Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είμαι πρόσφατος απόφοιτος ενός από τα πιο δυνατά τμήματα στην Ελλάδα. Εγώ καθώς και αρκετοί συμφοιτητές μου κάναμε απ'ευθείας το βήμα του εξωτερικού στις μεφαλύτερες εταιρείες λογισμικού (Microsoft,Google,Amazon etc). Η γνώμη μου είναι να προσπαθήσεις απ ευθείας να χτυπήσεις την πόρτα των εταιριών αυτών οι οποίες κάνουν πολλές προσλήψεις κάθε χρόνο. Αν τα καταφέρεις , μην κάνεις μεταπτυχιακό και απλά climb the ladder. Αν δεν τα καταφέρεις (επείδη δεν είσαι στο ανάλογο επίπεδο) κάνε μεταπτυχιακό . Συμβουλές του τύπου μάθε την Χ τεχνολογία , την Y γλώσσα etc κατά την γνώμη μου είναι μίζερες και λάθος. Τέλος , σε περίπτωση που απλά γουστάρεις να κάνεις μεταπτυχιακό τότε απλά πήγαινε να το κάνεις !!!  

• Απαντ. 114
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, Ponous είπε

Ας πούμε δίκτυα, ασφάλεια

Για τα παραπάνω κανένα πτυχίο, μεταπτυχιακό δεν συγκρίνεται με ενημερωμένες πιστοποιησεις.

Πτυχία, μεταπτυχιακά είναι παρωχημένες, θεωρητικές, γνώσεις, χωρίς αντίκρισμα.

Η αγορά εργασίας προτιμά την εξειδίκευση και τις ενημερωμένες γνώσεις, τις γνώσεις εφαρμογής. 

CISSP,CISM, ή CCIE, AWS, Google για δίκτυα & Cloud κ.α είναι the way to go.

https://www.businessnewsdaily.com/10704-networking-certifications.html

https://www.businessnewsdaily.com/10708-information-security-certifications.html

https://www.globalknowledge.com/us-en/resources/resource-library/articles/top-paying-certifications/

Αν οπωσδήποτε θέλει κάποιος να κάνει μεταπτυχιακό , το καλύτερο είναι να μπει στη δουλειά πρώτα και εκεί να ξεκινήσει ένα, που να είναι σχετικό με τη θέση, ώστε να του δώσει την ευκαιρία να εξελιχθεί σε διευθυντή , προϊστάμενο.

Διαφορετικά είναι επίφοβο πως περιορίζει αρχικά τις δυνατότητες πρόσληψης του, λόγω του αντικειμένου του μεταπτυχιακου, με συνέπεια να αχρηστευθεί η αξία της απόκτησης του.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
14 hours ago, zenwalk23 said:

On topic, Καποδιστριακο και part time νομιζω δε γινεται. Γενικα συνδυασμος δουλεια και μεταπτυχιακο σου αφηνει λιγο πολυ 1-2 επιλογες αν εξαιρεσης τα εξ αποστασεως  και τα ιδιωτικα.

Συμφωνώ πως υπάρχουν δυσκολίες, αλλά αυτό ακριβώς κάνω εγώ. Η εργασία μου εχει βέβαια ωράριο 0700-1500 καθημερινές και τα μαθήματα στο Πανεπιστήμιο γίνονται σε απογευματινές βάρδιες (όπως τα περισσότερα των μεταπτυχιακών άλλωστε): 1630-2130. Δύσκολο, αλλά βγαίνει - και υπάρχει σε αρκετές περιπτώσεις η επιλογή του part-time.

Δημοσ.

Ενταξει απλα οι περισσοτερες δουλειες ειναι 9-5 ή 10-6. Το οτι ξεκινανε 4:30 τα μαθηματα του μεταπτυχιακου ειναι απαγορευτικο για τους περισσοτερους.

Δημοσ.
1 hour ago, zenwalk23 said:

Ενταξει απλα οι περισσοτερες δουλειες ειναι 9-5 ή 10-6. Το οτι ξεκινανε 4:30 τα μαθηματα του μεταπτυχιακου ειναι απαγορευτικο για τους περισσοτερους.

Δεν αντιλέγω πως αποκλείεται ένα ποσοστό εργαζομένων. Ωστόσο η μόνη λύση που απομένει - αν το ωράριο σου τραβάει αργά το απόγευμα - είναι τα distance προγράμματα.

4 hours ago, unameit said:

Για τα παραπάνω κανένα πτυχίο, μεταπτυχιακό δεν συγκρίνεται με ενημερωμένες πιστοποιησεις.

Πτυχία, μεταπτυχιακά είναι παρωχημένες, θεωρητικές, γνώσεις, χωρίς αντίκρισμα.

Η αγορά εργασίας προτιμά την εξειδίκευση και τις ενημερωμένες γνώσεις, τις γνώσεις εφαρμογής. 

CISSP,CISM, ή CCIE, AWS, Google για δίκτυα & Cloud κ.α είναι the way to go.

https://www.businessnewsdaily.com/10704-networking-certifications.html

https://www.businessnewsdaily.com/10708-information-security-certifications.html

https://www.globalknowledge.com/us-en/resources/resource-library/articles/top-paying-certifications/

Αν οπωσδήποτε θέλει κάποιος να κάνει μεταπτυχιακό , το καλύτερο είναι να μπει στη δουλειά πρώτα και εκεί να ξεκινήσει ένα, που να είναι σχετικό με τη θέση, ώστε να του δώσει την ευκαιρία να εξελιχθεί σε διευθυντή , προϊστάμενο.

Διαφορετικά είναι επίφοβο πως περιορίζει αρχικά τις δυνατότητες πρόσληψης του, λόγω του αντικειμένου του μεταπτυχιακου, με συνέπεια να αχρηστευθεί η αξία της απόκτησης του.

Αυτό που λες έχει βάση. Παρόλα αυτά, το Master πολλές φορές βοηθά το βιογραφικό ενός υποψηφίου να ξεχωρίσει - ειδικά αν αυτός διαθέτει κι άλλες γνώσεις (ή πιστοποιήσεις) κλειδιά για την επίμαχη θέση.

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους,

Ανακάλυψα τις τελευταίες μέρες και αυτό το μεταπτυχιακό https://www.dit.hua.gr/index.php/el/studies/postgraduate-studies/phd-regulation που προσφέρει το Χαροκόπειο και πιο συγκεκριμένα την 1η κατεύθυνση.  Μου φάνηκε πιο σχετικό και με την αγορά σε σχέση με το ΕΚΠΑ που φαίνεται να εστιάζει αρκετά στην έρευνα.

Ποιά είναι η άποψη σας για το συγκεκριμένο;
@Ponous @_Theo_ @Kercyn @marios28 @zenwalk23 @DrFreeman

Επεξ/σία από rainbownijaja
Δημοσ.

To ειχα τσεκαρει, εχουν ωραια μαθηματα οι δυο πρωτες κατευθυνσεις. Δεν εχω βρει πουθενα βεβαια ποιες ωρες γινονται τα μαθηματα.

Δημοσ.
Στις 24/3/2020 στις 10:53 ΜΜ, rainbownijaja είπε

Είμαι τελευταίο έτος στο τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πα.Πει.
Θα με βοηθήσει ένα μεταπτυχιακό (π.χ. της Πληροφορικής του ΕΚΠΑ) στην καρίερα μου σαν προγραμματιστής πιστευετε ή στην Ελλάδα δεν το εκτιμάνε πουθενά;

Αν το κάνω το μεταπτυχιακό, θα το κάνω part-time μαζί με δουλειά.
Επίσης, δεν με ενδιαφέρει να φύγω από το software engineering και να πάω ειδικευτώ σε άλλο τομέα όπως δίκτυα, ασφάλεια, μηχανική μάθηση.

Καλησπέρα rainbownijaja, η εμπειρία μου είναι περίπου 15 μικρομεσαίες+ επιχειρήσεις (~ περίπου μέχρι 40 άτομα προσωπικό). Δουλεύω ως Full Stack Developer+ και κανείς δεν με ρώτησε, τι βαθμό έχω, τι χαρτιά έχω, τι έκανα με τις σπουδές μου κτλ... όλα τα ακαδημαικά τα σφήσανε στο χαλάκι της πόρτας. Με ρωτήσανε σχεδον όλοι, αν μπορώ να δουλέψω σε ομάδα, αν έχω leadship skills, αν έχω ήδη εφαρμογές στην τεχνολογία που δούλευαν, αν μπορώ να δουλέψω απο απόσταση, πως διαχειρίζομαι την πίεση κτλ...καταλαβαίνεις πως πλέον η φιλοσοφία τείνει να μετατρέψει τα HARD SKILLS σε SOFTSKILLS. Εγώ αυτό βλέπω. 

Ελπίζω να βοήθησα.

-FG

Δημοσ.
5 ώρες πριν, zenwalk23 είπε

To ειχα τσεκαρει, εχουν ωραια μαθηματα οι δυο πρωτες κατευθυνσεις. Δεν εχω βρει πουθενα βεβαια ποιες ωρες γινονται τα μαθηματα.

@zenwalk Φετος Δευτερα με Τεταρτη 5 με 10. Παλιοτερα απο τις 4. Τσεκαρε εδω https://www.dit.hua.gr/index.php/el/studies/postgraduate-studies/academic-calendar. Γενικα εχει καλο προγραμμα για οσους δουλευουν.

2 ώρες πριν, futur είπε

Καλησπέρα rainbownijaja, η εμπειρία μου είναι περίπου 15 μικρομεσαίες+ επιχειρήσεις (~ περίπου μέχρι 40 άτομα προσωπικό). Δουλεύω ως Full Stack Developer+ και κανείς δεν με ρώτησε, τι βαθμό έχω, τι χαρτιά έχω, τι έκανα με τις σπουδές μου κτλ... όλα τα ακαδημαικά τα σφήσανε στο χαλάκι της πόρτας. Με ρωτήσανε σχεδον όλοι, αν μπορώ να δουλέψω σε ομάδα, αν έχω leadship skills, αν έχω ήδη εφαρμογές στην τεχνολογία που δούλευαν, αν μπορώ να δουλέψω απο απόσταση, πως διαχειρίζομαι την πίεση κτλ...καταλαβαίνεις πως πλέον η φιλοσοφία τείνει να μετατρέψει τα HARD SKILLS σε SOFTSKILLS. Εγώ αυτό βλέπω. 

Ελπίζω να βοήθησα.

-FG

@futur Ναι αλλα αν θες να ανεβεις θεση π.χ. software architect, project manager ή κάτι αντίστοιχο δεν βοηθάει.
Τα περισσότερα άτομα που έχω δει στο linkedin που είναι σε θέσεις μεγαλύτερες του software engineer έχουν συνήθως μεταπτυχιακό τίτλο. Τυχαίνει αυτό πιστεύεις;

Δημοσ.

Ναι ισχύει αυτό που λες αλλά οχι για τον λόγο που ίσως σκέφτεσαι. Εμένα προσωπικά μου αρέσει αρκετά η φιλοσοφία του leadership και βάση αυτής σοβαρες επιχειρήσεις θέλουν να δουν commitment. Δεν με ενδιαφέρει αν έχεις 200 χαρτιά σε πτυχία αλλά τι commitment θα δω όταν εργάζεσαι σε εμένα. Γι αυτό οι συστατικές αυξάνουν πολύ τις πιθανότητες => έχουν πολύ μεγάλη αξιοπιστία. Το αν έχεις μεταπτυχιακό ή γενικότερα κάτι όπως (github με διάφορα Projects) μου δείχνει πως όντως το θέλεις, όντως έχεις κάτσει να δαπανήσεις χρόνο ενώ θα μπορούσες να πας για καφε. Άρα μου δείχνει πως είσαι πιο σίγουρος. Απο θέμα γνώσεων οκ, δεν ξεκινάμε απο το μηδέν, κάτι θα πιάνεις αλλά θεωρώ πως κανένα μεταπτυχιακό δεν σου εξασφαλίζει τις γνώσεις. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι youtube, + χαρτί και μολύβι ΜΑΖΙ με το μεταπτυχιακό και αρκετές συζητήσεις στον κύκλο σου με άτομα που σχετίζονται με αυτο που θες να κανεις. Πρέπει να φτιάξεις network έμπιστων ανθρώπων. Δεν ξέρω αν διαγωνείτε η συμφωνείτε. Περιμένω απόψεις.

