janus5555 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2020 Γειά σας! Έχω ένα time capsule με δίσκο 3tb.. Φέτος πριν κάποιους μήνες μου βγήκε (πάλι) το μνμ "Time Machine completed a verification of your backups. To improve reliability Time Machine must complete a new backup for you" που υποδηλώνει προβληματική λειτουργία του δίσκου. Έκανα με τα πολλά κάποιο verification, έσωσα το backup με εντολές σε terminal κτλ.. Με τα πολλά, προσπάθησα να ελέγξω το δίσκο, άνοιξα το time capsule έβγαλα το δίσκο, τον συνέδεσα στο λαπτοπ με καλώδιο με usb για να ελέγξω κατευθείαν. Ο δίσκος φορτώνει, αναγνωρίζονται τα partition, έκανα κάποιες εργασίες επιδιόρθωσης/βελτίωσης με diskwarrior αλλά δεν μπόρεσα να ελέγξω το δίσκο ως δίσκο. Και το disk utility αλλά και το drivedx που έχω μου βγάζαν "S.M.A.R.T: not supported" και δε μου δίνουν περαιτέρω στοιχεία για την υγεία και διάρκεια ζωής του δίκου. Υπάρχει κάποιος με παρόμοια εμπειρία; Πως μπορώ να ελέγξω πραγματικά το δίσκο ως δίσκο για να ξέρω αν χρειάζεται τώρα να τον αντικαταστήσω ή είμαι ακόμα οκ; Ευχαριστώ για το χρόνο και τη βοήθειά σας.
atheatos Δημοσ. 22 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2020 Ίσως να φταίει το καλωδιο usb ανταπτορας που συνδεσες και δεν περνάει τα δεδομένα στα προγράμματα ελέγχου. Βρες μια θήκη η συνδέσε τον σε έναν υπολογιστή κανονικά και τσεκαρισε με κάποιο προγραμμα.
janus5555 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 22 Μαρτίου 2020 Τί εννοείς να τον συνδέσω κανονικά; Θήκη δεν βρήκα αλλά το καλώδιο που λέω χρησιμοποίησα είναι τέτοιου τύπου και παρέχει κανονική πρόσβαση. Φαντάστηκα ότι φταίει το φορμάτ του δίσκου. Με θήκη λες θα έχω καλύτερη τύχη;
atheatos Δημοσ. 23 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, janus5555 είπε Τί εννοείς να τον συνδέσω κανονικά; Θήκη δεν βρήκα αλλά το καλώδιο που λέω χρησιμοποίησα είναι τέτοιου τύπου και παρέχει κανονική πρόσβαση. Φαντάστηκα ότι φταίει το φορμάτ του δίσκου. Με θήκη λες θα έχω καλύτερη τύχη; Δεν φταίει το format του δίσκου. Κανονικά με το saτα καλωδιο όπως συνδέεις έναν οποιοδήποτε σκληρό. Τα προγράμματα δουλεύουν καλύτερα έτσι και δεν περιορίζονται από τυχόν ασυμβατότητα με τον ανταπτορα. Οι θήκες είναι και αυτές το ίδιο με τους ανταπτορες. Δεν παρέχουν όλες τα δεδομένα στα προγράμματα. Δες τις οδηγίες των προγραμμάτων. Ειδικά το drivedx το δηλώνει καθαρά ότι περιορίζεται από τον controller με τον οποίο συνδέεις τον σκληρό. Ο δίσκος με αυτό το format μπορεί να μην αναγνωρίζεται από το Windows λόγω driver αλλά μια χαρά θα εμφανιστεί στις συνδεδεμένες συσκευές και το προγραμμα ελέγχου πχ. Sentinel θα τον διαβάσει. Υπαρχει driver της paragon που εμφανίζονται κανονικά και στο Windows οι σκληροι με file system για Mac. Επεξ/σία 23 Μαρτίου 2020 από atheatos
janus5555 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2020 Άρα για να καταλάβω, τί προτείνεις, να αλλάξω καλώδιο ή να το συνδέσω με windows/linux pc; Δεν έχω άλλο καλώδιο, ένα usb to sata που έχω δεν έδινε αρκετό ρεύμα οπότε δεν εμφανιζόταν καν, με τον αντάπτορα που είπα παραπάνω έχω αυτά τα αποτελέσματα... Από θέμα λειτουργικού, μπορώ να δοκιμάσω να μπουτάρω το macbook σε linux, να βρω windows pc θα'ναι λίγο πιο δύσκολο.
atheatos Δημοσ. 24 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2020 23 ώρες πριν, janus5555 είπε Άρα για να καταλάβω, τί προτείνεις, να αλλάξω καλώδιο ή να το συνδέσω με windows/linux pc; Δεν έχω άλλο καλώδιο, ένα usb to sata που έχω δεν έδινε αρκετό ρεύμα οπότε δεν εμφανιζόταν καν, με τον αντάπτορα που είπα παραπάνω έχω αυτά τα αποτελέσματα... Από θέμα λειτουργικού, μπορώ να δοκιμάσω να μπουτάρω το macbook σε linux, να βρω windows pc θα'ναι λίγο πιο δύσκολο. Καταρχάς δεν νομίζω ότι αξίζει να ξοδέψεις παραπάνω χρήματα και αυτά που έδωσες για τον ανταπτορα πολλά ήταν. Αν δεν υπάρχει ένα pc να το συνδέσεις με sata δεν αξίζει να ασχοληθείς άλλο. Αν είναι να τραβήξεις την καλωδιωταινια του MacBook και να συνδέσεις τον σκληρό με κάποιο τρόπο εντάξει. Αλλά το βλέπω δύσκολο και ριψοκίνδυνο.... Στη θέση σου θα έπαιρνα έναν μεγαλύτερο σκληρό και θα τον έβαζα στο timecapsule και τον παλιό θα τον είχα με θήκη εξωτερικό ή για κάποια άλλη χρήση στο μέλλον. Δηλαδη ακόμα και να ανακαλύψεις ότι η υγεία του δίσκου είναι καλή, είναι κρίμα να μην κανείς την αναβάθμιση.Δεν χρειάζεται κανένας special δίσκος αρκεί να έχει την χωρητικότητα που θα σε καλύψει ακόμα και σε μια ώρα ανάγκης. Ξέρω ότι τα λεφτά δεν περισσεύουν στην κατάσταση στην οποία ζούμε αλλά ακομα και φτηνότερος 4τερος (τον 90 ευρώ στο Σκρουτζ)ή και μεγαλύτερος ,δίνει άλλη αίσθηση και αναβαθμίζει το μηχάνημα σαν αξία.
janus5555 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2020 Σ'ευχαριστώ για τις συμβουλές. Αν όντως αλλάξω δίσκο και αναβαθμίσω, πως μπορώ να μεταφέρω το υλικό από τον έναν στον άλλο δίσκο, με τα μέσα που έχω αυτή τη στιγμή; Τί βήματα για φορμάρισμα του δίσκου του νέου χρειάζονται, ξέρεις;
atheatos Δημοσ. 25 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2020 Στις 24/3/2020 στις 3:13 ΠΜ, janus5555 είπε Σ'ευχαριστώ για τις συμβουλές. Αν όντως αλλάξω δίσκο και αναβαθμίσω, πως μπορώ να μεταφέρω το υλικό από τον έναν στον άλλο δίσκο, με τα μέσα που έχω αυτή τη στιγμή; Τί βήματα για φορμάρισμα του δίσκου του νέου χρειάζονται, ξέρεις; Ο νέος δίσκος με τον που τον βάλεις στον timecapsule θα πας στο airport utility και θα τον κανείς erase από την επιλογή που έχει. Μετά κανείς copy paste τα αρχεία από τον παλιό δίσκο προς το timecapsule και είσαι ετοιμος. Επίσης μπορείς να συνδέσεις το παλιό δίσκο στην usb του timecapsule και να τον δεις στο δίκτυο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα