Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Να πω κι εγω με την σειρά μου οτι με τον 4.5 ετών γιό μου έχουμε βρεί ιδιαίτερα ενδιαφέρον να παίζουμε παρέα το Sea of Thieves.

Καρτουνίστικα γραφικά, πειρατικό theme και ολα τα διαδικαστικά με άγκυρες, κατάρτια, κανόνια, σκάψιμο για θησαυρούς κλπ. που αρέσουν γενικά σε αυτές τις ηλικίες χωρίς gore και τέτοια.

Για όσους έχουν Gamepass βρίσκεται εκεί το παιχνίδι δωρεάν.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ελπίζω τουλάχιστον να μην είναι φουλ στα λιποκύτταρα τα παιδιά που παίζουν-βλεπουν απτά 4,5 video games , εκεί να δεις μπουλινγκ μια ζωή . Πριν τα 6 δεν υπάρχει λόγος για κάτι παραπάνω από κάνα χαζοπαζλ στο κινητό με μέτρο και αυτό. Καλύτερα βάλτε τους παιδικά. Τουλάχιστον κάτι τους μένει . Με ένα vg έστω και το Μάριο π.χ. που θα ήταν το ιδανικό ας πούμε για αυτή την ηλικία τι πιστεύετε οτι μπορεί να τους μείνει δηλαδή ; 

Επεξ/σία από fotisdra
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, fotisdra είπε

Ελπίζω τουλάχιστον να μην είναι φουλ στα λιποκύτταρα τα παιδιά που παίζουν-βλεπουν απτά 4,5 video games , εκεί να δεις μπουλινγκ μια ζωή . Πριν τα 6 δεν υπάρχει λόγος για κάτι παραπάνω από κάνα χαζοπαζλ στο κινητό με μέτρο και αυτό. Καλύτερα βάλτε τους παιδικά. Τουλάχιστον κάτι τους μένει . Με ένα vg έστω και το Μάριο π.χ. που θα ήταν το ιδανικό ας πούμε για αυτή την ηλικία τι πιστεύετε οτι μπορεί να τους μείνει δηλαδή ; 

Όταν τώρα λόγω της καραντίνας έχεις να απασχολήσεις παιδιά σε καθημερινή βάση απο το πρωί στις 7 που ξυπνάνε μέχρι τις 9+ το βράδυ προφανώς είναι τόσες οι ώρες που και πάζλ θα παίξει και θα ζωγραφίσει, κάπου εκεί λοιπόν πλέον προκειμένου να περάσει η ώρα τους τα videogames είναι μια κάπως αναγκαστική λύση για να μην κάνουν τα ίδια και τα ίδια πάντα όμως με μέτρο τόσο στη διάρκεια οσο και στον τύπο του παιχνιδιού.

Εννοείται οτι δεν το κάνεις για να τους μείνει κάτι αλλά πόσες φορές κατα την διάρκεια της μέρας θα κάνουν τα ίδια πράγματα (επι κάθε μέρα και για πόσο καιρό)... 

Δημοσ.
1 hour ago, fotisdra said:

Με ένα vg έστω και το Μάριο π.χ. που θα ήταν το ιδανικό ας πούμε για αυτή την ηλικία τι πιστεύετε οτι μπορεί να τους μείνει δηλαδή ; 

Εννοείται τίποτα, τσάμπα οι έρευνες που έχουν γίνει. 

Καλύτερα Πεπα, σίγουρα κάτι θα μείνει! :lol:

• Like 2
Δημοσ.

Πιστευω ισως να ηταν καλυτερα τα παιδια να μην παιζουν καθολου video games μεχρι τα 10-12 αλλα αυτο δεν γινετε μιας κ τωρα ειμαστε ολοι σε ενα ψηφιακο κοσμο με κοροναvirus αλλα κ πριν απο αυτο. Ολοι εχουν κινητα λαπτοπ smart tv κ το ιντερνετ ειναι παντου. Εγω ειχα ενα Αταρι 2600 κ επαιζα βατραχακια κ μποξ!!

Ο γιος μου ειναι 8 κ η κορη μου 9. Αρχισαν να παιζουν ας πουμε video games πριν απο 2 χρονια αλλα οχι κατευθειαν στο xbox . Ειχα κατεβασει emulator στο macbook κ τους εδινα πχ mario κ παλια 2d παιχνιδια. Πιο πολυ επειδη φοβομουνα μην δουν κατι κ τρομαξουν απο τα νεας γενιας παιχνιδια. Ομως αυτα δεν ηθελαν κ τοσο γιατι με εβλεπαν στο onex με τα καλυτερα γραφικα να παιζω πχ pes. Τωρα τα αφηνω να παιξουν  minecraft , forza h4 , fortnite επειδη ακομα κ στα kil δεν εχει αιματα που λεει κ ο γιος μου 😆 

Η γυναικα μου ομως δεν συμφωνει ουτε pes να παιζω κ να ειναι μπροστα γιατι ξεφευγω λιγο κ φευγει κανενα καντηλι κατα λαθος.

Δημοσ.
10 ώρες πριν, kage είπε

Googlare

Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής

και 3 6 9 12

_______

Οι εθισμοι δεν έχουν ηλικίες;)

βρειτε κάτι καλύτερο να κανετε

Τι να κάνουμε δηλαδή όπως έχει αυτήν την στιγμή η κατάσταση, να στήσω mini golf πίσω στον ακάλυπτο?😁

Για αυτό αναφεραμε προηγουμένως το μέτρο.  Αν υπάρχει πρόγραμμα και σύνεση μια χαρά hobby είναι το gaming.

• Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, kage είπε

Googlare

Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής

και 3 6 9 12

_______

Οι εθισμοι δεν έχουν ηλικίες;)

βρειτε κάτι καλύτερο να κανετε

Αυτό με τον εθισμό είναι μεγααααλο θέμα. Μπορεί να βολεύει να παίζει ένα παιδί video games αλλά πρέπει να σταματήσει (κατά την γνώμη μου) πριν γίνει εθισμός.

Έχω 2 κόρες. 5 και 7 ετών. Γενικώς δεν ασχολούμαι ιδιαίτερα με gaming. Πριν από 2-3 χρόνια η μεγάλη μου κόρη είχε πρόσβαση σε tablet και youtube. Με μέτρο βεβαία άλλα.... λάθος. Κάποια στιγμή βρήκε gameplay videos από ένα wii game. Το rabbids go home. Επειδή είχε κολλήσει με αυτά, βρήκα ένα μεταχειρισμένο wii, το έσπασα, κατέβασα το game και ξεκινήσαμε να παίζουμε τα σκ για 1-2 ώρες. Αυτή το nunchuck. Εγώ το χειριστήριο. Όταν δυσκόλεψε γυρίσαμε σε super mario galaxy, sm kart, winter sports Κλπ. Στο ps3 που έχω ξεκινήσαμε να παίζουμε λίγο little big planet "διπλό"...., λίγο sonic.... απλά πράγματα. Η μικρή μου κόρη τότε απλά έβλεπε. Από ένα σημείο και μετά όμως στην μεγάλη..... το παιχνίδι γινόταν εμμονή. Φωνές όταν έπρεπε να κλείσει κλπ.

Σιγά σιγά λοιπόν (με πολύ κόπο) τα video games αντικαταστάθηκαν με άλλα παιχνίδια που παίζαμε μαζί. Το tablet με ζωγραφική. Από τότε..... τις λίγες φορές που έχουμε υποκύψει και έχουμε βγάλει τις κονσόλες για παιχνίδι (πχ σε διακοπές), το θέμα αρχίζει όλο χαρά και καταλήγει σε φωνές και νευρά όταν πρέπει να κλείσουν.

Τώρα που είναι στο σπίτι και επειδή σιγά σιγά αρχίζουν να τα παίζουν ψάχνουμε να βρούμε τρόπους να τα απασχολούμε. Το πρωί λίγο tv, μετά είτε παιχνίδι στο σπίτι είτε ποδήλατο στην πυλωτή..... Επειδή όμως εγώ δουλεύω και η σύζυγος πρέπει κάποια στιγμή να μαγειρέψει και να κάνει γενικώς δουλείες του σπιτιού. Δοκιμάσαμε λοιπόν να τους δώσουμε 2 παλιά μας κινητά με παιχνίδια του στυλ talking angela,  subway surfers κλπ. Χωρίς ίντερνετ κλπ. Η μικρή κόρη.... έπαιξε καμιά ώρα και το άφησε. Το θέλει βέβαια αλλά.... δεν τρελάθηκε. Η μεγάλη όμως..... κόλλημα. Μονίμως ρωτάει πότε θα το ξαναπάρει πίσω κλπ. 

Για εμένα λοιπόν.... τα video games έχουν ναι μεν τα προτερήματα τους (που έχουν αναφερθεί ήδη) και σε αυτές τις ηλικίες μπορεί να είναι ένας καλός τρόπος για να δεθεί ο γονιός με το παιδί κλπ, άλλα..... δεν είναι για όλα τα παιδιά. Κάποια κολλάνε (όπως κι εμείς άλλωστε). Ποιος θα έπαιζε με τουβλάκια αν μπορούσε να παίζει με πιο ενδιαφέροντα video games;

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...