ricordofe Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 Καλησπέρα σε όλους, ενώ εργαζόμουν κανονικά στον υπολογιστή μου, επειδή καθυστερούσε αποφάσισα να κάνω επανεκκίνηση (ουσιαστικά τον έκλεισα από το κουμπί έναρξης / απενεργοποίησης) και όταν συνδέθηκε στα Windows εξαφανίστηκαν όλα τα στοιχεία από τον φάκελο τα Έγγραφά μου, άλλαξε η εικόνα επιφάνειας εργασίας, γενικά απέκτησε μορφή σαν να εγκαταστάθηκαν όλα από την αρχή... κάποια προγράμματα που παρέμειναν (πχ. Autocad) ανοίγουν κανονικά αλλά μου ζητάτε ξανά το license τους... τα έγγραφά μ όμως ουσιαστικά δεν έχουνε χαθεί καθώς με αναζήτηση από το μενού C:/User/Profile μπορώ να βρω όλα τα αρχεία μου πχ. Έγγραφά μου, Εικόνες, Λήψη κλπ. αλλά μπορώ να τα βρω μόνο ύστερα από αναζήτηση εκει και δεν υφίστανται στο βασικό μενού στην Έναρξη... τέλος να αναφέρω πως ο σκληρός δίσκος είναι οριακά, καθώς έχω ελεύθερα μόλις 18 GB από τα 200 GB διαθέσιμα... χρησιμοποιώ Windows 10 σε λάπτοπ... τι μπορεί να συνέβη; Ευχαριστώ εκ των προτέρων...
BlackCat1983 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 Μου φαίνεται σαν να συνδέθηκες σαν άλλος, νέος χρήστης, για δοκιμασε ctrl+alt+del και switch user. 1
ricordofe Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 Σε ευχαριστώ @BlackCat1983 , το δοκίμασα αλλά δεν υπάρχει άλλος χρήστης στον υπολογιστή παρά μόνον εγώ... να ρωτήσω κάτι επιπλέον; Δεν θυμάμαι αν είχα συνδέσει τα Windows με το Windows Account μου μέσω των πληροφοριών του Διαχειριστή... προς το παρών δεν είμαι συνδεδεμένος και δεν θυμάμαι αν ήμουν συνδεδεμένος όλη την προηγούμενη περίοδο μόνιμα και πριν συμβεί αυτό, θα μπορούσε να παίξει αυτό ρόλο;
micos000 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 Αυτό συνήθως συμβαίνει όταν (για διάφορους λόγους) δεν μπορεί να φορτωθεί το προφίλ του χρήστη. Τότε δημιουργείται ένα προσωρινό προφίλ για να μπορέσει να συνδεθεί ο χρήστης ώστε να επιδιορθώσει το σύστημα. Κάποιες φορές κάνοντας επανεκκίνηση στρώνει από μόνο του, άλλες φορές όχι. Οπότε κάνε επανεκκίνηση (όχι τερματισμό) και δες αν μετά σε βάλει κανονικά. Αν δε σε βάλει άνοιξε την εξερεύνηση των αρχείων και πήγαινε C:\users\USERNAME\ και δες αν στους φάκελους της επιφάνειας και στα έγγραφα έχει αυτά που είχες. Αν τα έχει εκεί πάρε ένα backup και σβήσε ότι αρχεία είχες στο προφίλ σου (desktop, documents, downloads, music, video κτλ). Μη σβήσεις τους φακέλους αυτούς, μόνο τα δικά σου αρχεία που βρίσκονται εκεί, αφού όπως είπα πριν τα πάρεις όλα backup. Αν έχεις δεύτερο δίσκο ή είναι χωρισμένος ο δίσκος σου και έχει αρκετό χώρο στο δεύτερο partition ή στον δίσκο, μπορείς να μεταφέρεις τα αρχεία σου εκεί. Αν και μετά από αυτό πάλι δε σε βάλει σωστά τότε θα χρειαστεί να δημιουργήσεις νέο χρήστη. Αν θελήσεις να διαγράψεις τον παλιό χρήστη ψάξε πρώτα αν θέλεις να πάρεις τίποτα σελιδοδείκτες από το παλιό προφίλ. 1
