Προς το περιεχόμενο

Συνδεση 3pin RGB με καλωδιο 4pin RGB σε 3pin RGB header

BlurayMoviesGreece

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα case fans που θελω να παρω ειναι 3pin ARGB 5v.
To m/b θα εχει 1 3pin ARGB 5v header.
Μπορω να τα συνδεσω με 4pin 12v RGB cable;

Ξερω οτι δεν πρεπει να συνδεσεις κατι με 5v σε header με 12v και το αντιστροφο.
Εγω θα συνδεσω 5v με 5v απλα το καλωδιο θα εχει ενα pin παραπανω που δεν θα χρισημοποιηθει σε καμια απο τις 2 πλευρες σαν να ειναι κλειστο οπως τα 3pin 5v.
(Oλη η ιστορια γινεται γιατι δεν βρισκω 3pin extension white και 3pin 3way splitter white και τα εχω ηδη σε 4pin)

rgb.jpg

12-229-001-Z01.jpg

Επεξ/σία από BlurayMoviesGreece
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

17 λεπτά πριν, Dark_Nightfall είπε

Ενα τετοιο και ενα μονο σε μονο αλλα και τα 2 ασπρα.

58 λεπτά πριν, BlurayMoviesGreece είπε

Τα case fans που θελω να παρω ειναι 3pin ARGB 5v.
To m/b θα εχει 1 3pin ARGB 5v header.
Μπορω να τα συνδεσω με 4pin 12v RGB cable;

Ξερω οτι δεν πρεπει να συνδεσεις κατι με 5v σε header με 12v και το αντιστροφο.
Εγω θα συνδεσω 5v με 5v απλα το καλωδιο θα εχει ενα pin παραπανω που δεν θα χρισημοποιηθει σε καμια απο τις 2 πλευρες σαν να ειναι κλειστο οπως τα 3pin 5v.
(Oλη η ιστορια γινεται γιατι δεν βρισκω 3pin extension white και 3pin 3way splitter white και τα εχω ηδη σε 4pin)

rgb.jpg

12-229-001-Z01.jpg

Πηρα προσφατα απο Aliexpress αυτο για τον γιο μου

https://www.aliexpress.com/item/4000145664924.html?spm=2114.13010708.0.0.591f4c4dmXlzDy

Ακυρο τωρα ειδα οτι το θελεις σε λευκο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε

Πηρα προσφατα απο Aliexpress αυτο για τον γιο μου

https://www.aliexpress.com/item/4000145664924.html?spm=2114.13010708.0.0.591f4c4dmXlzDy

Το βρηκα και εγω στο ebay πριν λιγο και το αγορασα μιας και δεν θα φενεται,αλλα πρεπει να βρω ενα ασπρο 3pin male -> 3pin female να αντικαταστησω αυτο που θα παει στη m/b και θα φενεται.

5 λεπτά πριν, Dark_Nightfall είπε

Απο οτι λεει και ο αλλος λογικα θα δουλεψει.
Thanks

8 λεπτά πριν, BlurayMoviesGreece είπε

Το βρηκα και εγω στο ebay πριν λιγο και το αγορασα μιας και δεν θα φενεται,αλλα πρεπει να βρω ενα ασπρο 3pin male -> 3pin female να αντικαταστησω αυτο που θα παει στη m/b και θα φενεται.

Απο οτι λεει και ο αλλος λογικα θα δουλεψει.
Thanks

Αν εχεις παρει αυτη την πλακετιτσα το καλωδιο ειναι female και απο τις δυο μεριες

Λογικα θελεις αυτο.

https://www.aliexpress.com/item/32824663190.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.34f67ad2oqt63L&algo_pvid=cac49c61-648a-400e-99ba-f299bcead3b4&algo_expid=cac49c61-648a-400e-99ba-f299bcead3b4-7&btsid=0ab6f8ad15851782650631846e4b0b&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_

Μην σε αποσχολει οτι ειναι 4 pin αφου το ενα δεν θα συνδεθει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε

Αν εχεις παρει αυτη την πλακετιτσα το καλωδιο ειναι female και απο τις δυο μεριες

Λογικα θελεις αυτο.

https://www.aliexpress.com/item/32824663190.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.34f67ad2oqt63L&algo_pvid=cac49c61-648a-400e-99ba-f299bcead3b4&algo_expid=cac49c61-648a-400e-99ba-f299bcead3b4-7&btsid=0ab6f8ad15851782650631846e4b0b&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_

Μην σε αποσχολει οτι ειναι 4 pin αφου το ενα δεν θα συνδεθει.

Aν τα υπολοιπα 3 pin του 4pin ειναι ιδια με ενα 3pin τοτε ειμαι οκ,εχω ηδη ασπρα splitters 4pin και ασπρο extension 4pin.
Aπλα με προβληματιζει οτι το ενα εχει 1 γραμμη για καθε χρωμα(R G Β ) και το 12v ενω το αλλο εχει 5v και 2 αλλα.
Ετσι οπως φενεται θα μου ελειπε 1 χρωμα...

images(1).jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, BlurayMoviesGreece είπε

Aν τα υπολοιπα 3 pin του 4pin ειναι ιδια με ενα 3pin τοτε ειμαι οκ,εχω ηδη ασπρα splitters 4pin και ασπρο extension 4pin.

Ιδια ειναι απολυτως καμια διαφορα ισως για αυτο το εφτιαξαν ιδιο να μην θελεις αλλα καλωδια.

Η μητρικη μου εχει 2Χ12V και 2Χ5V και τα βυσματα ειναι ολοιδια μονο που λειπει μια βελονα.

Επεξ/σία από LLLEFTERIS

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε

Ιδια ειναι απολυτως καμια διαφορα ισως για αυτο το εφτιαξαν ιδιο να μην θελεις αλλα καλωδια.

Η μητρικη μου εχει 2Χ12V και 2Χ5V και τα βυσματα ειναι ολοιδια μονο που λειπει μια βελονα.

Ιδια φενονται το ξερω αλλα φενεται να εχει διαφορετικο σκοπο το καθε pin.
Αν υποθεσουμε δηλαδη οτι απο το pin των 12v θα περασουν μονο 5v και θα καταληξουν σε συσκευη των 5v ειναι οκ αλλα θα εχω GREEN(2) και BLUE(4) και θα λειπει το RED(3) που ειναι το 3ο pin.

images(1).jpg

43 λεπτά πριν, BlurayMoviesGreece είπε

Ιδια φενονται το ξερω αλλα φενεται να εχει διαφορετικο σκοπο το καθε pin.
Αν υποθεσουμε δηλαδη οτι απο το pin των 12v θα περασουν μονο 5v και θα καταληξουν σε συσκευη των 5v ειναι οκ αλλα θα εχω GREEN(2) και BLUE(4) και θα λειπει το RED(3) που ειναι το 3ο pin.

images(1).jpg

Μην σε αποσχολει αυτο το καλωδιο ειναι ιδιο απλα το 5V δεν εχει RGB οπως το 12V δουλευει με data (D) για αυτο εχει 5V γειωση data

Δηλαδη δεν βγαζει ξεχωριστο καλωδιο για red green blue αλλα παιρνει εντολη μεσω δεδομενων.

Αυτη ειναι και η διαφορα του απλου RGB που μπορει ο ανεμιστηρας να εχει μονο ενα χρωμα (RGB 12V) με του Addressable RGB που ο ανεμιστηρας εχει πολλα χρωματα την ιδια στιγμη.

Δες φωτο οι πανω ειναι 5v Addressable

spacer.png

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν καποιος εχει δοκιμασει κατι αντιστοιχο θα ηθελα και μια επιβεβαιωση,αλλα ναι ετσι οπως τα λες θα ειναι.

Μετα απο πολυ ψαξιμο στα RGB fans κατεληξα στα Alpenföhn Wing Boost 3 ARGB High Speed
https://www.skroutz.gr/s/20339303/Alpenföhn-Wing-Boost-3-ARGB-High-Speed.html

Αρχικα γιατι ηταν τα πιο "δυνατα" RGB fans απο ολα τα 120mm - 140mm και το Corsair Crystal 280x δεν φημιζεται για το air flow του για να κανω "εκπτωσεις".
Με static pressure 3,24 (οταν τα αλλα ειναι 1,20-1,50) και CFM 80 οταν τα αλλα εχουν 40-55CFM.
(τα καταστηματα εχουν κανει λαθος  ειναι καπου 80cfm και οχι 132,το 132 ειναι m³/h)
Δευτερον γιατι ειναι ασπρα και παω για white build.
Tριτον γιατι εχει ολες τις επιλογες συνδεσης PWM, paraller PWM ακομα και ασυρματο ελεγχο με control αν η μητρικη δεν εχει ARGB.
και τεταρτον γιατι ειναι γερμανικα και σαν διαρκεια ζωης δινουν τις 5πλασιες ωρες καλης λειτουργιας 250000 (συνηθως τα αλλα δινουν 40000-60000 ωρες)
Τωρα για τη τιμη τα θεωρω τιμια γιατι εχουν πολυ ωραιο RGB φωτισμο,φωτιζουν μπρος-πισω και στο πλαι και με ολα αυτα τα χαρακτηριστικα και τις επιλογες που προσφερουν, τα 6 που ηθελα κοστιζουν περιπου τα ιδια ισως και λιγο παραπανω απο 3 Corsair LL η' 3 Thermaltake riing Trio.
Eπισης εχω παραγγειλει το ασπρο Corsair Crystal 280x στην απλη εκδοση χωρις RGB fans οποτε τα μισα χρηματα τα κερδισα απο εκει(-60€).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...