Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μετά το Married with Children του αγαπητού Al Buddy ήρθε και το Quarantine with children με πρωταγωνιστές πολλούς από το Insomnia.

Στο παρόν θέμα θα ήθελα να συζητήσουμε πως περνάει ο καθένας αυτό τον καιρό με τα παιδιά του σπίτι.

• Τι κάνει για να γεμίσει τον χρόνο τους;
  • Πως αντικαθιστά τον μαθησιακό ρόλο του σχολείου;
  • Κρατάει επαφή με τους φίλους του;
  • Ιδέες για ενασχόληση;
  • Αλλάξατε συνήθειες ύπνου;
  • Πως κρατάτε την ψυχική σας ηρεμία;

Προσωπικά έχω 2 παιδιά ( προνήπιο και 20 μηνών). έχουν επιστρατευτεί πλαστελίνες, εκτυπώνω χρωμοσελίδες,τουβλάκια και πολλά άλλα από τα παιχνίδια που ήδη είχαν. Ταυτοχρονα υπάρχουν και διαλείμματα με παιδικά στην τηλεόραση γιατί πραγματικά βρίσκω αδύνατο να τα απασχολούμε από τις 07:00 μέχρι τις 21:00.

Στο προνήπιο μάθαινε και πολλά πράγματα όποτε στην καθημερινότητα μας έχουν μπεί πρόσθεση,νούμερα,γραμματα κλπ σε ενα μαυροπίνακα που έχουμε από ΙΚΕΑ 

Η μικρή είναι δυσκολότερη στην αντιμετώπιση αφού δεν έχει την εγκεφαλική χωρητικότητα (:P) να ζωγραφίσει ή να φάει ώρα με τα τουβλάκια.

Αν και δύσκολη περίοδος για όλους ίσως είναι μια μοναδική ευκαιρία που έχουμε σαν γονείς να έρθουμε πολύ κοντά με τα παιδιά μας. Κουράγιο και βαθιές ανάσες όταν χρειάζεται.

• Like 2
  • Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

2 παιδιά εγω

Ο μεγάλος 7.5 ετών (Β δημοτικού) και ο μικρός 15 ημερών

Εκ των πραγμάτων ο μεγάλος περνάει πλέον περισσότερο χρόνο στην τηλεόραση απο πριν

Ειναι αναμενόμενο και πολύ λογικό αυτο θεωρω

Πέρα απο αυτο ασχολείται πολύ με τα παιχνίδια του (είτε μόνος του ατομικά,είτε μαζι μας ομαδικά)

Παίζουμε επιτραπέζια (πχ monopoly ή cluedo)

Στο internet υπάρχουν αρκετά sites που μπορείς να βρεις τρόπους ενασχόλησης

Πχ σταυρόλεξα

Οι συνήθειες ύπνου του πήγαν περίπατο

Πριν κοιμότανε γυρω στις 9.Τωρα 11+ αν και εχθες επειδή κάναμε "απόγευμα ταινίας" με χαμηλό φωτισμό και προβολέα νύσταξε νωρίς και 9.30 πήγε για ύπνο

Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζι σου σχετικά με την ευκαιρία που μας δίνεται!

Όσο μπορούμε ας την εκμεταλευθούμε!

• Like 1
Δημοσ.

Πολύ καλό θέμα, γιατροί και ψυχολόγοι έχουν επισημάνει τους κινδύνους που μπορεί να έχει η κατάσταση με το lockdown στα παιδιά. Αύξηση παχυσαρκίας, εθισμού σε οθόνες, και ό,τι αρνητική επίπτωση έχει να κάνει με έννοιες περιορισμού (το παιδί θέλει να βγει, να δει φίλους αλλά ακούει συνέχεια όχι και παραμένει κλειστό στο σπίτι). Επιπλέον τα παιδιά επειδή έχουν μεγάλα αποθέματα ενέργειας πρέπει να κάνουν τουλάχιστον 60 λεπτά κάθε μέρα έντονη φυσική δραστηριότητα, αυτός είναι και ο ρόλος που έχουν τα διαλείμματα στα σχολεία.

Το κλειδί είναι να μπουν τα παιδιά σε μια ρουτίνα, όσο βαρετό κι αν ακούγεται το να υπάρχει μια καθημερινή ρουτίνα βοηθάει πολύ στην ανάπτυξη των παιδιών.

Έχουμε παιδιά στην ηλικία περίπου του TS και επειδή μένουμε στο εξωτερικό όπου δεν υπάρχει κάποια άλλη βοήθεια από συγγενείς, ο καθημερινός προγραμματισμός έχει βοηθήσει μέχρι τώρα. 

Πλέον προσπαθούμε να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες με αλλαγές στο πρόγραμμα της καθημερινότητας, τα παιδιά είναι στο σπίτι συνέχεια εδώ και 2 βδομάδες και για άγνωστο ακόμα πόσο καιρό, οι πρώτες ενδείξεις λένε ότι θα είμαστε έτσι μέχρι αρχές/μέσα Ιουνίου. Η έξτρα πολυπλοκότητα είναι ότι πρέπει ταυτόχρονα να δουλεύω τις καθημερινές από το σπίτι που δυσκολεύει λίγο την κατάσταση και πρέπει να είμαστε πιο ευέλικτοι.

Γενικά τα παιδιά θα ξυπνήσουν κατά τις 7 και μέχρι το μεσημέρι προσπαθούμε να παίξουμε όσο πιο πολλά παιχνίδια γίνεται, lego, playmobil, τρένα, παζλ. Θα ζωγραφίσουμε, θα διαβάσουμε παραμύθια, το σαλόνι θα μετατραπεί από χωριό ινδιάνων μέχρι σταθμό λεωφορείων. Τρέξιμο πάνω κάτω, κωλοτούμπες κτλ. Δυστυχώς είναι ακόμα μικρός για να του κρατηθεί το ενδιαφέρον με κάποιο επιτραπέζιο. Αφού μαγειρέψουμε και φάμε, πάλι παιχνίδι, λίγο πολύ τα ίδια, βρίσκουμε τρόπους να τους κρατήσουμε μέχρι τις 8-8.30 το βράδυ που θα πάνε για ύπνο. Θα γράψουμε κάποια νούμερα, θα "πούμε το ημερολόγιο που φτιάξαμε και κρεμάσαμε στον τοίχο", θα παίξουμε και καλά μπάσκετ και βόλλευ μέχρι "πισίνα" στην μπανιέρα του σπιτιού και πότισμα τα λουλούδια στο μπαλκόνι. Είμαστε τυχεροί που μπροστά από την είσοδο της πολυκατοικίας o δρόμος θεωρείται ιδιωτικός και μπορούμε να κατεβούμε και να τρέξουμε.

Μια μεγάλη αλλαγή είναι ότι πλέον κάθε μέρα ο μεγάλος θα δει κάποιο κινούμενο σχέδιο, κάτι που μέχρι τώρα το έκανε τα σαββατοκύριακα μόνο. Έχουμε συμφωνήσει και βλέπει μάξιμουμ 30-35 λεπτά κάθε μέρα κάποιο animation της "επιλογής" του. Ο Βενιαμίν της οικογένειας δε βλέπει φυσικά κάτι και γενικά είναι πιο πολύ του να πηγαινοέρχεται και να σκαλίζει τα πάντα στο σπίτι.

• Like 4
  • Moderators
Δημοσ.

Δύο παιδιά, 5½ (αγόρι) και 3½ (κορίτσι)Εγώ δουλεύω κανονικά, η γυναίκα κάνει home office. Μέχρι τώρα το πρόγραμμά τους πάει κάπως έτσι (α) γκρέμισμα του σπιτιού, (β) games σε κονσόλα/PC, (γ) γκρέμισμα του σπιτιού, (δ) Netflix, (ε) γκρέμισμα του σπιτιού.

Δυστυχώς, οι 7-8 ώρες που περνάνε στο σχολείο με τρέξιμο και ταλαιπώρια δεν μπορούν να αναπληρωθούν μέσα σε τέσσερις τοίχους. Εμάς μπορεί να μην μας φτάνει η μέρα όταν είμαστε 20-30-40 χρονών, αλλά σε αυτά φαίνεται μια αιωνιότητα που δεν περνάει με τίποτα και βαριούνται τη ζωή τους. Τι προσπαθώ/σκοπεύω να κάνω μέσα στις επόμενες μέρες, μιας και προβλέπεται μακρύ το διάστημα της καραντίνας:

