Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα παιδια,

Μενω περιπου 8 χιλιομετρα απο το κεντρο, και αυτην την στιγμη εχω 24αρι. Ωστοστο, απο τα 24 πιανω τα 1.6. Δηλαδη απο 24mbps παει 1.6mpbs, ή αλλιως 200kb/s. Οπως καταλαβαινετε η ταχυτητα αυτη ειναι αθλια, με το ζορι βλεπεις βιντεο σε 480p, ας μην μιλησω για gaming κτλπ. Ουσιαστικα δεν μπορεις να παιξεις τιποτα online.

Μιλησα με εναν τεχνικο και μου ειπε πως δεν μπορουν να κανουν κατι γι αυτο, πως ειμαι μακρια απο τον παροχο (αμα 8 χιλιομετρα ειναι μακρια τοτε τι να πω) και πως δεν εχω ουτε διαθεσιμοτητα οπτικων ινων. Επισης ζητησα τουλαχιστον να μειωθει το ποσο καθως πληρωνω γυρω στα 40 το διμηνο για να πιανω ουτε το 10% της αναγραφομενης ταχυτητας, αλλα μου ειπαν ουτε αυτο μπορει να γινει.

Ετσι μου προτειναν speed booster, το οποιο λενε ειναι 6.5 ευρω το μηνα, καπου εκει. 

Αξιζει κατα την γνωμη σας; Στο σπιτι μεσα το σημα 3G/4G ειναι πολλες φορες ανυπαρκτο/αδυναμο (απο το κινητο), αυτο σημαινει οτι θα εχω παλι θεμα ακομα και αμα βαλω αυτο το πακετο; Μονο εξω απο το σπιτι υπαρχει καλο σημα.

Ατομα που το εχουν βαλει/ειχαν βαλει, ειστε/ησασταν ικανοποιημενοι; Επισης μου ειπαν οτι ειναι 100gb χρησης αλλα δεν ξερω αμα αυτο ειναι αρκετο..

Επεξ/σία από AntoMast
Δημοσ.

Πότε λήγει το συμβόλαιο σου; Έχω την εντύπωση ότι η ενεργοποίηση του booster, παρατείνει το συμβόλαιο σου κατά 24 μήνες (γίνεται νέα ανανέωση)

Οπότε αν είσαι κοντά στη λήξη του, μήπως να δοκίμαζες καμιά άλλη εταιρία; Πλέον έχουν βγει και διάφορες εταιρίες οι οποίες προσφέρουν wifi συνδέσεις (από την ταράτσα) παρακάμπτοντας το χάλκινο δίκτυο. Ψάξε αν σε καλύπτει κάποια στην περιοχή σου.

Το όριο των 100gb ισχύει για τη max ταχύτητα που θα πιάνει. Αν το ξεπεράσεις, μπαίνει κόφτης στα 15Mbps (απεριόριστο) μέχρι το τέλους του μήνα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αξιζει γιατι περα απο την ενισχυση που δινει στις ταχυτητες , μπορεις να το χρησιμοποιησεις και σαν ρουτερ τυπου sipmlify , δηλαδη οπου θες να πας να παρεις το ρουτερ μαζι με το ρευμα του και να εχεις wifi οπου εχεις ρευμα.Εγω το εχω παραχωρησει στον πεθερο μου στην ευβοια που δεν υπαρχει σταθερη τηλεφωνικη γραμμη(δεν υπαρχουν γραμμες καν)  και μεχρι και ip camera εχω βαλει στο σπιτι του μιας και εχει δικτυο.

Οσο το ειχα , το ειχα παρει μαζι σε παραλια που ειχα παει το καλοκαιρι με ενα τροφοδοτικο για αναπτηρα , και ειχα wifi δικο μου στην θαλασσα.

Επεξ/σία από leolipop
  • Thanks 1
Δημοσ.

Αυτό είναι σίγουρο; Το έχω ακούσει κι από άλλους αλλά είχα την εντύπωση ότι κλειδώνει στο Homezone..

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, solution1 είπε

Αυτό είναι σίγουρο; Το έχω ακούσει κι από άλλους αλλά είχα την εντύπωση ότι κλειδώνει στο Homezone..

Την ιδια απορια εχει και ο οτε οταν τους το αναφερω....Ακομα και τωρα παντως λειτουργει γιατι σημερα μιλησαμε με τον πεθερο μου και οταν για καποιο λογο εχει προβλημα με παιρνει τηλ.Αλλωστε καθε μερα μπαινω και βλεπω απο το σπιτι μου την καμερα στο σπιτι του.

• Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, solution1 είπε

Πότε λήγει το συμβόλαιο σου; Έχω την εντύπωση ότι η ενεργοποίηση του booster, παρατείνει το συμβόλαιο σου κατά 24 μήνες (γίνεται νέα ανανέωση)

Οπότε αν είσαι κοντά στη λήξη του, μήπως να δοκίμαζες καμιά άλλη εταιρία; Πλέον έχουν βγει και διάφορες εταιρίες οι οποίες προσφέρουν wifi συνδέσεις (από την ταράτσα) παρακάμπτοντας το χάλκινο δίκτυο. Ψάξε αν σε καλύπτει κάποια στην περιοχή σου.

Το όριο των 100gb ισχύει για τη max ταχύτητα που θα πιάνει. Αν το ξεπεράσεις, μπαίνει κόφτης στα 15Mbps (απεριόριστο) μέχρι το τέλους του μήνα.

ξερεις καμμια εταιρεια απο αυτες που προσφερουν wifi συνδεσεις απο την ταρατσα?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προσωπικα πληρωνω 24αρι και λογω αποστασης απο κεντρο μου ερχετει 1.6mbps down και 0.2mbps up.

Λενε οτι με speedbooster μπορει να ανεβει εως και +60 αλλα προφανως αυτο δεν το πιανει σχεδον κανεις. Πιστευετε ωστοσο οτι μπορω να φτασω 7-10mbps με speedbooster? Το σημα 4G σε ενα συγκεκριμενο σημειο του σπιτιου μου ειναι σταθερο, ισχυς σhματος 3 με 4. Ικανοποιητικο και σταθερο σημα δηλαδη. Υπαρχει περιπτωση να τεσταρω ποσα θα πιανω με το speedbooster? Π.χ αμα ενεργοποιησω 4G data και κανω speedtest? Ή καμια σχεση;

Οσο για την τιμη, λενε οσα πληρωνεις +9.90 ευρω το μηνα. Χρειαζεται να πληρωσεις για κατι αλλο; Για το ρουτερ, εγκατασταση κτλπ;

Και μια..χαζη ερωτηση. Χρησιμοποιω και λαπτοπ και desktop, στο desktop (οπου βλεπω ταινιες, παιζω games κτλπ) πως θα επωφεληθει εφοσον δεν εχει in-built wi-fi? (με ethernet ειμαι συνδεδεμενος τωρα).

Επεξ/σία από AntoMast
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πριν παραχωρησω το speedbooster στον πεθερο μου (οπως εγραψα πιο πανω το μετρησα με speedtest και μου ειχε βγαλει down κοντα στα 150mbps και τοτε το προγραμμα ειχε 40GB και οχι 100 οπως τωρα.

Το speedbooster απλα θα το συνδεσεις με καλωδιο στον υπολογιστη που θες να το μετρησης και θα το βαλεις στο ρευμα.Δεν κανεις τιποτα αλλο.Απλα το βαζεις στι ρευμα και περιμενεις να αναψουν οι ενδειξεις και να σου δειξει οτι εισαι online.Στη θεση σου εννοειται πως θα εβγαζα απο την πριζα εντελως το ρουτερ της dls...Σε εμας ειναι 7,90 (επειδη ειμαστε vdsl ??) και δεν υπαρχει κανενα αλλο κοστος.Με χρησιδανειο το δινουν και αντιστοιχα το ζητανε να το επιστρεψεις , αν δεν το επιστρεψεις στο χρεωνουν (αρκετα ακριβα).Επισης τα λεφτα που ζητανε ειναι για το πακετο δεδομενων γιατι δεν υπαρχει πουθενα τετοιος ογκος δεδομενων με τετοια τιμη.

Αν εχετε δει παλιοτερα κατι ρουτερ τσεπης που παιρνουν σιμ , που ειχαν τα ταξι , ειναι κατι τετοιο αλλα σε μεγαλο κουτι (λογικα με καλυτερη ληψη σηματος και τις ενσυρματες συνδεσεις).Σε αυτο αν βαλεις τη σιμ που εχει το speedbooster  και αλλες 2 ρυθμισεις , λειτουργει κανονικα (το εχω κανει).

IMG_20200401_133522.jpg

Επεξ/σία από leolipop
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επίσης, το speedbooster, είναι το ίδιο το δίκτυο κινητής της cosmote, οπότε για να δεις την απόδοση του, αρκεί να κάνεις  speedtest (https://www.dslreports.com/speedtest) σ' ένα κινητό cosmote. Απλά βεβαιώσου ότι το κινητό, είναι συμβατό με όλες τις μπάντες 4G (3, 7, 20). (Αν το έχεις πάρει από επώνυμο κατάστημα λιανικής, τα τελευταία 3 χρόνια, 99% θα είναι)

Επεξ/σία από solution1
Δημοσ.

Εγω προτινα να κανει με καλωδιο τη μετρηση γιατι απο τον οτε μου ειπαν οταν πρωτο εβαλα 30αρα για αρχη , και τη μετραγα με κινητο εβγαζα 17mbps με το ρουτερ στο μισο μετρο.Με το καλωδιο στο λαπτοπ  εβγαλε 29,7mbps.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, leolipop είπε

Εγω προτινα να κανει με καλωδιο τη μετρηση γιατι απο τον οτε μου ειπαν οταν πρωτο εβαλα 30αρα για αρχη , και τη μετραγα με κινητο εβγαζα 17mbps με το ρουτερ στο μισο μετρο.Με το καλωδιο στο λαπτοπ  εβγαλε 29,7mbps.

Υπαρχει ενα θεμα ωστοσο. Τωρα εχω το speed entry ADSL router το οποιο ειναι συνδεδεμενο με το pc μεσω ethernet. Ωστοσο, στο σπιτι μου δεν πιανω 4G σε ολα τα σημεια, μονο σε συγκεκριμενα. Εκει που σκεφτομαι να το βαλω ειναι στο αλλον οροφο, ενω το pc μου ειναι στο κατω. Απο οτι καταλαβαινω μονο με USB adapter θα μπορω να το συνδεσω αλλα το φοβαμαι μηπως η ισχυς σηματος πεσει φουλ ή μηπως πεσει η ταχυτητα κατα πολυ..

Επεξ/σία από AntoMast
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, solution1 είπε

Yπάρχει και η λύση των powerline

Θα το κοιτάξω. Σε ευχαριστώ. 

Μία ερώτηση παιδιά. Στο σημείο που θέλω να το τοποθετήσω έχω κάνει περίπου 20 speed test με το κινητό έχοντας ανοιχτά τα δεδομένα (πιάνω συνεχώς 4G 3/4 ή 4/4 ισχύ σήματος). Ωστόσο βλέπω πολλές διαφορές.. Άλλες φορές βγάζει 3mbps down, άλλες φορές 10, άλλες φορές 25. Άλλες 30++. Ποιο να 'πιστεψω'; Θα έχω τέτοια ανεβοκατεβασματα ακόμα και αμα βάλω speed booster? 

Το 'φοβαμαι' λίγο γιατί άμα πιάνω 3mbps έξτρα με το speedbooster δεν ξερω κατά πόσο αξίζει. Με λίγα λόγια οι μετρήσεις δεν δίνουν την ίδια ταχύτητα, αλλά μεγάλες απόκλείσεις. 

Επεξ/σία από AntoMast

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...