3,5€ μεταφορικά ανεξαρτήτως βάρους και συμφέρει μπορείς να δεις το Cougar MX330-G στα 47€ ή το Cougar MX330-Χ χωρίς παράθυρο στα 35€.

Για κάρτα όπως είπες πας είτε σε κάποια μεταχειρισμένη είτε σε καινούργια πολύ φθηνή.

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, raul7 είπε

Από ποια καταστήματα θα αγοράσεις τα παραπάνω; Θα πρέπει να υπολογίσεις και τα μεταφορικά, μάλλον συμφέρει να τα πάρεις όλα από 1-2.

Επίσης έβαλες δύο μονά στικάκια ram που θα σου βγουν 100€ (φαντάζομαι ότι υπολόγιζες να τα πάρεις από το goldenbyte, γιατί είναι το πρώτο που έχει διαθεσιμότητα 4-10 μέρες και όχι έως 30), ενώ μπορείς να βρεις σετάκι έτοιμο σε αυτή την ταχύτητα με 75€ περίπου από το ίδιο κατάστημα.

Μπορείς να πάρεις τα εσωτερικά εξαρτήματα από το goldenbyte με περίπου 6,5€ μεταφορικά και διαθεσιμότητα 4-10 μέρες

goldenbyte.jpg.72c89dbf61109ee9090fc205983e0cfa.jpg

Και κουτί από you.gr που έχει 3,5€ μεταφορικά ανεξαρτήτως βάρους και συμφέρει μπορείς να δεις το Cougar MX330-G στα 47€ ή το Cougar MX330-Χ χωρίς παράθυρο στα 35€.

Για κάρτα όπως είπες πας είτε σε κάποια μεταχειρισμένη είτε σε καινούργια πολύ φθηνή.

https://www.amazon.de/AMD-Ryzen-3600-Wraith-Stealth/dp/B07STGGQ18

https://www.amazon.de/Ballistix-BLS2K8G4D32AESBK-Speicher-PC4-25600-288-Pin/dp/B07MNJP6RW

Επεξεργαστής και RAM θα μου βγούν στα 220€ με αφαίρεση ΦΠΑ και μεταφορικα.

Τα άλλα είχα σκοπα να τα πα΄ρω απο cosmodata

Δημοσ.
1 ώρα πριν, tziminhio είπε

Η AShrock απ οτι διάβασα θέλει Bios update και δεν κλείνω προς τα εκεί.

Αυτό δεν ισχύει.

Δημοσ.

Αν μπορείς να το κάνεις έτσι που να σε συμφέρει να τα φέρεις από Γερμανία ok, απλά νομίζω δεν το είχες αναφέρει και θεώρησα ότι πας από Ελλάδα.

Κατά τ' άλλα μια χαρά είσαι εφόσον πας σε νορμάλ τροφοδοτικό 500w, ryzen 3600, b450 καλή μητρική & 2x8gb 3200mhz ram.

Αφού κοιτάς από cosmodata, δες για κουτί και το Deepcool Matrexx 55 που το έχει προσφορά στα 50€ και είναι χαμηλότερη τιμή σκρουτζ.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, raul7 είπε

Αν μπορείς να το κάνεις έτσι που να σε συμφέρει να τα φέρεις από Γερμανία ok, απλά νομίζω δεν το είχες αναφέρει και θεώρησα ότι πας από Ελλάδα.

Κατά τ' άλλα μια χαρά είσαι εφόσον πας σε νορμάλ τροφοδοτικό 500w, ryzen 3600, b450 καλή μητρική & 2x8gb 3200mhz ram.

Αφού κοιτάς από cosmodata, δες για κουτί και το Deepcool Matrexx 55 που το έχει προσφορά στα 50€ και είναι χαμηλότερη τιμή σκρουτζ.

Ευχαριστώ.. Γιατι να πάω σε αυτό το κουτί?

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, tziminhio είπε

Ευχαριστώ.. Γιατι να πάω σε αυτό το κουτί?

Είναι ένα ποιοτικό κουτί που έχει πλαϊνό τζάμι, καλή κατασκευή, είναι αρκετά ευρύχωρο και έχει και rgb ταινία και συνδεσιμότητα εάν σε ενδιαφέρει. Βέβαια θα πρέπει να προσθέσεις και 1-2 ανεμιστηράκια γιατί δεν έχει προεγκατεστημένα.

Το έγραψα να το δεις αν σου αρέσει γιατί είναι στην καλύτερη τιμή στο cosmodata και είναι πολύ τίμιο κουτί, (φυσικά και το mx 330g που το έχω είναι καλή επιλογή και αυτό).

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, raul7 είπε

Είναι ένα ποιοτικό κουτί που έχει πλαϊνό τζάμι, καλή κατασκευή, είναι αρκετά ευρύχωρο και έχει και rgb ταινία και συνδεσιμότητα εάν σε ενδιαφέρει. Βέβαια θα πρέπει να προσθέσεις και 1-2 ανεμιστηράκια γιατί δεν έχει προεγκατεστημένα.

Το έγραψα να το δεις αν σου αρέσει γιατί είναι στην καλύτερη τιμή στο cosmodata και είναι πολύ τίμιο κουτί, (φυσικά και το mx 330g που το έχω είναι καλή επιλογή και αυτό).

Ευχαριστώ

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...