1. Να τα βάλω σε πρόγραμμα. Είναι πολύ σημαντικό και για τους γονείς και για τα ίδια να τα βάλουν σε ρουτίνα σχολείου, του τύπου 8:00 ξύπνημα, μετά πρωινό, μετά μια ώρα ζωγραφική, μετά μια ώρα αριθμητική κοκ
  2. Να τους κάνω σωματική άσκηση. Ευτυχώς έχω διάδρομο γυμναστικής στο σπίτι και τους αρέσει, το βλέπουν σαν παιχνίδι. Επίσης, ψάχνω να βρω αυτό για το Switch, μπορεί να μην είναι άσκηση per se, αλλά τουλάχιστον σε σηκώνει από τον καναπέ. Αλλιώς τένις σε Wii sports, δεν βαριέσαι.
  3. Μαγειρική, ζαχαροπλαστική, κουλουροποιία. Το σπίτι γίνεται ούτως ή άλλως μπουρδέλο, τουλάχιστον να μαθαίνουν και κάτι χρήσιμο για την επιβίωσή τους.
  4. Drawings από internet, χειροτεχνίες από youtube κοκ, υπάρχει άπειρο υλικό.
  5. Επιτραπέζια. Παίζουμε ήδη Uno, Scrabble, Μυστήρια στο Πεκίνο και κάτι άλλα πιο παιδικά, αλλά σκίζω τις φλέβες μου προσωπικά με αυτά, λέω να τα εμβαθύνω λίγο περισσότερο σε πιο hardcore καταστάσεις, κανά Hero Quest ή Dungeon ή να φτιάξω κανένα kid-friendly campaign σε 3.5 DnD.

Σχετικά με την ψυχική ηρεμία, μιας και είναι κλειστοί οι ψυχίατροι, προς το παρόν το αντιμετωπίζω με μηλίτη και Martini. Αν και δεν βλέπω να αποφεύγονται τα ναρκωτικά αυτή την εβδομάδα.

• Like 3
  • Sad 1
  • Moderators
Δημοσ.

Ένα πολύ καλό επιτραπέζιο για μικρές και μεγάλες ηλικίες είναι το Dixit. Δείτε το όσοι έχετε ξεμείνει από επιτραπέζια, πριν αρχίσετε και τους μαθαίνετε πόκερ από τα 5 τους (εγώ στα πρόθυρα είμαι).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ έχω ένα 5,5 ετών. Κι εγώ εξωτερικό. Συμφωνώ για τη ρουτίνα. Δεν έχουμε αλλάξει καθόλου τις ώρες ύπνου , το οποίο θεωρώ πολύ βασικό για την ισορροπία στο σπίτι και στο παιδί. Μέχρι τώρα μας έστελνε το σχολείο καθημερινές δραστηριότητες και ήταν πιο εύκολο να γεμίσει το πρωινό (αν και φυσικά ήθελε επίβλεψη, οπότε προφανώς εγώ δεν μπορώ να δουλέψω σοβαρά). Από σήμερα έχουμε σχολικές διακοπές, αλλά θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε με αριθμητική, ορθογραφία και τέτοια, ώστε να μένει σε φόρμα αλλά και να γεμίζει η μέρα. 

Κάτι που βρήκα βοηθητικό είναι ότι φτιάξαμε μια γωνία στο σπίτι για "δημιουργική απασχόληση", όπου μπορεί να τα κάνει χάλια. Πλαστελίνες, μπογιές, πειράματα και τέτοια. Εκεί απασχολείται και μόνη της κάποια ώρα και κάνουμε κι εμείς καμιά δουλειά. Επίσης, τη βάζουμε να βοηθάει σε κάποιες δουλειές. Τακτοποίηση, μάζεμα απλωμένων ρούχων, μαγείρεμα/ζαχαροπλαστική. Περνάμε χρόνο παρέα, αλλά κάνοντας και μερικές από τις απαραίτητες δουλειές, ξοδεύει ενέργεια και μαθαίνει να κάνει και τα βασικά! Κάτι που ακόμα το δουλεύω είναι να την βγάζω στο διπλανό πάρκο για τρέξιμο. Μια-δυο φορές που τρέξαμε παρέα γύρισε και ήταν λιώμα (win!).

Πάντως, όσο και να γκρινιάζουμε οι γονείς, είμαστε τυχεροί που έχουμε τα παιδιά. Βλέπω τους γονείς μου (στο Skype) που βλέπουν όλη μέρα ειδήσεις και είναι μέσα στην κατάθλιψη. Αν περνάς τη μισή μέρα χορεύοντας, ταξιδεύοντας στον χρόνο ή κάνοντας τον πρίγκηπα ξέρω γω δεν σου μένει και πολύς χρόνος να σκεφτείς. Καλή τύχη σε όλους μας.

Επεξ/σία από FilipposMD
  • Like 8
Δημοσ.

