Bakxos Δημοσ. 25 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2020 Καλησπέρα σε όλους, Το πρόβλημα που έχω είναι ότι ενώ όλα τα ψηφιακά κανάλια παίζουν άψογα σε 2 -3 (Skai, Star , m.tv) το σήμα είναι με σπασίματα ή και πολλές φορές καθόλου. η ποιότητα του σήματος είναι 0 και ισχύς σήματος 42. Κάποιες φορές παίζοντας με το καλώδιο της κεραίας κάτι γίνεται και παίζουν αλλά μετά απο λίγο πάλι τα ίδια. η πρίζα της κεραίας είναι μια legrand με ένα καλώδιο να έρχεται σε αυτή και ένα να φεύγει επίσης απο αυτήν το οποίο δεν ξέρω που πάει μιας και μένω σε πολυκατοικία. σκέφτηκα να βάλω ενισχυτή μετά να αλλάξω την πρίζα αλλά γενικά είμαι προβληματισμένος γιατί όλα τα άλλα κανάλια τα πιάνω μια χαρά εκτος απο αυτά τα 3. τι μπορεί να φταιει έχετε καμία πρόταση? ευχαριστώ
adsl2+ Δημοσ. 25 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2020 Να γίνει έλεγχος από την κεραία μέχρι το βύσμα της τηλεόρασης,ρώτα και τα διαμερίσματα αν έχουν πρόβλημα ,αν ο διαχειριστής σε αφήνει να το ελέγξεις φέρε τεχνικό για την σωστή κατανομή του σήματος
afm Δημοσ. 25 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2020 Τα ψηφιακά Skai, Star , m.tv αλλά και το Mega είναι η δεύτερη sd πολυπλεξία της digea. Εκπέμπονται όλα μαζί από μία συχνότητα και είναι φυσιολογικό να εμφανίζεται το πρόβλημα ταυτόχρονα σε όλα. Ξεκίνησε από τα απλά. Αφού "παίζοντας με το καλώδιο της κεραίας κάτι γίνεται και παίζουν τα κανάλια" πρέπει αρχικά να ελέγξεις τα βύσματα, το καλώδιο και την υποδοχή της τηλεόρασης ή πιο απλά δοκίμασε ένα νέο καλύτερο καλώδιο. Αν δεν έχεις αποτέλεσμα αλλάζοντας καλώδιο πρέπει να κάνεις ότι σου λέει ο adsl2+ δηλαδή πλήρη έλεγχο από την κεραία μέχρι την υποδοχή της τηλεόρασης. Υπ' όψιν, για να "βάλεις χέρι" στην εγκατάσταση (έστω και για ένα απλό έλεγχο) χρειάζεσαι άδεια από τον διαχειριστή. Ρώτησε τους γείτονες αν έχουν και αυτοί πρόβλημα. Μπορεί το πρόβλημα να είναι γενικό. 0% ποιότητα συνήθως σημαίνει παράσιτο ή κακός συγχρονισμός του δικτύου SFN. Το ότι έχεις πρίζα legrand δεν είναι και το καλύτερο. Οι περισσότερες Legrand εισάγουν μεγάλη εξασθένηση. Γι' αυτό ρώτα και τους πιο κάτω ορόφους μήπως έχουν πρόβλημα ειδικά αν έχεις αλλάξει εσύ πρόσφατα την πρίζα. Οι άλλες συχνότητες με τι ποιότητα - ισχύ σήματος σου έρχονται; Πιάνεις μόνο τα sd της digea ή και τα hd; Αν πιάνεις και τα hd θα βρεις τα τρία πρώτα (Skai, Star , m.tv) στην πρώτη πολυπλεξία των hd μαζί με τον Ant1 ενώ το Mega στην δεύτερη μαζί με Alpha και Open. Από την στιγμή που τα σπασίματα γίνονται μόνο σε μία πολυπλεξία σημαίνει ότι το σήμα - ποιότητα της συγκεκριμένης συχνότητας είναι οριακά. Με ένα καλύτερο καλώδιο σίγουρα θα έχεις αποτελέσματα αλλά κάποια στιγμή ίσως χρειαστεί να γίνει ο έλεγχος για να βρεθεί η αιτία. 1
pavloa Δημοσ. 25 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2020 καλησπέρα. Για να μην ανοίγω άλλο θέμα. θέλω να αλλάξω την πρίζα που έρχεται το καλώδιο της κεραίας, τώρα έχω μια άγνωστη σε μάρκα, τι μάρκα να αγοράσω?
afm Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 Είσαι σε μονοκατοικία ή πολυκατοικία; Αν είσαι σε πολυκατοικία τι τοπολογία έχει η εγκατάσταση; Είναι τύπου "Αστέρας", είναι τύπου "κοινής καθόδου" ή συνδυασμός και των δύο. Τι πρίζα είναι. Είναι διέλευσης (έχει δύο καλώδια, ένα καλώδιο εισόδου και ένα καλώδιο εξόδου) ή τερματική (έχει μόνο ένα καλώδιο εισόδου); Δεν είναι απαραίτητο μία γνωστή μάρκα να είναι καλύτερη από μία άγνωστη (τρανό παράδειγμα η Legrand που κάποιες σειρές της είναι μόνο για τοποθέτηση στο δώμα).
pavloa Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 9 ώρες πριν, afm είπε Είσαι σε μονοκατοικία ή πολυκατοικία; Αν είσαι σε πολυκατοικία τι τοπολογία έχει η εγκατάσταση; Είναι τύπου "Αστέρας", είναι τύπου "κοινής καθόδου" ή συνδυασμός και των δύο. Τι πρίζα είναι. Είναι διέλευσης (έχει δύο καλώδια, ένα καλώδιο εισόδου και ένα καλώδιο εξόδου) ή τερματική (έχει μόνο ένα καλώδιο εισόδου); Δεν είναι απαραίτητο μία γνωστή μάρκα να είναι καλύτερη από μία άγνωστη (τρανό παράδειγμα η Legrand που κάποιες σειρές της είναι μόνο για τοποθέτηση στο δώμα). Ξέχασα να το αναφέρω. Είμαι σε μονοκατοικία. Απο την κεραία έρχεται το καλώδιο πάει στον ενισχυτή (που έχει 2 εξόδους) και απο εκεί φεύγουν 2 καλώδια, ένα για την τηλεόραση στο σαλόνι και ένα στο δωμάτιο που θέλω να αλλάξω την πρίζα. Η πρίζα που έχω τώρα είναι τερματική.
afm Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 Στα ηλεκτρονικά υπάρχει ένα δόγμα: " Ότι παίζει δεν το πειράζουμε." Τώρα αν η πρίζα σου παρουσιάζει κάποιο θέμα σχετικά με την λήψη τότε ναι, άλλαξε την. Αν είναι θέμα αισθητικής τότε και πάλι (αν ενοχλεί τόσο πολύ) άλλαξε την. Πάντως όποια πρίζα και να διαλέξεις να ξέρεις ότι φυσιολογικά δεν πρόκειται να σου παρουσιάσει κανένα πρόβλημα. Άλλωστε πόση απώλεια σήματος να εισάγει μία πρίζα;
Bakxos Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 Σας ευχαριστώ όλους. Μόλις ξεφύγουμε απο αυτό που ζούμε θα καλέσω έναν ηλεκτρονικό να το δει. Θεωρώ κατα 90% ότι είναι πρίζα που είναι legrand διελευσης. Αφήνω και ένα 5 % να είναι το βύσμα της τηλεοράσης αλλά εκέι δεν μπορώ να κάνω κάτι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα