Προς το περιεχόμενο

Κορωνοϊός στην Ελλάδα #2

insomnia.gr
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh
  • Μια τελευταία προειδοποίηση, το ότι υπάρχει αυτό το topic δεν σημαίνει ότι είναι εξαίρεση στους κανόνες του forum.
  • Επόμενες αναφορές σε κόμματα  και πολιτικά πρόσωπα (εσωτερικού ΚΙ εξωτερικού) δεν θα έχουν "προειδοποιητικές βολές" αλλά απευθείας 30μερο ban.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, _kos_tas_ είπε

Aπό την αρχή δεν έπρεπε να είχε κλείσει σχεδόν τίποτα.Θα δείτε τις επόμενες ημέρες ότι τα κρούσματα θα παραμείνουν σε μονοψήφιους αριθμούς.Υπερεκτιμήθηκε ο ιός που δείχνει ότι είναι επιπέδου μιας σοβαρής μορφής γρίπης.

Άλλος είναι ο λόγος που δεν έπρεπε να μπούμε από τώρα σε αυστηρό lockdown, σύμφωνα με κάποιους. Ότι όταν θα έρθει το 2ο και ισχυρότερο κύμα το Φθινόπωρο, δεν θα υπάρχει σάλιο στα κρατικά ταμεία. Βέβαια, τότε θα έχουμε μάσκες (που δυστυχώς δεν είχαμε πριν από 2 μήνες για να πάμε σε πιο ήπια αρχική αντίδραση) και ίσως κάποιο αποτελεσματικό φάρμακο. Όλοι και όλα θα κριθούν από το αποτέλεσμα. Το "επιπέδου μιας σοβαρής γρίπης" δεν ισχύει σίγουρα για τη μεταδοτικότητά του, που είναι και το πραγματικό πρόβλημα, αφού κολλάμε μαζικά και τιγκάρουν οι ΜΕΘ. Κανείς δεν είπε ότι σκοτώνει όπως ο Έμπολα.

• Like 1
  • Thanks 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

5 λεπτά πριν, kirileman είπε

Ότι όταν θα έρθει το 2ο και ισχυρότερο κύμα το Φθινόπωρο,  

αυτό το διαβάζω και το ξαναδιαβάζω, αλλά μου κάνει μύρισμα νυχιών

εδώ καλά καλά δεν έχουμε προσδιορίσει ποια είναι η θνησιμότητα αλλά το έχουμε δέσει κόμπο το 2ο και πιο ισχυρό κύμα το φθινόπωρο 

Θα δουν σε μερικές μέρες αν τον φρέναρε η ζέστη ή αν ο κόσμος κρατάει προφυλάξεις. Η κινητικότητα έχει αυξηθεί 50% οπότε αν τα δύο προηγούμενα δεν έχουν αποτέλεσμα θα δουν μικρή αύξηση στις εισαγωγές στα νοσοκομεία.

Annotation 2020-05-06 110651.jpg

Με εκπλήσσει το γεγονος που μερικοι συγκρινουν νουμερα της γριπης με του covid.

Aν δεν ειχε μπει σε καραντινα ολος ο πλανητης να δεχτω να κανουμε συγκρισεις.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, harisv είπε

Με εκπλήσσει το γεγονος που μερικοι συγκρινουν νουμερα της γριπης με του covid.

Aν δεν ειχε μπει σε καραντινα ολος ο πλανητης να δεχτω να κανουμε συγκρισεις.

δες τότε τα φετινά νούμερα της γρίπης που την έπιασε και η καραντίνα σε πολύ μεγάλο βαθμό και στη χώρα μας τουλάχιστον τα πολλά κρούσματα ήρθαν από γενάρη πιο πριν ήταν σκόρπια διαδήλωση 

Επεξ/σία από logistoulis
  • Thanks 1

Η καραντινα επηρεαζει και την γριπη ετσι; 
Υποτιθεται οτι με καραντινα, εμβολια, φαρμακα και την τρομαρα που εχετε παρει οι περισσοτεροι θα επρεπε οι θανατοι απο εποχικη γριπη να ειναι ελαχιστοι στην Ελλαδα (αφηστε Σουηδιες και Αγγλιες, ας μιλησουμε για εδω).

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, patclo είπε

Η κινητικότητα έχει αυξηθεί 50% οπότε αν τα δύο προηγούμενα δεν έχουν αποτέλεσμα θα δουν μικρή αύξηση στις εισαγωγές στα νοσοκομεία.

καλά και η κινητικότητα δε λέει από μόνη της κάτι, εγώ παίζει να έχω κάνει 100χλμ αυτές τις μέρες, αλλά δεν βρέθηκα δίπλα σε πολλούς καινούριους εκτός της περιοχής μου, περισσότερο βόλτα με το αυτοκίνητο κάνω όπως μου άρεσε πάντα 

4 λεπτά πριν, Orpheas1992 είπε

Η καραντινα επηρεαζει και την γριπη ετσι; 
Υποτιθεται οτι με καραντινα, εμβολια, φαρμακα και την τρομαρα που εχετε παρει οι περισσοτεροι θα επρεπε οι θανατοι απο εποχικη γριπη να ειναι ελαχιστοι στην Ελλαδα (αφηστε Σουηδιες και Αγγλιες, ας μιλησουμε για εδω).

και την πολύ μικρότερη μεταδοτικότητα

αν πάρουμε τα ελληνικά νούμερα μόνο η γρίπη ειδικά χωρίς φάρμακα θα ήταν πολύ πιο επικίνδυνη 

αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι επικίνδυνος ο κόβιντ βέβαια, απλά (ευτυχώς αν ισχύει) ίσως όχι και τόσο όσο μπορεί να φοβόντουσαν στην αρχή 

Επεξ/σία από logistoulis

9 λεπτά πριν, logistoulis είπε

δες τότε τα φετινά νούμερα της γρίπης που την έπιασε και η καραντίνα σε πολύ μεγάλο βαθμό και στη χώρα μας τουλάχιστον τα πολλά κρούσματα ήρθαν από γενάρη πιο πριν ήταν σκόρπια διαδήλωση 

Εχεις κανενα γνωστο να εχει νοσησει απο τον ιο?

Αν ειχες, πιστεψε με δεν θα ελεγες οτι ειναι ενας απλος ιος.

• Like 2
  • Sad 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, harisv είπε

Εχεις κανενα γνωστο να εχει νοσησει απο τον ιο?

Αν ειχες, πιστεψε με δεν θα ελεγες οτι ειναι ενας απλος ιος.

άμεσο γνωστό όχι, αλλά γνωρίζω για άτομα που αρρώστησαν ή κατέληξαν.. 

επίσης ξέρω νέα σχετικά κοπέλα που πριν κάποια χρόνια είχε πάει από γρίπη..

εγώ δεν μειώνω αυτές τις αρρώστιες, έχω και ο ίδιος αρρωστήσει βαριά και έχω αντιληφθεί ότι ένας άνθρωπος με λιγότερο δυνατό οργανισμό μπορεί να είχε πάει στα θυμαράκια 

δεν είμαι κατά του να προσέχουμε, θέλω απλά να ξέρουμε για τι μιλάμε ακριβώς και να είμαστε αντικειμενικοί 

Επεξ/σία από logistoulis
  • Like 3

Μόλις τώρα, logistoulis είπε

άμεσο γνωστό όχι, αλλά γνωρίζω για άτομα που αρρώστησαν ή κατέληξαν.. 

Και απο αυτα που ακουσες πιστευεις ακομα οτι ο covid ειναι σαν  μια απλη γριπη?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για την γρίπη στην ελλάδα υπάρχουν στο διαδίκτυο τσιοδρο-papers πως κάνουν στατιστική εκτίμηση θανάτων

https://www.eurosurveillance.org/content/10.2807/1560-7917.ES.2019.24.14.1800118

δίνουν ένα εύρος 7 - 40 ανά 100  χιλιάδες κατοίκους. Λίγο ποσοστό από αυτούς είναι επιβεβαιωμένα κρούσματα γρίπης (αυτούς τους 70 - 90 που ακούτε κάθε χρόνο ότι πέθαναν με γρίπη στα νοσοκομεία). Οι υπόλοιποι από τους 700 έως 4000 που δίνει το εύρος είναι εκτίμηση από τους επιπλέον θανάτους και είναι στατιστική. Στην ιταλία δηλαδή με τους 55 χιλιάδες επιπλέον νεκρούς με την ίδια μέθοδο που υπολογίζουν τους νεκρούς στην γρίπη όλοι σχεδόν θα είχαν αποδοθεί σε κορονοϊό.

Επεξ/σία από patclo

Μόλις τώρα, harisv είπε

Και απο αυτα που ακουσες πιστευεις ακομα οτι ο covid ειναι σαν  μια απλη γριπη?

πρώτα από όλα δεν πιστεύω ότι όλες οι γρίπες είναι "απλές", ποτέ μου δεν το πίστευα γιατί όπως γράφω και στο εντιτ μου και ξέρω άτομο που έχει πεθάνει  από γρίπη και άτομα που έχουν πάει νοσοκομείο σοβαρά  από γρίπη 

εκεί που έχω τα όποια θέματά μου, είναι για το αν ο κόβιντ είναι τόσο εξαιρετική περίπτωση και ακόμα το κοιτάω δεν έχω καταλήξει 

• Like 1

Δεν είναι τόσο απλό όσο λένε κάποιοι, ο αδερφός μου νόσησε εκτός χωράς και είναι τώρα 35 μέρες στην ταλαιπωρία και δεν έκανε καν πυρετό ούτε μια μέρα. 

Είναι 30 χωρίς υποκείμενα νοσήματα και το μεγαλύτερο πρόβλημα τώρα είναι ότι δεν έχει όσφρηση και γεύση λέει δεν καταλαβαίνει τη τρώει κ.τ.λ

• Thanks 1
  • Confused 1
  • Sad 1

Μα  γιατί συγκρίνεται συνέχεια νούμερα γρίπης με κορονοιό.Στον κορονοιό έχουμε lockdown σχεδόν σε όλο τον πλανήτη και δεν κυκλοφορεί άνθρωπος έξω για 3 μήνες ενώ στην γρίπη δεν έχουμε πάρει κανένα μέτρο προφύλαξης.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...