Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh
  • Μια τελευταία προειδοποίηση, το ότι υπάρχει αυτό το topic δεν σημαίνει ότι είναι εξαίρεση στους κανόνες του forum.
  • Επόμενες αναφορές σε κόμματα  και πολιτικά πρόσωπα (εσωτερικού ΚΙ εξωτερικού) δεν θα έχουν "προειδοποιητικές βολές" αλλά απευθείας 30μερο ban.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτη η συζήτηση έχει ξαναγίνει 50 φορες. Τα περιστατικά στις περισοτερες περιοχές που εχουν πληγεί υποκαταγραφονται. Το ξερουν αυτό γιατί η αυξηση θανατων σε σχεση με τον μεσο ορο προηγούμενων ετών είναι μεγαλύτερη από τον αριθμό δηλωμενων θανατων απο κορονοϊό. Επειδή μάλιστα κανένας δεν μπορεί να βρει κάποια πειστική εναλλακτική εξήγηση γιατί πχ η ιταλια εχει 55 χιλιαδες θανατους πανω απο το κανονικο διαβάζουμε διάφορα κουφά οτι πεθαίνουν από το άγχος. Τώρα είπε ο τσιοδρας οτι στην ελλαδα που δεν εχει πληγεί και ψειριζουν την καθε περίπτωση ενας με εγκεφαλικη αιμορραγία δεν ξερουν αν του έκανε αναπνευστική δυσχέρεια ο ιος και τον εστειλε ή τον πρόλαβε άλλη αιτία και το αναδειξαμε σε μεγα θεμα. 

• Like 2
  • Απαντ. 17,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, kirileman είπε

Και εσύ και ο Billdanos την ίδια ακριβώς τοποθέτηση: "Το εξήγησε, ελάχιστοι το κατάλαβαν, ξαναδές τι είπε με μεγαλύτερη προσοχή μπας και το καταλάβεις και εσύ"... Seriously? Γιατί δεν μας τιμάτε με τη δική σας εξήγηση και μας αφήνετε στο σκοτάδι, σε ένα τόσο δύσκολο θέμα που το 95% δεν μπόρεσε να κατανοήσει;

εγω ειμαι της αποψης οτι καθε 5% πιστευει οτι το 95% δεν χαμπαριαζει. Οποιος καταλαβε καταλαβε. Αν καταλαβες εσυ, τοτε θα καταλαβες οτι συμφωνω μαζι σου.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, ioankav είπε

Αυτό το κομμάτι σου ξέφυγε:

Οπότε αντίστοιχα τώρα, ακολούθησαν την ίδια προσέγγιση:
Όποιος πέθανε και βρέθηκε θετικός στον Covid-19, καταγράφηκε ότι πέθανε από από Covid-19.

Τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο.

Με την διαφορά όμως ότι με την γρίπη (πυρετό/βήχα) δεν τρέχανε όλοι στο νοσοκομείο/να κάνουν τεστ και λέγανε ήρθε η ώρα μας.. Ούτε κάνανε τεστ σε όσους μπαίνανε στο νοσοκομείο εάν έχουν γρίπη (με συμπτώματα η χωρίς).

• Like 2
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, santac είπε

κάτι μου λέει ότι ο ένας από τους 2 είναι account του Χαρδαλια 

Λολ καλο,  Παντως οσοι περασατε τα διοδια να σας ενημερωσω οτι ξερω που μενετε.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, margaritagr είπε

Κι εγώ που πήγα Γλυφάδα και Βουλιαγμένη, ενα καρό κόσμος ηταν για βόλτα. Ειδικά στη Βουλιαγμένη ήμουν η μοναδική που φορούσα μάσκα , ολοι κυκλοφορούσαν γιολο ο ένας δίπλα στον άλλον. Κι άντε πες ο εξωτερικός χώρος αλλα και μέσα σε μαγαζιά, ηταν χωρίς μάσκες.

Οντως το οτι εδώ δεν είδαμε τα άσχημα έκανε πολλούς να λένε «σιγά μωρε».

Δεν πάει η σαγιονάρα με τη μάσκα

Δημοσ.

Στη Γαλλία βρήκαν ασθενή που έφερε τον ιό στις 27 Δεκεμβρίου, μετά από επανεξέταση κατεψυγμένων δειγμάτων σε νοσηλευμένους του Δεκεμβρίου.

Αναφορά σε κείμενο

Όμως ο καθηγητής Ιβ Κοέν, ο επικεφαλής του τμήματος εντατικής θεραπείας στα νοσοκομεία Αβισέν και Ζαν-Βερντιέ ον Σεν-Σεν-Ντενί, στην περιοχή του Παρισιού, έκανε λόγο την Κυριακή για ένα θετικό κρούσμα στις 27 Δεκεμβρίου. «Ξαναβγάλαμε όλους τους φακέλους των ασθενών που νοσηλεύτηκαν στην εντατική στο Ζαν-Βερντιέ και το Αβισέν από τις 2 Δεκεμβρίου μέχρι τις 16 Ιανουαρίου, οι οποίοι έπασχαν από πνευμονία αλλά είχαν αρνητικό μοριακό τεστ PCR», εξήγησε αναφερόμενος στις εξετάσεις που είχαν γίνει τότε για να εξακριβωθεί αν οι άνθρωποι αυτοί είχαν προσβληθεί από γρίπη ή από κάποιον άλλον κορονοϊό, όχι όμως και από τον SARS-CoV-2, αφού τότε ήταν ακόμη άγνωστος.

Μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, τα δείγματα που είχαν ληφθεί και είχαν καταψυχθεί, ελέγχθηκαν για τον νέο κορονοϊό. «Από τους 14 ασθενείς, ένας ήταν θετικός», είπε ο καθηγητής.

[...]

Το Πεκίνο ενημέρωσε τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ότι εντοπίστηκε μια εστία πνευμονίας αγνώστου προελεύσεως στην πόλη Ουχάν στις 31 Δεκεμβρίου. Όμως το πρώτο κρούσμα ανάγεται στις 8 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές αυτής της πόλης ή ακόμη και την 1η Δεκεμβρίου, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση The Lancet.

[...]

«Ο ιός ίσως να κυκλοφορούσε στη Γαλλία από καιρό», εκτιμά ο καθηγητής Μπουσό. Όμως «κανείς δεν έκρυψε ποτέ τίποτα», διαβεβαίωσε, σημειώνοντας ότι συχνά οι γιατροί δεν ψάχνουν να βρουν ποιο παθογόνο ακριβώς προκάλεσε μια πνευμονική πάθηση. ;)

Όλο το άρθρο της Lauren Chadwick εδώ:

https://gr.euronews.com/2020/05/05/gallia-covid-19-koronoios-kykloforouse-sth-xwra-apo-ta-telh-dekemvriou-coronavirus

https://www.euronews.com/2020/05/05/coronavirus-covid-19-could-have-been-present-in-france-as-early-as-december

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Adrian είπε

Με την διαφορά όμως ότι με την γρίπη (πυρετό/βήχα) δεν τρέχανε όλοι στο νοσοκομείο/να κάνουν τεστ και λέγανε ήρθε η ώρα μας.. Ούτε κάνανε τεστ σε όσους μπαίνανε στο νοσοκομείο εάν έχουν γρίπη (με συμπτώματα η χωρίς).

Οι συνολικοι θανατοι γρίπης υπολογίζονται στατιστικά. Σου λενε για τους 100 - 150 που πεθαναν στο νοσοκομείο καθε χρονο και βαζουν άλλους 1000 - 1500 στατιστική εκτίμηση από το ένα εκατομμύριο πληθυσμό που εκτιμουν οτι περνάει γρίπη τον χρόνο. Και εξω αυτο γινεται

CDC uses a mathematical model to estimate the numbers of influenza illnesses, medical visits, hospitalizations, and deaths in the United States, (1-4) as well as, the impact of influenza vaccination on these numbers. The methods used to calculate the burden of influenza have been described previously (1-2). More recently, the same model was adopted to estimate influenza-associated deaths in the United States. This methodology has been used to retroactively calculate influenza burden, including deaths, going back to 2010.

https://www.cdc.gov/flu/about/burden/how-cdc-estimates.htm

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, patclo είπε

Αυτη η συζήτηση έχει ξαναγίνει 50 φορες. Τα περιστατικά στις περισοτερες περιοχές που εχουν πληγεί υποκαταγραφονται. Το ξερουν αυτό γιατί η αυξηση θανατων σε σχεση με τον μεσο ορο προηγούμενων ετών είναι μεγαλύτερη από τον αριθμό δηλωμενων θανατων απο κορονοϊό. Επειδή μάλιστα κανένας δεν μπορεί να βρει κάποια πειστική εναλλακτική εξήγηση γιατί πχ η ιταλια εχει 55 χιλιαδες θανατους πανω απο το κανονικο διαβάζουμε διάφορα κουφά οτι πεθαίνουν από το άγχος. Τώρα είπε ο τσιοδρας οτι στην ελλαδα που δεν εχει πληγεί και ψειριζουν την καθε περίπτωση ενας με εγκεφαλικη αιμορραγία δεν ξερουν αν του έκανε αναπνευστική δυσχέρεια ο ιος και τον εστειλε ή τον πρόλαβε άλλη αιτία και το αναδειξαμε σε μεγα θεμα. 

Αυτό να μην το κάνουμε μέγα θέμα, αλλά όταν πεθαίνει ενας 35αρης από covid να το κάνουμε; 

• Like 1
Δημοσ.

Με αυτό που είδα έξω σήμερα, δεν υπάρχει πλέον κανένα ερώτημα για εμένα στο αν σωστά άνοιξαν τα σχολεία. 

Τόσους μαθητές/φοιτητές δεν έχω ξαναδεί ΠΟΤΕ να είναι έξω ταυτόχρονα. ΠΟΤΕ. Από την στιγμή που υπάρχει τέτοιος συγχρωτισμός στους δρόμους και τις πλατείες, το σχολείο είναι αναλογικά, ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ. 

Αν το ζήτημα είναι για τους καθηγητές, ας φοράνε μάσκες N95 + τήρηση αποστάσεων (εύκολο με τάξεις 10-15 ατόμων) ή να εξαιρεθούν όσοι θέλουν.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

95655702_10158811786513606_8012701428483καλλιδρομιου εξαρχεια

95461513_10222254080361037_7728216177914παγκρατι βαρναβα

agia-parasekyi-plateia-synostismos.jpgαγ.παρασκευη -ματ αγ ιωαννου

1-7.jpgβολος οπενινγκ κοκτειλ βαρ take away :P

Ρίμπας Ζάχο τα γνωστά..+πλατεία ν.σμυρνης κοκτειλακια κτλ

ουτε πρόστιμο ούτε τπτ μαζεύεις ονοματα αρ.ταυτοτητας κτλ κ απλά τους βάζεις να πληρώσουν ιδιωτικά την νοσηλεία τους..

Επεξ/σία από kage
  • Confused 1
  • Sad 5
Δημοσ.

Κάτι άλλο. Βλέποντας τον χαμό χτες Τρίτη έξω, είναι πια ξεκάθαρο ότι τα σχολεία καλά κάνουν και ανοίγουν.

Όποιοι γονείς φοβούνται μην τους κολλήσουν τα βλαστάρια τους, τους έχω νέα! Είναι έξω και βολτάρουν όλοι με όλους. Ότι είναι να κολλήσουν, το έχουν κολλήσει ή θα το κολλήσουν. Το σχολείο μπροστά στον χαμό που έγινε χτες και θα γίνεται τις επόμενες ημέρες, μοιάζει με καραντίνα. 

Το μόνο που μένει σαν επιχείρημα είναι οι καθηγητές/δάσκαλοι. Υπάρχουν όμως οι αποστάσεις όταν μιλάμε για τάξεις των 10/15 μαθητών. Ανοιχτά παράθυρα, αντισηπτικά και η ζωή συνεχίζεται. Όποιος ανήκει σε ευπαθή ομάδα και δεν επιθυμεί να διδάξει να εξαιρείται. 

Επίσης το θέμα με τις μάσκες είναι πέρα από το αστείο. Αύριο θα πάω για κούρεμα. Παίρνω τον κουρέα μου:

ΕΓΩ: "Πρέπει να κλείσουμε ραντεβού;".
ΚΟΥΡΕΑΣ: "Κλείνω και με ραντεβού, ο άλλος (είναι δύο στο κουρείο), κουρεύει όποιον μπαίνει μέσα".

Επειδή την μυρίστηκα την δουλειά, κάνω μια βόλτα με το αυτοκίνητο και περνάω έξω από το κουρείο. Δεν φορούσε μάσκα κανένας από τους δύο. Τους ξέρω χρόνια. Να τους την πω, δεν μου πάει. Απλά θα αναγκαστώ να πάω με μάσκα εγώ και να φαίνομαι εξωγήινος. 

Σε φαρμακεία που γνωρίζω και τους είδα περνώντας με έπιασαν τα γέλια. Στο ένα είχε κατεβάσει την μάσκα. Στο άλλο την έπιανε με τα χέρια (με γάντια) και την έβαζε πάλι. 

Παίδες η χρήση της μάσκας είναι εξόχως προβληματική. Ο κόσμος το έχει γυρίσει ότι ήμαστε όπως και πριν. Ούτε αποστάσεις τηρούνται, μάσκες λίγο πιο πάνω από το 50% και εκεί όπως να είναι. Για πλύσιμο χεριών δεν θέλω να σκέφτομαι.

Πάντως στις ηλικίες μέχρι 30 είναι σαν να μην υπάρχει SARS2. 

Είμαι περίεργος να δω τις ανακοινώσεις Τσιόδρα μεταξύ 18-24/5. 

Πάντως έχει σαφή μείωση ο ρυθμός μείωσης των ΜΕΘ. Ενώ έπεφταν 10 ανά 4-5 ημέρες, τώρα έχουμε πάει σε υπερδιπλάσιο αριθμό ημερών. Το θετικό είναι ότι είμαστε έτσι και αλλιώς σε πολύ χαμηλούς αριθμούς. Επίσης το δείγμα είναι πολύ μικρό και πιθανώς να προκύπτει στατιστικό λάθος. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ADHD είπε

Οχι και δεν θα παιξουμε την κολοκυθιά τωρα, ηταν ξεκάθαρο το point μου οπου καρδια βαλε οτι αλλο θες.  Οποιος πεθανε και βρεθηκε θετικος σε covid θα καταχωρηθει στους θανατους.

Τι εννοείς " Οποιος πεθανε και βρεθηκε θετικος σε covid θα καταχωρηθει στους θανατους.";

Θα πρέπει να γίνεται τεστ CPR σε όλους όσους πεθαίνουν;

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Kostasspil είπε

Μα είναι εντελώς λογικό να τους μετράνε έτσι τους θανάτους. Ο covid επιβαρύνει τον οργανισμό των ανθρώπων που προσβάλει, οπότε αν κάποιος/κάποια είχε ήδη ένα νόσημα αλλά σε κανονικές συνθήκες θα μπορούσε να το προσπεράσει, τελικά όμως καταλήξει, προφανώς και είναι λόγο του ιού. 

Σήμερα ήρθε ένας φίλος μου και μου δείχνει ένα παρόμοιο βίντεο και μου λέει: "Δες τι είπε ο Τσιόδρας, ότι όλοι που πεθαίνουν καταγράφονται ως θύματα του κορωνοϊού."

Όχι ρε παιδιά, δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Πριν 2 εβδομάδες έχασε τη ζωή του ο παππούς της κοπέλας μου, 80 χρονών άνθρωπος. Είχε θέμα με τους πνεύμονες του. Όχι, η αιτία του θανάτου του δεν ήταν ο κορωνοϊός. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...