satsok2 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 Γειά χαρά. Τώρα με τον ιο, ξέρετε αν αρκεί να βάζει κανείς μπροστά το αυτοκίνητο για να φορτίζει η μπαταρία ή αν πρέπει αυτο να κινείται; Επισης , ποσο εύκολο ειναι να αποσυνδεσει κανεις χωρις εργαλεια / γνώσεις τη μπαταρία κι αν αυτο βοηθά.
TechnoState Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) .... χωρίς εργαλεία??? Με τα δόντια δηλαδή (wtf?!?!?!) Εμένα η bosch χθες ψόφησε (σχεδόν) επιστράτευσα τον φορτιστή της μοτοσυκλέτας σε απέλπιδα προσπάθεια να την σώσω....το απόγευμα θα δείξει (αν θα βγεί απο την ανάνηψη). Έχεις όργανο να την μετρήσεις? Σαφώς κ βοηθάει να βάζεις μπροστά την μηχανή (η διάρκεια που θα χρειαστεί να λειτουργήσει, ώστε να φορτίσει ικανοποιητικά είναι ανάλογη του φορτίου κ της υγείας στην οποία βρίσκεται. Πάντως, συνήθως χρειάζεται να λειτουργήσει αρκετά (ή μια καλή "γρήγορη" βόλτα-εξαιρετικα δύσκολο τις μέρες που διανύουμε). Επεξ/σία 26 Μαρτίου 2020 από TechnoState
lary7 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 Ένα 10λεπτο λειτουργίας λογικά αρκεί ανά 5-6 ημέρες. Δεν χρειάζεται να το κινήσεις, απλά μην το αφήσεις 10 λεπτά στο ρελαντί, ας λειτουργήσει και 1-2 λεπτά σε 2.000 στροφές ώστε να κυκλοφορήσουν σωστά τα λάδια και να ζεσταθούν. Δεν είναι μόνο η μπαταρία, μετά από μερικές μέρες "στεγνώνει" ο κινητήρας από λάδι και στην πρώτη εκκίνηση έχει αυξημένη φθορά. Τώρα για να αφαιρέσεις τους πόλους χρείάζεσαι 2 κλειδιά ή 1 κλειδί και πένσα, κάποια Toyota βέβαια που έχω δεί έχουν κλιπ που βγάζεις τον θετικό πόλο εύκολα. 3
Ribopaido Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Μια μικρή βόλτα την ημέρα - να ζεσταθεί και το αυτοκίνητο , δλδ 5-7 λεπτά- είναι ικανοποιητική. Βέβαια το καλύτερο - Ιδανικό είναι να πάρεις ένα φορτιστή μπαταρίας αυτοκινήτου αν έχεις πρόσβαση από το σπίτι και να τη φορτίζεις. Αν έχεις αμφιβολίες για την υγεία της πήγαινε να τη μετρήσουν . Επεξ/σία 26 Μαρτίου 2020 από Ribopaido 1
satsok2 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 25 λεπτά πριν, TechnoState είπε .... χωρίς εργαλεία??? Με τα δόντια δηλαδή (wtf?!?!?!) Εμένα η bosch χθες ψόφησε (σχεδόν) επιστράτευσα τον φορτιστή της μοτοσυκλέτας σε απέλπιδα προσπάθεια να την σώσω....το απόγευμα θα δείξει (αν θα βγεί απο την ανάνηψη). Έχεις όργανο να την μετρήσεις? Σαφώς κ βοηθάει να βάζεις μπροστά την μηχανή (η διάρκεια που θα χρειαστεί να λειτουργήσει, ώστε να φορτίσει ικανοποιητικά είναι ανάλογη του φορτίου κ την υγεία στην οποία βρίσκεται. Πάντως, συνήθως χρειάζεται να λειτουργήσει αρκετά (ή μια καλή "γρήγορη" βόλτα-εξαιρετικα δύσκολο τις μέρες που διανύουμε). 🙂
Joshua21 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, TechnoState είπε .... χωρίς εργαλεία??? Με τα δόντια δηλαδή (wtf?!?!?!) Σε μερικά αυτοκίνητα δεν χρειάζονται εργαλεία, πχ peugeot 307, απλά σηκώνεις το λαμάκι και βγαίνει ο πόλος: Επεξ/σία 26 Μαρτίου 2020 από Joshua21
Alxnks Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 5 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Σε μερικά αυτοκίνητα δεν χρειάζονται εργαλεία, πχ peugeot 307, απλά σηκώνεις το λαμάκι και βγαίνει ο πόλος: ακομα και σε αυτα που λες, ο αρνητικος πολος θελει κανονικα κλειδι, δεν ειναι γρηγορης απασφαλισης. Ο θετικος ειναι ετσι για να μπορεις να τον βγαζεις ευκολα σε περιοδους ακινησιας. αλλα για να βγαλεις ολη την μπαταρια θες εργαλεια. 1
TechnoState Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Joshua21 .... ισχύει....που συνήθως είναι κολλημένο απο τον καιρό ή υπάρχει κάποια οξείδωση ή βρωμιά από τυχόν υπολείμματα βαζελίνης κ σχεδόν σε όλα συμβαίνει αυτό(παρά ότι πλέον όλα έχουν housing για να προστατεύσουν τουλάχιστον τους πόλους). Πολύ λίγος κόσμος φροντίζει να τους κρατάει καθαρούς κ σε καλή κατάσταση... εκτός αν οι μπαταρίες αλλάζουν σαν το κωλοχαρτο στην τουαλέτα. ... ένα ίσιο κατσαβίδι (για να σηκώσεις/ανοίξεις τον ακροδέκτη) κ λίγη προσοχή, χρειάζονται συνήθως (αν αποφεύγεται το δεκαρακι). Επεξ/σία 26 Μαρτίου 2020 από TechnoState
Joshua21 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 Μόλις τώρα, Alxnks είπε ακομα και σε αυτα που λες, ο αρνητικος πολος θελει κανονικα κλειδι, δεν ειναι γρηγορης απασφαλισης. Ο θετικος ειναι ετσι για να μπορεις να τον βγαζεις ευκολα σε περιοδους ακινησιας. αλλα για να βγαλεις ολη την μπαταρια θες εργαλεια. Συγκεκριμένα σε peugeot 307 1,6 που ξέρω στα σίγουρα έτσι ακριβώς είναι και ο αρνητικός πόλος, χωρίς εργαλεία δλδ. Στην περίπτωση του φίλου πάντως δεν χρειάζεται να βγει όλη η μπαταρία, η αποσύνδεση ενός πόλου αρκεί για να μηδενίσει τις όποιες καταναλώσεις ή και τυχόν διαρροές. 1
leolipop Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Ribopaido είπε Βέβαια το καλύτερο - Ιδανικό είναι να πάρεις ένα φορτιστή μπαταρίας αυτοκινήτου αν έχεις πρόσβαση από το σπίτι και να τη φορτίζεις. Εγω εφτιαξα εναν τετοιο φορτιστη απο μετασχηματιστη λαπτοπ με ρυθμιζομενη ταση (12V-21V).Μια φορα που ειχε παγωνια για καμια εβδομαδα και δεν ειχε κινηθει για 4-5 μερες , μια φορτιση βραδυ με πρωι τη γεμισε. Επεξ/σία 26 Μαρτίου 2020 από leolipop 2
TechnoState Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 @leolipop ....ζεις επικίνδυνα εσύ! Αν το έχεις κ έπεσες μέσα στα μεγέθη, μπράβο σου! Εγώ με έναν εξελιγμένο κ ασφαλές noco (που έχω για την μηχανή βασικά) κάνω δουλειά προς το παρόν (= γιατί δεν έχει χρειαστεί "ξύπνημα" ακόμα). 1
Ribopaido Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 1 ώρα πριν, leolipop είπε Εγω εφτιαξα εναν τετοιο φορτιστη απο μετασχηματιστη λαπτοπ με ρυθμιζομενη ταση (12V-21V).Μια φορα που ειχε παγωνια για καμια εβδομαδα και δεν ειχε κινηθει για 4-5 μερες , μια φορτιση βραδυ με πρωι τη γεμισε. Εξαιρετικη ιδεα , φανταζομαι το ρύθμισες στα 13-14V και το φόρτιζε γραμμικά αυτο. Και εγω ετσι εχω κανει πατεντα σε σκουπακια και λοιπα
leolipop Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Ετσι ακριβως , εχω πολλους μετασχηματιστες για λαπτοπ αλλα στα 19+ που παιζουν δεν το ρισκαρα ποτε ουτε μπηκα στη διαδικασια να κανω διαφορες μοντες απο το ιντερνετ (λαμπες κλπ) για να τα κατεβασω στα 12V. Επισης πριν απο αυτον ειχα εναν απο POS νομιζω που εβγαζε στα 12V 6A ο οποιος και αυτος ειχε αποτελεσμα αλλα του δινω 14+ οπως κανει και το δυναμο του κινητηρα. Επισης πριν αλλαξω μπαταρια , και εξεπνεε η παλια ειχα βαλει παραλληλα μια απο ups να δωσει αλλα 7Α που ειχε Επεξ/σία 26 Μαρτίου 2020 από leolipop 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα