Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους. Έχω συνδέσει το speedport plus με ένα TP-Link Archer C50 για να μοιράζει internet ασύρματα.  Επίσης, ένα TP Link RE450 κάνει extend το σήμα σε όλο το σπίτι, σε ξεχωριστά SSID για 2.4 και 5GHz.

Ενώ γενικά δουλεύει το setup, κάποιες συσκευές δεν παίρνουν Internet αν δεν τους βάλω καρφωτή ip.

Οι ρυθμίσεις είναι οι παρακάτω:

1. Speedport Plus: Ip 192.168.1.1 - DHCP server on (είναι μόνο για ενσύρματες συσκευές)

2. Archer C50 - 192.168.1.2 static ip - DHCP server on - Range 192.168.1.100 - 192.168.1.199

3. RE450 Extender: 192.168.1.101 καρφωτή - DHCP Server off - Gateway 192.168.1.2

Και οι ερωτήσεις μου:

Α) Τα DHCP Server είναι σωστά ή θα πρέπει να παίζει ένα μόνο σε όλο το δίκτυο;

Β) Τι gateway θα πρέπει να βάλω στο extender για να δουλέψει σωστά; 192.168.1.1 (speedport) ή 192.168.1.2 (C50) ; Επίσης μήπως θα πρέπει να ενεργοποιήσω και εκεί DHCP server?

Διαφορετικές προτάσεις καλοδεχούμενες.

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Δημοσ.

Κανονικά πρέπει να υπάρχει μόνο ένας DHCP (του Speedport ή όποιου router έχουμε) και τα άλλα να έχουν ως Gateway και DNS την ΙΡ αυτού.

Βέβαια θα δουλέψει και με περισσότερους DHCP, αρκεί ο καθένας να δίνει σε συγκεκριμένη περιοχή στο ίδιο υποδίκτυο, διακριτή των άλλων.

• Thanks 1
  • 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Γεια χαρά σε όλους ..έχω ένα πρόβλημα σχετικά με το internet .. λοιπόν. 
 Πρόσφατα αγόρασα ένα repeater για να ενισχύσω το σήμα μου .. το ρουτερ είναι το speed port της COSMOTE.. έχω σεταρει κανονικά το repeater κανονικά πάνω στο router αλλά δεν μου ανοίγει κάποιες σελίδες η κάποια παιχνίδια στο κινητό μου όταν μπαίνω από το repeater εννοώ όταν είμαι στο ρουτερ όλα κανονικά .. μπορεί κάποιος να βοηθήσει το πρέπει να κάνω ώστε να δουλέψει σωστά το repeater .. ευχαριστω 

Δημοσ.
On 23/06/2021 at 01:13, lilwayne said:

Γεια χαρά σε όλους ..έχω ένα πρόβλημα σχετικά με το internet .. λοιπόν. 
 Πρόσφατα αγόρασα ένα repeater για να ενισχύσω το σήμα μου .. το ρουτερ είναι το speed port της COSMOTE.. έχω σεταρει κανονικά το repeater κανονικά πάνω στο router αλλά δεν μου ανοίγει κάποιες σελίδες η κάποια παιχνίδια στο κινητό μου όταν μπαίνω από το repeater εννοώ όταν είμαι στο ρουτερ όλα κανονικά .. μπορεί κάποιος να βοηθήσει το πρέπει να κάνω ώστε να δουλέψει σωστά το repeater .. ευχαριστω 

firmware update.κλειστο dhcp.gateway την ip tou speedport. ip τo repeater διaφορετικη απο το speedport .αν το speedport ειναι 192.168.1.254 το repeater 192.168.1.253

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...