coffeex Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 Την προηγούμενη Τετάρτη έφυγε η παραγγελία μου από bookdepository και παρέλαβα πριν λίγη ώρα, οπότε αν υπάρχουν καθυστερήσεις κάτι παίζει με τα ΕΛΤΑ της κάθε περιοχής.
Random User Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 Εμένα ακόμη κανένα νεότερο. Πήρα τηλέφωνο στο τοπικό ταχυδρομείο, με έστειλαν στο κέντρο διανομής που μου είπαν απλά ότι ο ταχυδρόμος περνάει μία φορά τη βδόμαδα, που δεν είναι τόσο κακό από μόνο του, 4-5 καθυστέρηση το πολύ να έχεις. Έκτοτε δεν απαντάνε το τηλέφωνο...
llldoomlll Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 Μην περιμενετε ταχυδρομο, τωρα επειγουν οι συνταξεις που πρεπει να μοιρασουν.Ας ελπισουμε να τηρησουν μετρα προστασιας και να πανε ολα καλα.
rus Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, llldoomlll είπε Μην περιμενετε ταχυδρομο, τωρα επειγουν οι συνταξεις που πρεπει να μοιρασουν.Ας ελπισουμε να τηρησουν μετρα προστασιας και να πανε ολα καλα. Δεν κινδυνευουν οι ταχυδρομοι, απλα πετανε τα γραμματα στη πορτα ή στο κουτι και φευγουν. 7 ώρες πριν, coffeex είπε Την προηγούμενη Τετάρτη έφυγε η παραγγελία μου από bookdepository και παρέλαβα πριν λίγη ώρα, οπότε αν υπάρχουν καθυστερήσεις κάτι παίζει με τα ΕΛΤΑ της κάθε περιοχής. 8 ημερες είναι κι αυτές καθυστερηση. 6 ώρες πριν, Random User είπε Εμένα ακόμη κανένα νεότερο. Πήρα τηλέφωνο στο τοπικό ταχυδρομείο, με έστειλαν στο κέντρο διανομής που μου είπαν απλά ότι ο ταχυδρόμος περνάει μία φορά τη βδόμαδα, που δεν είναι τόσο κακό από μόνο του, 4-5 καθυστέρηση το πολύ να έχεις. Έκτοτε δεν απαντάνε το τηλέφωνο... 22 ημερες εκανε φιλος μου να λαβει γραμμα από Αθηνα σε Αθηνα. Επεξ/σία 26 Μαρτίου 2020 από rus
llldoomlll Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 1 ώρα πριν, rus είπε Δεν κινδυνευουν οι ταχυδρομοι, απλα πετανε τα γραμματα στη πορτα ή στο κουτι και φευγουν. Προφανως, οι συνταξιουχοι κινδυνευουν.
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Και τα ΕΛΤΑ courrier αργούν. Το κατάστημα το έστειλε αμέσως και από τότε κάθεται 4 μέρες στα ΕΛΤΑ του Βόλου και μου λένε από αύριο σε αύριο λόγω της κατάστασης. Βέβαια κάτι άλλο που είχα παραγγείλει μέσω Γενικής Ταχυδρομικής ήρθε αμέσως. Για αυτούς δεν υπάρχει ο ιός; Αν δεν το φέρουν ούτε αύριο θα πάω να το πάρω αλλά δεν ξέρω αν επιτρέπεται. Δεν ψήνομαι να δώσω 150αρι.. Υ.Γ. Και τις καλές μέρες, φέρουν τους λογαριασμούς 1-2 μέρες πριν λήξουν, ή και ενώ έχουν λήξει παρόλο που γράφει ότι παραδόθηκε στα ΕΛΤΑ δύο βδομάδες πριν. Ευτυχώς που έχω πάγια εντολή.. Επεξ/σία 26 Μαρτίου 2020 από Επισκέπτης
Dare-Devil Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 1 λεπτό πριν, yiannis1991 είπε Και τα ΕΛΤΑ courrier αργούν. Το κατάστημα το έστειλε αμέσως και από τότε κάθεται 4 μέρες στα ΕΛΤΑ του Βόλου και μου λένε από αύριο σε αύριο λόγω της κατάστασης. Βέβαια κάτι άλλο που είχα παραγγείλει μέσω Γενικής Ταχυδρομικής ήρθε αμέσως. Για αυτούς δεν υπάρχει ο ιός; Αν δεν το φέρουν ούτε αύριο θα πάω να το πάρω αλλά δεν ξέρω αν επιτρέπεται. Δεν ψήνομαι να δώσω 150αρι.. Ο ιός δεν επηρεάζει όλες τις επιχειρήσεις με τον ίδιο τρόπο . Το πιο απλό παράδειγμα πόσοι είναι άρρωστοι έως σήμερα από το προσωπικό των ΕΛΤΑ και πόσοι από την Γενική ; Τι ποσοστό του ανθρωπίνου δυναμικού είναι off και πόσα είναι τα ημερήσια πακέτα της κάθε κουριερ που πρέπει να διακινηθούν συνολικά και ανα περιοχή; Υπάρχουν και άλλοι παράγοντες φυσικά .
rus Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 54 λεπτά πριν, llldoomlll είπε Προφανως, οι συνταξιουχοι κινδυνευουν. Δηλ. οταν ειπες "Μην περιμενετε ταχυδρομο, τωρα επειγουν οι συνταξεις που πρεπει να μοιρασουν.Ας ελπισουμε να τηρησουν μετρα προστασιας και να πανε ολα καλα" εννοουσες να τηρησουν μετρα προστασιας οι συνταξιούχοι? μα ο ταχυδρμος κινδυνευει περισσοτερο, αφου θα ερθει σε επαφη με ολους αυτους. Στο μεταξυ εχουν προκυψει πολλα θυματα με νεους και υγιεις, αρα είναι μυθος οτι αυτοι ειναι ασφαλεις.
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 2 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε Ο ιός δεν επηρεάζει όλες τις επιχειρήσεις με τον ίδιο τρόπο . Το πιο απλό παράδειγμα πόσοι είναι άρρωστοι έως σήμερα από το προσωπικό των ΕΛΤΑ και πόσοι από την Γενική ; Τι ποσοστό του ανθρωπίνου δυναμικού είναι off και πόσα είναι τα ημερήσια πακέτα της κάθε κουριερ που πρέπει να διακινηθούν συνολικά και ανα περιοχή; Υπάρχουν και άλλοι παράγοντες φυσικά . Και όλος ο ιός έπεσε στα ΕΛΤΑ; Γενική και ACS τίποτα; Και τις καλές μέρες είναι τα ζώα μου αργά τα ΕΛΤΑ απλά τώρα παραεγινε..
rus Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε Ο ιός δεν επηρεάζει όλες τις επιχειρήσεις με τον ίδιο τρόπο . Το πιο απλό παράδειγμα πόσοι είναι άρρωστοι έως σήμερα από το προσωπικό των ΕΛΤΑ και πόσοι από την Γενική ; Τι ποσοστό του ανθρωπίνου δυναμικού είναι off και πόσα είναι τα ημερήσια πακέτα της κάθε κουριερ που πρέπει να διακινηθούν συνολικά και ανα περιοχή; Υπάρχουν και άλλοι παράγοντες φυσικά . Δε νομιζω ότι ο ταχυδρομικες κολισιεργουν γιατι υπαρχουν κρούσματα αναμεσα τους (800 είναι όλα ολα μεχρι στιγμης) αλλα γιατι προσαρμοζουν τη δραστηριοτητα τους με μετρα προφυλαξης. 4 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε Και όλος ο ιός έπεσε στα ΕΛΤΑ; Γενική και ACS τίποτα; Και τις καλές μέρες είναι τα ζώα μου αργά τα ΕΛΤΑ απλά τώρα παραεγινε.. Μεχρι πρότινος τα ελτα ειχαν την απεργια, το δε προσωπικο τους εχει μειωθει αισθητα, επεσε και ο κορονοϊος. Επεξ/σία 26 Μαρτίου 2020 από rus
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 4 λεπτά πριν, rus είπε Δε νομιζω ότι ο ταχυδρομικες κολισιεργουν γιατι υπαρχουν κρούσματα αναμεσα τους (800 είναι όλα ολα μεχρι στιγμης) αλλα γιατι προσαρμοζουν τη δραστηριοτητα τους με μετρα προφυλαξης. Μεχρι πρότινος τα ελτα ειχαν την απεργια, το δε προσωπικο τους εχει μειωθει αισθητα, επεσε και ο κορονοϊος. Ε καλά κρασιά δηλαδή. Δεν ήξερα ότι το κατάστημα συνεργάζεται με ΕΛΤΑ αλλιώς θα αγόραζα από αλλού. Ευτυχώς αυτό που περιμένω δεν είναι κάτι κρίσιμο τουλάχιστον..
Dare-Devil Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 19 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε Και όλος ο ιός έπεσε στα ΕΛΤΑ; Γενική και ACS τίποτα; Και τις καλές μέρες είναι τα ζώα μου αργά τα ΕΛΤΑ απλά τώρα παραεγινε.. Δεν ανέφερα μόνο το ποσοστό του προσωπικού που πιθανόν νοσεί αλλά παίζει ρόλο και το B2B πελατολόγιο της κάθε courier όπως και ο όγκος παραγγελιών που έχει προς διανομή η κάθε courier μιας περιοχής. Εγώ σου λέω υποθετικά ότι στην ΕΛΤΑ Courier νοσούν ελάχιστοι συγκριτικά με άλλες courier . Παρ όλα αυτά η ΕΛΤΑ Courier της περιοχής σου μπορεί να έχει αυξημένο ποσοστό υπαλλήλων σε αναρρωτική άδεια και να αντιμετωπίζει προβλήματα . Δεν είναι όλα τόσο απλά . Όσον αφορά το πελατολόγιο, αυτή την περίοδο οι πωλήσεις και οι αποστολές με ταχυμεταφορές συγκεκριμένων προϊόντων ( π.χ μάσκες , αντισηπτικά, laptops κτλ) έχουν φτάσει στα ουράνια . Αν η ΕΛΤΑ κουριερ έχει περισσότερα συμβόλαια με εταιρείες και καταστήματα που δραστηριοποιούνται σε αυτούς τους τομείς καταναλωτικών αγαθών που αυτή την στιγμή είναι σε τρομερή αύξηση οι πωλήσεις τους τότε συγκριτικά έχει μεγαλύτερο όγκο να διαχειριστεί ξαφνικά . Ένα ακόμη που παίζει ρόλο είναι οι καταναλωτικές συνήθειες αυτη την χρονική περίοδο των πελατών που έχει να διαχειριστεί το υποκατάστημα της Courier της περιοχής σου καθώς και κατα πόσο μεγάλο πορτοφόλι έχουν . Μην το βλέπεις μεμονωμένα. Η κατάσταση έχει ξεφύγει και κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει κάτι τέτοιο και τις επιπτώσεις του . Ακόμα δεν ξέρουμε τις πραγματικές επιπτώσεις σε θανάτους , στην καθημερινότητα μας το επόμενο διάστημα , στην οικονομία της χώρας για τα επόμενα χρόνια και του πλανήτη γενικότερα .
fredd0 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 31 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε Και όλος ο ιός έπεσε στα ΕΛΤΑ; Γενική και ACS τίποτα; Και τις καλές μέρες είναι τα ζώα μου αργά τα ΕΛΤΑ απλά τώρα παραεγινε.. εμενα η ACS εκανε μια βδομαδα να μου φερει δεμα απο eshop (νομιζω στα Γιαννενα) ... 5 μερες ηταν στην Πετρου Ραλλη και το κοιταγαν
Dare-Devil Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 30 λεπτά πριν, rus είπε Δε νομιζω ότι ο ταχυδρομικες κολισιεργουν γιατι υπαρχουν κρούσματα αναμεσα τους (800 είναι όλα ολα μεχρι στιγμης) αλλα γιατι προσαρμοζουν τη δραστηριοτητα τους με μετρα προφυλαξης. Τα μέτρα προφύλαξης ενδεχομένως να τους καθυστερούν. Τα κρούσματα δεν είναι 800 . 800 είναι τα καταγεγραμμένα που πήγαν νοσοκομείο ΚΑΙ υποβλήθηκαν σε ΤΕΣΤ κοροναιού .Στις 23 του μηνός τα μαθηματικά μοντέλα έδειχναν 8000-10000 κρούσματα στην Ελλάδα που δεν έχουν επιβεβαιωθεί με ΤΕΣΤ . Πολλοί το περνάνε σχετικά χαλαρά και κάθονται σπίτια τους χωρίς να υπάρχει ανάγκη νοσηλείας .Άλλοι είναι ασυμπτωματικοί και φορείς του ιού. Εγώ ήμουν άρρωστος με πυρετό σπίτι μου . Τώρα είμαι τέλια εδώ και 5 μέρες . Ενδεχομένως να πέρασα τον ιό μπορεί όμως και να μην ήταν αυτό .
Apoll Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 Στις 23/3/2020 στις 6:35 ΜΜ, Random User είπε Καλησπέρα με ένα first world problem, με τους καιρούς που ζούμε. Ανοίγω νέο θέμα γιατί τα 2-3 που βρήκα κι έχουν να κάνουν με τα ΕΛ.ΤΑ. έχουν πλέον κλειδωθεί. Περιμένω δύο βιβλία που έφυγαν από την Αγγλία στις 4/3, από το bookdepository. Αναμενόμενη παράδοση δίνουν «4-8 εργάσιμες», 13 εργάσιμες μετά, δεν έχει φανεί τίποτα. Σημείωση, το μαγαζί στέλνει πακέτα με απλό ταχυδρομείο. Ψάχνοντας για άλλους με παρόμοιο θέμα στο φόρουμ φρίκαρα λίγο, σε σημείο να απορώ αν όντως η χώρα έχει ταχυδρομεία πλέον. Μιας κι έχουν περάσει κάνα δυο βδομάδες από την τελευταία συζήτηση εδώ είπα να ρωτήσω αν ξέρουμε αν υπάρχει καμία αλλαγή έκτοτε. Σκέφτηκα αύριο να πάω στο ταχυδρομείο (το οποίο σήμερα δεν απαντούσε το τηλέφωνο) να ρωτήσω, χωρίς ιδιαίτερες ελπίδες βέβαια αφού μιλάμε για αποστολή χωρίς tracking number, αλλά έστω να μου πούνε «έχουμε στο κέντρο διανομής αλληλογραφία των τελευταίων δύο μηνών και κανέναν να τη διανέμει», δε ξέρω. α) Τον Ιούνιο 2019, ζητήθηκε από τα ΕΛΤΑνα μειώσουν τους διανομείς κατά 1/3. Αποτέλεσμα να αυξηθούν οι περιοχές του κάθε διανομέα κατά 50%. Φεβρουάριος 2020. Ζητήθηκε να μειωθούν οι διανομείς στο μισό, με κάθε διανομέα να έχει πλέον 2 περιοχές ευθύνης όπου θα πηγαίνει κάθε δεύτερη μέρα. Ήτοι από τον Φεβρουάριο κάθε διανομέας κάνει την ίδια δουλειά που έκαναν 3-4 διανομείς πριν από τον Ιούνιο 2019. Όλοι οι διανομείς πήραν τους νέους τομείς με σειρά νεότητας. Ήτοι οι ποιο παλιοί δεν κάνουν πλέον διανομές. β) Στα κέντρα διαλογής Θεσσαλονίκης & Αθήνας (που τροφοδοτούν όλη την χώρα) ήταν με προσωπικό μικρών χρονικών συμβάσεων από το 2017 και με 50% κάλυψη των αναγκών. Οι περισσότεροι από τον Φεβρουάριο δεν τους ανανέωσαν τις συμβάσεις. Ο λόγος είναι να υποχρεώσουν τους διανομείς που ξέμειναν από την παραπάνω αναδιοργάνωση, (α) είτε να καλύψουν τις ανάγκες των κέντρο διαλογής με υποχρεωτικές μεταθέσεις είτε να δηλώσουν παραίτηση χωρίς εφάπαξ κλπ. Άντε να ζητάς από τον άλλον που είναι 55+ να φύγει από Λάρισα & Βόλο και να πάει Θεσσαλονίκη/Αθήνα να δουλέψει. γ) Μέτρα για τον ιό. 3 εβδομάδες τώρα μόνο οι μισοί διανομείς πάνε κάθε μέρα για δουλειά και είναι χωρισμένοι σε 3ήμερα. Σε συνδυασμό με το ότι τα συστημένα είναι πλέον στην κορυφή της προτεραιότητας να παραδοθούν, τα απλά κάθονται στις αποθήκες ιδίως τα απλά δέματα. δ) Αν θες αγορές πλέον για Ελλάδα, courrier ή συστημένα από ΕΛΤΑ μόνο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις