Προς το περιεχόμενο

Overclocking by accident - SOS

Knightor

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους, μόλις έτρεξα το καινούργιο μου pc gia πρώτη φορά. Ξεκίνησα από τα βασικά κάνοντας Install τα W10, πέρασα όλους τους drivers. Μετά αντι να κατεβασώ τα παιχνιδάκια μου και να κάτσς ήρεμος να παίξω, είχα τη φαεινή ιδέα να δω τι είναι όλα τα προγράμματα που έκανα install μαζί με τους drivers. Ανοίγοντας λοιπόν ένα απο αυτά ( Al Suite 3 - Dual Intelligent Processors 5) έχω την εντύπωση πως έκανα κάτι που δεν θα έπρεπε. Κατα 95% αν θυμάμαι καλά κάτι πάτησα στο 5way Optimization κάτι Auto tuning ή Stress test δεν θυμάμαι ακριβώς. To pc έτρεξε αυτό το οποίο πάτησα και στο 12% έκανε reboot. Στα επόμενα 5 λεπτά το pc δεν άνοιξε και έτσι προσπάθησα να το κάνω εγώ. Πάτησα το κουμπί του power αλλά δεν άνοιγε και πάλι, έκλεισα ρεύμα, άνοιξα, πάτησα το κουμπί και άνοιξε κανονικά. Όταν άνοιξε όμως παρατήρησα οτι το ανεμηστιράκι έκανε παραπάνω θόριβο στο silent mode απ'οτι προιγουμένος, στη συνέχεια αφού εκανα install 1,2 utilities ακόμα είδα οτι στο restart δεν άνοιγε ξανα. Και όντως κάθε φορα που του έκανα restart έπρεπε να το βγάζω απο το ρεύμα και να το ξαναβάζω για να ανοίξει ... Έτσι έψαξα λίγο να βρω πως να κάνω restore se default ta Settings tou Bios και αφού τα έκανα το pc kanei restart κανονικά. Το πρόβλημα μου όμως εν τέλει είναι πως επειδή το ανεμιστηράκι συνέχιζε να κάνει παραπάνω θόριβο και ψάχνοντας να βρω λύση παρατήρησα πως η CPU μου τρέχει στα 4250 Mhz ε΄νω to default της είναι στα 3800. (φυσικά όλη αυτη την ώρα στο pc δεν τρέχει τιποτα εκτός από ένα game που έκανα download).  Τέλος, οι θερμοκρασίες ειναι στους 36C για την motherboard και στους 70 στο CPU Package.

Έχω όντως κάνει overclocking καταλάθος; Αν ναι πως μπορώ να γυρίσω στις εργοστασιακές ρυθμίσεις; Αν όχι τι άλλο μπορεί να φταίει; 
Αν χρειάζεστε περαιέρω πληροφορίες, ρωτήστε με. 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων 

Χρησιμοποιώ τα έξης:

Motherboard : Rog Strix x 570 F - gaming

CPU : Amd Ryzen 5 3600 X

Επεξ/σία από Knightor
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αφού έκανες reset σε Factory Defaults, οποιαδήποτε ρύθμιση έγινε για overclock έχει αναιρεθεί. 3,8Ghz είναι τα stock ρολόγια του επεξεραστή και πάνε μέχρι τα 4,4Ghz με το Turbo Boost. Έτσι πρέπει να λειτουργεί, μην σε ανησυχεί.

Όσον αφορά τον θόρυβο της ψύκτρας, εάν έχεις αφήσει την stock είναι φασαριόζικη!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...