Προς το περιεχόμενο

100% χρήση CPU - κάποια βοήθεια;

satsok2

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γειά χαρά.

Από χθες ο υπολογιστής καθυστερεί αρκετά, ο ανεμιστήρας δουλεύει συνέχεια και τρέχοντας το task manager βλέπω ότι η CPU έχει 100% χρήση.

Ετρεξα με f12 το διαγνωστικό του συστήματος από το BIOS (πλήρη έλεγχο) και δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

Εκανα ένα πλήρες scan με avast και spybot s&d και δεν έχω και εκεί κάτι.

Εκανα επίσης update σε drivers.

Καμία ιδέα τί μπορώ να κάνω; 

Και κάποιες ακόμα απορίες/στοιχεία αν βοηθούν:

Στον chrome έχω μόνο ένα παράθυρο ανοιχτό αλλά μου εμφανίζει πολλά (βλ. screenshot). Εχω αφαιρέσει 2-3 extensions που είχα. Τι να φταίει;

Να φταίει ότι βλέπω καμια 40αρια svchost ?

Το μόνο που θυμάμαι να άλλαξα στον υπολογιστή είναι αυτή η βλακεία με το PIN της microsoft αλλά δεν μπορώ να κάνω rollback (και δεν έχω μάλλον κάτι πρόσφατο).

CPU_Usage__.JPG

CPU_Usage_.JPG

CPU_Usage.JPG

Capture_sys.JPG

Επεξ/σία από satsok2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

15 λεπτά πριν, satsok2 είπε

Στον chrome έχω μόνο ένα παράθυρο ανοιχτό αλλά μου εμφανίζει πολλά (βλ. screenshot). Εχω αφαιρέσει 2-3 extensions που είχα. Τι να φταίει;

Έτσι δουλεύει ο chrome και ο fireox, μη δίνεις σημασία.

15 λεπτά πριν, satsok2 είπε

Να φταίει ότι βλέπω καμια 40αρια svchost ?

Αυτό μπορεί σημαίνει ότι παίρνει τίποτα ενημερώσεις.

Ο explorer γιατί τόσο ψηλά; Τι δείχνει όταν κάνεις επέκταση του windows explorer;

• Like 1

Update.

Με όλα αυτά και μετά από restart πέφτω λίγο.

Νομίζω ότι και πάλι αργεί όμως. Και με τον chrome πως το εξηγείτε;

Κάτι άλλο που είναι σωστό να κάνω;

Capture_chrome2.JPG

Capture_chrome.JPG

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, micos000 είπε

Για τον chrome σου απάντησα

Ναι ναι. Σ'ευχαριστώ.

Παραδόξως νομίζω ότι έπεσα, αν και δεν είμαι σίγουρος.

Ενώ ήταν χαμηλά φαίνεται να ανεβάζει πάλι

Capture_cpu.JPG

Επεξ/σία από satsok2

Πάτησε "pause updates for 7 days" και δεν πώς συμπεριφέρεται. Δοκίμασε και με κλειστό τον chrome, ανάλογα την σελίδα μπορεί να τραβάει αρκετά.

Εκτός των παραπάνω υπάρχουν πολλά backround services που μπορεί να τρέχουν τα windows. Ψάξε κάποιον σχετικό οδηγό και δες τι μπορείς να απενεργοποιήσεις

Φαντάζομαι έχεις μηχανικό δίσκο

Επισης μη μπερδευεσαι με το οτι τον εχουν πει 'i7' απο την Intel,
δεν απεχει ιδιαιτερα τελικα (η και καθολου) απο καποιον i5 2/4
https://www.notebookcheck.net/Intel-Core-i7-5500U-Notebook-Processor.127806.0.html
ενας i7 4/8 φορητων θα την ακουγε λιγοτερο! Οχι πως με αυτο
δεν θα πρεπει να ελεγχεις - τσεκαρεις: (για) τι τον 100αριζει! 🤓

Οχι, είναι υπολογιστής 5ετίας. Παλιότερα δούλευα με >100 καρτέλες ανοιχτές χωρίς κανένα πρόβλημα.

Τώρα προέκυψε το θέμα, αν και βλέπω ότι έχει μάλλον φτιάξει μετά απ όσα δοκίμασα.

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Αντιμετωπιζω και εγω παρομοιο θεμα με laptop της toshiba με i7 και αυτο. Ηταν κορυφαιο μηχανημα πριν κανα 2 χρονια, με 4Κ touch οθονη, blueray, 16GB RAM και ολα ξεκινησαν οταν αλλαξα τον 'hybrid' σκληρο με SSD. Ενω φαινεται να λειτουργει σωστα και σε τεστ ολα οκ, μου ανεβαζει 100% CPU και οι ανεμιστηρες βαρανε υπερωρια. Δεν εχω καταφερει και εγω να βγαλω ακρη παντως. Το προβλημα σε εμενα εμφανιζεται στο Lightroom με ολα τα υπολοιπα κλειστα. Το παραδοξο (και αυτο που με τσουζει) ειναι οτι το laptop ειναι της γυναικας και προτεινα τον ssd για καλυτερα και τωρα λουζομαι τη γκρινια (δικαιολογημενα). Οι χρονοι στο boot ειναι οπως θα επρεπε, δεν ειναι θεμα σκληρου νομιζω. Κατι ισως να φταιει στα windows(?) αλλα ακρη δεν βγαζω.

Μήπως να κοιτούσες τις θερμοκρασίες; Βάλε το openhardware monitor και πρόσθεσε τις θερμοκρασίες της cpu καθώς και το total cpu usage στο gadget (με δεξί κλικ) και εμφάνισε το στην επιφάνεια (από τα μενού) για να το παρακολουθείς. Δες μήπως ανεβαίνει η θερμοκρασία απότομα πριν να ξεκινήσουν οι θερμοκρασίες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...