Δημοσ.

Δυστυχως αλλα η μοναδικη αληθεια στην αγορα εργασιας ειναι το δικιο του ισχυρου, δηλαδη της επιχειρισης. Τωρα τα κριτηρια προσληψης ειναι τελειως υποκειμενικα και καθε τμημα ανθρωπινου δυναμικου ερμηνευει οπως το βολευει ή οπως το εχουν καθοδηγησει, τους τιτλους που εχει ο καθενας μεχρι την προϋπηρεσια ακομη και τον τροπο αρθρωσης την ωρα της συνεντευξης. Το φαινομενο εχει παρει δε τετοιες διαστασεις που πολλες φορες αγγιζει τα ορια της γελοιοτητας π.χ. αν το βιογραφικο που χρησιμοποιεις ειναι πρωτοτυπα δομημενο κτλ. Δεν υπαρχουν νορμες για τα κριτηρια στην ευρεση εργασιας, συνηθως ειναι οτι του καπνισει του εργοδοτη, για τον εργαζομενο απλα θεμα τυχης να πεσει την σωστη στιγμη στην σωστη εταιρεια στον σωστο ανθρωπο. Προφανως ο κυκλος των γνωστων σου ειναι σημαντικοτερο ολων και υπερανω καθε γνωσης.

Δημοσ.

Αν θες να ασχοληθείς με κωδικά και προγραμματισμο τοτε απλα με ενα μεταπτυχιακο πανω σε αυτο θα χασεις χρονο και χρημα και θα εισια και κουρασμενος αν εχεις και ταυτοχορνα δουλεια.

Και οταν εννοω χασιμο χρονου θα σου βαζουνε εργασιες σε word και θα ασχολεισια με μορφοποιησης και να διαβαζεςι papper που δεν θα σε ενδιαφερουν στο τελος κιολας. Για να μην τα ισοπεδωνουμε ολα κιολας οκ αποκτας καποια σοφτ σκιλ βλεπεις λιγο καποια πραγματα και πιθανον διευρυνεις κυκλο. Μεταπτυχιακο έχει νοημα σε αλλους κλαδους αν θες να ειδικευτεις οπως ειπε και απο πανω αλλος ενας.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, MitsarasAth είπε

Αν θες να ασχοληθείς με κωδικά και προγραμματισμο τοτε απλα με ενα μεταπτυχιακο πανω σε αυτο θα χασεις χρονο και χρημα και θα εισια και κουρασμενος αν εχεις και ταυτοχορνα δουλεια.

Και οταν εννοω χασιμο χρονου θα σου βαζουνε εργασιες σε word και θα ασχολεισια με μορφοποιησης και να διαβαζεςι papper που δεν θα σε ενδιαφερουν στο τελος κιολας. Για να μην τα ισοπεδωνουμε ολα κιολας οκ αποκτας καποια σοφτ σκιλ βλεπεις λιγο καποια πραγματα και πιθανον διευρυνεις κυκλο. Μεταπτυχιακο έχει νοημα σε αλλους κλαδους αν θες να ειδικευτεις οπως ειπε και απο πανω αλλος ενας.

Στο δικό σου, μεταπτυχιακό (και ενδεχομένως έως σίγουρο σε αρκετά άλλα) ασχολήθηκες και ασχολούνται με word και μορφοποιήσεις, έχασες χρόνο και χρήμα, διάβαζες papers που δε σε ενδιέφεραν και απέκτησες κάποια "soft σκιλ" που λες, βλέποντας κάποια πράγματα.

Τα "σοβαρά" μεταπτυχιακά επιστήμης υπολογιστών στην Ελλάδα δεν είναι καφενεία, ούτε μπίζνα, είναι προαπαιτούμενο πολύ καλό επίπεδο προγραμματισμού, γράφεις αρκετό κώδικα, δεν δέχονται αποφοίτους άλλων τμημάτων (εκτός της πληροφορικής για τους παραπάνω λόγους) και δεν πληρώνεις

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...