ricordofe Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 Έκανα αρκετές φορές επανεκκίνηση αλλά διατηρείται η αλλαγή... ναι, υπάρχουν τα πάντα στο C:\users\USERNAME\ και μπορώ να τα τρέξω από εκεί... επίσης υπάρχουνε κανονικά εγκατεστημένα τα προγράμματά μου, απλά πρέπει να τα αναζητήσω στις αντίστοιχες μητρικές θέσεις και όλα μου ζητάνε license από την αρχή - πιστοποίηση... επίσης όλα τα web sites έχουνε χαθεί από τον browser και πρέπει να ξαναπεράσω τους κωδικούς σε mail κλπ. ... μπόρεσα να συνεχίσω την δουλειά μου (έχω και deadline παρεπιπτόντως, δυστυχώς) αλλά λόγω καραντίνας αδυνατώ να κάνω άμεσα backup, υπάρχει κίνδυνος να προκύψει κάτι χειρότερο στην πορεία με βάση τα δεδομένα αυτά η ακόμα και έτσι με αυτό το προσωρινό προφίλ μπορώ να συνεχίσω να λειτουργώ κανονικά χωρίς αυξημένο κίνδυνο επιπλοκής; Επίσης το προφίλ μου υπάρχει και είναι το ίδιο, δεν μπορώ να διακρίνω αν θα πρέπει να κάνω νέο προφίλ και αν λειτουργώ με προσωρινό ή αν είναι το ίδιο που είχα και πριν (υπάρχει στους λογαριασμούς κανονικά και με το ίδιο όνομα και συνδέομαι κανονικά)...
micos000 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 Χειρότερα δεν πιστεύω ότι μπορεί να γίνει, εκτός από hardware fault φυσικά ή μόλυνση από ransomware. Κάνε δεξί κλικ στο εικονίδιο Υπολογιστής->Ιδιότητες Μετά πάτα αριστερά που λέει Ρυθμίσεις συστήματος για προχωρημένους. Στη συνέχεια, πάτα Ρυθμίσεις στο Προφίλ χρηστών. Εκεί δες τι έχει από προφίλ και αν έχει κανένα προσωρινό. Αν έχει μπορείς να το διαγράψεις, να κάνεις επανεκκίνηση και να δεις αν μετά σε βάλει στο κανονικό προφίλ σου. Προτείνω όμως να μεταφέρεις πρώτα ότι αρχεία έχεις στην επιφάνεια εργασίας του κανονικού σου προφίλ γιατί το έχω δει αρκετές φορές να μην μπαίνει στο προφίλ και μόλις μεταφέρω τα αρχεία από την επιφάνεια να μπαίνει. 1
ricordofe Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 @micos000 απο λάθος έσβησα το προφίλ μου καθώς δεν είχα επιλογή διαγραφής του προσωρινού προφίλ μου... έσβησα το άλλο προφίλ που είχε που όπως φαίνεται ήτανε το κανονικά και τώρα δεν μου εμφανίζει τα αρχεία στο C:\users\USERNAME\ και παράλληλα ο σκληρός μου δίσκος προκύπτει να έχει περισσότερο ελεύθερο χώρο (στα 80 περ. GB που αντιστοιχούσαν τα αρχεία σε αυτό το προφίλ)... έχασα τα αρχεία μου, έγινε διαγραφή σε αυτά; Μπορώ να τα επαναφέρω;
micos000 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 Αμάν!!! Γιατί έσβησες το προφίλ πριν πάρεις backup; Τώρα έμπλεξες σε καλό μπελά. Αν θέλεις να πάρεις τα αρχεία σου πρεπει να σταματήσεις να δουλεύεις από αυτόν τον δίσκο και ή θα τον αφαιρέσεις και θα τον συνδέσεις σαν δεύτερο ή εξωτερικό σε άλλο υπολογιστή ή θα μπουτάρεις από κάποιο live λειτουργικό σε dvd που να έχει κάποιο σύστημα επαναφοράς αρχείων και θα σκανάρεις τον δίσκο. Υπ' όψιν... Όσο δουλεύεις από αυτόν το δίσκο τόσο μειώνεις το ποσοστό επιτυχούς επαναφοράς των αρχείων σου. Επίσης η επαναφορά γίνεται αναγκαστικά σε άλλο αποθηκευτικό μέσο και ποτέ στον ίδιο δίσκο οπότε θα πρέπει να έχεις εύκαιρο έναν εξωτερικό μάλλον δίσκο με τουλάχιστον 80gb ελεύθερο χώρο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα