vpriftis Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 Καλησπέρα σε ολους, Θα ξεκινησω λεγοντας ευχες για να ειστε ολοι καλα και να αντέχετε την καραντινα κτλ. Θελω την γνωμη σας για το αν αξιζει να αναβαθμισω το pc μου ή όχι. Η χρηση του pc ειναι κυριως για αποθήκευση φωτογραφιων, browsing, ταινιες, office work... . Το pc το εχω στο σαλονι πανω στην τηλεόραση οποτε δεν χρειαζομαι monitor. Περασαν αρκετα χρονια μετα την τελευταια αναβαθμιση που του εκανα και ειμαι σε ενα κομβικο σημειο.... Ανανέωση pc ή αγορα laptop... Ξεκιναω απο το pc... Που η αληθεια ειναι οτι δεν θελω να το αποχωριστώ... Θελω να δω ποιο ειναι το budget και τι αξιζει και αν αξιζει να ανανεωσω κατι. Εχω CPU Intel core i5 @2.67 lynfield 45nm RAM 8GB Single channel DDR3 668MHZ (9-9-9-23) MOTHERBOARD MSI p55GD65 (MS 7583) GPU AMD Radeon R9 200 series Τροφοδοτικο 750αρι αν δεν κανω λαθος. Δεν θελω monitor, σκληρους (ειναι απλη η διαδικασια), περιφερειακά κτλ... Δεν με νοιαζει αν θα εχει wifi γιατι το εχω με LAN. Το κυριο προβλημα ομως ειναι το κουτι... Οπως ειπα το εχω στο σαλονι, οι παντρεμενοι καταλαβαινουν τι θελω να πω... Επειδη ξεκινησα να ψαχνω πρωτα για αλλαγη κουτιου (εχω ενα GMC πορτοκαλι) και καταλαβα οτι τα καλα κουτια θελουν itx m-atx motherboards, μπαινω στη διαδικασια για ανανέωση εξοπλισμου. Οι αναγκες μου για την χρηση ειναι απλες... Αξιζει η ανανεωση ή το πεταω? Ποιο ειναι ενα minimum bugdet και τι αξιζει να αγορασω? Δεν με ενδιαφερει να παρω i9 κτλ... Παλια επαιζα παιχνιδια ειχα απαιτησεις, τωρα εχω ps4... Οποτε είμαι κομπλε. Επίσης οτι και να μου προτείνετε μπορω να το φτιαξω μονος μου καθως εχω μια Χ εμπειρια (εχω φτιαξει 4-5 στο παρελθον) Θα ηθελα ιδανικα χωρις το κουτι να δωσω 150- 200 € (το κουτι το πληρωνει η συζυγος... Χιιχχιχιχι) Μακαρι καποιος να ασχοληθεί τωρα που υπαρχει λιγος χρονος. Ευχαριστώ και παλι
nikolas_kriti Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Πιστευώ για την χρήση που το θες δεν αξίζει ούτε να το πετάξεις,ούτε να πας σε κάτι new.!!!Μείνε ώς έχει. Για μένα βρες ένα ωραίο κουτί ATX να αρέσει στην γυναίκα,SSD και καμια ραμ μεταχειρισμένη!!! και είσαι τζετ! Επεξ/σία 27 Μαρτίου 2020 από nikolas_kriti 2
bromiaris Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, vpriftis είπε Οπως ειπα το εχω στο σαλονι, οι παντρεμενοι καταλαβαινουν τι θελω να πω... Σε νιώθω φίλε.. Μια από τα ίδια… Αν αρχίσει η γυναικεία γκρίνια δεν σταματάει… και πιάνει χώρο… και οι ανεμιστήρες κάνουν θόρυβο (άσχετα που δεν έκανε καθόλου)… και έχει πολλά καλώδια… μπουρου μπουρου… Αναγκάστηκα πριν 15 μέρες να σκοτώσω το σταθερό PC μαζί με όλα τα παρελκόμενα (i3-6100, RX570 nitro 4gb,ssd mx500, msi b150 mortar,IPS LG 23’οθόνη κλπ κλπ)… Πήρα λάπτοπ (Huawei matebook D 15) και κάπως ησύχασα… Κομψό, μίνιμαλ, αλουμίνιο και έτσι επανήλθε το σπίτι σε φυσιολογική για την εποχή (καραντίνα) γκρίνια… Επεξ/σία 27 Μαρτίου 2020 από bromiaris
sstratos Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 11 λεπτά πριν, bromiaris είπε ...… και έχει πολλά καλώδια… μπουρου μπουρου… αυτό ειναι το χειροτερο 1
nikolas_kriti Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 51 λεπτά πριν, bromiaris είπε Σε νιώθω φίλε.. Μια από τα ίδια… Αν αρχίσει η γυναικεία γκρίνια δεν σταματάει… και πιάνει χώρο… και οι ανεμιστήρες κάνουν θόρυβο (άσχετα που δεν έκανε καθόλου)… και έχει πολλά καλώδια… μπουρου μπουρου… Αναγκάστηκα πριν 15 μέρες να σκοτώσω το σταθερό PC μαζί με όλα τα παρελκόμενα (i3-6100, RX570 nitro 4gb,ssd mx500, msi b15 mortar,IPS LG 23’οθόνη κλπ κλπ)… Πήρα λάπτοπ (Huawei matebook D 15) και κάπως ησύχασα… Κομψό, μίνιμαλ, αλουμίνιο και έτσι επανήλθε το σπίτι σε φυσιολογική για την εποχή (καραντίνα) γκρίνια… Nαι αλλά άμα θες να παίξεις ένα παιχνιδάκι....τζίφος η δουλειά!!!
bromiaris Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 37 λεπτά πριν, nikolas_kriti είπε Nαι αλλά άμα θες να παίξεις ένα παιχνιδάκι....τζίφος η δουλειά!!! Ζυγίζεις την Καθημερινή Γκρίνια με τα Παιχνίδια... Μάντεψε που θα γυρίσει στο τέλος η ζυγαριά... Εξάλλου και με έναν Ryzen 5 3500U με γραφικά vega 8, μπορείς να παίξεις κάποιο παιχνιδάκι... πχ: εδώ
vpriftis Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 μεχρι τωρα στα λογια μου ερχεστε ολοι..... και τουλαχιστον δεν αισθανομαι μονος .... Το θεμα με τα καλωδια παιδια το ελυσα με κοπο, αφου εχω βαλει καμια 30αρια δεματικα και φαινεται μονο ενα χοντρο κορδονι.... τα παιχνιδια τα εχω στο ps.... οποτε μαλλον τιποτα.... η βλακεία είναι ότι δεν βρίσκω ωραίο, οικονομικό κουτί ATX (με υψηλο δεικτη AbW - Approved by WIFE) .....αχαχαχαχαχαχαχα και δεν αξιζει να δωσω πανω απο 80 ευρω σε κουτί .... αφου δεν βλεπω να το αλλαζω.... με δεδομενο οτι δεν θα αλλαξω λογικα GPU / τροφοδοτικό, εχει κανεις να προτεινει τπτ οικονομικο σε επεξεργαστη και motherboard που να αξιζει τα λεφτα του ? ή μπα ?
bromiaris Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 Για εμένα πούλησε το σύστημα σου όπως είναι και αγόρασε ένα λάπτοπ που να καλύπτει τις ανάγκες σου… Απλά θα χρειαστείς μόνο ένα καλό σετ με ασύρματο πληκτρολόγιο – ποντίκι και ένα HDMI καλώδιο για να συνδέσεις την tv… 1
vpriftis Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 42 λεπτά πριν, bromiaris είπε Για εμένα πούλησε το σύστημα σου όπως είναι και αγόρασε ένα λάπτοπ που να καλύπτει τις ανάγκες σου… Απλά θα χρειαστείς μόνο ένα καλό σετ με ασύρματο πληκτρολόγιο – ποντίκι και ένα HDMI καλώδιο για να συνδέσεις την tv… θεωρεις οτι αξιζει να μπω στη διαδικασια για τετοιο hardware ?
Nikdev Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Και περισσεύουν για αναβάθμιση. Τα υπόλοιπα είναι υπερβολές Επεξ/σία 27 Μαρτίου 2020 από Nikdev 1
sstratos Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 12 ώρες πριν, vpriftis είπε Η χρηση του pc ειναι κυριως για αποθήκευση φωτογραφιων, browsing, ταινιες, office work... . Κοίταξε κάτι σε nuk εάν θες Windows ή κάποιο Android box..... αν μπορείς να βρεις το nvidia shield θα είναι αρκετά δυνατό
nikolas_kriti Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 Ρε παιδιά,δεν υπάρχει λόγος να "σκοτώσει" το σύστημα του και να πάρει ίσως και κάτι καινούργιο,που στο κάτω κάτω δεν θα δεί διαφορά σε αυτά που κάνει!!! Η πιο λογική λύση είναι να πάρει ένα όμορφο κουτάκι ,άντε και εναν SSD... @vpriftis στο σαλόνι θα μπουν σε κάποιο συγκεκριμένο σημείο,έχεις συγκεκριμένο χώρο για να χωρέσεις το pc!! Αυτό διευκρίνισε!
vpriftis Δημοσ. 24 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 24 Απριλίου 2020 Στις 27/3/2020 στις 11:54 ΜΜ, nikolas_kriti είπε Ρε παιδιά,δεν υπάρχει λόγος να "σκοτώσει" το σύστημα του και να πάρει ίσως και κάτι καινούργιο,που στο κάτω κάτω δεν θα δεί διαφορά σε αυτά που κάνει!!! Η πιο λογική λύση είναι να πάρει ένα όμορφο κουτάκι ,άντε και εναν SSD... @vpriftis στο σαλόνι θα μπουν σε κάποιο συγκεκριμένο σημείο,έχεις συγκεκριμένο χώρο για να χωρέσεις το pc!! Αυτό διευκρίνισε! Ευχαριστώ για την απάντηση.... χώρος υπάρχει δεν έχω προβλημα ....απλά ιδανικά θα ήθελα κάποιο που να μπαίνει οριζόντια αλλά και να μην μπαίνει έτσι κανένα θέμα... αλλά σε κάθε περίπτωση δεν θέλω κάποιο με φωτάκια, λαμπάκια κτλ .. γιατί είναι κάτω από την τηλεόραση και το βράδυ θα είναι σαν λούνα πάρκ ... :)
adtakhs Δημοσ. 24 Απριλίου 2020 Δημοσ. 24 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, vpriftis είπε Ευχαριστώ για την απάντηση.... χώρος υπάρχει δεν έχω προβλημα ....απλά ιδανικά θα ήθελα κάποιο που να μπαίνει οριζόντια αλλά και να μην μπαίνει έτσι κανένα θέμα... αλλά σε κάθε περίπτωση δεν θέλω κάποιο με φωτάκια, λαμπάκια κτλ .. γιατί είναι κάτω από την τηλεόραση και το βράδυ θα είναι σαν λούνα πάρκ ... Υπάρχουν κουτιά που είναι σαν τους παλαιούς ενισχυτές ήχου. Ψάξε ένα τέτοιο και θα είσαι καλυμμένος Πχ. https://www.skroutz.gr/s/5082451/Silverstone-Grandia-GD09B.html Ψάξε και στα μεταχειρισμένα. Εγώ πχ έχω ένα Coolermaster cm 260 Το οποίο το είχα πάρει πολύ οικονομικά μεταχειρισμενο για αυτή ακριβώς την δουλειά. https://www.google.com/search?q=coolermaster+cm+260&client=ms-android-alcatel&prmd=ivsn&sxsrf=ALeKk03v7xn_nvYh_dfbWLBEfLVSXpmGIw:1587735909082&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwi5ie6WmYHpAhVQ1qYKHZdqDA4Q_AUoAXoECAsQAQ&biw=360&bih=692#imgrc=rqWg-SnzLC4KgM Ορίστε με 35€ από το φόρουμ. Δες αν χωράνε αυτά που έχεις μέσα του. Επεξ/σία 24 Απριλίου 2020 από adtakhs 1
TheDevilMayCare Δημοσ. 24 Απριλίου 2020 Δημοσ. 24 Απριλίου 2020 Επισης σε SILVERSTONE GRANDIA υπαρχει και αυτο: https://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=41381&cat=1 Απο κει και περα καποιες ειδικες περιπτωσεις κουτιων ειναι αυτα, κυβος: https://www.skroutz.gr/s/4178628/CoolerMaster-HAF-XB-Evo.html καποια λευκα: https://www.skroutz.gr/s/22639447/Fractal-Design-Define-7-White.html https://www.skroutz.gr/s/22639781/Fractal-Design-Define-7-Clear-TG-White.html https://www.skroutz.gr/s/9942119/Phanteks-Eclipse-P400S-Closed-White.html silver: https://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=55513&cat=1 https://www.digital-master.gr/el-gr/Products/Midi Tower|RAIJINTEK THETIS Midi-Tower - Silver ( 0R200052 )/SearchFor/RAIJINTEK Thetis ειναι ολα ΑΤΧ οπως η μητρικη σου, ενω συνηθως τα λευκα κανουν ..."καλη εντυπωση", οποτε την ρωτας σχετικα 🤓 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα