Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά,

Κατ' αρχάς να πω πως μ' άρεσε το φόρουμ σας! ❤️ Ο λόγος που ρωτώ σήμερα είναι διότι θέλω να ακούσω μερικές συμβουλές/απόψεις περί desktop application development. 

Λοιπόν, έχω μερικές βασικές γνώσεις περί προγραμματισμού και δουλεύω καθημερινά σε web applications. Τώρα με την καραντίνα με βάρεσε στο κεφάλι μια τρελή ιδέα να κάνω ένα desktop application με GUI κτλ απλά για μένα να πούμε. Θα ήθελα να ξέρω τι παίζει εκεί έξω, τι τεχνολογίες χρησιμοποιούν όσοι ασχολούνται με αυτά ούτως ώστε ότι μάθω, να μην πάει χαμένο.

Ο δεύτερος περιορισμός που έχω είναι ότι κάνω να μπορεί να τρέξει σε linux.

Έχω δει μερικές τεχνολογίες που υπάρχουν εκεί έξω αλλά δεν έχω κάποια εμπειρία εκτός από Java μαζί με JavaFx που δεν μ' άρεσε. Εσείς, τι χρησιμοποιείτε ή τι προτείνετε;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Can't go wrong with Java + JavaFX :)

Βασικά λες για linux, που σημαίνει ότι άλλη γλώσσα χωρίς recompile για Linux, δεν θα παίζει.

Σίγουρα υπάρχει κάτι που φτιάχνεις cross platform application με Python, Ruby, JS αλλά νομίζω πως είναι κλασσική περίπτωση Java αυτή.

Επεξ/σία από Dinos_12345
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

To desktop πέθανε :P

Αλλά άμα επιμένεις και θες native feel + cross platform τότε μπορείς να δεις για Qt (C++). Έχει και bindings για διάφορες γλώσσες αλλά μόνο της Python είναι officially supported https://wiki.qt.io/Language_Bindings

Επεξ/σία από pmav99
  • Thanks 1
Δημοσ.

Electron προφανως. Ειδικα εφοσον εχεις επαφες με web apps. QT ειναι τρελα cumbersome και εχει νοημα σε εξειδικευμενες, heavy 3d εφαρμογες. Console UI, αμφιβαλω αν θα σε καλυψει, αλλα αμα εισαι οκ, τοτε λιγο πολυ ολες οι γλωσσες υποστηριζουν Console GUI. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ έχω χρησιμοποιήσει το tkinter της python. Η γνώμη μου είναι ότι δεν είναι καθόλου άσχημο αν εξαιρέσουμε αυτό που είπε ο pmav99 (To desktop πέθανε )Ήθελα να ανεβάσω και λίγες γραμμές κώδικα για να δείξω πόσο εύκολο είναι αλλά δυστηχώς δεν μπορώ

Επεξ/σία από k33theod
  • Thanks 1
Δημοσ.

Γιατί ρε παιδιά το desktop πέθανε; δεν υπάρχουν ανάγκες;

Το C++/Qt πού καλό και cross σε windows/linux/mac

• Thanks 1
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, krot είπε

Γιατί ρε παιδιά το desktop πέθανε; δεν υπάρχουν ανάγκες;

Το C++/Qt πού καλό και cross σε windows/linux/mac

Αναγκες φυσικα και υπαρχουν. Αν ομως μπορεις να καλυψεις την αναγκη με web app νομιζω οτι δεν εχεις κανενα καλο λογο να πας desktop app. 

• Thanks 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, Papakaliati είπε

Electron προφανως. Ειδικα εφοσον εχεις επαφες με web apps. QT ειναι τρελα cumbersome και εχει νοημα σε εξειδικευμενες, heavy 3d εφαρμογες. Console UI, αμφιβαλω αν θα σε καλυψει, αλλα αμα εισαι οκ, τοτε λιγο πολυ ολες οι γλωσσες υποστηριζουν Console GUI. 

Για το electron έχω δει πολλά τώρα τελευταία αλλά στις περιοχές μας Ελλάδα - Κύπρος δεν έχω δει κάποιους να το χρησιμοποιούν και με έχει βάλει σε σκέψεις.

Είχες κάποια εμπειρία με αυτό;

Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις απόψεις σας! Τώρα έχω μια καλύτερη ιδέα σχετικά με το θέμα.

Μάλλον θα κινηθώ σε C++ ή/και Python που είναι λίγο πιο έξω απ' τα νερά μου

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υπάρχει και η επιλογή να αφήσεις το linux έξω και να χρησιμοποιήσεις το -ταχύτατο- WinUI (τα native controls των Windows10) είτε φυσικά με Win32 (σε desktop), είτε με UWP (Xbox, desktop και natively στα Windows 10X).  Γλώσσα: C# ή C++ (ή και Visual Basic) 

Από τη στιγμή που θες desktop εφαρμογή με GUI, κερδίζεις σε ταχύτητα/απόκριση + 'μοντέρνα΄ εμφάνιση.

Διαφορετικά (αν δε σε ενδιαφέρει ή δεν είναι μεγάλη απαίτηση η ταχύτητα) μένεις στα web apps (ή και electron). H QT προσφέρει και τη linux απαίτηση, αλλά σαφώς χάνει σε "εμφάνιση" και κατά τη γνώμη μου θα απαιτηθεί και περισσότερος χρόνος εξοικείωσης. Η Java φυσικά έχει τα δικά της πλεονεκτήματα, αλλά υστερεί και σε ταχύτητα και -κατά τη γνώμη μου- σε 'εμφάνιση' σε σχέση με την πρώτη λύση.  

Επεξ/σία από marios28
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι είναι τώρα αυτό δεν αφήνει να ανεβάσουμε κώδικα σε code brackets αν έχει sql🤪

Untitled.png

Επεξ/σία από k33theod
Δημοσ.
Στις 28/3/2020 στις 12:02 ΠΜ, k33theod είπε

Τι είναι τώρα αυτό δεν αφήνει να ανεβάσουμε κώδικα σε code brackets αν έχει sql🤪

Untitled.png

Σπαστικό είναι αυτο, πήγα τις προάλλες να στείλω μήνυμα σε κάποιον να του πω έχεις πρόβλημα στην σελίδα σου και μου πετούσε αυτό συνέχεια, έστειλε μήνυμα στους διαχειριστές και είπαν η μόνη λύση είναι να το κάνεις screenshot. Not cool.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, stefanos90_K είπε

Σπαστικό είναι αυτο, πήγα τις προάλλες να στείλω μήνυμα σε κάποιον να του πω έχεις πρόβλημα στην σελίδα σου και μου πετούσε αυτό συνέχεια, έστειλε μήνυμα στους διαχειριστές και είπαν η μόνη λύση είναι να το κάνεις screenshot. Not cool.

Παλαιοτερα δεν υπήρχε αυτό το πρόβλημα αν και έχω αρκετό καιρό να ανεβάσω κώδικα

Δημοσ.

Εξαρτάται τι εφαρμογή θες να φτιάξεις και τι βιβλιοθήκες υπάρχουν διαθέσιμες σε αυτή την εφαρμογή.

Έφτιαξα WPF Music Player με C# γιατί με βόλεψε η βιβλιοθήκη NAudio για τη συγκεκριμένη εφαρμογή.  

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...