Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά σας έχω μία ερώτηση..Εγκατέστησα μόνος μου σε ένα λάπτοπ 2ο εσωτερικό σκληρό δίσκο, αφαιρόντας το CD-ROM και βάζοντας μία ειδική θήκη για σκληρό δίσκο (HDD Caddy).. Στην αρχή ολα καλά αλλα μετά απο λίγο καιρό, σε καταστάσεις gaming κυρίως που ζοριζόταν το λάπτοπ, αρχίζει να κάνει έναν θόρυβο ο σκληρός (ένα  καπως "τιτ") καθε 4-5 δευτερόλεπτα κ εξαφανίζεται απο τον υπολογιστή και απο την διαχείριση δίσκων και μόλις τελειώνω το gaming, ξανα εμφανιζόταν..τώρα σταμάτησε τελείως.. Πίστευα οτι χάlaσε ο σκληρός επειδή ήταν παλιός, πήρα καινούργιο και έκανε το ίδιο από την πρώτη μέρα.. Άλλαξα και caddy μήπως είχε θέμα αυτό αυτό αλλά και πάλι τίποτα.. Γνωρίζεται τι μπορεί να φταίει που γινεται αυτο??

20200326.jpg

20200326jpg.jpg

Δημοσ.

Αν ξανακουμπώσεις το DVD Drive πάνω, λειτουργεί κανονικά;

Ανεπάρκεια τροφοδοσίας μου δείχνει, εφόσον σου παρουσίαζε πρόβλημα κατά το gaming, όπου η κατανάλωση ενέργειας αυξάνεται. Οπότε ίσως να δοκίμαζες και με άλλο τροφοδοτικό;

Δημοσ.

Εγω θα δοκίμαζα να βγαλω και να ξαναβαλω την καλωδιοταινία,να καθαρισω τις επαφες sata του λαπτοπ και ίσως και αναβαθμιση bios

Δημοσ.

Όπως ήδη απάντησαν πιθανότατα έχεις «πρόβλημα» με την τροφοδοσία ή το κύκλωμα του μπόρντ δεν έχει σχεδιαστεί να δίνει ρεύμα με όλες τις συσκευές μαζί με τον 2ο σκληρό και ζορίζεται παραπάνω.

Μιας και το άνοιξες δοκίμασε να βάλεις τους σκληρούς ανάποδα.
Δηλαδή στο caddy τον ssd και στην κανονική θέση τον sata.
Κάνε ένα τέστ να δείς αν το διαχειρίζεται καλύτερα έτσι διότι ο ssd  έχει μικρότερες ανάγκες σε τροφοδοσία.

• Thanks 1
Δημοσ.
55 λεπτά πριν, dpolal είπε

Όπως ήδη απάντησαν πιθανότατα έχεις «πρόβλημα» με την τροφοδοσία ή το κύκλωμα του μπόρντ δεν έχει σχεδιαστεί να δίνει ρεύμα με όλες τις συσκευές μαζί με τον 2ο σκληρό και ζορίζεται παραπάνω.

Μιας και το άνοιξες δοκίμασε να βάλεις τους σκληρούς ανάποδα.
Δηλαδή στο caddy τον ssd και στην κανονική θέση τον sata.
Κάνε ένα τέστ να δείς αν το διαχειρίζεται καλύτερα έτσι διότι ο ssd  έχει μικρότερες ανάγκες σε τροφοδοσία.

Και τότε πώς θα κάνει boot το λαπτοπάκι; Το BIOS του θα υποστηρίζει κάτι τέτοιο;

Δημοσ.
Μόλις τώρα, fujitsuA530 είπε

Και τότε πώς θα κάνει boot το λαπτοπάκι; Το BIOS του θα υποστηρίζει κάτι τέτοιο;

Αφού το laptopάκι αναγνωρίζει κανονικά τους 2 σκληρούς θα μπορέσει να μπουτάρει από τον ssd.

• Thanks 2
Δημοσ.
4 ώρες πριν, ChrisAntono είπε

Ευχαριστώ παιδιά! Θα τα δοκιμάσω κ θα δω τι θα γίνει!

η περιγραφή που κάνεις υπαγορεύει υπερθέρμανση σκληρού και recalibration
Τσεκ το smart log με πρόγραμμα, γιατί αν όντως είναι αυτό, σύντομα θα πάρεις κι άλλον hdd στο χέρι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...