Προς το περιεχόμενο

Μεταβίβαση και σέρβις αυτοκινήτου έπειτα από χρόνια σε ακινησία

AlienTechGR

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Και βέβαια το θέλω αλλά έμαθα ότι για εκτελωνισμό ενός αυτοκινήτου το οποίο δεν έχει γίνει ποτέ και έχουν περάσει τόσα χρόνια θέλει πολλά λεφτά. Αν ήταν μόνο τα τέλη και τα σέρβις θα μπορούσα να κάνω κάτι σιγά σιγά. Παιδιά 19 είμαι τώρα ξεκίνησα να ασχολούμαι και δεν τα γνωρίζω τώρα τα μαθαίνω και εγώ. Απλώς έψαχνα αυτοκίνητο και έτυχε να βρω από κοντινό μου πρόσωπο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δεν είπα κάτι διαφορετικό, και βέβαια το θέλεις, αλλά όμως όχι τόσο πολύ ώστε να πληρώσεις ότι χρειάζεται (από κει προέκυψε ότι δεν το θες και τόσο πολύ).

15 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Δεν είπα κάτι διαφορετικό, και βέβαια το θέλεις, αλλά όμως όχι τόσο πολύ ώστε να πληρώσεις ότι χρειάζεται (από κει προέκυψε ότι δεν το θες και τόσο πολύ).

Λογικό 19 είμαι τώρα ότι βγάζω κάνα μεροκάματο γιαυτό είπα ότι είναι να κάνω σιγά σιγά με τον χρόνο. Αλλά εφόσον δεν έχω τα χαρτιά στα χέρια μου δεν μπορώ να κάνω κάτι από ότι μου λένε.

Αν είναι σε τόσο καλή κατάσταση, ξεκίνα να βγάζεις ανταλλακτικά και να τα πουλάς. Θα βγάλεις αρκετά για να πάρεις ένα πιο σύγχρονο και καλύτερο αυτοκίνητο και θα μάθεις και κάποια πράγματα.

Υ.Γ. Σε φίλος μου που από σκοπιμότητα (=κακία), διέγραψαν το αυτοκίνητο και δεν γινόταν να κυκλοφορήσει, έκανε αυτό που γράφτηκε με τα νούμερα από τρακαρισμένο. Αλλά μιλάμε για παράνομη πράξη. Βέβαια έγινε σε άλλη χώρα και μετά εισήχθει στην Ελλάδα. Του στοίχισε σχεδόν όσο να αγόραζε ένα ίδιο από Ελλάδα, αλλά το συναισθηματικό δέσιμο ήταν μεγάλο. Του είχα προτείνει να το κρατήσει για ανταλλακτικά αλλά ήθελε να το κυκλοφορεί. Η πλάκα είναι ότι τελικά το αυτοκίνητο δεν κινήθηκε και περιμένει να πάρει πνακίδες ΙΟ (+ ότι έχει πάρει άλλο ένα για ανταλλακτικά). Άβυσσος...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάντως σε ένα συνεργείο που πήγα μου είπαν μια εναλλακτική η οποία ήταν να βρω ένα με χαρτιά που να έχει όμως κάποιο θέμα όπως πρόβλημα με την μηχανή π.χ. και να μεταφέρω όλα τα πράγματα από το δικό μου στο άλλο χωρίς να παραποιήσω τους αριθμούς του αυτοκινήτου δηλαδή σαν να παίρνω ανταλλακτικά και να τα βάζω πάνω στο όχημα που θέλω. Θα μου πείτε γιατί δεν παίρνεις τότε το ίδιο και δίκιο θα έχετε αλλά εάν κάνω αυτό ξέρω όμως τι έχει περάσει το αυτοκίνητο, πόσα πραγματικά χιλιόμετρα έχει κάνει ο κινητήρας και τα σέρβις συν τα έξτρα προφυλακτήρες που έχει πάνω εξάτμιση ζάντες κλπ και το σαλόνι που είναι καινούργιο χωρίς ίχνος ζημιάς πουθενά. Αυτό μου είπαν ότι είναι τελείως νόμιμο σε σχέση με άλλα που μου έχουν πει μέχρι τώρα γιατί στην ουσία είναι σαν να αγοράζω ανταλλακτικά και αξεσουάρ για το αυτοκίνητο μου. Εσείς τι λέτε αξίζει? 

34 λεπτά πριν, filarhos είπε

35 λεπτά πριν, filarhos είπε

Αν είναι σε τόσο καλή κατάσταση, ξεκίνα να βγάζεις ανταλλακτικά και να τα πουλάς. Θα βγάλεις αρκετά για να πάρεις ένα πιο σύγχρονο και καλύτερο αυτοκίνητο και θα μάθεις και κάποια πράγματα.

Υ.Γ. Σε φίλος μου που από σκοπιμότητα (=κακία), διέγραψαν το αυτοκίνητο και δεν γινόταν να κυκλοφορήσει, έκανε αυτό που γράφτηκε με τα νούμερα από τρακαρισμένο. Αλλά μιλάμε για παράνομη πράξη. Βέβαια έγινε σε άλλη χώρα και μετά εισήχθει στην Ελλάδα. Του στοίχισε σχεδόν όσο να αγόραζε ένα ίδιο από Ελλάδα, αλλά το συναισθηματικό δέσιμο ήταν μεγάλο. Του είχα προτείνει να το κρατήσει για ανταλλακτικά αλλά ήθελε να το κυκλοφορεί. Η πλάκα είναι ότι τελικά το αυτοκίνητο δεν κινήθηκε και περιμένει να πάρει πνακίδες ΙΟ (+ ότι έχει πάρει άλλο ένα για ανταλλακτικά). Άβυσσος...

Αυτό ακριβώς γιαυτό έχω κολλήσει και εγώ. Γιατί έχω δεθεί με το αυτοκίνητο. Κάποιοι θα πουν λαμαρίνες είναι αλλά όποιος έχει πάθος με τα αυτοκίνητα και έχει δεθεί ποτέ με κάποιο θα με καταλάβει. 

Επεξ/σία από DimitrisKoukou

5 ώρες πριν, DimitrisKoukou είπε

Πάντως σε ένα συνεργείο που πήγα μου είπαν μια εναλλακτική η οποία ήταν να βρω ένα με χαρτιά που να έχει όμως κάποιο θέμα όπως πρόβλημα με την μηχανή π.χ. και να μεταφέρω όλα τα πράγματα από το δικό μου στο άλλο χωρίς να παραποιήσω τους αριθμούς του αυτοκινήτου δηλαδή σαν να παίρνω ανταλλακτικά και να τα βάζω πάνω στο όχημα που θέλω. Θα μου πείτε γιατί δεν παίρνεις τότε το ίδιο και δίκιο θα έχετε αλλά εάν κάνω αυτό ξέρω όμως τι έχει περάσει το αυτοκίνητο, πόσα πραγματικά χιλιόμετρα έχει κάνει ο κινητήρας και τα σέρβις συν τα έξτρα προφυλακτήρες που έχει πάνω εξάτμιση ζάντες κλπ και το σαλόνι που είναι καινούργιο χωρίς ίχνος ζημιάς πουθενά. Αυτό μου είπαν ότι είναι τελείως νόμιμο σε σχέση με άλλα που μου έχουν πει μέχρι τώρα γιατί στην ουσία είναι σαν να αγοράζω ανταλλακτικά και αξεσουάρ για το αυτοκίνητο μου. Εσείς τι λέτε αξίζει? 

Θα σου ακουστεί ίσως χαζό... αλλά θα το ένιωθα ξένο....

5 ώρες πριν, DimitrisKoukou είπε

Αυτό ακριβώς γιαυτό έχω κολλήσει και εγώ. Γιατί έχω δεθεί με το αυτοκίνητο. Κάποιοι θα πουν λαμαρίνες είναι αλλά όποιος έχει πάθος με τα αυτοκίνητα και έχει δεθεί ποτέ με κάποιο θα με καταλάβει. 

Πως εχεις δεθεί με ένα αμάξι που δεν το έχεις καβαλήσει ποτέ;Νεανικές ταυλες είναι αυτές.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε

Πως εχεις δεθεί με ένα αμάξι που δεν το έχεις καβαλήσει ποτέ;Νεανικές ταυλες είναι αυτές.

Επειδή είναι του Θείου μου δεν σημαίνει ότι δεν το έπαιρνα και εγώ. Με τον Θείο μου είμαστε δεμένοι μένει κιόλας ακριβώς πάνω από το σπίτι μου οπότε βρισκόμασταν κάθε μέρα (έμενε δηλαδή τώρα έχει 5 χρόνια που έχει φύγει αλλά μιλάμε συνέχεια με βιντεοκλήση) και πηγαίναμε μεγάλες διαδρομές μαζί κιόλας. Da😅🤣🤣✌️ Please μην βιάζεστε να κρίνετε αμέσως δεν είναι ωραίο. 🙏🙏😃✌️

2 ώρες πριν, piiii είπε

Θα σου ακουστεί ίσως χαζό... αλλά θα το ένιωθα ξένο....

Δεν μου ακούγεται καθόλου χαζό το έχω σκεφτεί αλλά από το να πάει για  πέταμα προτιμώ να κάνω αυτό γιατί θα έχει τι πινελιές που έχει τώρα το δικό μου. Το είχε φτιάξει πολύ ξεχωριστό σε σχέση με άλλα primera που έχω δει. Και ένα άλλο δεν θέλω να κυκλοφορώ παράνομα με τον φόβο ότι θα με σταματήσουν γατί αν γίνει αυτό τον ήπια. Οπότε η μόνη λύση είναι αυτή. Μπορεί όμως και να μην το κάνω. Μπορεί να το φτιάξω και να το αφήσω μέσα στο γκαράζ γιατί όντως θα μου είναι σαν ξένο αλλά από την άλλη εάν κάνω αυτό που είπα θα είναι και μια αρχή για να ασχοληθώ με κάτι που θεωρητικά θα το δημιουργήσω από την αρχή αν δεν βρω άλλη λύση δηλαδή. 

Επεξ/σία από DimitrisKoukou

2 ώρες πριν, Nabuko είπε

Πως το έπαιρνες εσύ? 

Όταν πηγαίναμε βόλτες μου το έδινε στις αρχές για να μάθω αλλά και αργότερα απλώς για να οδηγώ επειδή έβλεπε πόσο μου αρέσει η οδήγηση και επίσης χωριό μένουμε οπότε είναι λίγο χαλαρά σε σχέση με πόλη επειδή θα πείτε τότε δεν είχες δίπλωμα και τέτοια και δίκιο θα έχετε. Αλλά πιστεύω μερικοί από εδώ μέσα ξέρετε πως είναι. Σίγουρα σας έβαζε ο πατέρας σας αν είστε και από χωριό να μάθετε να οδηγατε μαζί όμως όχι μόνοι σας. 

Παιδιά προσπαθώ να μάθω αν υπάρχει κανένας τρόπος να σώσω το αμάξι. Μην ξεκινάτε τώρα πως το έπαιρνες γιατί το έπαιρνες κλπ γιατί ξεφεύγουμε από το θέμα που έχω αυτή την στιγμή. Παρακαλώ δηλαδή. 🙏🙄

11 ώρες πριν, DimitrisKoukou είπε

Επειδή είναι του Θείου μου δεν σημαίνει ότι δεν το έπαιρνα και εγώ. Με τον Θείο μου είμαστε δεμένοι μένει κιόλας ακριβώς πάνω από το σπίτι μου οπότε βρισκόμασταν κάθε μέρα (έμενε δηλαδή τώρα έχει 5 χρόνια που έχει φύγει αλλά μιλάμε συνέχεια με βιντεοκλήση) και πηγαίναμε μεγάλες διαδρομές μαζί κιόλας. Da😅🤣🤣✌️ Please μην βιάζεστε να κρίνετε αμέσως δεν είναι ωραίο. 🙏🙏😃✌️

Ωραίο  ή ασχημο είναι η αλήθεια.και ας μην σου αρέσει.

2 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Ωραίο  ή ασχημο είναι η αλήθεια.και ας μην σου αρέσει.

Φίλε το ξέρω αλλά ποιο το νόημα να το λες τι θα κερδίσεις. Εγώ ζήτησα βοήθεια για κάποια πράγματα που δεν γνωρίζω για να δω τι μπορώ να κάνω. Αν δεν μπορείς να με βοηθήσεις δίνοντας μου μια συμβουλή αν ξέρεις κάτι παραπάνω μην μπαίνεις καν στον κόπο να πεις πράγματα τα οποία ήδη ξέρω. No hate δεν έχω κάτι μαζί σου πιστεύω καταλαβαίνεις. Όλοι εδώ μέσα είμαστε μια παρέα και προσπαθούμε να βοηθήσουμε όσο μπορούμε ο ένας τον άλλον. 

34 λεπτά πριν, DimitrisKoukou είπε

Φίλε το ξέρω αλλά ποιο το νόημα να το λες τι θα κερδίσεις. Εγώ ζήτησα βοήθεια για κάποια πράγματα που δεν γνωρίζω για να δω τι μπορώ να κάνω. Αν δεν μπορείς να με βοηθήσεις δίνοντας μου μια συμβουλή αν ξέρεις κάτι παραπάνω μην μπαίνεις καν στον κόπο να πεις πράγματα τα οποία ήδη ξέρω. No hate δεν έχω κάτι μαζί σου πιστεύω καταλαβαίνεις. Όλοι εδώ μέσα είμαστε μια παρέα και προσπαθούμε να βοηθήσουμε όσο μπορούμε ο ένας τον άλλον. 

Τη συμβουλή στη δώσαμε, να το ξεχάσεις. Αυτοκίνητο που όχι μόνο δεν είναι ελληνικό αλλά δεν διαθέτει καν χαρτιά (χάθηκαν? έχει διαγραφεί στη χώρα προέλευσης?) δεν νομιμοποιείται με μηδέν έξοδα όπως περιμένεις.

28 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Τη συμβουλή στη δώσαμε, να το ξεχάσεις. Αυτοκίνητο που όχι μόνο δεν είναι ελληνικό αλλά δεν διαθέτει καν χαρτιά (χάθηκαν? έχει διαγραφεί στη χώρα προέλευσης?) δεν νομιμοποιείται με μηδέν έξοδα όπως περιμένεις.

Καλώς σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια πραγματικά το εκτιμώ. Και συγγνώμη αν σας έπρηξα με τις απορίες μου απλώς δεν τα γνωρίζω ακόμη καλά. Καλή σας μέρα και να είστε πάντα καλά.😃

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...