kgian Δημοσ. 23 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2020 1) Για να πάω στο ταχυδρομείο να παραλάβω γράμμα/δέμα ή να στείλω ποια κατηγορία διαλέγω; γ) Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης, όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους. δ) Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή. 2) Υπάρχουν εξαιρέσεις στους πολίτες που οφείλουν να την εφαρμόζουν; Ναι υπάρχουν εξαιρέσεις. Η απαγόρευση δεν καταλαμβάνει όσους υπηρετούν στα σώματα ασφαλείας και τις ένοπλες δυνάμεις, καθώς και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και το εξουσιοδοτημένο προσωπικό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για την εκπλήρωση των καθηκόντων τους. Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό δημοσίων ιδρυμάτων ή και ιδιώτες ιατρούς; Και πως αποδεικνύω πως είμαι σε αυτή την κατηγορία; Αυτές οι δύο είναι οι δικές μου απορίες. Όποιος ξέρει απαντάει και ρωτάτε ότι θέλετε.
llldoomlll Δημοσ. 23 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2020 1. Τυπικα και παρανομα δε προβλεπεται στο χαρτι να πας να παραλαβεις -- Ας πουμε τραπεζα οτι εχεις τραπεζικο λογαριασμο στα ΕΛΤΑ ωστοσο οποτε το δ. 2.Ο ιδιωτης γιατρος ειναι στο απο και προς την εργασια του (ιατρειο) Αναφορά σε κείμενο Ο περιορισμός δεν καταλαμβάνει μέλη της Κυβέρνησης, Υφυπουργούς, Γενικούς Γραμματείς, Ειδικούς Γραμματείς και Υπηρεσιακούς Γραμματείς, Βουλευτές, Δημάρχους, Αντιδημάρχους, Περιφερειάρχες, Αντιπεριφερειάρχες και Συντονιστές Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, για μετακινήσεις που αφορούν στην άσκηση των καθηκόντων τους, όσους υπηρετούν στα σώματα ασφαλείας και τις ένοπλες δυνάμεις, καθώς και το ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό, το διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό του Υπουργείου Υγείας και των αρμόδιων φορέων προστασίας και παροχής υπηρεσιών υγείας και το εξουσιοδοτημένο προσωπικό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για την εκπλήρωση των καθηκόντων τους. 2. Από τα μέτρα της παρ. 1 εξαιρούνται μετακινήσεις των πολιτών για την εξυπηρέτηση ζωτικών, προσωπικών ή επαγγελματικών, αναγκών τους που δεν μπορούν να ικανοποιηθούν με άλλον τρόπο και οι οποίες επιτρέπονται συγκεκριμένα για τους ακόλουθους περιοριστικά αναφερόμενους λόγους: α) Μετάβαση από και προς την εργασία για τις εργάσιμες ώρες. β) Μετάβαση σε φαρμακείο, επίσκεψη στον γιατρό ή μετάβαση σε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία. γ) Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών ειδών πρώτης ανάγκης, όπου δεν είναι δυνατή η έγκαιρη αποστολή τους. δ) Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή. ε) Μετάβαση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη. στ) Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση, που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. ζ) Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, υπό την προϋΕΦΗΜΕΡΙ∆Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ∆ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ E 22 Μαρτίου 2020 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 986 10367 10368 ΕΦΗΜΕΡΙ∆Α TΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ Τεύχος B’ 986/22.03.2020 πόθεση τήρησης, στην τελευταία αυτή περίπτωση, της αναγκαίας απόστασης 1,5 μέτρου. η) Εφάπαξ μετάβαση στον τόπο της μόνιμης κατοικίας
Milkywaygrad Δημοσ. 23 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2020 Γειά σε όλους, Θα παραθέσω ζητήματα που αν κάποιος γνωρίζει καλό θα ήταν να με συμβουλεύσει μίας και αυτό αφορά πολύ κόσμο που πρέπει να κάνει κάποια πράγματα βασικά και αυτό δεν επηρεάζει σε καμία περίπτωση την προσπάθεια για την μείωση της εξάπλωσης του ιού αλλά δεν αναφέρεται στις 6 επιλογές που μας δίνει η κυβέρνηση. Ζώ σε χωριό 2000 κατοίκων. 1. Καθηγητής σχολείου μου ζήτησε αν μπορώ εθελοντικά να πάω και να τον βοηθήσω με την τηλε-εργασία για να κάνει μάθημα στα παιδιά του χωριού. Βάση των επιλογών που έχω δεν μπορώ να το κάνω και δεν υπάρχει άλλη λύση εκτός εμού εδω που είμαστε. 2. Φίλος ο οποίος έχει μηδενικό εισόδημα και μεγάλο πρόβλημα επιβίωσης πάει για ψάρεμα για να φέρει φαγητό στο σπίτι του να φάει η οικογένεια κάθε μέρα. Αυτός τι κάνει; Ψαρεύει ερασιτεχνικά με καλάμι απ' έξω και πάει σε απομονωμένο μέρος. 3. Τα παιδιά δεν πάνε σχολείο τώρα πια και πρέπει κάθε μέρα να τα πηγαίνουμε με το αμάξι στο σπίτι της γυναίκας που τα προσέχει ώστε να μπορούμε να δουλέψουμε με τη γυναίκα μου μέσω ίντερνετ που αυτή είναι η δουλειά μας. Με τα παιδιά στο σπίτι είναι αδύνατον. Αν μας πιάσουν με τα παιδιά μέσα στο αμάξι για αυτό το λόγο τι γίνεται; Ευχαριστώ.
v-tidus Δημοσ. 23 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2020 Καλημέρα σε όλους. Έχω κι εγώ μια ερώτηση για το θέμα. Έχουμε μια νταντά που έρχεται κάθε μέρα για λίγες ώρες να προσέχει την μικρή. Θα πρέπει να της γράψουμε μια βεβαίωση εμείς μια βεβαίωση για να την έχει? Δεν είμαστε επιχείρηση, η βεβαίωση γράφεται και από ιδιώτη προς ιδιώτη? Σας ευχαριστώ. 1
GREGORYMO Δημοσ. 23 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2020 18 λεπτά πριν, v-tidus είπε Καλημέρα σε όλους. Έχω κι εγώ μια ερώτηση για το θέμα. Έχουμε μια νταντά που έρχεται κάθε μέρα για λίγες ώρες να προσέχει την μικρή. Θα πρέπει να της γράψουμε μια βεβαίωση εμείς μια βεβαίωση για να την έχει? Δεν είμαστε επιχείρηση, η βεβαίωση γράφεται και από ιδιώτη προς ιδιώτη? Σας ευχαριστώ. ΑΥΤΗ, θα γράψει ότι πάω και εργάζομαι εκεί. 44 λεπτά πριν, dimmeneidis είπε Γειά σε όλους, Θα παραθέσω ζητήματα που αν κάποιος γνωρίζει καλό θα ήταν να με συμβουλεύσει μίας και αυτό αφορά πολύ κόσμο που πρέπει να κάνει κάποια πράγματα βασικά και αυτό δεν επηρεάζει σε καμία περίπτωση την προσπάθεια για την μείωση της εξάπλωσης του ιού αλλά δεν αναφέρεται στις 6 επιλογές που μας δίνει η κυβέρνηση. Ζώ σε χωριό 2000 κατοίκων. 1. Καθηγητής σχολείου μου ζήτησε αν μπορώ εθελοντικά να πάω και να τον βοηθήσω με την τηλε-εργασία για να κάνει μάθημα στα παιδιά του χωριού. Βάση των επιλογών που έχω δεν μπορώ να το κάνω και δεν υπάρχει άλλη λύση εκτός εμού εδω που είμαστε. 2. Φίλος ο οποίος έχει μηδενικό εισόδημα και μεγάλο πρόβλημα επιβίωσης πάει για ψάρεμα για να φέρει φαγητό στο σπίτι του να φάει η οικογένεια κάθε μέρα. Αυτός τι κάνει; Ψαρεύει ερασιτεχνικά με καλάμι απ' έξω και πάει σε απομονωμένο μέρος. 3. Τα παιδιά δεν πάνε σχολείο τώρα πια και πρέπει κάθε μέρα να τα πηγαίνουμε με το αμάξι στο σπίτι της γυναίκας που τα προσέχει ώστε να μπορούμε να δουλέψουμε με τη γυναίκα μου μέσω ίντερνετ που αυτή είναι η δουλειά μας. Με τα παιδιά στο σπίτι είναι αδύνατον. Αν μας πιάσουν με τα παιδιά μέσα στο αμάξι για αυτό το λόγο τι γίνεται; Ευχαριστώ. Δεν επιτρέπεται ΠΑΝΩ από 2 άτομα στο αμάξι.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 23 Μαρτίου 2020 Super Moderators Δημοσ. 23 Μαρτίου 2020 19 λεπτά πριν, v-tidus είπε Καλημέρα σε όλους. Έχω κι εγώ μια ερώτηση για το θέμα. Έχουμε μια νταντά που έρχεται κάθε μέρα για λίγες ώρες να προσέχει την μικρή. Θα πρέπει να της γράψουμε μια βεβαίωση εμείς μια βεβαίωση για να την έχει? Δεν είμαστε επιχείρηση, η βεβαίωση γράφεται και από ιδιώτη προς ιδιώτη? Σας ευχαριστώ. Σε αυτή την περίπτωση, ναι, είστε εσείς οι εργοδότες. Εφόσον νόμιμα εργάζεται η κυρία (αλλά δεν φαντάζομαι να ελεγχθεί αυτό). 1
lightsout Δημοσ. 23 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2020 Καλημέρα. Προσπάθησα να στείλω μήνυμα το πρωί στο 13033 ώστε να βγάλω τον σκύλο βόλτα. Δεν μου ήρθε ποτέ απάντηση ενώ υποτίθεται πως πρέπει να έρθει επιβεβαίωση. Τελικά εκτύπωσα την φόρμα. Υπάρχει κανείς που έστειλε sms και δούλεψε όντως σωστά?
tsofras Δημοσ. 23 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, lightsout είπε Καλημέρα. Προσπάθησα να στείλω μήνυμα το πρωί στο 13033 ώστε να βγάλω τον σκύλο βόλτα. Δεν μου ήρθε ποτέ απάντηση ενώ υποτίθεται πως πρέπει να έρθει επιβεβαίωση. Τελικά εκτύπωσα την φόρμα. Υπάρχει κανείς που έστειλε sms και δούλεψε όντως σωστά? Χρειάζεται μήνυμα για την βόλτα του σκύλου και την ατομική άσκηση? Εγώ κατάλαβα ότι απλά το στέλνεις και έχεις το κινητό επάνω σου για να δείξεις ότι το έχεις στείλει Αλλιώς εκτυπωμένη την φόρμα , δεν έρχεται απάντηση ( έτσι κατάλαβα) Edit άκυρο λάθος έκανα πρέπει να έρχεται απάντηση Επεξ/σία 23 Μαρτίου 2020 από tsofras
sixfeetunder Δημοσ. 23 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2020 4 λεπτά πριν, lightsout είπε Καλημέρα. Προσπάθησα να στείλω μήνυμα το πρωί στο 13033 ώστε να βγάλω τον σκύλο βόλτα. Δεν μου ήρθε ποτέ απάντηση ενώ υποτίθεται πως πρέπει να έρθει επιβεβαίωση. Τελικά εκτύπωσα την φόρμα. Υπάρχει κανείς που έστειλε sms και δούλεψε όντως σωστά? 4-5 φορες που εστειλα απαντησε αμεσα χωρις καποιο προβλημα ως τωρα δηλαδη
lightsout Δημοσ. 23 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2020 12 λεπτά πριν, sixfeetunder είπε 4-5 φορες που εστειλα απαντησε αμεσα χωρις καποιο προβλημα ως τωρα δηλαδη Τι να πω, και τώρα που έστειλα εκ νέου ,δοκιμαστικά, πάλι δεν μου ήρθε επιβεβαίωση.
kage Δημοσ. 23 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Το πρακτικό είναι να μην αρρωστησουμε τα κωλοχαρτα είναι τυπικά κανείς δεν πρόκειται να τα επιβεβαίωσει αν δεν στηθούν οδοφραγματα.. ο σκοπός ειναι να μείνουμε μέσα όσοι και όσο περισσότερο γίνετε μέχρι να βρουν φάρμακα(όχι εμβολιο) ή έρθει η ζέστη νομίζω 25+βαθμους Επεξ/σία 23 Μαρτίου 2020 από kage
kgian Δημοσ. 23 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2020 Έστειλα και εγώ SMS αλλά απάντηση τίποτα... "2 Γιάννης Μπιμπίκος Κολοκοτρώνη 10" πχ αλλά απάντηση γιοκ.
iphotographer Δημοσ. 23 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Ρε παιδια δεν νομιζω καποιος να ελεγξει καποιον που παει καπου. Απλα με αυτον τον τροπο κοβει ολους τους αραχτους σε πλατειες, παραλιες και παγκακια. Δεν υπαρχει στην πλατφορμα επιλογη «καθομαι» σε δημοσιο χωρο. Οποτε οταν βλεπουν καποιον αραχτο θα του την πεφτουν. αν δουν καποιον να προχωραει μονο του στις 11 το πρωι, δεν νομιζω να ασχπληθει καποιος, αν εχει sms/δηλωση ή οχι Επεξ/σία 23 Μαρτίου 2020 από iphotographer
costanostra Δημοσ. 23 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2020 Εγω πηγα και πειρα μπουγατσα με το αυτοκίνητο, μονο αστυνομια ειχε εξω. 1
asdfnikos Δημοσ. 23 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2020 1 λεπτό πριν, costanostra είπε Εγω πηγα και πειρα μπουγατσα με το αυτοκίνητο, μονο αστυνομια ειχε εξω. Ποια επιλογή επέλεξες για την μπουγάτσα ; 😂 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις