_Theo_ Δημοσ. 25 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, Kercyn είπε Μπορεί να έχεις μεταπτυχιακό και να φας άκυρο και να μην έχεις πτυχίο και να προσληφθείς. Προφανώς αυτό εξαρτάται από την εταιρεία, αλλά μη δένεις κόμπο ότι ο πτυχιούχος θα προτιμηθεί. Δεν αντιλέγω. Απλώς με εκνευρίζει η ισοπέδωση κάποιων πραγμάτων από κάποιους. Μπράβο για την υπογραφή σου!! Επεξ/σία 25 Μαρτίου 2020 από _Theo_
Moderators Kercyn Δημοσ. 25 Μαρτίου 2020 Moderators Δημοσ. 25 Μαρτίου 2020 Δεν υπάρχει ισωπέδωση. Το πτυχίο δεν αποτελεί ικανή και αναγκαία συνθήκη για να προσληφθεί κάποιος ως προγραμματιστής, ούτε για να είναι καλός προγραμματιστής. Το πτυχίο (αν το έχεις πάρει με την αξία σου, έχεις παρακολουθήσει κλπ) σου δίνει κάποιες βασικές θεωρητικές γνώσεις οι οποίες σε βοηθάνε όταν πας να εξελίξεις τις γνώσεις σου και να τις μετατρέψεις σε πρακτικές. Το πτυχίο θα σου χρειαστεί αν πας για πιο ακαδημαϊκή καριέρα και σου δίνει ελάχιστες πρακτικές γνώσεις. 1
_Theo_ Δημοσ. 25 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2020 7 λεπτά πριν, Kercyn είπε Δεν υπάρχει ισωπέδωση. Το πτυχίο δεν αποτελεί ικανή και αναγκαία συνθήκη για να προσληφθεί κάποιος ως προγραμματιστής, ούτε για να είναι καλός προγραμματιστής. Το πτυχίο (αν το έχεις πάρει με την αξία σου, έχεις παρακολουθήσει κλπ) σου δίνει κάποιες βασικές θεωρητικές γνώσεις οι οποίες σε βοηθάνε όταν πας να εξελίξεις τις γνώσεις σου και να τις μετατρέψεις σε πρακτικές. Το πτυχίο θα σου χρειαστεί αν πας για πιο ακαδημαϊκή καριέρα και σου δίνει ελάχιστες πρακτικές γνώσεις. Συμφωνώ εν μέρει. Τα πρώην ΤΕΙ (πλέον) μια χαρά γνώσεις σου έδιναν. Υπήρχαν ΤΕΙ (τα περισσότερα) που κάθε μάθημα είχε και αντίστοιχο εργαστήριο και ως γνωστόν στην τρίτη απουσία κοβόσουν. Με ομαδικές εργασίες, project κλπ. Σαφώς και δεν μπορούσαν να σου τα μάθουν όλα, αλλά έπαιρνες μια καλή γεύση αλλά και τις βασικές γνώσεις. Τώρα βέβαια που έχουν αλλάξει τα πράγματα δεν ξέρω τι γίνεται. 2
Moderators Kercyn Δημοσ. 25 Μαρτίου 2020 Moderators Δημοσ. 25 Μαρτίου 2020 4 λεπτά πριν, _Theo_ είπε Συμφωνώ εν μέρει. Τα πρώην ΤΕΙ (πλέον) μια χαρά γνώσεις σου έδιναν. Υπήρχαν ΤΕΙ (τα περισσότερα) που κάθε μάθημα είχε και αντίστοιχο εργαστήριο και ως γνωστόν στην τρίτη απουσία κοβόσουν. Με ομαδικές εργασίες, project κλπ. Σαφώς και δεν μπορούσαν να σου τα μάθουν όλα, αλλά έπαιρνες μια καλή γεύση αλλά και τις βασικές γνώσεις. Τώρα βέβαια που έχουν αλλάξει τα πράγματα δεν ξέρω τι γίνεται. Στα εργαστήρια δυστυχώς αυτά που κάνεις είναι τόσο απαρχαιωμένα που έχουν ελάχιστο ή καθόλου νόημα. Ακόμα και με καθηγητές που είχαν όρεξη δε μάθαινες αυτά που έπρεπε. 3
Dinos_12345 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2020 4 λεπτά πριν, Kercyn είπε Στα εργαστήρια δυστυχώς αυτά που κάνεις είναι τόσο απαρχαιωμένα που έχουν ελάχιστο ή καθόλου νόημα. Ακόμα και με καθηγητές που είχαν όρεξη δε μάθαινες αυτά που έπρεπε. Στο δικό μας ακόμα κάνουν JSP και Τεχνητή νοημοσύνη χωρίς το πλέον de-facto εργαλείο, την python...