Δύο παιδιά έχω. 6,5 η μεγάλη 4 ο μικρός.  Καταρχάς, καραντίνα με δύο παιδιά = σπίτι ρημαδιό... οπότε ηρεμία οι γονείς και πάμε για τα καθ έκαστα.. 

Χρειάζεται, όσο βαρετό και αν ακούγεται,  μία συγκεκριμένη ρουτίνα. Δηλαδή και να τρέξουν (πάνω κάτω το διαμέρισμα) και να παίξουν με τα παιχνίδια τους, να δούν παιδικά (ένα μισάωρο το πρωί και άλλο ένα το απόγευμα) να κάνει η μεγάλη τις δραστηριότητες που στέλνει το σχολείο (Α΄δημοτικού) να κάνει αριθμητική με εμένα (😈) γλώσσα με τη μαμά, ο μικρός να καταστρέψει τα παιχνίδια και να ανακατέψει ΤΑ ΠΑΝΤΑ, να τα αφήσουμε να παίξουν με παιχνίδια που φτιάχνουν και δημιουργούν μόνα τους (πολύ βασικό!) άντε και λίγο με τα νερά στον νεροχύτη ή τη μπανιέρα (όσο και να μην μου αρέσει..)

Έχουνε φτιάξει με τη μαμά "κουλουράκια", "κέηκ", "κρέπες", "ψωμί" και ότι άλλο φτιάχνεται στο σπίτι... Αντιλαμβάνεστε ποιός είναι γευσιγνώστης και ποιος τα τρώει..  

Επίσης, πολύ κουβέντα και με τα δύο, πράγμα πανεύκολο αφού σε αυτή την ηλικία ρωτάνε συνέχεια. Έχω μεγάλη επιτυχία, χθες τους εξηγούσα για τα ασπόνδυλα και την εξέλιξη των ζώων, προχθές για τις αισθήσεις και τους τρόπους αλληλεπίδρασης με το περιβάλλον. Αύριο μας βλέπω να της κάνω τα εισαγωγικά στη διαφορική γεωμετρία ( :) )   

Προσωπικά φτιάχνω πολλά παραμύθια δικά μου που είναι φυσικά τα καλύτερα και όλο αυτά μου ζητάνε, όχι τα γνωστά.

Πολύ παιχνίδι στο πάτωμα, έχω γίνει γαϊδούρι, με καβαλάνε και πάμε βόλτα από το δωμάτιο (Ελλάδα) στην Ιαπωνία (σαλόνι) στην Αγγλία (υπνοδωμάτιο δικό μου) στη Μαδαγασκάρη (τουαλέτα) στο Περού (κουζίνα) στο φεγγάρι (μπαλκόνι και κοιτάμε τα αστέρια)  

Η γυναίκα μου έχει σπάσει λίγο, το ίδιο και οι γονείς μου και η αδελφή μου. Εγώ κρατάω. Και για αυτό το λόγο αναλαμβάνω τα καθήκοντα του ψυχολόγου σε όλους.

Αυτό είναι λίγο δύσκολο γιατί για να βοηθήσεις τον άλλον πρέπει να τα έχεις βρεί με τον εαυτό σου πρωτίστως.  

Καλή συνέχεια σε όλους!

• Like 8
Δημοσ.

Το πρώτο πράγμα που έκανα στην πρώτη μέρα που ανακοινώθηκε οτι κλείνουν τα σχολεία, ήταν να αγοράσω ένα βιβλίο δραστηριοτήτων (Α' Δημοτικού) και 2 παζλ.
Τα παζλ τα έφτιαξε σε 3 μέρες, ενώ σε 10 μέρες περίπου είχε τελειώσει και το βιβλίο δραστηριοτήτων μέχρι το σημείο που είχαν φτάσει και στο σχολείο. Μετά, ευτυχώς άρχισε να μας στέλνει η δασκάλα της καθημερινές ασκήσεις, οπότε το πρωινό περνάει με μελέτη και πολύ, πολύ γκρίνια, μιας που σαφώς και δεν είναι ίδος ο χώρος του σπιτιού με το σχολείο, ούτως ο γονιός με τον δάσκαλο.

Απο εκεί και πέρα, καμιά παιδική ταινία το μεσημέρι, κανένα επιτραπέζιο, (monopoly, uno, jenga, σκάκι, φιδάκι, tantrix) ή εκπαιδευτικά παιχνίδια στο tablet (μαθηματικά, παιχνίδια λογικής, συνδυαστικά παιχνίδια, puzzles). Το απόγευμα μπορεί να παίξει με τα ξαδέρφια της minetest, σε ένα private server που τους έχω στήσει, με ταυτόχρονη βιντεοκλήση ή κλήση μέσω mumble.

Κοιμάται στην ώρα της, άντε κανένα μισάωρο πιο μετά, αλλά ξυπνάμε πιο αργά απο την ώρα που θα ξυπνάγαμε για σχολείο.

Το πρόβλημα που μου δημιουργεί είναι οτι αν κάνω πως κάθομαι στον υπολογιστή, θα τα παρατήσει όλα και θα έρθει δίπλα μου για να χαζέψει, νομίζοντας οτι θα ασχοληθώ με gaming. Αν δεί οτι κάνω κάτι άλλο τότε θα κάνει ότι περνάει απο το χέρι της για να με σημκώσει και να ασχοληθώ μαζί της, οπότε ο χρόνος που έχω για διάβασμα, e-learning, ταινίες/σειρές, gaming περιορίζεται στο βράδυ, όταν το παιδί έχει κοιμηθεί.

Δημοσ.
Στις 30/3/2020 στις 10:09 ΠΜ, Malthador είπε

Ένα πολύ καλό επιτραπέζιο για μικρές και μεγάλες ηλικίες είναι το Dixit. Δείτε το όσοι έχετε ξεμείνει από επιτραπέζια, πριν αρχίσετε και τους μαθαίνετε πόκερ από τα 5 τους (εγώ στα πρόθυρα είμαι).

Πολύ καλό το Dixit, το έχουμε κι εμείς αλλά ο γιος που είναι 4,5 δεν το έχει με τα επιτραπέζια, έχουμε και για την ηλικία του αλλά απλά δεν τον τραβάνε. Ίσως είναι ακόμα μικρός για αυτά, θα ήθελα να ήταν λίγο μεγαλύτερος και να παίζαμε μέρες που είναι το Pandemic ή το Pandemic:The Cure που έχω στη συλλογή μου. :D 

Ερώτηση για γονείς που δεν είχαν τα παιδιά τους πριν το lockdown μπροστά από οθόνες (κινητά, τηλεοράσεις, τάμπλετ, υπολογιστές). Έχετε παρατηρήσει το παιδί να εθίζεται πολύ πιο εύκολα πλέον και να ζητάει μόνο να βλέπει βίντεο;

Όπως είχα γράψει ο μεγάλος γιος εδώ και ένα χρόνο έχει αρχίσει και βλέπει κάποιες εκπομπές είτε στο τάμπλετ, στον υπολογιστή ή στον προτζέκτορα. Μισή ώρα κάθε σαββατοκύριακο. Μιας και δεν υπάρχει τηλεόραση στο σπίτι και δεν βλέπουμε ταινίες/σειρές ούτε παίζουμε pc games όταν είναι ξύπνιος αυτή ήταν η μόνη του επαφή με οθόνη, πέρα από skype/whatsapp calls με την οικογένεια στην Ελλάδα.

Πλέον το μισάωρο αυτό είναι σε καθημερινή βάση και γίνεται όλο και πιο δύσκολο να τον ξεκολλήσουμε όταν τελειώσει. Όχι μόνο αντιδρά με τρελά κλάματα, άλλα το να δει κάποιο βίντεο είναι από τα μεγάλα highlights της μέρας. 🙄

Δημοσ.
1 hour ago, Speculoos said:

Όπως είχα γράψει ο μεγάλος γιος εδώ και ένα χρόνο έχει αρχίσει και βλέπει κάποιες εκπομπές είτε στο τάμπλετ, στον υπολογιστή ή στον προτζέκτορα. Μισή ώρα κάθε σαββατοκύριακο. Μιας και δεν υπάρχει τηλεόραση στο σπίτι και δεν βλέπουμε ταινίες/σειρές ούτε παίζουμε pc games όταν είναι ξύπνιος αυτή ήταν η μόνη του επαφή με οθόνη, πέρα από skype/whatsapp calls με την οικογένεια στην Ελλάδα.

Πλέον το μισάωρο αυτό είναι σε καθημερινή βάση και γίνεται όλο και πιο δύσκολο να τον ξεκολλήσουμε όταν τελειώσει. Όχι μόνο αντιδρά με τρελά κλάματα, άλλα το να δει κάποιο βίντεο είναι από τα μεγάλα highlights της μέρας. 🙄

Αρχικά, εσύ και ο/η σύντροφός σου πρέπει να δείτε πόση ώρα χρησιμοποιείτε οι ίδιοι κινητά/tablet/laptop/PC μπροστά στο παιδί. Διότι τα παιδιά συνηθίζουν να μιμούνται τις πράξεις των γονέων τους τις οποίες παρατηρούν σε καθημερινή βάση.

Αν το παιδί σας παρατηρεί πχ να κάνετε κατασκευές, να διαβάζετε, να ακούτε μουσική και οποιαδήποτε άλλη ασχολία άσχετη από οθόνες, τότε αργά ή γρήγορα θα θέλει να συμμετέχει κι εκείνο σε τέτοιου είδους ασχολίες αντί να αναζητά να βλέπει βιντεάκια.

• Like 6
  • Thanks 1
Δημοσ.
Στις 30/3/2020 στις 2:48 ΜΜ, e-tic είπε

....Το απόγευμα μπορεί να παίξει με τα ξαδέρφια της minetest, σε ένα private server που τους έχω στήσει, με ταυτόχρονη βιντεοκλήση ή κλήση μέσω mumble.

Η βιντεοκλήση μέσω ποιάς εφαρμογής είναι αν επιτρέπεται ;;

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, dpolal είπε

Η βιντεοκλήση μέσω ποιάς εφαρμογής είναι αν επιτρέπεται ;;

Οι βιντεοκλήσεις είναι 1 on 1 μέσω viber ή skype. Όταν μαζεύονται πολλοί τότε mumble.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, *nenya* είπε

Αρχικά, εσύ και ο/η σύντροφός σου πρέπει να δείτε πόση ώρα χρησιμοποιείτε οι ίδιοι κινητά/tablet/laptop/PC μπροστά στο παιδί. Διότι τα παιδιά συνηθίζουν να μιμούνται τις πράξεις των γονέων τους τις οποίες παρατηρούν σε καθημερινή βάση.

Αν το παιδί σας παρατηρεί πχ να κάνετε κατασκευές, να διαβάζετε, να ακούτε μουσική και οποιαδήποτε άλλη ασχολία άσχετη από οθόνες, τότε αργά ή γρήγορα θα θέλει να συμμετέχει κι εκείνο σε τέτοιου είδους ασχολίες αντί να αναζητά να βλέπει βιντεάκια.

Ολόσωστη παρατήρηση που δυστυχώς λίγοι γονείς προσέχουν. Όπως έγραψα δεν είμαστε με τα κινητά μπροστά από τα παιδιά σε υπερβολικό βαθμό (τώρα πχ είμαι σε άλλο δωμάτιο που απαντάω) και φυσικά δεν βλέπουμε ταινίες ή παίζουμε μπλιμπλίκια μπροστά τους. Θα μας δει σίγουρα κάποια στιγμή να κρατάμε το κινητό και φυσικά όταν θα πάρουμε τηλέφωνο αδέρφια/γονείς.

Δεν είχε αυτή τη συμπεριφορά μέχρι τώρα, μία στο τόσο μπορεί να ζήταγε μεσοβδόμαδα αλλά χωρίς ιδιαίτερη υστερία, αλλά ξεκίνησε από τη στιγμή που βάλαμε τα καρτούν στην ημερησια διάταξη.

Δημοσ.

Πιο παλια δεν σας τα ζητούσε συχνα γιατί ηταν απασχολημένος με περισσότερα πραγματα, σχολειο, βολτες, παιχνιδια εξω κλπ. Οποτε είναι λογικο που τωρα αυξήθηκε το ενδιαφέρον του για τις οθονες (και φυσικα ειναι η ευκολη λυση απασχολησης).

Γεμιστε την ημερα του ξανα με διαφορες ασχολιες και θα του περνάει η ωρα. Έχετε μπαλκονι/κηπο με γλαστρες και διάφορα φυτα; Μαθε του να ασχολειται μ'αυτα και να τα φροντιζει. Να βοηθαει οσο γινεται σε δουλειές του σπιτιου. Να κανετε ευκολα πειραματα. Να μαθει να παιζει και μονος του με τα παιχνιδια του (πχ παζλ κλπ). Να διαβασει λογοτεχνικα βιβλια για την ηλικια του. Και ας δειτε και καμιά ταινια/σειρα/ντοκιμαντερ οικογενειακως.

(Και φυσικα να του εξηγησετε οτι η εκθεση σε οθονη κ μάλιστα απο κοντινη αποσταση κ για ωρες θα επηρεασει την οραση του.)

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...