Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα ήθελα να ρωτήσω τη γνώμη σας για την υπηρεσία του forma.GOV με τα SMS. Μόνο εμένα μου φαίνεται ότι δεν έχει κανένα φιλτράρισμα και κανένα κριτήριο για να σου επιτρέψει τη μετακίνηση ;

Δηλαδή, από τη ταχύτητα απόκρισης, πιστεύω απλά ότι είναι ένα BOT που απλώς ελέγχει τη σύνταξη του μηνύματος, και αυτή μισή δουλειά.

• Αν στείλω κάθε μισή ώρα, κωδικό 6 - άθληση - θα μου εγκρίνει όλες τις μετακινήσεις ή θα μου κάνει μη δεκτή την αίτηση μετά από ένα σημείο.
  • Αν στείλω [number 1 to 6] [first:name] [last:name] [random text] θα το παρει ως σωστή διεύθυνση ;

Και διάφορες άλλες τέτοιες απορίες.

Δημοσ.

Νομίζω ότι σε αυτά πρέπει να απαντήσεις μόνος σου. Αν ήσουν στους επικεφαλής, πότε θα απαγόρευες σε κάποιον την κυκλοφορία;

Δημοσ.
47 λεπτά πριν, Lanike71 είπε

Αν ήσουν στους επικεφαλής, πότε θα απαγόρευες σε κάποιον την κυκλοφορία;

Όταν θα έβλεπα -βάσει βεβαιώσεων μετακίνησης- ότι βρίσκονται πολλοί σε μια περιοχή την ίδια περίοδο για τον ίδιο λόγο, ή, όταν οι αιτήσεις ενός συγκεκριμένου πολίτη κρίνονται απαράδεκτες (πχ πολλές αιτήσεις μετακίνησης για τον ίδιο λόγο την ίδια μέρα). Άλλωστε για τη μείωση του συγχρωτισμού δημοσίως δεν δημιουργήθηκε η υπηρεσία;

Φυσικά και  είναι μπακαλοδουλειά. Αν έχω μαζί μου τις ανάλογες βεβαιώσεις με συνεχόμενα χρονικά διαστήματα, αφού η συμπλήρωσή τους είναι αποκλειστικά στην αρμοδιότητά μου, μπορώ να κυκλοφορώ όλη μέρα έξω. Isn’t it?

Κατανοώ  πως δεν υπήρχε χρόνος για κάτι πιο αποτελεσματικό αλλά, πιστεύω πως, σε κανένα δίμηνο θα είναι έτοιμο (και χρήσιμο και για μετά την πανδημία).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έτσι όπως τα λες @MastroGiannis. Επίσης, έχει σημασία για το τι βγαίνει κάποιος, αν δεν υπάρχει συνωστισμός; Ακόμα και 2 φορές την ημέρα να βγεις για άθληση, αν είσαι στο Χ κατσικοχώρι, δε νομίζω να ενοχλεί.

Άρα το κύριο είναι ο συνωστισμός.

Δεν το δοκίμασα πάντως, προτιμώ το έγγραφο.

Επεξ/σία από Lanike71
Επισκέπτης
Δημοσ.

Το μετρο στοχευει καθαρα στον ψυχολογικο παραγοντα, απι την αρχη φανηκε αυτο, ειναι "φουσκα' σαν να σου λεει καποιος οτι γυρω σου υπαρχουν αορατα καγκελα και δεν μπορεις να πας πουθενα, αφου οπως σωστα σημειωνετε εγω μπορω να στειλω μηνυμα τωρα, να συμπληρωσω αιτηση μετα κτλ κτλ ολη ημερα εξω. Αποδιδει ομως οποτε ο σκοπος αγιαζει τα μεσα.

Δημοσ.

Πιο πολύ αποδίδει ο φόβος του προστίμου (αν και μου φαίνεται κι αυτό φούσκα είναι) πάρα η διαδικασία της βεβαίωσης. Μένω στο Χ κατσικοχώρι (είμαι ο 6ος κάτοικος) και είμαι όλη μέρα έξω για n δραστηριότητες αλλά με άνθρωπο δεν έρχομαι σε επαφή (με την αρκούδα, μπορεί), συνεπώς, για την περίπτωσή μου, δεν έχει νόημα καμία βεβαίωση μετακίνησης, όμως, μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας, παρατήρησα αύξηση των οχημάτων στον δημόσιο δρόμο. Φαίνεται πως, και σ’ αυτήν την περίπτωση, η απαγόρευση αυξάνει την επιθυμία.

Το κακό με τα αόρατα κάγκελα είναι ότι , έτσι και μπουν, δεν μπορείς να τα ρίξεις με τίποτα. Και μας τα έλεγε ο Τζιμάκος εδώ και δεκαετίες με τον στίχο του.

Επί τη ευκαιρία, δεν ξέρω αν είναι υπερβολικά τα μέτρα που παίρνονται για την πανδημία, όμως, κρίνω πως η πανδημία είναι υπερ-βολική για τα μέτρα που παίρνονται.  ;)

• Like 1
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, MastroGiannis είπε

Επί τη ευκαιρία, δεν ξέρω αν είναι υπερβολικά τα μέτρα που παίρνονται για την πανδημία, όμως, κρίνω πως η πανδημία είναι υπερ-βολική για τα μέτρα που παίρνονται.  ;)

Εγώ επίσης πιστεύω ότι έχουν ξεκινήσει ήδη κάποιοι να βγάζουν συμπεράσματα από τις αντιδράσεις του κόσμου...

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Lanike71 είπε

Εγώ επίσης πιστεύω ότι έχουν ξεκινήσει ήδη κάποιοι να βγάζουν συμπεράσματα από τις αντιδράσεις του κόσμου...

Εγώ πάλι θα έλεγα: "από τις μη αντιδράσεις του κόσμου..."

• Like 1
Δημοσ.

Ένα regex κάνει τον έλεγχο πάντως. Το sms και το reply είναι ελάχιστος κώδικας, τώρα το business logic πίσω από πότε δίνει άδεια και γιατί, δεν ξέρω. Αν αντί διεύθυνση βάλεις ότι να ναι, μια χαρά περνάει.

Δημοσ.

Τα sms απλά parse-άρουν το μήνυμα για να έχει τη σωστή δομή, δεν αποφασίζουν τίποτα. Το μόνο που κάνουν είναι να παρέχουν timestamp για όποτε σε ελέγξουν οι μπάτσοι.

Δημοσ.

Δεν κάνει κανέναν πρακτικό έλεγχο... μόνο αν έχει σωστή δομή δηλαδή [αριθμός] [κείμενο] [κείμενο] [κείμενο] [αριθμός]. Νομίζω δεν θα απαντήσει ποτέ με απαγόρευση, ποιος θα πάρει την ευθύνη να κάνει το business logic...

Μπορείς να έχεις και χειρόγραφο χαρτί, αυτό το ελέγχουν μόνο αν σε σταματήσουν οπότε δώρο άδωρο που λένε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...