Προς το περιεχόμενο

Η καλύτερη δημιουργία του David Lynch είναι... ;

paredwse

Ποιά δημιουργία του David Lynch σας άρεσε πιο πολύ;  

3 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Ποιά δημιουργία του David Lynch σας άρεσε πιο πολύ;

• Eraserhead (1977)
    • Elephant Man (1980)
    • Dune (1984)
    • Blue Velvet (1986)
    • Twin Peaks [TV series] (1990)
    • Wild At Heart (1990)
    • Twin Peaks: Fire Walk With Me (1992)
    • Lost Highway (1997)
    • The Straight Story (1999)
    • Mullholland Drive (2001)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

Για να δούμε τι θα δούμε... :)

Τα πρώτα έργα του (Six Figures Getting Sick - 1966, The Alphabet - 1968, The Grandmother - 1970, The Amputee - 1974) κατατάσσονται στις Μικρού Μήκους ταινίες. Στην ίδια κατηγορία μπαίνουν και τα επεισόδια από τα σπονδυλωτά έργα "Hotel Room" (TV Series) - 1993 και Lumiere et Compagnie - 1995.

Υπάρχουν και λιγότερο γνωστά του έργα (Industrial Symphony Nr.1 - "On the Air" TV Series - "American Chronicles" TV Series). Δυστυχώς το phpBB δεν μας επιτρέπει να έχουμε ξεχωριστό poll option για τις Μικρού Μήκους και για το "Άλλο". Βολευόμασε λοιπόν στο να διευκρινίζουν τα μέλη σε σχετικό μήνυμά τους τι προτιμούν από αυτά.

Παρακαλούνται τα μέλη να ψηφίσουν βάσει των ταινιών που έχουν δει. Δεν έχει νόημα να ψηφίσετε μια ταινία που δεν έχετε δει μόνο και μόνο γιατί έχετε ακούσει ότι είναι "τρομερή", "απίστευτη", "τρελλαμένη" κλπ...

Παρακαλούνται επίσης όσα μέλη δεν ενδιαφέρονται για τον συγκεκριμένο σκηνοθέτη να μην μπουν στον κόπο να ασχοληθούν. Δεν έχει νόημα να ανοίξουμε ένα flame topic και να τσακωνόμαστε για το αν ο David Lynch αξίζει ως σκηνοθέτης ή όχι. Σ' όποιον αρέσει έχει καλώς. Σ' όποιον δεν αρέσει έχει πάλι καλώς. Για τον λόγο αυτό, άσχετα posts θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Super Moderators
Δημοσ.

Από το προηγούμενο topic που κλειδώθηκε (για να δημιουργηθεί αυτό)...

Poia einai i agapimeni sas tainia toy Lynch?

Tha ithela na valw ena poll' date='alla de vlepw sxetiki epilogi... :cry:

Tespa, gia peite...

I dikia moy einai to lost highway.

(Tin opoia thewrw kai tin pio dysnoiti tou Lynch)

Eixe kai fovero ost, eixe kai mia fwtia-patricia...

polla lefta i tainia[/quote']

Xwris na exw dei The Straight Story kai Elephant Man:

xmmm...mallon Mulholland drive.

Lost Highway otan to eida (2 fores) to latrepsa alla meta apo ligi skepsh' date='den pisteuw oti exei na pei kati pera apo tin idia tin istoria(enw to MD einai mia sponta gia to Hollywood)

Eraserhead itan o finalist stin apofasi mou an den itan toso mikro,prowro kai sxetika eukolo(efoson DEN einai i prwti sou tainia Lynch)

Wild at Heart,Dune den to sizitw,kales alla oxi best

p.s. Twean Peaks pianei?[/quote']

Δημοσ.

H pio "feuga" tainia apo autes tou poll gia mena einai to "Eraserhead" alla auti pou apolausa apeires fores, toso gia tin skinothesia-istoria oso kai gia to ost tis einai to Mulholland Drive. Mexri tote apla akousta ton eixa ton Lynch. Me to pou eida auti tin tainia kolisa kai eida arketes dikes tou :)

Apo tis mikrou mikous autes pou mou aresan arketa itan "Six Figures Getting Sick" kai to "The Grandmother". Na po tin alitheia, einai oi mones pou thimamai auti tin stigmi, gia auto ;) :P

edit: A!, mister Peradwthe to sosto einai "Mulholland" kai oxi "Mullholland" ;) :roll:

Δημοσ.

Πόσο ακούλτουρος μπορεί να είναι κάποιος που δεν έχει δει ταινία του Lynch;

Πείτε μου... Σαααας παρακαλώ... :mrgreen:

Δημοσ.

ante na dialekseis pio einai to kalytero anamesa se toses tainiares!!

(xwris na exw dei to elephant man kai the straight story)

Telika psifisa mulholland drive alla mallon giati to eixa dei cinema kai pragmatika eixa mpei mesa sthn tainia

oso gia to an aksizei o david lynch san sklhnothetis NO COMMENTS, ama den aresei se kapoion na pa na $#*$@#T :D

Δημοσ.
ama den aresei se kapoion na pa na $#*$@#T :D

τρεχω... :lol:

(lost highway και eraserhead εχω δει).

Για το mulholland παντως, ακομη περιμενω τη κριτικη του παρεδωσιανου βατραχου,

ο οποιος ελεγε αυταρεσκα :

ταδε εφη βαταραχος στις 24/3/03:

Λοιπόν, ορισμένα μέλη περιμένουν εναγωνίως αυτή την... περίφημη κριτική του epote

για το Mulholland Drive, αγνοώντας εμένα - κοινώς, με έχετε χ3σμ3νο! Γιατί δηλαδή ο

epote είναι πιο ειδικός ρε;

Εγώ, μετά από αρκετή απουσία, θα συνεχίσω το αφιέρωμα στον David Lynch. Θα συμπεριλάβω

και ανάλυση του Mulholland Drive. Αλλά αν ξανακούσω για την ανάλυση του epote για το

Mulholland Drive, θα σας κάνω ban όλους.

οπως και στις 7/12/02 ο ακατανομαστος μυγοφαγος εγραψε το παρακατω:

Αναλαμβάνω κατ'αρχήν τον David Lynch και τον Peter Greenaway (δύο από τους αγαπημένους

μου σκηνοθέτες) - εκτός αν ο epote θέλει οπωσδήποτε να γράψει για το Mulholland Drive

(άστο κάτω ρε, θα το κάνω εγώ!! )...

Eχω την απορια να δω για ποσο καιρο ακομη θα περιμενω.... :P

• Super Moderators
Δημοσ.
[...]

Eχω την απορια να δω για ποσο καιρο ακομη θα περιμενω....

Για πολύ ακόμα. Αυτό τον καιρό' date=' όταν ξεμπερδέψω από κάτι επείγοντα θεματάκια στη δουλειά (ελπίζω αρχές Μαΐου), έχω να κάνω ένα άλλο project για το Forum του Κινηματογράφου σε συνεργασία με τον [b']dim_b[/b]. ΜΕΤΑ απ' όλα αυτά, βλέπουμε για τις κριτικές... :)

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλή ταινία το Dune με καλη σκηνοθεσία αλλα πολύ κακό σεναριο αν εισαι οπαδος του David Lynch θα ξέρεις οτι και ο ίδιος δεν την θεώρησε καλή.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...