Tzon_ Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Τώρα που έκλεισαν τα σχολεία/νηπιαγωγεία,/φροντιστήρια κλπ υπάρχει υποχρέωση πληρωμής διδάκτρων από την στιγμή την οποία η υπηρεσίες δεν προσφέρονται? Τον Απρίλιο ανοίγουν 10 υποτίθεται για να κλείσουν για Πάσχα Τι λέτε? Επεξ/σία 27 Μαρτίου 2020 από Tzon_
kage Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Λέμε ότι μπερδεύτηκες Παρασκευή είναι10 Απρίλη και όλη η επόμενη ,μ.βδομαδα κ ήταν πάντα κλειστά... μέχρι 19 Απρίλη σίγουρα δεν κάνει μάθημα κάνεις Τα άλλα θέλουν συζήτηση όπως αν οι καθηγητές έχουν μπει σε αναστολή εργασίας...στο δημόσιο δεν νομίζω αλλά όσοι είναι με μπλοκακι ή συμβόλαιο παίζει να τους πληρώσουν... Κάτι άλλο πιο σημαντικό να χετε το νου σας ότι οκ δεν πληρώνεις αλλά κ οι άλλοι δεν ξαναδεχονται τα παιδιά (θα ναι εύκολο γ αυτά ?)..π.χ. αλλαγή ιδιωτικου σχολείου,φροντ. Επεξ/σία 27 Μαρτίου 2020 από kage
Ntinaras Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 Φιλος μου δουλευει σε φροντιστηριο, του κανανε απολυση. Οποτε κι εσεις με την σειρα σας να μην πληρωσετε τα διδακτρα. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 5 ώρες πριν, Tzon_ είπε Τώρα που έκλεισαν τα σχολεία/νηπιαγωγεία,/φροντιστήρια κλπ υπάρχει υποχρέωση πληρωμής διδάκτρων από την στιγμή την οποία η υπηρεσίες δεν προσφέρονται? Τον Απρίλιο ανοίγουν 10 υποτίθεται για να κλείσουν για Πάσχα Τι λέτε? Μη πληρωσεις λεω και γω, αφου δε προσφερουν καποια υπηρεσια.
flyer Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 7 ώρες πριν, Tzon_ είπε Τώρα που έκλεισαν τα σχολεία/νηπιαγωγεία,/φροντιστήρια κλπ υπάρχει υποχρέωση πληρωμής διδάκτρων από την στιγμή την οποία η υπηρεσίες δεν προσφέρονται? Τον Απρίλιο ανοίγουν 10 υποτίθεται για να κλείσουν για Πάσχα Τι λέτε? Δεν συνεχίζετε τα μαθήματα μέσω διαδικτύου;
xsterg Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 το θεμα χωραει μεγαλη κουβεντα. απο την μια να εχουμε υπ οψιν οτι το κοστος στα ιδιωτικα βγαινει με το ετος. πληρωνεις τοσα καθε ετος ανεξαρτητα του ποτε θα κανεις εσυ την εξωφληση. υπαρχει και το θεμα του εαν οι εργαζομενοι στα σχολεια αυτα αυτον τον καιρο πληρωνονται η οχι. δεν ξερω. τα πραγματα ειναι πολυ μπερδεμενα γιατι εχει τυχει μια κατασταση προτογνωρη. και η κατασταση αυτη ειναι για ολους μας. δεν ειναι για τους μισους. πρεπει να το δουμε συνολικα. τι ειναι καλο για ολους μας. για την επιβιωση του κοινωνικου συνολου. σε ολες τις πτυχες της ζωης μας. 1
Pariis Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 https://www.google.com/amp/s/www.alfavita.gr/ekpaideysi/316653_sobari-kataggelia-frontistiria-kai-kentra-xenon-glosson-listeyoyn-kratos-pelates%3famp Συγκεκριμένα μέχρι να γίνει κανονικό μάθημα εγώ δεν πληρώνω δίδακτρα. 1
