Προς το περιεχόμενο

Κορωνοϊός στην Ελλάδα #2

insomnia.gr
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh
  • Μια τελευταία προειδοποίηση, το ότι υπάρχει αυτό το topic δεν σημαίνει ότι είναι εξαίρεση στους κανόνες του forum.
  • Επόμενες αναφορές σε κόμματα  και πολιτικά πρόσωπα (εσωτερικού ΚΙ εξωτερικού) δεν θα έχουν "προειδοποιητικές βολές" αλλά απευθείας 30μερο ban.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μόλις τώρα, kirileman είπε

Για ποιο λόγο κατέγραφαν θανάτους από Covid περιστατικά από άλλα αίτια;

Αν δεν μπορούν να προσδιορίσουν συγκεκριμένα την αιτία του θανάτου (πχ αυτοί με υποκείμενο νόσημα που κινδυνεύουν, αν πεθάνουν καταλογίζεται στο υποκείμενο νόσημα/"ηλικία" ή τον covid19; ) ...καλά κάνουν και τους καταγράφουν ως θύματα Covid19, γιατί προφανώς υπάρχει αλληλεπίδραση...κι αν επιβαρυνθεί η υγεία τους από τον ιό, αυτός είναι τελικά η αιτία θανάτου, αλλιώς ο άλλος μπορεί να ζούσε και χρόνια με το νόσημά του.

Έτσι κι ο απολογισμός των νεκρών από τη γρίπη κυμαίνεται από 290Κ μέχρι 650Κ αναλόγως και τον τρόπο υπολογισμού.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Μόλις τώρα, definitio είπε

Αν δεν μπορούν να προσδιορίσουν συγκεκριμένα την αιτία του θανάτου (πχ αυτοί με υποκείμενο νόσημα που κινδυνεύουν, αν πεθάνουν καταλογίζεται στο υποκείμενο νόσημα/"ηλικία" ή τον covid19; ) ...καλά κάνουν και τους καταγράφουν ως θύματα Covid19, γιατί προφανώς υπάρχει αλληλεπίδραση...κι αν επιβαρυνθεί η υγεία τους από τον ιό, αυτός είναι τελικά η αιτία θανάτου, αλλιώς ο άλλος μπορεί να ζούσε και χρόνια με το νόσημά του.

Έτσι κι ο απολογισμός των νεκρών από τη γρίπη κυμαίνεται από 290Κ μέχρι 650Κ αναλόγως και τον τρόπο υπολογισμού.

Αυτή ήταν η εξήγηση του Τσιόδρα;

• Like 1

1 λεπτό πριν, kirileman είπε

Αυτή ήταν η εξήγηση του Τσιόδρα;

Ο Τσιόδρας είπε ότι αν υπάρχει νόσημα + covid19 και καταλήξει ο ασθενής, λογίζεται ως θύμα Covid19 στην Ελλάδα....εννοώντας, προφανώς, ότι θα μπορούσε ο απολογισμός των θανάτων να προσαρμοστεί προς τα κάτω, κι έτσι να είναι ακόμη πιο "θετική" η εικόνα στην Ελλάδα, αλλά δεν το κάνουν...

Εγώ σήμερα πήγα σε ένα MyMarket.

Από τα τρία ταμεία, καμία κοπέλα δεν φόραγε μάσκα, ενώ δεν υπήρχε πλεξιγκλας στο ταμείο. Σε ΑΒ, Λιντλ και Σκλαβενίτη στην ίδια περιοχή έχουν βάλει όλοι.

Μετά είπα να πάρω καφέ στο χέρι μετά από καιρό. Πήγα να πληρώσω με ανέπαφη αλλά ο υπάλληλος είπε ότι δεν φτάνει το καλώδιο οπότε αναγκαστικά του την έδωσα. Με είδε που στράβωσα οπότε μου λέει κάτσε να σου βάλω αντισηπτικό και απλώνει το χέρι κρατώντας ένα σπρέι. Απλώνω και γω το δικό μου από αμηχανία και μου ψεκάζει το χέρι. Ένα δευτερόλεπτο μετά το ψέκασμα προλαβαίνω να παρατηρήσω ότι δεν είναι αντισηπτικό χειρός αλλά dettol για το πάτωμα και επιφάνειες. Με έπιασε μια περίεργη φαγούρα στο χέρι μέχρι να βρω νερό να το ξεπλύνω. Δεν ξέρω αν πρέπει να γελάσω ή να κλάψω με αυτό το συμβάν, την φίλη μου πάντως την είχε πιάσει νευρικό με την απογοητευμένη μου μούρη

• Like 2
  • Thanks 1

7 λεπτά πριν, silverado είπε

Κορωνοϊός: Συναγερμός σε «Αλεξάνδρα» και ΑΧΕΠΑ από ασυμπτωματικούς ασθενείς

https://www.protothema.gr/greece/article/1002897/koronoios-sunagermos-se-alexandra-kai-ahepa-apo-asubtomatikous-astheneis/

......

Μήπως κολλούν τον ιό εντός του νοσοκομείου και δεν μπαίνουν όντας φορείς;

• Like 2
  • Sad 1

4 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε

Εγώ σήμερα πήγα σε ένα MyMarket.

Από τα τρία ταμεία, καμία κοπέλα δεν φόραγε μάσκα, ενώ δεν υπήρχε πλεξιγκλας στο ταμείο. Σε ΑΒ, Λιντλ και Σκλαβενίτη στην ίδια περιοχή έχουν βάλει όλοι.

Μετά είπα να πάρω καφέ στο χέρι μετά από καιρό. Πήγα να πληρώσω με ανέπαφη αλλά ο υπάλληλος είπε ότι δεν φτάνει το καλώδιο οπότε αναγκαστικά του την έδωσα. Με είδε που στράβωσα οπότε μου λέει κάτσε να σου βάλω αντισηπτικό και απλώνει το χέρι κρατώντας ένα σπρέι. Απλώνω και γω το δικό μου από αμηχανία και μου ψεκάζει το χέρι. Ένα δευτερόλεπτο μετά το ψέκασμα προλαβαίνω να παρατηρήσω ότι δεν είναι αντισηπτικό χειρός αλλά dettol για το πάτωμα και επιφάνειες. Με έπιασε μια περίεργη φαγούρα στο χέρι μέχρι να βρω νερό να το ξεπλύνω. Δεν ξέρω αν πρέπει να γελάσω ή να κλάψω με αυτό το συμβάν, την φίλη μου πάντως την είχε πιάσει νευρικό με την απογοητευμένη μου μούρη

εγώ γέλασα πάντως.

Να είστε καλά όλοι εσείς να μας φτιάχνετε τη διάθεση, ανεβάστε κι άλλα τέτοια περιστατικά.

Δε νομίζω να πάθεις και κατι πάντως με το υγρό για το πάτωμα.

1 ώρα πριν, definitio είπε

Ειχα παει το πρωί στη κλινική "Αγιος Λουκάς" στη Θεσσαλονίκη, την ωρα που πληρωνα για την εξεταση ερχεται πισω μου μια κοπελα >30 ετων υποβασταζομενη από μια νοσηλευτρια που ελεγε "η κοπελα ειναι του προσωπικού και λιποθύμησε"...

...τωρα δεν ξερω το λογο, αλλα εγινα μπουχος μολις πηρα την αποδειξη...δεν έβηχε κτλ αλλα δεν φαινοταν καλα...

Ψαχνω που δεν εχουν αναφερθει κρούσματα σε ασθενείς και προσωπικό, αλλα με κυνηγάει ο κίνδυνος....

...ο περισσότερος κόσμος, λενε, τηρει τα μέτρα...
.. το ακριβώς αντίθετο απ οτι βλεπω εγω...λιγος κόσμος φοραει μασκα και σε κλειστούς χώρους, σε ανοιχτούς σχεδόν κανείς, βηχουν ολοι χωρις καν να πανε να καλύψουν το στομα τους, κι αν φορας εσύ σε κοιτουν σα να εισαι βλαμμενος ή σαν να φέρεις εσύ τον ιό....

Χθες μονο

- Στο σούπερ μάρκετ Καντζας ο κρεοπώλης εβηχε μπροστά στον παγκο με κατεβασμενη μασκα...
- ενας πελατης πέρασε κολλητα μου στο διάδρομο κι εβηξε στο μισο μετρο
- βγαζω το σκύλο βολτα, περνώντας απο μια γωνια δρομων επεσα σ ενα 40χρονο που φταρνιζοταν λες κι εκανε διαγωνισμο να στειλει το σαλιο οσο πιο μακρυα...
- ανεβαίνω το δρομο για το σπιτι, μια παρεα 12χρονα απλωμένα στο δρομο, ανεβαινω στο πεζοδρόμιο, στο μπαλκονι του ημιοροφου μια γιαγιά με ευλογησε με διπλο βηξιμο ακριβώς καθως περνουσα απο κατω...

...την εξεταση που ηθελα πηγα αρχικα να τη κανω στη Euromedica στη παραλία, απ εξω ο ελεγχος και καλα αυστηρός, μπαινω μεσα μια πυκνή ατμοσφαιρα απο τις αναπνοες, ανθρωποι να βηχουν γυρω γυρω (αρχισαν τα τακτικα χειρουργεία κτλ παλι; δεν ειχα δει ποτε τοσο κόσμο εκει), πουθενά να σταθεις κρατωντας εστω αποσταση 1 μετρου..αν κι ειχα ραντεβού, εκανα μεταβολή κι εφυγα...
...κι οι υψηλα ιστάμενοι γιατροι οι πιο ζαμανφου με τη μασκα...κατι να κρεμεται εκει μπροστα στη προβοσκίδα, συζητηση με ασθενείς στους διαδρόμους κολλητα.

....εχω σπιτι καρκινοπαθη κι αλλον με προβλημα.στα νεφρά (εγω στα 40 αρχισα να καταρρεω), αν κολλησει ενας μας φύγαμε ολοι συστημενοι...

Η κατασταση εξω ειναι απελπιστικη, νευριαζω τοσο με την ανεύθυνη σταση των περισσότερων...είναι να σε πιανει μισανθρωπια...
..ετσι και δεν είχαμε κλεισει σχετικά νωρις, θα ημασταν τρισχειροτερα απο Ιταλία...

...κι η κυβέρνηση αρχικα πηγαινε στην υπερβολή, αντιθετα και στους δικους της νομους και χωρίς λογική, αντιπαραγωγικα - πχ να διωχνει 3 ατομα με σκυλιά που ειναι σκορπισμενοι σ ολο το πάρκο Γαλαξια, ή να κυνηγαει ατομικα αθλούμενους στη παραλία, να τη κλεινει ενω είναι το μόνο μερος οπου μπορούν να τηρουνται αποστασεις, και να συνωστιζονται ολοι σε μικρες πλατείες -
...κι απ οταν αποφάσισε να χτισει επικοινωνιακά τις συνθήκες "ανοιγματος", ούτε αστυνομία στα παρκα όπου μαζευονται 15 άτομα σενα παγκακι, στο δρόμο 5-5 κολλητα και δεν τρεχει τιποτα, εγραψε 2 ατομα που τηρουσαν αποστάσεις εξω απο τα παγωτά alfa και γυρω γυρω λες κι εσκασε βομβα να τρεχουν ολοι μολις δουν αστυνομια (οσο ηταν αναγκαίο το μηνυμα).

Ειμαι πολύ απαισιόδοξος για τον επόμενο μηνα

προτείνω να ποινικοποιηθεί ο βήχας

• Like 2

Ο Τσιόδρας απλώς είπε (ξανά) αυτό που κάποιοι περίεργοι λέμε εδώ και καιρό. Και μπορεί να το κάνει χωρίς να τον κατηγορήσει κανείς για τίποτα. Αν μετρούσε μόνο τους θανάτους που είναι επιβεβαιωμένοι λόγω covid, θα λέγαμε ότι παραπλανεί τον κόσμο για να φαίνεται επιτυχημένη η διαχείριση. Τώρα ακόμη και αν κάποιος πει ότι φουσκώνουμε τα νούμερα, με <150 νεκρούς, δεν τίθεται τέτοιο θέμα, ΕΔΩ, στην Ελλάδα.

ΑΛΛΟΥ όμως τίθεται. 3 Μαρτίου, με 34 συνολικά νεκρούς στην Ιταλία, έγραψα αυτό:

Γενικώς αυτή η μανία των ΜΜΕ να ενοχοποιούν τον κορωνοϊό σε άσχετες περιπτώσεις (22χρονος με λευχαιμία στο τελευταίο στάδιο, χθες ο μουσικός των stranglers, που είχε μπει με καρδιολογικά προβλήματα στο νοσοκομείο κλπ.) είναι ενοχλητική. Αν δεν στόχευαν τα κλικ, θα ήταν και ύποπτη.

1 ώρα πριν, cthulhucarbide είπε

Εμείς λοιπόν που ζούσαμε στο ίδιο σπίτι και τρώγαμε στο ίδιο τραπέζι δεν μπορούμε να μπούμε μαζί στο ίδιο αμάξι διότι... ένας θεός ξέρει γιατί.

Και το ίδιο ισχύει για οικογένεια με 2 ή 3 ενήλικα παιδιά που κατά τα άλλα μένουν μαζί, αλλά θα αναγκαστούνε να πάνε κάπου με 2 διαφορετικά αυτοκίνητα μόνο και μόνο για να βρεθούν πάλι μαζί όταν θα φτάσουν στον προορισμό τους.

Παράλογο και καταπιεστικό μέτρο που παίζει να έχει και μηδενική συμβολή στον περιορισμό του ιού.

Γιατί υποτίθεται ότι στο σπίτι τηρείτε μια σχετική απόσταση μεταξύ σας και ότι ο χώρος είναι καλά αεριζόμενος. Αν στο σπίτι είστε αγκαλιές και φιλιά, πράγματι δεν υπάρχει διαφορά.

Υπερβολικό μέτρο μέν, αλλά έχει μία λογική.

Ότι έκλεισαν τεράστιοι χώροι (π.χ. παραλία Θεσσαλονίκης, Σέιχ Σου) για να «μήν μαζεύεται πολύς κόσμος» ήταν ακόμη πιο ηλίθιο, ειδικά όπως επεβλήθη (με τα στημένα πλάνα). Γλυτώσαμε το συγχρωτισμό στην άπλα, με τη λογική του «αν το κάνουν όλοι», για να μας μείνουν προς χρήση τα στενάκια που ήταν χειρότερα.

• Like 1
  • Thanks 1

1 hour ago, billdanos said:

Ούτε 5% δεν κατάλαβαν τι είπε ο Τσιόδρας. Οι υπόλοιποι 95 πέρασαν στην πλευρά των ψεκασμένων. :) 

Βασικά γι αυτό το ποσταρα, για να το συζητήσουμε γιατί πάλι έπαιξε παρανόηση όπως με τις μάσκες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, kirileman είπε

Αν καταλαβα καλα τι θες να πεις και αν το καταλαβα και εγω καλα αυτο που ειπε, στην Ελλαδα καθως και σε αλλες χωρες αν καποιος έχει κολλήσει covid με ήπια συμπτώματα ας πουμε αλλα εχει και χρόνιο πρόβλημα με την καρδιά του και πεθαίνει απο ανακοπή χωρις να ειναι αποτελεσμα επιπλοκών της νοσου, κάποιες χώρες θα το δήλωναν απλα ως θάνατο απο καρδιά εμεις το δηλωνουμε κανονικα στους θανατους απο covid. Η Γερμανία αν θυμάσαι με τους λιγους θανατους απο covid ειχε κατηγορηθεί για τετοια πρακτικη, στο συγκεκριμένο παράδειγμα θα δηλωνόταν λες και δεν υπηρχε καν ο covid με αποτέλεσμα η θνητότητα να ειναι εξαιρετικά χαμηλή (σε συνδυασμό και με τα πολλα τεστ που εκαναν και τον αριθμο των ΜΕΘ φυσικα).

Εδω αυτο που ειπε πανω κατω ο Τσιοδρας είναι οτι δεν ακολουθήσαμε αυτή την τακτική, στο παράδειγμα που σου έφερα ο θάνατος θα δηλωνόταν κανονικά σε αυτούς με covid οποτε τα δεδομένα μας ειναι οσο γινεται πιο αντιπροσωπευτικά.

Επεξ/σία από ADHD

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
50 λεπτά πριν, kirileman είπε

Το ίδιο κάνουν και στην απλή γρίπη. Πανευρωπαϊκά. Το είπε σήμερα ο Τσιόδρας. 

Ο λόγος είναι ο απλούστερος που υπάρχει. Για να είναι 100% σίγουροι ότι δεν κάνουν υποεκτίμηση της διασποράς. Έχουν τεράστια σημασία τα νούμερα νοσηλευομένων/ΜΕΘ/Θανάτων ώστε να γνωρίζεις την διασπορά. Αν είσαι σίγουρος για το άνω όριο, ξέρεις που βαδίζεις. 

Είσαι ασφαλής. 

Σε αυτό το σημείο να πω, ότι είναι εμφανές ότι τα νούμερα αρκετών χωρών δεν βγάζουν νόημα. ΗΠΑ, UK, Κίνα. Σε άλλες χώρες υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι τα έχουν υποεκτιμήσει. Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία κτλ. 

Αυτό προκύπτει εύκολα βλέποντας το Βέλγιο που έχει την ίδια τακτική με εμάς και ακόμα περισσότερο. Δηλώνει Covid, όλα τα θύματα που είναι θετικά σε αυτόν αλλά ακόμα και περιπτώσεις που μοιάζουν με Covid...

Επεξ/σία από gordonas
  • Like 1

17 λεπτά πριν, kondoras είπε

Γιατί υποτίθεται ότι στο σπίτι τηρείτε μια σχετική απόσταση μεταξύ σας και ότι ο χώρος είναι καλά αεριζόμενος. Αν στο σπίτι είστε αγκαλιές και φιλιά, πράγματι δεν υπάρχει διαφορά.

Υπερβολικό μέτρο μέν, αλλά έχει μία λογική.

Ότι έκλεισαν τεράστιοι χώροι (π.χ. παραλία Θεσσαλονίκης, Σέιχ Σου) για να «μήν μαζεύεται πολύς κόσμος» ήταν ακόμη πιο ηλίθιο, ειδικά όπως επεβλήθη (με τα στημένα πλάνα). Γλυτώσαμε το συγχρωτισμό στην άπλα, με τη λογική του «αν το κάνουν όλοι», για να μας μείνουν προς χρήση τα στενάκια που ήταν χειρότερα.

Ελπίζω να αστειεύεσαι. Για όσους μένουν στο ίδιο σπίτι, τρώνε στο ίδιο τραπέζι, κάθονται σε διπλανές καρέκλες κλπ δεν υπάρχει καμία καραντίνα ούτε καν υπόνοιά της.

Αυτό το "υποτίθεται ότι στο σπίτι τηρείτε αποστάσεις" κλπ δεν ξέρω πως σου μπήκε στο μυαλό αλλά όχι πουθενά δεν υποτίθεται ότι οι οικογένειες κάνουν κάτι τέτοιο

• Like 2

9 λεπτά πριν, Kostasspil είπε

Βασικά γι αυτό το ποσταρα, για να το συζητήσουμε γιατί πάλι έπαιξε παρανόηση όπως με τις μάσκες

Πιες μάσκες; 
Εδω έχει πέσει το γέλιο της αρκούδας.

Είδα στην τηλεόραση κρατικό σποτ πως να φτιάχνουμε μόνοι μας μάσκες από πετσέτα η’ από ένα παλιό πανό.οτι να ναι δλδ.Τζαμπα σπάγατε τα 10ρικα για μασκεσ.Ο νοών νοητό........

Απο αύριο θα φοράω την λαιμούδιερα που έχω για την μηχανή.. Νόμιμος θα είμαι.  Εγω σας τα έλεγα . Μπεεεεεεεεεεε

• Like 1

πραγματικό περιστατικό, δε μου το είπανε. το είδα.

αναβάτης σε παπάκι, χωρίς κράνος. Ουτε καν το κρατούσε στο χέρι. Φορούσε όμως μάσκα.

Γιατί είναι πολύ πιθανό ο ιος να παραβιάσει καμιά προτεραιότητα και να έρθει πάνω του. Ε να μην προστατευτεί ο άνθρωπος;

• Like 1

59 λεπτά πριν, kirileman είπε

Το εξηγησε ο τσιοδρας αλλα μονο το 5% καταλαβε τι ειπε. Το ιδιο πιστευουν και οι υπολοιποι 95%

• Thanks 1

8 λεπτά πριν, slvsnt είπε

πραγματικό περιστατικό, δε μου το είπανε. το είδα.

αναβάτης σε παπάκι, χωρίς κράνος. Ουτε καν το κρατούσε στο χέρι. Φορούσε όμως μάσκα.

Γιατί είναι πολύ πιθανό ο ιος να παραβιάσει καμιά προτεραιότητα και να έρθει πάνω του. Ε να μην προστατευτεί ο άνθρωπος;

ψηφοφορία

Βρείτε ποιο μέλος του Insomnia είναι.

Έχω στο νου μου μερικούς

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...