Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, *nenya* είπε

Γεμιστε την ημερα του ξανα με διαφορες ασχολιες και θα του περνάει η ωρα. Έχετε μπαλκονι/κηπο με γλαστρες και διάφορα φυτα; Μαθε του να ασχολειται μ'αυτα και να τα φροντιζει. Να βοηθαει οσο γινεται σε δουλειές του σπιτιου. Να κανετε ευκολα πειραματα.

Αυτά κάνουμε, εξάλλου κάθε μέρα βλέπει μάξιμουμ 35 λεπτά κάποιο πρόγραμμα. Απλά το καθημερινό τον γλύκανε.

• Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Στις 31/3/2020 στις 2:46 ΜΜ, Speculoos είπε

Πλέον το μισάωρο αυτό είναι σε καθημερινή βάση και γίνεται όλο και πιο δύσκολο να τον ξεκολλήσουμε όταν τελειώσει. Όχι μόνο αντιδρά με τρελά κλάματα,

Στο συγκεκριμένο θα πρότεινα ΑΠΑΘΕΙΑ και κάποια στιγμή θα βαρεθεί να αντιδράει έτσι. Ξέρω είναι δύσκολο αλλά όταν βλέπει ότι αντιδράτε στο κλάμα και ότι πιάνει θα το κάνει συνέχεια.

Την πρώτη φορά θα κλάψει 1 ώρα , την δεύτερη μισή και μετά θα το κόψει γρήγορα. ήμασταν στην ίδια φάση και η συμβουλή της παιδοψυχολόγου ήταν πολύ καλή.

• Like 3
Δημοσ.
Στις 31/3/2020 στις 5:37 ΜΜ, e-tic είπε

Οι βιντεοκλήσεις είναι 1 on 1 μέσω viber ή skype. Όταν μαζεύονται πολλοί τότε mumble.

Υπάρχει τρόπος για ομαδική βιντεοκληση πολλών παιδιών μαζί από διαφορετικά σπίτια φυσικά 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ωραίο θρεντ! Μετά από χρόνια ξαναποστάρω στο φόρουμ...

3η και 4η δημοτικού τα κορίτσια μου, 3η γυμνασίου ο γιός μου.

Ο μεγάλος είναι κλεισμένος στο δωμάτιό του, γκέημς, ταινίες, παρέα με φιλαράκια με skype ή κάτι τέτοιο αρκετές ώρες, έχει την κιθάρα του, ακούει μουσικές. Τις τελευταίες μέρες άρχισαν και λίγα διαβάσματα από το σχολείο, έχει και τα αγγλικά του σταθερά μέσω skype και η καθηγήτριά του (πρώτη μου ξαδέρφη, συνεννοημένη, τον ξέσκισε στην δουλειά αφού έχει χρόνο, θα τον βάλει να δώσει εξετάσεις ένα εξάμηνο πιο νωρίς, χοχο :) ). Γενικά δεν μπορώ να του πολυβάλω χέρι, κάνει ότι νομίζει, το μόνο που του ξέκοψα είναι ότι δεν κοιμάται και ξυπνάει ότι ώρα θέλει. Το πρωί ξυπνάμε μάξ στις 9, το βράδυ ύπνος σε λογική ώρα, πήγε να ξεφύγει σε κάποια φάση καναδυοτρία βράδυα με ταινίες ως τις 3, του έκοψα το ίντερνετ 2 μέρες και έστρωσε.

Οι μικρές έχουν (και έχω) την τύχη να είναι σαν φιλενάδες, κοντινή ηλικία και καλή σχέση μεταξύ τους, οπότε παίζουν παρέα όλη μέρα. Η τηλεόραση ανοίγει όπως και πριν καραντίνας, γενικά πολύ ελεγχόμενα. Γενικά η τακτική μου είναι να προσπαθώ να κρατήσω μια ρουτίνα πολύ κοντινή σε αυτήν που είχαμε πριν. Κοιμούνται την ίδια ώρα (οκ, καμιά φορά αν κάνουν κάτι ενδιαφέρον έχουμε μια μικρή ελαστικότητα), ξυπνάμε μαξ στις 9 (αυτές συνήθως έχουν ξυπνήσει πιο νωρίς, εγώ δεν μπορώ γιατί κάθομαι μέχρι αργά στον ιντερνέ και στα βιβλία μου και έχω και μια ηλικία και θέλω ύπνο), πρωινο και λοιπά γεύματα σε σταθερές περίπου ώρες, τηλεόραση πάνω κάτω όπως πριν. Το πρωί ασχολούμαστε καμιά ωρίτσα με τα μαθήματα που στέλνουν οι δασκάλες (σαν να πηγαίνουμε σχολείο, τους είπα) και μετά το μεσημεριανό (αυτή ήταν η ώρα που διαβάζαμε για την επόμενη μέρα του σχολείου) τους βάζω εγώ τα δικά μου: γράφουμε διάφορα (ιστορίες, παραμύθια, ημερολόγια, διάφορα θέματα από ένα ωραίο βιβλίο που βρήκα), τους βάζω προβλήματα μαθηματικών, γρίφους, σταυρόλεξα, σουντόκου, τέτοια. Σε φάση "δουλειά και διασκέδαση", κάνα διωράκι. Αυτό το κάναμε από την πρώτη μερα που κλείσαν τα σχολεία.

Καμιά βολτίτσα σύντομη το πρωί με τα πατίνια ή τα ποδήλατα, για κάνα μισάωρο, στο παρκάκι εδώ δίπλα που ποτέ δεν έχει κόσμο. Καμιά ταινιούλα πού και πού. Επιτραπέζια. Διάφορες άλλες μαλακιούλες, πχ προχθές κάναμε πυτζάμα πάρτυ στο παιδικό με ποπκορν, μιλκσεηκ και παιχνίδια τύπου τυφλόμυγα και λίμπο, σήμερα είχαμε κυνήγι θησαυρού,  και τέτοια. Έτσι περνάνε καλά και αυτά, και εμείς ξελαμπικάρουμε. Στο σκαηπ συχνά-πυκνά μιλάμε με τους παππούδες, τα ξαδέρφια, τις συμμαθήτριες, σχεδόν κάθε μέρα με κάποιον. Επίσης στον υπολογιστή παίζουμε κάνα παιχνίδι από την Ηλεκτρονική Διδασκαλία, κάτι κουίζ, κάτι παιχνίδια με προπαίδεια, επισκεπτόμαστε μουσεία, χαζεύουμε γκουγκλ μαπς και τέτοια. Μέχρι στιγμής την παλεύουμε μια χαρά.

Γενικά θεωρώ απαραίτητο το πρόγραμμα, μην ξεφύγουμε και κάνει ο καθείς ότι θέλει όποτε θέλει, τον ελεγχόμενο ύπνο-ξύπνιο, και τις σβηστές οθόνες. Α, και κοντρόλ στο φαγητό, και γυμναστική. Ο μεγάλος πλακώνεται στις κάμψεις και τα χοροπηδήγματα, οι μικρές κάνουν με την μάνα τους με γιουτιουμπ κάτι ζούμπα, μούμπα, αερόμπικ, ξερωγώ πώς τα λένε αυτά τα χαζά, κάνα μισάωρο κάθε μέρα απαραιτήτως. Υποχρεωτικά λέμε.

Καλά ξεμπερδέματα και καλή υγεία (έσω και έξω) να έχουμε όλοι.

Επεξ/σία από leftermann
  • Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω ένα γιο μια ανάσα από την εφηβεία πλέον. Δουλεύω τόσο εγώ όσο και ο άνδρας μου από το σπίτι αλλά τις τελευταίες μέρες είναι increasingly δύσκολο να κουμαντάρουμε τον μικρό ο οποίος για ένα περίεργο λόγο έχει την περισσότερη ενεργεία που είχε ποτέ στη ζωή του.

Παίζουμε boardgames , σινεμά, διάβασμα (το έχει αναλάβει ο άνδρας μου περισσότερο διοτί η δουλειά μου απαιτεί μεγάλη πνευματική κόπωση μιας και κάνω online ψ συνεδρίες μεταξύ άλλων), πάμε όλοι μαζί για τρέξιμο, μαγειρεύουμε παρέα (χάνουμε χαλαρά ένα 2ώρο επι τούτου καθώς φαίνεται να λατρεύει ο μικρός τη μαγειρική) και γενικά προσπαθούμε να βρούμε τρόπους απασχόλησης. Οι μόνες ώρες που ξελαμπικάρουμε είναι όταν απασχολήται με το internet αλλά και πάλι σε αντίθεση με τα άλλα παιδιά της ηλικίας του περνάει λίγες ώρες online. Ο άνδρας μου βρήκε πρόσφατα ένα site με online tour σε μουσεία και αυτό φαίνεται να του κρατάει το ενδιαφέρον κάπως.

Μάταια όμως, η ενέργεια του είναι απλά εξαντλητική, για μένα τουλάχιστον. Σήμερα μάλιστα ήμουν ξαπλωμένος στο κρεβάτι μετά από μια πολύ απαιτητική συνεδρία με εργαζόμενο της εταιρείας μου...ε και εκεί που είχε αρχίσει να με παίρνει ο ύπνος τον οποίο χρειαζόμουν απαραίτητα για την επόμενη συνεδρία παίρνει φόρα και προσγειώνεται με όλη του τη δύναμη πάνω στη κοιλιά μου.Έτσι για τη πλάκα του από την ανία και επειδή ήθελε να με ξυπνήσει. 

Θα δείξει πως θα πάει. Προς το παρόν κουράζομαι περισσότερο να τον διαχειρίζομαι παρά από τη δουλειά μου.

Επεξ/σία από Τοξοβόλος___U__K
  • Like 6
  • Moderators
Δημοσ.

Επειδή θεωρώ τεράστιο άθλο να καταφέρει κάποιος γονιός να κρατήσει τα παιδιά του μακριά από το youtube με τι παρούσες συνθήκες, από το να τα αφήνετε να βλέπουν βιντεάκια με πλαστελίνες και λοιπές βλακείες, δείξτε τους κάτι πιο εποικοδομητικό. Τα δικά μου κάθονται και χαζεύουν επιστημονικά βιντεάκια (εκλαϊκευμένα), η αγία τριάδα είναι η παρακάτω:

https://www.youtube.com/playlist?list=PLc9HuvuZ9ZeRQwpozjDFIQS7KoI1oHYCk

https://www.youtube.com/channel/UCYhH65nE2M8rGwMWvAlVu2A/videos?view=0&sort=dd&shelf_id=1

https://www.youtube.com/channel/UCQXxfC5_Wvlx-eywB9EmaMw

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και που να δείτε τι φρίκη τραβάνε οι χωρισμένες μανάδες....

Η πρώην μου με πέρνει σχεδόν καθημερινά τηλέφωνο, να μου πει πόσο φρικαρισμένη είναι όταν πρέπει ταυτόχρονα να εξυπηρετεί τηλεφωνικά πελάτες δουλεύοντας απο το σπίτι, ενώ ταυτόχρονα πρέπει η 9χρονη να κάνει τηλεμαθήματα και η 3χρονη να βρει κάτι να απασχοληθεί....

Τα ίδια ακριβώς μου έχουν πει και άλλες χωρισμένες συναδέλφισες. 

Επεξ/σία από Sorath
  • Like 2
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Τοξοβόλος___U__K είπε

Έχω ένα γιο μια ανάσα από την εφηβεία πλέον.

Δύσκολος συνδυασμός εν μέσω καραντίνας..

Πως να κρατήσεις σε συνθήκες εγκλεισμού ένα παιδί σε προεφηβική ή πρώιμη εφηβική φάση..?

Εμένα η κόρη μου (μικρή ακόμα 6,5) είναι λίγο ζωηρή, χρειάζεται τώρα που τα πάντα είναι κλειστά (προ καραντίνας απαραίτητα 3 φορές τη βδομάδα προπονήσεις και λίγο είναι) κάθε μέρα να την πηγαίνω 1 ώρα για γρήγορο περπάτημα. Κάπως ηρεμεί... αλλά και πάλι.. 

Επίσης, όσον αφορά το θέμα οθόνη και τον εθισμό που προκαλεί, συμφωνώ με την απάθεια που χρειάζεται να δείξουν οι γονείς στις καταστάσεις παιδικής "γκρινιο/υστερίας"  αλλά πρέπει να υπάρχει και μία εκ των προτέρων συμφωνία του τύπου "μισή ώρα το πρωί και άλλη μισή το απόγευμα" που κάνω εγώ π.χ.

Αυτή η διαπραγμάτευση τα κάνει να αισθάνονται πιο "ώριμα" και τουλάχιστον σε εμένα δουλεύει.

Παρ όλα αυτά... Οσες δραστηριότητες, διάβασμα, επιτραπέζια, οθόνη, κουβέντα, και να κάνεις θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν κενές ώρες όπου εκεί απλά δε μπορώ και τα παρατάω...

Και αυτά τρέχουν κατευθείαν στη τουαλέτα να παίξουν με τα νερά και να γεμίσουν τον νιπτήρα...  

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.
15 minutes ago, Lousy Offcomer said:

Και αυτά τρέχουν κατευθείαν στη τουαλέτα να παίξουν με τα νερά και να γεμίσουν τον νιπτήρα...  

Ditto.

Τα νερά είναι μαγεία, μπορούν να καθόνται δυο ώρες και να παίζουν πλένοντας τα πιάτα (και κάνοντας την κουζίνα μπουρδέλο φυσικά). Το κακό είναι ότι γίνονται μουσκίδι και με αυτό τον καιρό θα πάθουν πνευμονία χωρίς κορωνοϊό, αλλά σήμερα θα δοκιμάσω να γεμίσω την μπανιέρα και θα τα αφήσω μέσα να δω τι θα συμβεί. Εάν πάει κατευχήν το πείραμα θα το δοκιμάζω κάθε μέρα μετά. :P

• Like 2
Δημοσ.

Είναι το πραγματικό ηρεμιστικό τους. 

Δε χρειάζεται όλη η μπανιέρα, μία λεκάνη και μέσα της "βαφτίζονται"και πλένονται όλα.. κούκλες/αυτοκινητάκια/playmobil/πλαστελίνες.

Δημοσ.
12 ώρες πριν, adi32 είπε

Υπάρχει τρόπος για ομαδική βιντεοκληση πολλών παιδιών μαζί από διαφορετικά σπίτια φυσικά 

Δεν το έχω πολυψάξει.
Περιμένω προτάσεις!

Δημοσ.

Σημείωση: είναι πολύ σημαντική η διατήρηση μιας καθημερινής ρουτίνας ιδιαιτέρως για τα παιδιά που πάσχουν από κάποιο σύνδρομο/διαταραχή, π.χ. ADHD, Williams κλπ. που μπορούν εύκολα να έχουν κρίσεις άγχους και διάφορα ξεσπάσματα. 

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ με 2 παιδιά 2,5 και 4 ετών σιγά σιγά έχω μεταμορφώσει το σπίτι σε παιδότοπο.....Γενικά η μέρα μας περνάει με πολύ ζωγραφική ,πλαστελίνες και 2-3 εκπαιδευτικά παιχνίδια του τύπου μαθαίνω (λέξεις ,χρώματα,αριθμούς κτλπ) ,youtube αυστηρά 2χ30λεπτα την ημέρα κυρίως (τραγούδια για να χορέψουν λίγο) και αν θα βοηθήσει ο καιρός λίγο στην αυλή να παίξουν με τα πατίνια .Τώρα τους παρήγγειλα και ένα τραμπολίνο καθώς μέχρι στιγμής είναι το μόνο πράγμα που τους έχει λείψει από τις επισκέψεις στον παιδότοπο..

Στα πλάνα είναι να αρχίσουμε και κάποια δραστηριότητα με πηλό καθώς η μεγάλη τον χρησιμοποιούσε στον παιδικό μέχρι που έκλεισαν.

p.s. Και το σημαντικότερο για να ηρεμούν βιντεοκλήση καθημερινά με τους παππούδες και τις γιαγιάδες....

Δημοσ.

Όσοι είστε γονείς με μικρά παιδιά προσχολικής ηλικίας και πρέπει παράλληλα να δουλεύετε από το σπίτι τι ισορροπίες έχετε βρει; 

Η αλήθεια είναι ότι έχουμε βρει μια καθημερινή (Δευτέρα-Παρασκευή) ρουτίνα που βοηθάει να είναι απασχολημένα και εμείς να παίζουμε μαζί τους και είμαι αρκετά ον-οφφ στον υπολογιστή και στα τηλέφωνα, προσπαθώντας να δράσω ή πυροσβεστικά ή βάση κάποιου προγράμματος που έχουμε. Θα υπάρξουν όμως περιπτώσεις που θα πρέπει να είμαι αρκετή ώρα πάνω από τον υπολογιστή ή καλή ώρα να έχω μέρες όπως την επόμενη βδομάδα που θα είμαι σε call από τις 9 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα (δεν ξέρω ακόμα πώς θα γίνει διαχειρίσιμη αυτή η κατάσταση) και το μεγάλο βάρος θα πέσει στη γυναίκα μου.

• Like 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

πολύ πολύ ενδιαφέρον θέμα!! Δυστυχώς πέφτει πολύ  youtube , πολύ nikelodeon κλπ....Φυσικά όλα είνα θέμα υπομονων και κυρίως των μαμάδων....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...