marios28 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2020 6 ώρες πριν, rainbownijaja είπε Αυτο το συγκεκριμένο κοίταγα και εγώ. Τι πιστεύεις για την 2η κατεύθυνση; http://www.di.uoa.gr/postgraduate/specialization_2 Πρέπει να πάρεις 6 μαθήμα συνολικά από την κατεύθυνση και έχουν και κάποια κοινά (Προηγμένες Μέθοδοι Προγραμματισμού,Συστήματα Βάσεων Δεδομένων) Ανέφερες ότι σε ενδιαφέρει η ανάπτυξη λογισμικού. Σου έγραψα τα 3 καλύτερα (κατά τη γνώμη μου) μεταπτυχιακά στην Ελλάδα όπου απαιτείται να γράψεις αρκετό κώδικα. Όπως και να 'χει δεν είναι ο στόχος των συγκεκριμένων μετ/κων να βγεις προγραμματιστής. Αυτό γίνεται εκ των πραγμάτων. Επαναλαμβάνω όμως ότι στη θέση σου δε θα με ενδιέφερε τι κοιτάνε ή τι ζητάνε οι εταιρίες, αλλά το τι θες εσύ και τι γνώσεις θα αποκτήσεις (που μόνος σου δύσκολο έως απίθανο να ασχοληθείς) γράφοντας παράλληλα αρκετό κώδικα. Αν σε ενδιαφέρει τι ζητάνε οι εταιρίες, ασχολήσου με αυτά που ζητάνε (π.χ. εκμάθηση κάποιας συγκεκριμένης γλώσσας/τεχνολογίας). Αν σε ενδιαφέρει να διευρύνεις τις γνώσεις σου βλέπεις μόνος σου αν σου κάνει κάποιο μεταπτυχιακό. Μη μένεις στους τίτλους των μαθημάτων, μπες στις σελίδες των μαθημάτων (αρκετά είναι ανοικτά) και δες τι πραγματεύονται και το επίπεδο/είδος των ασκήσεων/projects (και προηγούμενων ετών). 2
zenwalk23 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2020 Η προσωπικη μου μικρη εμπειρια λεει οτι για να σε παρει καποιος στη δουλεια, περα απο περιπτωσεις που ειναι εντελως ανιδεος και απλα θα ρισκαρει και θα προσλαβει τον πρωτο που θα δει, θα πρεπει να δει κατι στο βιογραφικο σου που χρειαζεται αυτη τη στιγμη. Αυτο μπορεί να είναι ειτε καποια συγκεκριμενη γνωση, ειτε καποια προηγουμενη θεση που ειχες, ειτε το θεμα της πτυχιακης σου On topic, Καποδιστριακο και part time νομιζω δε γινεται. Γενικα συνδυασμος δουλεια και μεταπτυχιακο σου αφηνει λιγο πολυ 1-2 επιλογες αν εξαιρεσης τα εξ αποστασεως και τα ιδιωτικα.
kostisger Δημοσ. 25 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2020 Εχω τελειωσει το Ψηφιακων Συστηματων και εχω αποφοιτήσει απο το Λογισμικο και Υλικο του Καποδιστριακου. Ειναι δυσκολο part time αλλα βγαινει (το τελειωσα δουλευοντας και ξερω και αλλα ατομα που το καναν) Τα περισσοτερα μαθηματα ειναι εστιασμενα στο research το οποιο δεν ειναι απο μονο του ουτε καλο ουτε κακο. Γενικα σε προετοιμαζει για ερευνα. Προσωπικα θα ηθελα μερικα μαθηματα να ειναι πιο πρακτικα αλλα αν δε θελεις να γινεις ενα code monkey πρεπει να μαθεις να διαβαζεις και να φιλτραρεις καποια πραγματα. Το μαθημα προηγμενες μεθοδοι προγραμματισμου επισης το συνιστώ στον οποιοδηποτε θελει να λεγεται προγραμματιστης (διαλεξεις του καθηγητη βρισκονται online) αν και με δυσκολεψε προσωπικα μιας και στα ψηφιακα ειχαμε λιγη επαφη με c και στο Καποδιστριακό την λιώνουν και η προσέγγιση του καθηγητη ειναι γενικα take it or leave it.
kostakis81 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2020 φιλε οι γνώμες που εχω διαβάσει εδώ είναι απο πιτσιρικάδες άκουσε μερικά πράγματα γράφεις κωδικά ? αν ναι τότε μην κανείς τίποτα αλλά επιδη στην Ελλάδα όλοι λένε οτι γράφουν και σχεδόν κανείς δεν γράφει κανε ενα mba γιατί όπως έχω ξαναπεί... οσο πιο μακριά είσαι απο την παραγωγή τόσο περισσότερα λεφτά παίρνεις ... σκεcου οτι έχουν αρνηθei προαγωγή σε προγραμματιστεσ σε θέση project manager επιδh ήταν καλύτεροι στον κωδικά και έδωσαν την θέση (και τα λεφτά) σε αλλουσ που δεν έγραφαν και τόσο με το σκεπτικό οτι ποιος θα βγάζει την δουλειά αμα σε κάνω εσένα pm ... ας έχεις ενα μεταπτυχιακό ....άσε ο προγραμματιστησ ειναι ο εργάτης του 21 αιώνα και πάντα θα είναι αναλώσιμος ... ασε που και το πολυτεχνείο να έχεις πτυχίο θα σε συγκρίνουν με τα ιεκ ...α ...και το κυριότερο οι αεράτοι και άσχετοι παίρνουν το χρήμα και οι προγραμματιστεσ τη μούργα ... δυστυχως 3
rainbownijaja Δημοσ. 25 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 25 Μαρτίου 2020 7 λεπτά πριν, kostisger είπε Εχω τελειωσει το Ψηφιακων Συστηματων και εχω αποφοιτήσει απο το Λογισμικο και Υλικο του Καποδιστριακου. Ειναι δυσκολο part time αλλα βγαινει (το τελειωσα δουλευοντας και ξερω και αλλα ατομα που το καναν) Μιας και τελειώσαμε το ίδιο προπτυχιακό τμήμα, πιστεύεις ότι άξιζε το μεταπτυχιακό ή τελικά δεν έπαιξε τόσο σημασία; Η αλήθεια είναι πως δεν με ενδιαφέρει ο δρόμος της έρευνας και της ακαδημαικής καρίερας γενικά. @kostakis81 Mba χωρίς προυπηρεσία; Δεν θελω αυτα τα αρχικα χρονια της ζωης μου να κυνηγησω θεσεις project management, κυριως το ειπα για μελλοντικα.
kostakis81 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) η καλή ημέρα απο το πρωί φαίνεται φίλε μου η θατσερ ελεγε οτι αν στα 25 σου πηγαίνεις στην δουλειά με το λεωφορείο τοτε βρωμάει αποτυχία η δουλειά πήγαινε κατευθείαν ψηλά και άσε τις νόρμες ...γιατι θα δεις συμφοιτητές σου να είναι διευθυντές σου Επεξ/σία 25 Μαρτίου 2020 από kostakis81 2
rainbownijaja Δημοσ. 25 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 25 Μαρτίου 2020 Και να αφησω την τεχνικη δουλεια που μαρεσει να κανω για να κυνηγησω τα ψηλα που λες; Δεν νομιζω να αξιζει. Τουλαχιστον οχι τωρα.
kostakis81 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2020 31 λεπτά πριν, rainbownijaja είπε Και να αφησω την τεχνικη δουλεια που μαρεσει να κανω για να κυνηγησω τα ψηλα που λες; Δεν νομιζω να αξιζει. Τουλαχιστον οχι τωρα. σε καταλαβαίνω ... αλλα πρέπει τώρα που εισαι μικρός να καταλάβεις οτι η τεχνικές δούλευες δεν πληρώνουν ... οταν μεγαλώσεις λιγο ακόμα θα καταλάβεις οτι σε μεγάλες εταιρίες τον σεβασμό δεν τον έχουν οι γνώσεις άλλα οι θέσεις ... για να μην αναγκαστείς λοιπόν να έχεις διευθυντές άσχετους με λιγότερες γνώσεις απο εσένα και με τα 3πλα λεφτά απο εσένα άκουσε με ...γιατί στην ελληνική πραγματικότητατα αυτα που σου ειπα είναι ο κανόνας
zenwalk23 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2020 1 ώρα πριν, kostisger είπε Εχω τελειωσει το Ψηφιακων Συστηματων και εχω αποφοιτήσει απο το Λογισμικο και Υλικο του Καποδιστριακου. Ειναι δυσκολο part time αλλα βγαινει (το τελειωσα δουλευοντας και ξερω και αλλα ατομα που το καναν) Τα περισσοτερα μαθηματα ειναι εστιασμενα στο research το οποιο δεν ειναι απο μονο του ουτε καλο ουτε κακο. Γενικα σε προετοιμαζει για ερευνα. Προσωπικα θα ηθελα μερικα μαθηματα να ειναι πιο πρακτικα αλλα αν δε θελεις να γινεις ενα code monkey πρεπει να μαθεις να διαβαζεις και να φιλτραρεις καποια πραγματα. Το μαθημα προηγμενες μεθοδοι προγραμματισμου επισης το συνιστώ στον οποιοδηποτε θελει να λεγεται προγραμματιστης (διαλεξεις του καθηγητη βρισκονται online) αν και με δυσκολεψε προσωπικα μιας και στα ψηφιακα ειχαμε λιγη επαφη με c και στο Καποδιστριακό την λιώνουν και η προσέγγιση του καθηγητη ειναι γενικα take it or leave it. Τι ωρες ήταν τα μαθηματα; Η δουλεια σου ήταν fulltime?
Ponous Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 Λοιπόν, επειδή τελειώνω κι εγώ με το καλό σε μερικούς μήνες και είχα την ίδια απορία, μετά από λίγο ψάξιμο κατέληξα στα εξής. Πριν σου πω τα υπόλοιπα, το πρώτο πράγμα που έχεις να σκεφτείς είναι....που θες να φτάσεις; Άμα θες να πας για διδακτορικό, να γίνεις ερευνητής κτλ τότε ΝΑΙ, πήγαινε για μεταπτυχιακό( εκτός κι αν πας για διδακτορικό απευθείας) Αν αυτό το θες μόνο για δουλειά τότε κατ' εμένα ο τρόπος σκέψης σου πρέπει να είναι διαφορετικός. Άμα θες να πας για δουλειά πρέπει να αναπτύξεις τις δεξιότητες που θα σου χρησιμεύσουν στην συγκεκριμένη δουλειά. Τότε θα αναλογιστείς κατά πόσο απαραίτητο είναι το μεταπτυχιακό για αυτές τις θέσεις. Γενικά στην Πληροφορική σήμερα έχουν ανοίξει τόσο διαφορετικοί κλάδοι μεταξύ τους που δεν ισχύει ο ίδιος δρόμος για όλους. Πάρε για παράδειγμα τον σχεδιασμό web applications. Άμα δουλέψεις σε front-end η back-end δεν τους νοιάζει το μεταπτυχιακό(καμιά φόρα ούτε το πτυχίο)....αν όμως θες να είσαι στο κομμάτι της ασφάλειας; Εκεί συνήθως ζητούν άλλα(ας πούμε το πτυχίο είναι must)... Άποψη δική μου είναι Βρες που θες να φτάσεις. Θες να βρεις δουλειά; Απλά μάθε κάποια πράγματα και βρες δουλειά θες να γίνεις ειδικός στο Χ αντικείμενο; Ακολούθησε το Χ μεταπτυχιακό. Αν αποφασίσεις να πας για μεταπτυχιακό τώρα, εγώ θα πήγαινα(και θα πάω μάλλον) σε κάτι πιο καθολικής μορφής. Δηλαδή, δεν θα πήγαινα για mobile developer ας πούμε που σε 2 χρόνια θα αλλάξουν τα πάντα. Ας πούμε δίκτυα, ασφάλεια, machine learning, AI και πολλά άλλα για μένα αξίζουν διότι είναι μεταπτυχιακά όπου οι γνώσεις που θα αποκομίσεις θα σε βοηθήσουν για πολλά χρόνια αν όχι για όλη σου την καριέρα. Πρόσεχε όμως, αξίζουν αλλά άμα κάνεις μεταπτυχιακό AI και μετά δουλεύεις ως web designer... οκ ό,τι μάθεις καλό είναι αλλά θα μπορούσες να μην το κάνεις. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα