Προς το περιεχόμενο

macbook pro mid 2010 13'

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα ψάχνω μπαταρία για το συγκεκριμένο λαπτοπ. Είχα αλλάξει πρόσφατα (Πριν κανα χρόνο) μπαταρία αλλά δεν νομίζω πως είναι καλή καθώς όταν αφαιρώ το τροφοδοτικό το λάπτοπ μπορεί να κλείσει ακόμα και από το 90%. Γνωρίζει κανείς κάποια αξιόπιστη μπαταρία και κάπως οικονομική? Ευχαριστω εκ των προτέρων.

Δημοσ.

Σε ένα αντίστοιχο macbook, που είχα με το δικό σου (δε θυμάμαι αν είναι του 2011 ή του 2010 γιατί το έχω δώσει πλέον στην αδερφή μου), είχα αγοράσει αυτή την μπαταρία από το συγκεκριμένο μαγαζί και σε πολύ καλή τιμή. Την αλλαγή την έκανα μόνος μου, δεν ήταν τίποτα το φοβερό. Γενικά είχα μείνει ευχαριστημένος και δεν μου παρουσίασε προβλήματα (οι υπεύθυνοι του καταστήματος, μου είχαν πει ότι αν παρουσιάσει το παραμικρό πρόβλημα, τους την επιστρέφω στα πλαίσια της εγγύησης και μου δίνουν νέα). Ωστόσο, μαζί με την μπαταρία άλλαξα και τον φορτιστή του laptop καθώς είχα την έντονη πεποίθηση ότι αυτός ευθυνόταν για τη ζημιά που έπαθε η προηγούμενη μπαταρία (το laptop ήταν μεταχειρισμένο ενός φίλου και ο φορτιστής ήταν σε άσχημη κατάσταση).

Σε κάθε περίπτωση αν θες να είσαι σίγουρος το πας σε ένα εξουσιοδοτημένο service και σου βάζουν μία Apple original σε υψηλότερη βέβαια τιμή. Εγώ αγόρασα από την iSystem ένα φορτιστή για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο (και μάλιστα όχι τον original αλλά έναν άλλο σε καλύτερη τιμή).  ¨Εχεις τσεκάρει την υγεία της μπαταρίας σου (πχ απο το coconutBattery), μήπως φταίει κάτι άλλο?

Δημοσ.

έχω αγοράσει έναν φορτιστή αλλά όχι τον αυθεντικό γιατί ο προηγούμενος είχε χαλάσει.Αλλά φορτίζει κανονικά υπάρχει περίπτωση να έχει πρόβλημα ο φορτιστής?

Στιγμιότυπο 2020-03-27, 5.33.56 μμ.png

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, geoledimi είπε

έχω αγοράσει έναν φορτιστή αλλά όχι τον αυθεντικό γιατί ο προηγούμενος είχε χαλάσει.Αλλά φορτίζει κανονικά υπάρχει περίπτωση να έχει πρόβλημα ο φορτιστής?

Κοίτα, υπάρχει, εμένα μου είχαν πει από το service ότι δούλευε μια χαρά αλλά ο ίδιος φορτιστής είχε ρημάξει μέσα σε τρεις εβδομάδες την υγεία από δύο διαφορετικές μπαταρίες. Αλλά επαναλαμβάνω ότι ήταν σε άσχημη κατάσταση. Δεν σου λέω ότι φταίει ο φορτιστής. Τσέκαρε όμως την υγεία της μπαταρίας σου μέσω κάποιου προγράμματος.

Δημοσ.

Σύμφωνα με τη φωτογραφία, που έχεις παραθέσει, η υγεία της μπαταρίας έχει μειωθεί σε δραματικά επίπεδα. Για αυτό κλείνει το laptop σου ακόμα και αν σου φαίνεται ότι είναι φορτισμένο στο 90 %. Ωστόσο, και η μπαταρία σου φαίνεται ότι είναι καινούρια (του 2018) και λίγους κύκλους φόρτισης έχεις (μόνο 54). Οπότε ή μιλάμε για ελαττωματική μπαταρία ή για κάτι άλλο. Καλό θα ήταν να πρόσεχες πόσο γρήγορα μειωνόταν η υγεία της (στη δικιά μου περίπτωση, όπου κατηγορώ το φορτιστή, μέσα σε μία βδομάδα είχε μειωθεί η υγεία της μπαταρίας κατά 5%). Χρειάζεσαι αλλαγή μπαταρίας. Δοκίμασε αν θες αυτή που σου έστειλα, εγώ είμαι ευχαριστημένος πάντως μετά από 1,5 χρόνο. Τώρα αν φταίει κάτι άλλο για τη μείωση της υγείας της μπαταρίας αυτό είναι άλλο θέμα.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@OldBoyPeri Επειδή κοιτούσα να αγοράσω τώρα μπαταρία newertech, τί εννοείς κάνει τη δουλειά αλλά σαν τη μαμά δεν είναι; Κρατάει λιγότερη ώρα ή έχει και άλλα θέματα;

Είχα αλλάξει πάλι μπαταρία (macbook pro mid 2012 13'') πριν δύο χρόνια και κράτησε ακριβώς τόσο, 2 χρόνια, τώρα έχει τερματίσει. Αλλά εκείνη είχε 60ε και σκεφτόμουν τώρα να δώσω 110 που κοστίζει η newretech να πάρω μια "καλή". Δεν αξίζει; :/  

Επεξ/σία από janus5555
Δημοσ.

Βαστάει πάνω κάτω 150 λεπτά. Δεν το λες και άσχημα  δεν το λες και τέλεια. Αυτό με WiFi Bluetooth και χρήση Ίντερνετ ή προβολή ταινίας . Δεν είναι σαν μαμά που κρατούσε αρκετά παραπάνω . Βέβαια το λογισμικό (High Sierra) με τα χρόνια ζητάει όλο και πιο πολύ ενέργεια από το παλιό μας mac. Άλλες απαιτήσεις το snow leopard και άλλες το High Sierra. 

Χρόνια πολλά και καλή Ανάσταση .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...