costis ni Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Είμαι στο δίκτυο της Cosmote στην Κρήτη. Το ρουτερ παίρνει μια IP που ξεκινάει από 100.χχ.χχ , άρα η Cosmote έχει Carrier Grade NAT. Αυτό μου δημιουργεί διάφορα προβλήματα, πχ το Google Recaptcha μου ζαλίζει τον έρωτα ότι και να θέλω να κάνω. Επίσης αν πάω στο https://iknowwhatyoudownload.com/ , βλέπω ένα σκασμό download τα οποία δεν κάνω εγώ, απο Fake Taxi, ταινίες και software μέχρι ότι θέλεις. Για δείτε όποιος είναι Cosmote, το έχουν παντού; Μπορώ ίσως να κάνω κάτι για αυτό; Επεξ/σία 27 Μαρτίου 2020 από costis ni
prixtis Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 Εισαι σιγουρος οτι περνας απο CGNAT? Ενας τροπος για να το δεις ειναι να κανεις: tracert -d 8.8.8.8 η οποια αλλη ip η host θελεις. Αν μεσα στα hops που σου βγαζει δεις καποια ip 10.x.x.x τοτε περνας απο CGNAT, αν οχι, δεν περνας.
costis ni Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 1 ώρα πριν, prixtis είπε Εισαι σιγουρος οτι περνας απο CGNAT? Ενας τροπος για να το δεις ειναι να κανεις: tracert -d 8.8.8.8 η οποια αλλη ip η host θελεις. Αν μεσα στα hops που σου βγαζει δεις καποια ip 10.x.x.x τοτε περνας απο CGNAT, αν οχι, δεν περνας. Ναι είμαι. Αναρωτιέμαι αν είναι όλη η Cosmote έτσι. Η αν μπορώ να κάνω κάτι γι αυτό.
prixtis Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 Ολοι η Cosmote σιγουρα δεν ειναι ετσι, αλλα περα απο το να τους ζητησεις να μη περνας απο CGNAT, οχι δεν μπορεις να κανεις κατι.
jkoukos Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 Τους παίρνεις τηλέφωνο και αναφέρεις ότι τρέχεις τοπικά δικές σου υπηρεσίες (π.χ. VPN, κάμερες κλπ) και δεν έχεις πρόσβαση σε αυτές απ' έξω. Όσο περνά ο καιρός, όλο και περισσότεροι θα μπαίνουμε πίσω από SGNAT, καθώς έχουν προ πολλού τελειώσει οι διαθέσιμες διευθύνσεις IPv4 και είμαστε πολύ πίσω στο να είναι καθολικό το IPv6. 1
liofagos Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Ευχαριστω!! Επεξ/σία 19 Φεβρουαρίου 2023 από liofagos
Titos301 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2023 Στις 27/3/2020 στις 12:08 ΜΜ, costis ni είπε Είμαι στο δίκτυο της Cosmote στην Κρήτη. Το ρουτερ παίρνει μια IP που ξεκινάει από 100.χχ.χχ , άρα η Cosmote έχει Carrier Grade NAT. Αυτό μου δημιουργεί διάφορα προβλήματα, πχ το Google Recaptcha μου ζαλίζει τον έρωτα ότι και να θέλω να κάνω. Επίσης αν πάω στο https://iknowwhatyoudownload.com/ , βλέπω ένα σκασμό download τα οποία δεν κάνω εγώ, απο Fake Taxi, ταινίες και software μέχρι ότι θέλεις. Για δείτε όποιος είναι Cosmote, το έχουν παντού; Μπορώ ίσως να κάνω κάτι για αυτό; πατησα το λινκ και βλεπω οτι μου βγαζει πραγματα που δεν εχω κατεβασει; να αρχισω να ανησυχω;
infin1tyGR Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Το πολύ πολύ να είσαι πίσω από CGNAT οπότε «μοιράζεσαι» την public IP με άλλα άτομα, και κάποιος από αυτούς κατέβασε ό,τι βλέπεις. Μπορείς μέσα από το interface του router να δεις αν παίρνεις WAN IP Address που ξεκινάει από 100. Επεξ/σία 19 Φεβρουαρίου 2023 από infin1tyGR 1
markon Δημοσ. 2 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2023 Αν και λιγο παλιό το θέμα έχω μια απορία αν εγώ είμαι σε CGNAT και έχω στο ρουτερ πχ αυτήν την ip 100.01.102.58, την ιδιά ip την έχουν και άλλοι η μόνο εγώ, μόνο η public ip μοιράζεται με άλλους
infin1tyGR Δημοσ. 2 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 12 minutes ago, markon said: Αν και λιγο παλιό το θέμα έχω μια απορία αν εγώ είμαι σε CGNAT και έχω στο ρουτερ πχ αυτήν την ip 100.01.102.58, την ιδιά ip την έχουν και άλλοι η μόνο εγώ, μόνο η public ip μοιράζεται με άλλους Κάποιος άλλος μπορεί να έχει την 100.01.102.59 ας πούμε, αλλά αυτές δεν «βγαίνουν» στο Internet. Στις διάφορες σελίδες/παιχνίδια π.χ. θα φαίνεστε με την ίδια public. Επεξ/σία 2 Μαρτίου 2023 από infin1tyGR 1
poulinos Δημοσ. 17 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2023 On 02/03/2023 at 22:46, markon said: Αν και λιγο παλιό το θέμα έχω μια απορία αν εγώ είμαι σε CGNAT και έχω στο ρουτερ πχ αυτήν την ip 100.01.102.58, την ιδιά ip την έχουν και άλλοι η μόνο εγώ, μόνο η public ip μοιράζεται με άλλους η public.
g-e-o Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2023 Άλλαξα παροχο, πήγα από cosmote σε nova. Από εκείνη τη στιγμή έχω συνεχόμενα κολλήματα σε streaming υπηρεσίες, (netflix, οτε tv, eon). Κρατάνε από 1 έως 3 με 4 δευτερόλεπτα. Σε άλλο φόρουμ τα παιδιά μου είπαν, ότι είναι πιθανό, να ευθύνεται, το cg nat. Κλειδώνω στα 76mb, άρα δεν νομίζω ότι είναι θέμα ταχύτητας.. Κάλεσα στη Nova, ζήτησα να μου το απενεργοποιησουν, κ μου είπαν να κάνω μια επανεκκίνηση αύριο.. Πιστεύετε ότι μπορεί όντως να ευθύνεται το cg nat?
poulinos Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2023 12 hours ago, g-e-o said: Άλλαξα παροχο, πήγα από cosmote σε nova. Από εκείνη τη στιγμή έχω συνεχόμενα κολλήματα σε streaming υπηρεσίες, (netflix, οτε tv, eon). Κρατάνε από 1 έως 3 με 4 δευτερόλεπτα. Σε άλλο φόρουμ τα παιδιά μου είπαν, ότι είναι πιθανό, να ευθύνεται, το cg nat. Κλειδώνω στα 76mb, άρα δεν νομίζω ότι είναι θέμα ταχύτητας.. Κάλεσα στη Nova, ζήτησα να μου το απενεργοποιησουν, κ μου είπαν να κάνω μια επανεκκίνηση αύριο.. Πιστεύετε ότι μπορεί όντως να ευθύνεται το cg nat? Παιζεις wireless μηπως και ειναι κανα θεμα εκει? επισης δες και την καλωδιωση σου μηπως συγχρονισεις καλυτερα.δηλαδη να μην εχεις παραλληλα https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf η Nova οσο ξερω δεν παιζει με cg nat αλλα με ενα διαφορετικο τροπο οποτε δεν εχει κατι να σε βγαλουν.εκτος αν εχει αλλαξει κατι. αλλα και κατι τετοιο να υπηρχε παλι θα ηταν παραξενο να σε επηρεαζει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα