Προς το περιεχόμενο

Κορωνοϊός στην Ελλάδα #2

insomnia.gr
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh
  • Μια τελευταία προειδοποίηση, το ότι υπάρχει αυτό το topic δεν σημαίνει ότι είναι εξαίρεση στους κανόνες του forum.
  • Επόμενες αναφορές σε κόμματα  και πολιτικά πρόσωπα (εσωτερικού ΚΙ εξωτερικού) δεν θα έχουν "προειδοποιητικές βολές" αλλά απευθείας 30μερο ban.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αν γίνει ξανά καραντίνα αυτό θα συμβεί σε τοπικό επίπεδο και όχι σε όλη τη χώρα. 

Με τις αεροπορικές τι γίνεται? Διαβάζω για σενάρια διάσωσης της Aegean  που πάει για φούντο από το ελληνικό δημόσιο... 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Μόλις τώρα, Weiss είπε

Με τις αεροπορικές τι γίνεται? Διαβάζω για σενάρια διάσωσης της Aegean  που πάει για φούντο από το ελληνικό δημόσιο... 

Προσωπική άποψη και μόνο ... νομίζω στο τέλος θα κάνουν του κεφαλιού τους και δεν θα τηρήσουν κανένα μέτρο social distancing με κενά μεσαία καθίσματα που ακούγεται κτλ. Δεν βγαίνει ο λογαριασμός να γίνονται πτήσεις με μισογεμάτα αεροπλάνα και το ξέρουν όλοι αυτό, όπως και οι κυβερνήσεις. Ούτε καμιά χώρα που στηρίζετε σε τουρισμό όπως η Ελλάδα θέλει να διπλασιαστεί η τιμή στα εισιτήρια για να έρθουν 50 τουρίστες ανα πτήση

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Kostasspil είπε

Πόσο καιρό το λέω.. είπε και σήμερα κάτι παρόμοιο, ότι καλύτερα να μετράνε παραπάνω πάρα λιγότερους. Εάν βάλεις και το επιβεβαιωμένα/πιθανά που μετράνε.. Μια απορία στο πόσοι τελικά πέθαναν _από_ covid στην δημιουργεί..

Επεξ/σία από Adrian
  • Like 3
  • Thanks 1

2 λεπτά πριν, braxamiotis είπε

Ανοιξε κλεισε δεν θα περασουμε ποτε το τοπικ με τα αιρ-κοντισιον

Αυτό είναι δεύτερο σεζόν όμως, το άλλο είναι ακόμα στο πρώτο 😄

• Super Moderators
23 minutes ago, Kostasspil said:

Ούτε 5% δεν κατάλαβαν τι είπε ο Τσιόδρας. Οι υπόλοιποι 95 πέρασαν στην πλευρά των ψεκασμένων. :) 

• Like 6
  • Thanks 2
  • Sad 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ειχα παει το πρωί στη κλινική "Αγιος Λουκάς" στη Θεσσαλονίκη, την ωρα που πληρωνα για την εξεταση ερχεται πισω μου μια κοπελα >30 ετων υποβασταζομενη από μια νοσηλευτρια που ελεγε "η κοπελα ειναι του προσωπικού και λιποθύμησε"...

...τωρα δεν ξερω το λογο, αλλα εγινα μπουχος μολις πηρα την αποδειξη...δεν έβηχε κτλ αλλα δεν φαινοταν καλα...

Ψαχνω που δεν εχουν αναφερθει κρούσματα σε ασθενείς και προσωπικό, αλλα με κυνηγάει ο κίνδυνος....

...ο περισσότερος κόσμος, λενε, τηρει τα μέτρα...
.. το ακριβώς αντίθετο απ οτι βλεπω εγω...λιγος κόσμος φοραει μασκα και σε κλειστούς χώρους, σε ανοιχτούς σχεδόν κανείς, βηχουν ολοι χωρις καν να πανε να καλύψουν το στομα τους, κι αν φορας εσύ σε κοιτουν σα να εισαι βλαμμενος ή σαν να φέρεις εσύ τον ιό....

Χθες μονο

- Στο σούπερ μάρκετ Καντζας ο κρεοπώλης εβηχε μπροστά στον παγκο με κατεβασμενη μασκα...
- ενας πελατης πέρασε κολλητα μου στο διάδρομο κι εβηξε στο μισο μετρο
- βγαζω το σκύλο βολτα, περνώντας απο μια γωνια δρομων επεσα σ ενα 40χρονο που φταρνιζοταν λες κι εκανε διαγωνισμο να στειλει το σαλιο οσο πιο μακρυα...
- ανεβαίνω το δρομο για το σπιτι, μια παρεα 12χρονα απλωμένα στο δρομο, ανεβαινω στο πεζοδρόμιο, στο μπαλκονι του ημιοροφου μια γιαγιά με ευλογησε με διπλο βηξιμο ακριβώς καθως περνουσα απο κατω...

...την εξεταση που ηθελα πηγα αρχικα να τη κανω στη Euromedica στη παραλία, απ εξω ο ελεγχος και καλα αυστηρός, μπαινω μεσα μια πυκνή ατμοσφαιρα απο τις αναπνοες, ανθρωποι να βηχουν γυρω γυρω (αρχισαν τα τακτικα χειρουργεία κτλ παλι; δεν ειχα δει ποτε τοσο κόσμο εκει), πουθενά να σταθεις κρατωντας εστω αποσταση 1 μετρου..αν κι ειχα ραντεβού, εκανα μεταβολή κι εφυγα...
...κι οι υψηλα ιστάμενοι γιατροι οι πιο ζαμανφου με τη μασκα...κατι να κρεμεται εκει μπροστα στη προβοσκίδα, συζητηση με ασθενείς στους διαδρόμους κολλητα.

....εχω σπιτι καρκινοπαθη κι αλλον με προβλημα.στα νεφρά (εγω στα 40 αρχισα να καταρρεω), αν κολλησει ενας μας φύγαμε ολοι συστημενοι...

Η κατασταση εξω ειναι απελπιστικη, νευριαζω τοσο με την ανεύθυνη σταση των περισσότερων...είναι να σε πιανει μισανθρωπια...
..ετσι και δεν είχαμε κλεισει σχετικά νωρις, θα ημασταν τρισχειροτερα απο Ιταλία...

...κι η κυβέρνηση αρχικα πηγαινε στην υπερβολή, αντιθετα και στους δικους της νομους και χωρίς λογική, αντιπαραγωγικα - πχ να διωχνει 3 ατομα με σκυλιά που ειναι σκορπισμενοι σ ολο το πάρκο Γαλαξια, ή να κυνηγαει ατομικα αθλούμενους στη παραλία, να τη κλεινει ενω είναι το μόνο μερος οπου μπορούν να τηρουνται αποστασεις, και να συνωστιζονται ολοι σε μικρες πλατείες -
...κι απ οταν αποφάσισε να χτισει επικοινωνιακά τις συνθήκες "ανοιγματος", ούτε αστυνομία στα παρκα όπου μαζευονται 15 άτομα σενα παγκακι, στο δρόμο 5-5 κολλητα και δεν τρεχει τιποτα, εγραψε 2 ατομα που τηρουσαν αποστάσεις εξω απο τα παγωτά alfa και γυρω γυρω λες κι εσκασε βομβα να τρεχουν ολοι μολις δουν αστυνομια (οσο ηταν αναγκαίο το μηνυμα).

Ειμαι πολύ απαισιόδοξος για τον επόμενο μηνα

Επεξ/σία από definitio
  • Like 13
  • Thanks 1
  • Confused 1
  • Sad 1

36 λεπτά πριν, billdanos είπε

Ούτε 5% δεν κατάλαβαν τι είπε ο Τσιόδρας. Οι υπόλοιποι 95 πέρασαν στην πλευρά των ψεκασμένων. :) 

Δε νομίζω ότι πολλοί έπεσαν από τα σύννεφα πάντως

• Like 3

1 ώρα πριν, Kostasspil είπε

Βαλτε και αυτους που πεθαναν σε τροχαιο.Μπορει να ηταν φορεις.Ο Covid φταιει για το ατυχημα.Γιαυτο περιοριζαν τις μετακινησεις.

• Like 1

52 λεπτά πριν, definitio είπε

Ειχα παει το πρωί στη κλινική "Αγιος Λουκάς" στη Θεσσαλονίκη, την ωρα που πληρωνα για την εξεταση ερχεται πισω μου μια κοπελα >30 ετων υποβασταζομενη από μια νοσηλευτρια που ελεγε "η κοπελα ειναι του προσωπικού και λιποθύμησε"...

...τωρα δεν ξερω το λογο, αλλα εγινα μπουχος μολις πηρα την αποδειξη...δεν έβηχε κτλ αλλα δεν φαινοταν καλα...

Ψαχνω που δεν εχουν αναφερθει κρούσματα σε ασθενείς και προσωπικό, αλλα με κυνηγάει ο κίνδυνος....

...ο περισσότερος κόσμος, λενε, τηρει τα μέτρα...
.. το ακριβώς αντίθετο απ οτι βλεπω εγω...λιγος κόσμος φοραει μασκα και σε κλειστούς χώρους, σε ανοιχτούς σχεδόν κανείς, βηχουν ολοι χωρις καν να πανε να καλύψουν το στομα τους, κι αν φορας εσύ σε κοιτουν σα να εισαι βλαμμενος ή σαν να φέρεις εσύ τον ιό....

Χθες μονο

- Στο σούπερ μάρκετ Καντζας ο κρεοπώλης εβηχε μπροστά στον παγκο με κατεβασμενη μασκα...
- ενας πελατης πέρασε κολλητα μου στο διάδρομο κι εβηξε στο μισο μετρο
- βγαζω το σκύλο βολτα, περνώντας απο μια γωνια δρομων επεσα σ ενα 40χρονο που φταρνιζοταν λες κι εκανε διαγωνισμο να στειλει το σαλιο οσο πιο μακρυα...
- ανεβαίνω το δρομο για το σπιτι, μια παρεα 12χρονα απλωμένα στο δρομο, ανεβαινω στο πεζοδρόμιο, στο μπαλκονι του ημιοροφου μια γιαγιά με ευλογησε με διπλο βηξιμο ακριβώς καθως περνουσα απο κατω...

...την εξεταση που ηθελα πηγα αρχικα να τη κανω στη Euromedica στη παραλία, απ εξω ο ελεγχος και καλα αυστηρός, μπαινω μεσα μια πυκνή ατμοσφαιρα απο τις αναπνοες, ανθρωποι να βηχουν γυρω γυρω (αρχισαν τα τακτικα χειρουργεία κτλ παλι; δεν ειχα δει ποτε τοσο κόσμο εκει), πουθενά να σταθεις κρατωντας εστω αποσταση 1 μετρου..αν κι ειχα ραντεβού, εκανα μεταβολή κι εφυγα...
...κι οι υψηλα ιστάμενοι γιατροι οι πιο ζαμανφου με τη μασκα...κατι να κρεμεται εκει μπροστα στη προβοσκίδα, συζητηση με ασθενείς στους διαδρόμους κολλητα.

....εχω σπιτι καρκινοπαθη κι αλλον με προβλημα.στα νεφρά (εγω στα 40 αρχισα να καταρρεω), αν κολλησει ενας μας φύγαμε ολοι συστημενοι...

Η κατασταση εξω ειναι απελπιστικη, νευριαζω τοσο με την ανεύθυνη σταση των περισσότερων...είναι να σε πιανει μισανθρωπια...
..ετσι και δεν είχαμε κλεισει σχετικά νωρις, θα ημασταν τρισχειροτερα απο Ιταλία...

...κι η κυβέρνηση αρχικα πηγαινε στην υπερβολή, αντιθετα και στους δικους της νομους και χωρίς λογική, αντιπαραγωγικα - πχ να διωχνει 3 ατομα με σκυλιά που ειναι σκορπισμενοι σ ολο το πάρκο Γαλαξια, ή να κυνηγαει ατομικα αθλούμενους στη παραλία, να τη κλεινει ενω είναι το μόνο μερος οπου μπορούν να τηρουνται αποστασεις, και να συνωστιζονται ολοι σε μικρες πλατείες -
...κι απ οταν αποφάσισε να χτισει επικοινωνιακά τις συνθήκες "ανοιγματος", ούτε αστυνομία στα παρκα όπου μαζευονται 15 άτομα σενα παγκακι, στο δρόμο 5-5 κολλητα και δεν τρεχει τιποτα, εγραψε 2 ατομα που τηρουσαν αποστάσεις εξω απο τα παγωτά alfa και γυρω γυρω λες κι εσκασε βομβα να τρεχουν ολοι μολις δουν αστυνομια (οσο ηταν αναγκαίο το μηνυμα).

Ειμαι πολύ απαισιόδοξος για τον επόμενο μηνα

Πραγματικα το πρώτο που μου ήρθε στο μυαλό 

tenor.gif

1 ώρα πριν, billdanos είπε

Για ποιο λόγο κατέγραφαν θανάτους από Covid περιστατικά από άλλα αίτια;

• Like 1

1 ώρα πριν, logistoulis είπε

Σε σχέση με τις απανωτές καταλήψεις δεν είναι και τόσο κακό

Δεν ισχύει αυτό με τις καταλήψεις. Ειδικά σε οδοντιατρικές και ιατρικές.

Κορωνοϊός: Συναγερμός σε «Αλεξάνδρα» και ΑΧΕΠΑ από ασυμπτωματικούς ασθενείς

https://www.protothema.gr/greece/article/1002897/koronoios-sunagermos-se-alexandra-kai-ahepa-apo-asubtomatikous-astheneis/

Κορωνοϊός στην Ισπανία: Νοσηλευτές η μεγάλη πλειονότητα των κρουσμάτων

https://www.protothema.gr/world/article/1003058/koronoios-stin-ispania-nosileutes-i-megali-pleionotita-ton-krousmaton/

• Like 2

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...