rus Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε Τα μέτρα προφύλαξης ενδεχομένως να τους καθυστερούν. Τα κρούσματα δεν είναι 800 . 800 είναι τα καταγεγραμμένα που πήγαν νοσοκομείο ΚΑΙ υποβλήθηκαν σε ΤΕΣΤ κοροναιού .Στις 23 του μηνός τα μαθηματικά μοντέλα έδειχναν 8000-10000 κρούσματα στην Ελλάδα που δεν έχουν επιβεβαιωθεί με ΤΕΣΤ . Πολλοί το περνάνε σχετικά χαλαρά και κάθονται σπίτια τους χωρίς να υπάρχει ανάγκη νοσηλείας .Άλλοι είναι ασυμπτωματικοί και φορείς του ιού. Εγώ ήμουν άρρωστος με πυρετό σπίτι μου . Τώρα είμαι τέλια εδώ και 5 μέρες . Ενδεχομένως να πέρασα τον ιό μπορεί όμως και να μην ήταν αυτό . Μα μονο για τα καταγεγραμμενα συζηταμε, αλλιως πως θα ξερουμε αν καποιος ταχυδρομικος είναι ασθενης ή όχι. Επεξ/σία 26 Μαρτίου 2020 από rus
Dare-Devil Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 37 λεπτά πριν, rus είπε Μα μονο για τα καταγεγραμμενα συζηταμε, αλλιως πως θα ξερουμε αν καποιος ταχυδρομικος είναι ασθενης ή όχι. Μάλλον δεν κατάλαβες . Δεν είναι 800 τα άτομα που νοσούν και βρίσκονται σπίτι τους ή στο νοσοκομείο . 800 είναι τα άτομα που πέρασαν ΤΕΣΤ κοροναιού και βρέθηκαν θετικοί στο ιό . Δεν περνάνε όλοι το ΤΕΣΤ για διάφορους λόγους . Πολλοί έχουν αρρωστήσει και βρίσκονται σπίτια τους με άδεια. Αναρρώνουν και δεν κάναν το ΤΕΣΤ ή δεν πήγαν ποτέ σε γιατρό ή νοσοκομείο. Βάση μαθηματικών μοντέλων τα κρούσματα υπολογίζονται σε 8000-10000 άτομα έως τώρα .
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 5 ώρες πριν, rus είπε Αναρωτηθηκες ποσοι ειναι αρρωστοι στα ελτα (από κορονοιο) ωστε να τα επηρεαζουν, κι εγω απλουστατα παρατηρησα ότι 800 ειναι όλα όλα τα κρουσματα στην Ελλαδα, αρα ποσα από αυτά να ειναι στα ελτα? Παντα για επιβεβαιωμενα κρουσματα μιλαμε, οχι για τα πραγματικα. Τα πραγματικα δε μπορεις να τα ξερεις. Γι αυτο υπαρχει η στατιστικη..
ExTaCy1337 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 Εντωμεταξυ μου ηρθε δεμα που ητανε απο Νοεμβριο Ελλαδα τωρα... Τα 2 ειδοποιητηρια (4 δεματα) που μου ηρθαν τωρα και τα δυο εχουν μια βδομαδα διαφορα απο την στιγμη που εφτασαν στο καταστημα μεχρι να μου το φερει ο ταχυδρομος. Τραγικα τα πραγματα. Κινα->Τουρκια 5 μερες, Τουρκια-> Ελλαδα 3-4 μερες -> Αθηνα σπιτι μου 4 μηνες.
SakafliaC Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 10 ώρες πριν, Apoll είπε δ) Αν θες αγορές πλέον για Ελλάδα, courrier ή συστημένα από ΕΛΤΑ μόνο. Συστημένο είναι αν έχει track number σωστά?
rus Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 5 ώρες πριν, Lezantas26 είπε Γι αυτο υπαρχει η στατιστικη.. Θες να πεις οι εκτιμησεις, πχ. ο καθηγητής επιδημιολογίας του Στάνφορντ Τζον Ιωαννίδης λεει ότι ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων κορωναϊού στην Ελλάδα μπορεί να ανέρχεται από 1.500 έως και 50.000. 2 ώρες πριν, SakafliaC είπε Συστημένο είναι αν έχει track number σωστά? Όλα τα συστημενα εχουν τρακ, το ιδιο και τα απλα δεματα.
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 9 λεπτά πριν, rus είπε Θες να πεις οι εκτιμησεις, πχ. ο καθηγητής επιδημιολογίας του Στάνφορντ Τζον Ιωαννίδης λεει ότι ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων κορωναϊού στην Ελλάδα μπορεί να ανέρχεται από 1.500 έως και 50.000. Όλα τα συστημενα εχουν τρακ, το ιδιο και τα απλα δεματα. εννοω ο κλαδος της στατιστικης. το θεμα δεν ειναι κατα ποσο μεσα θα πεσει, αλλωστε υπαρχουν διαφορα μοντελα που βγαζουν διαφορετικα αποτελεσματα, το θεμα ειναι να δωσει καλυτερη εικονα απ αυτη που θα εδιναν τα επισημα στοιχεια. αλλο να μιλαμε για εκατονταδες και αλλο για χιλιαδες. αν πηγαιναμε με βαση τα αποτελεσματα απ τα τεστ που εχουν γινει αντι για τις εκτιμησεις τοτε περα βρεχει θα ημασταν
rus Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε εννοω ο κλαδος της στατιστικης. Όταν εχεις να κανεις με ένα τετοιο θεμα, δηλ. έναν αγνωστο/νεο ιο που συμπεριφερεται απροβλεπτα, η στατιστικη δε παιζει και μεγαλο ρολο. Μπορουσες πχ. πριν 2 μηνες με τη στατιστικη να προβλεψεις ότι η Ιταλια θα περναγε τη Κινα σε κρούσματα? [τα υπολοιπα που εγραψες δε τα καταλαβα] Επεξ/σία 27 Μαρτίου 2020 από rus
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 35 λεπτά πριν, rus είπε Όταν εχεις να κανεις με ένα τετοιο θεμα, δηλ. έναν αγνωστο/νεο ιο που συμπεριφερεται απροβλεπτα, η στατιστικη δε παιζει και μεγαλο ρολο. Μπορουσες πχ. πριν 2 μηνες με τη στατιστικη να προβλεψεις ότι η Ιταλια θα περναγε τη Κινα σε κρουσματα? δεν κανει προβλεψεις η στατιστικη. δεν ξερει αμα η κινα θα μπει σε καραντινα ενω η ιταλια πεταει χαρταετο, αλλα σου δινει καποια μοντελα που μπορεις να εφαρμοσεις για να δεις τις πιθανες εξελιξεις μιας καταστασης. αλλα αυτο ειναι ακυρο με αυτο που λεγαμε, δηλαδη τι συμβαινει αυτη τη στιγμη. οι σωστες απαντησεις σιγουρα δεν θα ερθουν πριν τη τελικη καταμετρηση, η στατιστικη σου λεει ομως οτι τα νουμερα που βλεπεις στα μιντια ειναι λαθος και σου δινει μια πιο καλη ιδεα του τι συμβαινει. επισης δε νομιζω να συμπεριφερεται απροβλεπτα ο ιος, επειδη δε το ζησαμε εμεις δε σημαινει οτι δεν εχουν υπαρξει παρομοιες επιδημιες. απο κει εξ αλλου αντλουν τοσες πληροφοριες Επεξ/σία 27 Μαρτίου 2020 από Επισκέπτης
rus Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε δεν κανει προβλεψεις η στατιστικη. δεν ξερει αμα η κινα θα μπει σε καραντινα ενω η ιταλια πεταει χαρταετο, αλλα σου δινει καποια μοντελα που μπορεις να εφαρμοσεις για να δεις τις πιθανες εξελιξεις μιας καταστασης. αλλα αυτο ειναι ακυρο με αυτο που λεγαμε, δηλαδη τι συμβαινει αυτη τη στιγμη. οι σωστες απαντησεις σιγουρα δεν θα ερθουν πριν τη τελικη καταμετρηση, η στατιστικη σου λεει ομως οτι τα νουμερα που βλεπεις στα μιντια ειναι λαθος και σου δινει μια πιο καλη ιδεα του τι συμβαινει. επισης δε νομιζω να συμπεριφερεται απροβλεπτα ο ιος, επειδη δε το ζησαμε εμεις δε σημαινει οτι δεν εχουν υπαρξει παρομοιες επιδημιες. απο κει εξ αλλου αντλουν τοσες πληροφοριες Απροβλεπτο δεν ηταν ότι η Ιταλια ξεπερασε τη Κινα? ποιος το περιμενε δυο μηνες πριν? Ακριβως, η στατιστικη δε κανει προβλεψεις ουτε εκτιμησεις, αξιοποιεί μονο τα δεδομενα. Δε μπορει δηλαδη η στατιστικη να μας βοηθησει για τον αριθμο των πραγματικων κρουσματων. Επεξ/σία 27 Μαρτίου 2020 από rus
Apoll Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 3 ώρες πριν, SakafliaC είπε Συστημένο είναι αν έχει track number σωστά? Ναι.
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 42 λεπτά πριν, rus είπε Απροβλεπτο δεν ηταν ότι η Ιταλια ξεπερασε τη Κινα? ποιος το περιμενε δυο μηνες πριν? Ακριβως, η στατιστικη δε κανει προβλεψεις ουτε εκτιμησεις, αξιοποιεί μονο τα δεδομενα. Δε μπορει δηλαδη η στατιστικη να μας βοηθησει για τον αριθμο των πραγματικων κρουσματων. το ακριβως αντιθετο, μονο η στατιστικη μπορει να μας βοηθησει γιατι ειναι αδυνατον σε ευλογο χρονικο διαστημα να βρουμε τον αριθμο των πραγματικων κρουσματων, που σημαινει θα υποτιμουσαμε τη κατασταση και θα ειχαμε πολυ χειροτερη εξελιξη. δε ξερω τι κανω λαθος και δε μπορεις να καταλαβεις, ζητα να σου το εξηγησει καποιος αλλος καλυτερα Επεξ/σία 27 Μαρτίου 2020 από Επισκέπτης
Προτεινόμενες αναρτήσεις