Tzon_ Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 8 ώρες πριν, kage είπε Λέμε ότι μπερδεύτηκες Παρασκευή είναι10 Απρίλη και όλη η επόμενη ,μ.βδομαδα κ ήταν πάντα κλειστά... μέχρι 19 Απρίλη σίγουρα δεν κάνει μάθημα κάνεις Τα άλλα θέλουν συζήτηση όπως αν οι καθηγητές έχουν μπει σε αναστολή εργασίας...στο δημόσιο δεν νομίζω αλλά όσοι είναι με μπλοκακι ή συμβόλαιο παίζει να τους πληρώσουν... Κάτι άλλο πιο σημαντικό να δείτε το νου σας ότι οκ δεν πληρώνεις αλλά κ οι άλλοι δεν ξαναδεχονται τα παιδιά (θα ναι εύκολο γ αυτά ?)..π.χ. αλλαγή ιδιωτικου σχολείου,φροντ. 1 ώρα πριν, xsterg είπε το θεμα χωραει μεγαλη κουβεντα. απο την μια να εχουμε υπ οψιν οτι το κοστος στα ιδιωτικα βγαινει με το ετος. πληρωνεις τοσα καθε ετος ανεξαρτητα του ποτε θα κανεις εσυ την εξωφληση. υπαρχει και το θεμα του εαν οι εργαζομενοι στα σχολεια αυτα αυτον τον καιρο πληρωνονται η οχι. δεν ξερω. τα πραγματα ειναι πολυ μπερδεμενα γιατι εχει τυχει μια κατασταση προτογνωρη. και η κατασταση αυτη ειναι για ολους μας. δεν ειναι για τους μισους. πρεπει να το δουμε συνολικα. τι ειναι καλο για ολους μας. για την επιβιωση του κοινωνικου συνολου. σε ολες τις πτυχες της ζωης μας. Σας ευχαριστώ για την απαντησή σας, τα πράγματα είναι μπερδεμένα. Το κόστος βγαίνει με το έτος πολύ σωστά, σε κανονικές συνθήκες. Τα δίδακτρα Μαρτίου πληρώθηκαν κανονικά αν και 10 Μαρτίου έκλεισαν τα πάντα. Ήταν κάτι ξαφνικό δεν χώραγε συζήτηση, ο προγραμματισμός είχε γίνει από όλους. Δεν προσπαθώ να επωφεληθώ σε βάρος άλλων αλλά προσπαθώ να καταλάβω αν είμαι υποχρεωμένος να πληρώσω για υπηρεσίες που δεν έλαβα ή κάποιο μέρος αυτών η καθόλου 8 ώρες πριν, kage είπε Λέμε ότι μπερδεύτηκες Παρασκευή είναι10 Απρίλη και όλη η επόμενη ,μ.βδομαδα κ ήταν πάντα κλειστά... μέχρι 19 Απρίλη σίγουρα δεν κάνει μάθημα κάνεις Τα άλλα θέλουν συζήτηση όπως αν οι καθηγητές έχουν μπει σε αναστολή εργασίας...στο δημόσιο δεν νομίζω αλλά όσοι είναι με μπλοκακι ή συμβόλαιο παίζει να τους πληρώσουν... Κάτι άλλο πιο σημαντικό να δείτε το νου σας ότι οκ δεν πληρώνεις αλλά κ οι άλλοι δεν ξαναδεχονται τα παιδιά (θα ναι εύκολο γ αυτά ?)..π.χ. αλλαγή ιδιωτικου σχολείου,φροντ. Σας ευχαριστώ για την απάντησή σας...δεν ανήκω στους δεν πληρώνω ούτε για μερικά ευρώ θα κάνουμε ζημιά στα παιδιά μας...προσπαθώ να καταλάβω αν είμαι υποχρεωμένος να πληρώσω για υπηρεσίες που δεν έλαβα ή κάποιο μέρος αυτών η καθόλου
*nenya* Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 Αν τα μαθήματα συνεχίζονται διαδικτυακά (δεν εννοώ να στέλνει ο καθηγητής μια στο τόσο ασκήσεις επανάληψης αλλά να προχωράει την ύλη με όλη την τάξη) τότε θα πρέπει και οι πληρωμές να συνεχίζονται κανονικά. Το ίδιο ισχύει και για τα ιδιαίτερα βέβαια. Και μια σημείωση: το διαδικτυακό μάθημα απαιτεί ακόμα περισσότερη προετοιμασία (lesson planning) απ'την πλευρά του καθηγητή και έχει άλλου είδους δυσκολίες. Τα γράφω γιατί μερικοί που είναι έξω απ'τον χορό νομίζουν ότι είναι παιχνιδάκι, αλλά ούτε καν... 5
moure Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 Στην κόρη μου δεν πληρώνω για τις δραστηριότητες που είχε και σταμάτησαν,τα δίδακτρα του σχολείου όμως τα πληρώνω κανονικά.
Tzon_ Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 1 ώρα πριν, moure είπε Στην κόρη μου δεν πληρώνω για τις δραστηριότητες που είχε και σταμάτησαν,τα δίδακτρα του σχολείου όμως τα πληρώνω κανονικά. και ο λόγος?
DrLo Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, Tzon_ είπε Τι λέτε? Ότι λέει η σύμβαση που έχετε υπογράψει. 3 ώρες πριν, Tzon_ είπε Δεν προσπαθώ να επωφεληθώ σε βάρος άλλων αλλά προσπαθώ να καταλάβω αν είμαι υποχρεωμένος να πληρώσω για υπηρεσίες που δεν έλαβα ή κάποιο μέρος αυτών η καθόλου Είναι μια περίπτωση που πιθανόν δεν είχε προβλεφθεί και αό αυτές που υπάρχουν σε συμβάσεις και λες "ελα μωρε τώρα, σιγά μη γίνει αυτό". Προφανώς όταν δεν λαμβάνεις αυτό για το οποίο συμφωνήσατε όχι μόνο δεν πληρώνεις αλλά και είναι λόγος να διακοπεί η συμφωνία. Το ζήτημα είναι υπό ποιου "ευθυνη" γίνεται αυτό και τι προβλέπεται από νομοθεσία ή κάποια ειδική συμφωνία. Προσωπικά, αν το δω καθαρά θεωρητικά, έχει κάθε λόγο να σε χρεώνει "κατα αναλογία" (ας πόυμε) για πράγματα που έχει έξοδα είτε κάνει μάθημα είτε όχι (ας πούμε για τα "σταθερά του κόστη") αλλά όχι για τα μεταβλητά του. Τώρα πως περιγράφεται αυτό εκ των προτέρων σε μια σύμβαση "who knows" δηλαδή θα καταλάβαινα πχ ότι ας πούμε αυτός συνεχίζει πχ να πληρώνει νοίκι ξερωγω ή κάποιο έξοδο που είναι σταθερό (πχ έξοδα που κάνει μία φορά το χρόνο ένα σχολείο και το κόστος το "μοιράζει" στους μήνες) ή μισθούς που συνεχίζει υποχεωτικά να πληρώνει, το θεωρώ λογικό να πληρώνεται εφόσον δεν διακόπτεται η παροχή υπηρεσιών με δική του ευθύνη Τώρα από την άλλη κόστη που αντιστοιχούν πχ στη μεταφορά μαθητών, θέρμανση χώρων, ρευμα ή δε ξέρω τι άλλο έχει λογική να μη πληρώνονται (αλλά πάντα θα πρέπει να υπάρχει συμβατική πρόβλεψη γι αυτά). Επεξ/σία 27 Μαρτίου 2020 από DrLo 1
moure Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 7 λεπτά πριν, Tzon_ είπε και ο λόγος? Το σχολείο δεν μένει κλειστό με δίκη του υπαιτιότητα αλλά για λόγους ανωτέρας βίας,μπορεί να αναπληρώσουμε τα μαθήματα το καλοκαίρι,γενικότερα κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει.Στο διάστημα που παραμένει κλειστό στέλνουν homework στα παιδιά και ξεκινάνε σταδιακά την e class και στην κόρη μου που είναι πρωτακι.Στις πιο μεγάλες τάξεις κάνουν μαθήματα μέσω Διαδικτύου.
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 11 λεπτά πριν, moure είπε Το σχολείο δεν μένει κλειστό με δίκη του υπαιτιότητα αλλά για λόγους ανωτέρας βίας,μπορεί να αναπληρώσουμε τα μαθήματα το καλοκαίρι,γενικότερα κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει.Στο διάστημα που παραμένει κλειστό στέλνουν homework στα παιδιά και ξεκινάνε σταδιακά την e class και στην κόρη μου που είναι πρωτακι.Στις πιο μεγάλες τάξεις κάνουν μαθήματα μέσω Διαδικτύου. οκ δεν ειναι δικη του υπαιτιοτητα, αλλα πρεπει να βρει λυσεις που βολευουν. θα χασει το παιδι το καλοκαιρι του επειδη δεν εχουν φτιαξει ακομα διαδικτυακες ταξεις για τα μικρα? οτι θες κανεις, αλλα εμενα δε μ φαινεται σωστο
moure Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 4 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε οκ δεν ειναι δικη του υπαιτιοτητα, αλλα πρεπει να βρει λυσεις που βολευουν. θα χασει το παιδι το καλοκαιρι του επειδη δεν εχουν φτιαξει ακομα διαδικτυακες ταξεις για τα μικρα? οτι θες κανεις, αλλα εμενα δε μ φαινεται σωστο Δεν είναι εύκολο ρε συ ένα παιδάκι πρώτη δημοτικού να κανει μάθημα μέσω υπολογιστη. Δεν θα αποφασίσει το σχολείο αν θα γίνουν μαθήματα το καλοκαίρι αυτό θα είναι απόφαση του υπουργείου. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις