Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σε όλους,

Είχα την εξής απορία και δεν θα γενικεύσω τη συζήτηση.

Αν παραδείγματος χάρη στο PS4 παίζω το Horizon: Zero Dawn μπροστά στο γιο μου , ο οποίος είναι 5 ετών και τρελαίνεται να παρακολουθεί το παιχνίδι αυτό και να το σχολιάζει, χωρίς να σκοτώνω ανθρώπους παρά μόνο να διαλύω ρομπότ, είναι σωστό ή ακόμη και αυτό συγκαταλέγεται σε μορφή βίας την οποία δεν πρέπει να παρακολουθούν παιδιά; Όπως επίσης και Death Stranding χωρίς όμως να πηγαίνω σε περιοχές με BTs.

Προσωπικά δεν βρίσκω κάτι κακό σε αυτό αλλά η γυναίκα μου επιμένει ότι δεν είναι σωστό διότι τα παιχνίδια αυτά είναι 13+ & 18+ αντίστοιχα.

Τονίζω και πάλι σε κανένα από αυτά δεν υπάρχει καμία μορφή βίας προς άλλους ανθρώπους, στο πρώτο γιατί επιλέγω να μην πηγαίνω σε camps που υπάρχουν άνθρωποι και στο δεύτερο δεν υπάρχει κάν βία ή κάτι τρομακτικό από τη στιγμή που δεν πας σε περιοχές όπου βρίσκονται BT's.

Θα ήθελα να ακούσω γνώμες...

Ευχαριστώ

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αν ο γονέας μπορεί και βοηθάει τον μικρό να καταλαβαίνει τι είναι σωστό και τι λάθος δεν υπάρχει πρόβλημα κατ εμου. Με το να παίζουμε GTA, COD κτλπ δεν γινόμαστε πληρωμένοι δολοφόνοι ή κλέφτες όπως πολύ άγνωστοι επί του θέματος λένε.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, dimmeneidis είπε

Γειά σε όλους,

Είχα την εξής απορία και δεν θα γενικεύσω τη συζήτηση.

Αν παραδείγματος χάρη στο PS4 παίζω το Horizon: Zero Dawn μπροστά στο γιό μου , ο οποίος είναι 5 ετών και τρελένεται να παρακολουθεί το παιχνίδι αυτό και να το σχολιάζει, χωρίς να σκοτώνω ανθρώπους παρα μόνο να διαλύω ρομπότ, είναι σωστό ή ακόμη και αυτό συγκαταλέγεται σε μορφή βίας την οποία δεν πρέπει να παρακολουθούν παιδιά; Όπως επίσης και Death Strading χωρίς όμως να πηγαίνω σε περιοχές με BTs. Προσωπικά δεν βρίσκω κάτι κακό σε αυτό αλλά η γυναίκα μου επιμένει ότι δεν είναι σωστό διότι τα παιχνία αυτά είναι 13+ & 18+ αντίστοιχα. Τονίζω και πάλι σε κανένα απο αυτά δεν υπάρχει καμία μορφή βίας προς άλλους ανθρώπους, στο πρώτο γιατι επιλέγω να μην πηγαίνω σε camps που υπάρχουν άνρθωποι κα στο δεύτερο δεν υπάρχει κάν βία ή κάτι τρομακτικό απο τη στιγμή που δεν πάς σε περιοχές όπου βρίσκονται BT's.

Θα ήθελα να ακούσω γνώμες..

Ευχαριστώ

Εγώ θα συμφωνήσω με τη γυναίκα σου ανεξάρτητα απο τι κάνεις εσυ τα παιχνίδια έχουν αριθμούς με ηλικίες μπροστά για έναν σκοπό.Επίσης μόνο και μόνο η ατμόσφαιρα πολλές φορές των παιχνιδιών αυτών μπορεί να τρομάξει ενα τοσο μικρο παιδί.Προσωπικά εαν είχα τόσο μικρό παιδί δεν θα το άφηνα να κοιτάει τα συγκεκριμένα παιχνίδια.

4 λεπτά πριν, Cell_7 είπε

Αν ο γονέας μπορεί και βοηθάει τον μικρό να καταλαβαίνει τι είναι σωστό και τι λάθος δεν υπάρχει πρόβλημα κατ εμου. Με το να παίζουμε GTA, COD κτλπ δεν γινόμαστε πληρωμένοι δολοφόνοι ή κλέφτες όπως πολύ άγνωστοι επί του θέματος λένε.

5 χρονών είναι τι μπορεί να καταλάβει?Αρκετά δύσκολο.

• Like 5
Δημοσ.

Αναπόφευκτα κάποια στιγμή θα τα δει,αλλά και εγώ είμαι της άποψης πως στα 5 είναι μικρός ακόμα για να εκτίθεται σε τέτοια παιχνίδια.Ο γιός μου έγινε φέτος 8 και τώρα σιγά σιγά τον άφησα να βλέπει τέτοια.Μέχρι τώρα έπαιζε μόνο Μπομπ Σφουγγαράκη και παρόμοια.

• Like 4
Δημοσ.

Θα συμφωνήσω και εγώ. Και εμένα 5,5 χρονών είναι και βάζω στο xbox παιχνιδάκια με toy story και τέτοια. Το μόνο που έχω αφήσει να δει ενω εγώ πάιζω είναι το PES2020.

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, jerry banana είπε

5 χρονών είναι τι μπορεί να καταλάβει?Αρκετά δύσκολο.

Περισσότερα θα καταλάβει με λόγια παρά εικόνες, 5 χρονών είναι όχι μηνών.

• Like 1
Δημοσ.

Παιδιά του εξηγώ και καταλαβαίνει, δεν τρομάζει. Αντιθέτως βλέπω μεγάλο ενδιαφέρον από τον ίδιο για την πλοκή του παιχνιδιού και μου προτείνει και ο ίδιος λύσεις άσχετα αν αυτές είναι λύσεις ενός παιδικού μυαλού. Δεν μιλάω για GTA, RDR, Resident Evil και τέτοια. Επίσης στο Death Strading εντάξει δεν το συζητώ, Deliveries κάνουμε και οδηγάμε οχήματα. Για το Zero Dawn πιο πολύ σκεφτόμουν για αυτό και άνοιξα αυτό το θέμα.

Άλλα παιχνίδια τύπου Red Dead, Doom κλπ εννοείται ότι δεν ξέρει κάν ότι υπάρχουν και ούτε πρόκειται να τα δεί σε μικρή ηλικία.

Δεν βλέπω να έχει κανένα ενδιαφέρον για παιχνίδια που είναι PEGI 3+ ή ακόμη και 6+ εκτός απο κάποια που έχουν ενδιαφέρον όπως Construction Simulator.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάποιοι στην ηλικία του, ρίχναμε καυτό λάδι στους εχθρούς μας (Joan of Arc) και ακούγαμε digitized ουρλιαχτά από πόνο (και pc speaker- δεν ξέρω τι πόναγε περισσότερο) ή και παλεύαμε να μάθουμε Αγγλικά να πετάξουμε το αεροπλανάκι στο F-19 της Microprose, με manual 500 σελίδων και σεντόνι (keyboard layout) πάνω από το keyboard.

Ούτε ψυχολογικά αποκτήσαμε ούτε εγκληματίες γίναμε.

Χρησιμοποίησε το gaming ως παιδαγωγικό εργαλείο και γιατί όχι και εκπαιδευτικό (εκμάθηση αγγλικής γλώσσας). 

Ανάλογα τον χαραχτήρα του ή βάλτου γλυκά (αλλά δύσκολα) games της Nintendo, ή στα βαθιά με PC και Adventures.

Το να παίζεις κινηματογραφικά games μπροστά του, μόνο τις απαιτήσεις του θα ανεβάσει. 

Επεξ/σία από Virus_X
  • Like 4
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, SKRUTZ είπε

Θα συμφωνήσω και εγώ. Και εμένα 5,5 χρονών είναι και βάζω στο xbox παιχνιδάκια με toy story και τέτοια. Το μόνο που έχω αφήσει να δει ενω εγώ πάιζω είναι το PES2020.

ε ναι σε τετοιου ειδους παιχνιδια εννοειται πως επιτρεπεται υπαρχουν παιχνιδια για μικρα παιδια.

16 λεπτά πριν, Cell_7 είπε

Περισσότερα θα καταλάβει με λόγια παρά εικόνες, 5 χρονών είναι όχι μηνών.

Φιλε ειναι μικρό το παιδί .Καλυτέρα παιχνίδια τύπου toy story,lego κλπ.

2 λεπτά πριν, Virus_X είπε

Κάποιοι στην ηλικία του, ρίχναμε καυτό λάδι στους εχθρούς μας (Joan of Arc) και ακούγαμε digitized ουρλιαχτά από πόνο (και pc speaker- δεν ξέρω τι πόναγε περισσότερο) ή και παλεύαμε να μάθουμε Αγγλικά να πετάξουμε το αεροπλανάκι στο F-19 της Microprose, με manual 500 σελίδων και σεντόνι (keyboard layout) πάνω από το keyboard.

Χρησιμοποίησε το gaming ως παιδαγωγικό εργαλείο και γιατί όχι και εκπαιδευτικό (εκμάθηση αγγλικής γλώσσας). 

Ανάλογα τον χαραχτήρα του ή βάλτου γλυκά (αλλά δύσκολα) games της Nintendo, ή στα βαθιά με PC και Adventures.

Το να παίζεις κινηματογραφικά games μπροστά του, μόνο τις απαιτήσεις του θα ανεβάσει. 

συμφωνω αλλα για 5 χρονων παιδι υπάρχουν παιχνίδια για την ηλικια του κατάλληλα.Οπως toy story,lego κλπ Δεν χρειάζεται να μπεί σε παιχνίδια που είναι για 18+ τόσο απότομα και τόσο μικρός.Να ήταν 8 θα πήγαινα πάσο αλλά 5....

Επεξ/σία από jerry banana
  • Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Virus_X είπε

Κάποιοι στην ηλικία του, ρίχναμε καυτό λάδι στους εχθρούς μας (Joan of Arc) και ακούγαμε digitized ουρλιαχτά από πόνο ή και παλεύαμε να μάθουμε Αγγλικά να πετάξουμε το αεροπλανάκι στο F-19 της Microprose, με manual 500 σελίδων και σεντόνι (keyboard layout) πάνω από το keyboard.

Τον έχω δίπλα μου στο Rimworld στο PC, του εξηγώ τα πάντα όσο μπορώ καλύτερα και σε αυτό έχει ενδιαφέρον. Μπαμπά πεινάει αυτός, το καλαμπόκι τελείωσε, έρχονται να μας σκοτώσουν, κάνε αυτό, κάνε εκείνο κλπ. Σωστός σε αυτό που είπες.

• Like 2
  • Sad 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, dimmeneidis είπε

Τον έχω δίπλα μου στο Rimworld στο PC, του εξηγώ τα πάντα όσο μπορώ καλύτερα και σε αυτό έχει ενδιαφέρον. Μπαμπά πεινάει αυτός, το καλαμπόκι τελείωσε, έρχονται να μας σκοτώσουν, κάνε αυτό, κάνε εκείνο κλπ. Σωστός σε αυτό που είπες.

Εφόσον έχεις και PC πήγαινε και παραπίσω.

Ένα space quest π.χ..

Να ταυτιστεί με ήρωες και να ξεσυνηθίσει τα ωραία γραφικά, γιατί αύριο, μεθαύριο θα σου ζητάει άλλα.

Και οι δυο θα περάσετε όμορφα :)

• Like 1
Δημοσ.

Έχοντας δύο παιδιά μου φαίνεται λίγο παράξενο ένα παιδί να βλέπει τον πατέρα του να παίζει αντί να γίνεται το αντίθετο 🙄

• Like 2
Δημοσ.

5 ετων επαιξα για πρωτη φορα το mortal kombat 1 και μετα απο καποια χρονια το thrill kill, δεν μπορω να πω οτι επαθα κατι, αλλα τα σημερινα παιχνιδια εχουν διαφορα, ειναι ποιο ρεαλιστικα απο τα τοτε που ηταν ολα ψευτικα, για εμενα δεν θα επρεπε τα μικρα παιδια να ασχολουνται με τετοια, αλλα με φυσικα παιχνιδια, επιτραπεζια, τουβλακια, κατασκευες lego και αλλα σχετικα, τα video games αλλα και τα smartphone μετα απο μια ηλικια, θα ελεγα απο 11 ετων και πανω..

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, dimmeneidis είπε

Δεν βλέπω να έχει κανένα ενδιαφέρον για παιχνίδια που είναι PEGI 3+ ή ακόμη και 6+ εκτός απο κάποια που έχουν ενδιαφέρον όπως Construction Simulator.

Εκεί που είσαι ήμασταν,στο λέω χωρίς καμία δόση [sic] ξερολίασης.Δεν έχει ενδιαφέρον για τα PEGI 7 γιατί δεν μπορεί να αντιληφθεί το gameplay.Tο construction simulator του τραβάει το ενδιαφέρον γιατί προφανώς έχει παίξει με τουβλάκια και κατασκευές.Σε κανένα χρόνο που θα μπορεί να διαχειριστεί καλά το χειριστήριο του PS4 θα τα θέλει και τα άλλα.Επίσης θα θελήσει να παίξει παιχνίδια που εσύ θα τα βλέπεις και θα λες "μα σοβαρά τώρα θέλει να το παίξει αυτό;"

Γενικότερα το PEGI rating είναι ανούσιο σε πολλά παιχνίδια ή .Πχ το GRID: Day One Edition είναι PEGI 3,αλλά ανάθεμα κι αν θα μπορούσε να το παίξει 5χρονο.

Επεξ/σία από roybatty
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, roybatty είπε

Εκεί που είσαι ήμασταν,στο λέω χωρίς καμία δόση [sic] ξερολίασης.Δεν έχει ενδιαφέρον για τα PEGI 7 γιατί δεν μπορεί να αντιληφθεί το gameplay.Tο construction simulator του τραβάει το ενδιαφέρον γιατί προφανώς έχει παίξει με τουβλάκια και κατασκευές.Σε κανένα χρόνο που θα μπορεί να διαχειριστεί καλά το χειριστήριο του PS4 θα τα θέλει και τα άλλα.Επίσης θα θελήσει να παίξει παιχνίδια που εσύ θα τα βλέπεις και θα λες "μα σοβαρά τώρα θέλει να το παίξει αυτό;"

Γενικότερα το PEGI rating είναι ανούσιο σε πολλά παιχνίδια ή .Πχ το GRID: Day One Edition είναι PEGI 3,αλλά ανάθεμα κι αν θα μπορούσε να το παίξει 5χρονο.

Εννοείται ότι το Pegi rating δεν είναι ανούσιο. Το Pegi σου δείχνει για ποιες ηλικίες είναι κατάλληλο το περιεχόμενο ενός παιχνιδιού και δεν έχει να κάνει με τις δεξιότητες που απαιτούνται. Οπότε το παράδειγμα με το GRID είναι άκυρο. 

Μην βλέπετε που εμείς σκαμπαζουμε δύο πράγματα και ξέρουμε τι θα αφήσουμε να παίξει ένα παιδί. Πολλοί δεν γνωρίζουν. 

Όσον αφορά τον TS, ότι και να σου πούμε εμείς δεν έχει νόημα. Προσωπικά εφόσον δεν κάνεις κάτι που έχει βία, δεν πιστεύω ότι υπάρχει πρόβλημα. Αλλά άλλο τι πιστεύω εγώ και άλλο τι ισχύει στην πραγματικότητα. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...