Tipota and Tipota Δημοσ. 25 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2020 Έχω μια κάρτα από την εθνική που είχα βγάλει αλλά δεν την είχα χρησιμοποιήσει ποτέ απλά την ήθελα για να εγγραφω σε μια υπηρεσία που ζητούσε iban.Τελως πα των σκέφτηκα να την βάλω με λίγα χρήματα για να βλέπω Netflix.Πηγα να δοκιμασω σήμερα και μου λέει το εξής:η κάρτα σας δεν έχει ενεργοποιηθεί για διεθνείς συναλλαγές.Τι μπορώ να κάνω? Γίνεται κάτι online η μέσω επικοινωνίας?δεν θέλω να τρέχω στην τράπεζα λόγω του ιού αυτόν τον καιρό...
poulinos Δημοσ. 25 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2020 22 minutes ago, Tipota and Tipota said: Έχω μια κάρτα από την εθνική που είχα βγάλει αλλά δεν την είχα χρησιμοποιήσει ποτέ απλά την ήθελα για να εγγραφω σε μια υπηρεσία που ζητούσε iban.Τελως πα των σκέφτηκα να την βάλω με λίγα χρήματα για να βλέπω Netflix.Πηγα να δοκιμασω σήμερα και μου λέει το εξής:η κάρτα σας δεν έχει ενεργοποιηθεί για διεθνείς συναλλαγές.Τι μπορώ να κάνω? Γίνεται κάτι online η μέσω επικοινωνίας?δεν θέλω να τρέχω στην τράπεζα λόγω του ιού αυτόν τον καιρό... ενεργοποιηση την εκανες σε atm?
Tipota and Tipota Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 4 ώρες πριν, poulinos είπε ενεργοποιηση την εκανες σε atm? Όχι όπως είπα δεν την έχω χρησιμοποιησει ποτέ απλά ήθελα μόνο τκ Ιβάν.Δηλαδη πρέπει να πάω σε ΑΤΜ και τι να κάνω να βγάλω χρήματα νομίζω όταν την έβγαλα στην τράπεζα είχα βάλει 5 ευρώ και είχαμε πάει με την υπάλληλο για να τα βγάλουμε από ΑΤΜ θυμάμαι.
Joshua21 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 5 ώρες πριν, Tipota and Tipota είπε Όχι όπως είπα δεν την έχω χρησιμοποιησει ποτέ απλά ήθελα μόνο τκ Ιβάν.Δηλαδη πρέπει να πάω σε ΑΤΜ και τι να κάνω να βγάλω χρήματα νομίζω όταν την έβγαλα στην τράπεζα είχα βάλει 5 ευρώ και είχαμε πάει με την υπάλληλο για να τα βγάλουμε από ΑΤΜ θυμάμαι. Απλά την βάζεις στο ATM και μία από τις επιλογές που θα σου βγάλει (μάλλον η μοναδική επιλογή) είναι η ενεργοποίηση της. Πάντως αν όντως είχες κάνει ανάληψη όπως λες, τότε είναι ήδη ενεργοποιημένη.
N3M3SiS Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 6 ώρες πριν, Tipota and Tipota είπε Όχι όπως είπα δεν την έχω χρησιμοποιησει ποτέ απλά ήθελα μόνο τκ Ιβάν.Δηλαδη πρέπει να πάω σε ΑΤΜ και τι να κάνω να βγάλω χρήματα νομίζω όταν την έβγαλα στην τράπεζα είχα βάλει 5 ευρώ και είχαμε πάει με την υπάλληλο για να τα βγάλουμε από ΑΤΜ θυμάμαι. Λαθος θα θυμάσαι, γιατι τα ΑΤΜ βγαζουν 20ρικα και 50ρικα. Μαλλον στο γκισε θα ειχες παει και μαλλον επισης δεν εχει ενεργοποιηθει η καρτα σου ακομα. Μπορεις να επικοινωνησεις με ενα καταστημα ομως να το δουνε.
Tipota and Tipota Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 3 ώρες πριν, N3M3SiS είπε Λαθος θα θυμάσαι, γιατι τα ΑΤΜ βγαζουν 20ρικα και 50ρικα. Μαλλον στο γκισε θα ειχες παει και μαλλον επισης δεν εχει ενεργοποιηθει η καρτα σου ακομα. Μπορεις να επικοινωνησεις με ενα καταστημα ομως να το δουνε. Κοίτα επειδή έχει αρκετό καιρό θυμάμαι είχαμε πάει με την υπάλληλο και είχαμε βγάλει από εσωτερικό ΑΤΜ τραπέζης 5 ευρώ θυμάμαι μου είχε πει έχεις την δυνατότητα να επιλέξεις πόσα θες να βγάλεις δεν είμαι σίγουρος όμως θα το κοιτάξω
Ukforthemoment Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 Το ΙΒΑΝ δεν είναι της κάρτας αλλά του λογαριασμού που έχεις ανοίξει και ανήκει και η κάρτα. 1
poulinos Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 On 26/03/2020 at 13:16, Tipota and Tipota said: Κοίτα επειδή έχει αρκετό καιρό θυμάμαι είχαμε πάει με την υπάλληλο και είχαμε βγάλει από εσωτερικό ΑΤΜ τραπέζης 5 ευρώ θυμάμαι μου είχε πει έχεις την δυνατότητα να επιλέξεις πόσα θες να βγάλεις δεν είμαι σίγουρος όμως θα το κοιτάξω δεν υπαρχει atm που βγαζει 5ευρω.πηγαινε σε ενα atm και στις αλλες συναλλαγες πρεπει να εχει ενεργοποιηση.η δοκιμασε να βγαλεις λεφτα για να δεις αν εχει ενεργοποιηθει.επισης το iban ειναι ο αριθμος λογαριασμου σε μια global μορφη.καμια σχεση με την καρτα σου.απλα η καρτα σου ειναι συνδεδεμενη με αυτο το λογαριασμο. 2
DrLo Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 On 26/03/2020 at 13:16, Tipota and Tipota said: Κοίτα επειδή έχει αρκετό καιρό θυμάμαι είχαμε πάει με την υπάλληλο και είχαμε βγάλει από εσωτερικό ΑΤΜ τραπέζης 5 ευρώ θυμάμαι μου είχε πει έχεις την δυνατότητα να επιλέξεις πόσα θες να βγάλεις δεν είμαι σίγουρος όμως θα το κοιτάξω On 26/03/2020 at 13:30, poulinos said: δεν υπαρχει atm που βγαζει 5ευρω.πηγαινε σε ενα atm και στις αλλες συναλλαγες πρεπει να εχει ενεργοποιηση.η δοκιμασε να βγαλεις λεφτα για να δεις αν εχει ενεργοποιηθει.επισης το iban ειναι ο αριθμος λογαριασμου σε μια global μορφη.καμια σχεση με την καρτα σου.απλα η καρτα σου ειναι συνδεδεμενη με αυτο το λογαριασμο. Αυτά τα μηχανήματα που είναι μέσα σε κάποιες τράπεζες δεν είναι ακριβώς ΑΤΜ (δεν έχουν όλες τις λειτουργίες νομίζω) ειναι κάτι μεταξύ ΑΤΜ και των μηχανημάτων που έχουν και τα ταχυδρομεία κτλ για πληρωμή λογαριασμών και άλλες υπηρεσίες, που σε κάποια πχ πληρώνεις και με κέρματα νομίζω μικρά ποσά κλπ. Αυτά μπορεί να δίνουν και 5 ευρα.
Joshua21 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 5 λεπτά πριν, DrLo είπε Αυτά τα μηχανήματα που είναι μέσα σε κάποιες τράπεζες δεν είναι ακριβώς ΑΤΜ (δεν έχουν όλες τις λειτουργίες νομίζω) ειναι κάτι μεταξύ ΑΤΜ και των μηχανημάτων που έχουν και τα ταχυδρομεία κτλ για πληρωμή λογαριασμών και άλλες υπηρεσίες, που σε κάποια πχ πληρώνεις και με κέρματα νομίζω μικρά ποσά κλπ. Αυτά μπορεί να δίνουν και 5 ευρα. Τα ΚΑΠ (Κέντρα Αυτόματων Πληρωμών) της Εθνικής είναι μόνο για πληρωμές/καταθέσεις, δεν είναι για αναλήψεις, ο μόνος λόγος για να σου βγάλουν 5€ είναι να σου δώσουν ρέστα σε μια πληρωμή. Και από όσο θυμάμαι δεν έχουν καν καρταναγνώστη, χειροκίνητα πληκτρολογείς αριθμό λογαριασμού ή κωδικό πληρωμής. 1
sstratos Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 Πάρε ενα τηλέφωνο στο phone banking της τράπεζας σου. Θα σου λύσουν ολες τις απορίες (εαν περάσεις την ταυτοποιηση)
poulinos Δημοσ. 4 Απριλίου 2020 Δημοσ. 4 Απριλίου 2020 On 26/03/2020 at 02:46, Tipota and Tipota said: Όχι όπως είπα δεν την έχω χρησιμοποιησει ποτέ απλά ήθελα μόνο τκ Ιβάν.Δηλαδη πρέπει να πάω σε ΑΤΜ και τι να κάνω να βγάλω χρήματα νομίζω όταν την έβγαλα στην τράπεζα είχα βάλει 5 ευρώ και είχαμε πάει με την υπάλληλο για να τα βγάλουμε από ΑΤΜ θυμάμαι. το Iban ειναι του λογαριασμου σου.οταν αγοραζεις απο το ιντερνετ σου ζηταει ονομα επωνυμο ,ημερομηνια ληξης,αριθμο καρτας και cvv.σε atm απλα κανεις ενεργοποιηση.αν εβαλες 5 ευρω τα βαλες στο λογαριασμο μεσα απο την τραπεζα και μετα απο το atm πρεπει να σηκωσες 20 ή 50. On 26/03/2020 at 13:47, DrLo said: Αυτά τα μηχανήματα που είναι μέσα σε κάποιες τράπεζες δεν είναι ακριβώς ΑΤΜ (δεν έχουν όλες τις λειτουργίες νομίζω) ειναι κάτι μεταξύ ΑΤΜ και των μηχανημάτων που έχουν και τα ταχυδρομεία κτλ για πληρωμή λογαριασμών και άλλες υπηρεσίες, που σε κάποια πχ πληρώνεις και με κέρματα νομίζω μικρά ποσά κλπ. Αυτά μπορεί να δίνουν και 5 ευρα. a.δεν παιρνουν καρτα αυτα οσο θυμαμαι για να κανεις συναλλαγες οπως θα εκανες στο atm.και σε πειραιως νομιζω τα ρεστα ηταν ψιλα και οχι 5 ευρω.
johnmegarythmos Δημοσ. 8 Απριλίου 2020 Δημοσ. 8 Απριλίου 2020 καλησπερα οσοι εχουνε βγαλει την mastercard χρεωστικη της εθνικης ηδη και κανετε αιτημα για εκδοση visa χρεωστικης της εθνικης για πρωτη φορα ειναι δωρεαν!. προτεινω οσοι θελετε και 2η χρεωστικη να κανετε αιτηση αφου ειναι δωρεαν . Επισης κατι αλλο που εκανα και εγω πχ η mastercard χρεωστικη μου εληγε τον 06 του 2020 φετος και εβγαλα την χρεωστικη της visa της εθνικης και δεν πληρωσα τιποτα και μετα δηλωσα απωλεια στο internet banking .Και μου ειπανε οτι ειναι ξεχωριστη η επανεκδοση της χρεωστικης καρτας οποτε δεν την εκανα και γλυτωσα το κοστος ανανεωσης χρεωστικης καρτας!! επισης η διαρκεια ζωης της visa χρεωστικης ειναι για 3 χρονια, και μου φαινεται οτι η mastercard που ειχα θα πρεπει να ητανε 5 χρονια.
MastroGiannis Δημοσ. 8 Απριλίου 2020 Δημοσ. 8 Απριλίου 2020 Για να μην ανοίγω νέο θέμα... Ογδοντάχρονος σε απομακρυσμένη περιοχή, χωρίς δυνατότητα μετακίνησης, κάτοχος Debit MasterCard, ξεμένει από μετρητά και το κοντινότερο κατάστημα τράπεζας και ATM βρίσκεται 50Km μακριά. Η τροφοδοσία του γίνεται μέσω του προγράμματος "Βοήθεια στο σπίτι" μόνο με μετρητά. Ποιος είναι ο ευκολότερος τρόπος να εισπράξει μετρητά από ATM ένα τρίτο πρόσωπο για λογαριασμό του χρεώνοντας τη χρεωστική του κάρτα (πχ όπως το "Λεφτά στο λεπτό" της Πειραιώς); Υπάρχει η δυνατότητα ανέπαφων συναλλαγών εξ αποστάσεως (πχ με τη "χειροκίνητη" εισαγωγή στοιχείων της κάρτας στο POS); Ευχαριστώ!
csontheline Δημοσ. 9 Απριλίου 2020 Δημοσ. 9 Απριλίου 2020 Υπάρχουν ασύρματα POS (λειτουργούν παντού μέσω κινητής). Εναλλακτικά, συγκεντρώνεται το ποσό και πληρώνεται 1 φορά κάποια στιγμή που θα υπάρξει η δυνατότητα μετακίνησης. Ακόμα πιο εναλλακτικά, αν γίνεται πληρωμή μέσω κάρτας σε ιστοσελίδα. Τέλος, παίζει να γίνεται μεταφορά σε λογαριασμό μέσω phone banking. Bonus : Αν δεν γίνεται τίποτα από τα παραπάνω, πηγαίνει 1 φορά σε ATM και βγάζει όσα μετρητά χρειάζεται για να καλύψει τις ανάγκες του. Για αύξηση του ορίου ανάληψης, τηλέφωνο στην τράπεζα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα