Προς το περιεχόμενο

Κορωνοϊός στην Ελλάδα #2

insomnia.gr
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh
  • Μια τελευταία προειδοποίηση, το ότι υπάρχει αυτό το topic δεν σημαίνει ότι είναι εξαίρεση στους κανόνες του forum.
  • Επόμενες αναφορές σε κόμματα  και πολιτικά πρόσωπα (εσωτερικού ΚΙ εξωτερικού) δεν θα έχουν "προειδοποιητικές βολές" αλλά απευθείας 30μερο ban.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

19 λεπτά πριν, Opium είπε

Βοηθάω στη διασπορά φορώντας μάσκα κ βγαίνοντας έξω μονο για τα απαραίτητα;;;κάντο κ συ αυτό που κάνω κ θα δεις πόσο θα βοηθήσεις κ συ στη διασπορά....

Εγώ κάνω αυτο που θεωρώ λογικό για να διαφυλάξω την υγεία των συνανθρώπων μου κ μετά τη δική μου..λειτουργώ με ενσυναίσθηση...εσύ;;;άσε μη μου πεις..συνεχίζεις να μη διαβάζεις αυτά που γράφω ή να διαβάζεις επιλεκτικά.έγραψα: ΛΟΓΙΚΟ μου κάνει μάσκες ΟΛΟΙ..τρολλάρεις άσχημα..

Πως το κανεις αυτο οταν λες να μη βαζουν μασκα οι υπαλληλοι στα σουπερ μαρκετ δε το καταλαβα και δε θελω και να μαθω. Εχουμε φτασει στα ορια του παραλογου τωρα.

• Confused 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Curtis76 είπε

να πας να πλυνεις τη φετα και τις ελιες εσυ επειδη ο υπαλληλος δε μπορουσε να βαλει μασκα και να μας πεις πως το εκανες

Τι να πλύνω? Μάλλον ούτε εσύ διαβασες τι έγραψα. Είπα, ψυγεία που έχουν υπάλληλο να εξυπηρετεί έπρεπε να έχουν κλείσει. Φέτα και ελιές παίρνεις συσκευασμένα, χρειάζεσαι δλδ να σου βάλει κάποιος χύμα εν μέσω πανδημίας?

Επεξ/σία από gthe
  • Like 3
  • Thanks 1
  • Sad 1

Μόλις τώρα, gthe είπε

Τι να πλύνω? Μάλλον ούτε εσύ διαβασες τι έγραψα. Είπα, ψυγεία που έχουν υπάλληλο να εξυπηρετεί έπρεπε να έχουν κλείσει. Φέτα και ελιές παίρνεις συσκευασμένα, χρειάζεσαι δλδ να σου βάλει κάποιος χύμα εν μέσω πανδημίας?

Βλεπεις να ισχυουν αυτα που λες, ή νομιζεις οτι θα κατω να συζητησω για αυτα που θεωρεις οτι πρεπει να γινουν? Εγω μιλαω για αυτα που ισχυουν και δεν εφαρμοζονται και οτι υπαρχει το 1520  που μπορουμε να τηλεφωνησουμε για να συνετιστουν

Το ότι καμία σχολή  (πέραν του ανοικτού πανεπιστημίου) δεν έχει πει κάτι για την εξεταστική (τρόπος διεξαγωγής) και απλά ακούγεται ότι θα γίνει τον Ιούνη δεν είναι λίγο εκνευριστικπό; Δηλαδή δεν πρέπει να πουν επίσημα στους φοιτητές κάτι;

• Thanks 1

1. Οι χώρες με το μεγαλύτερο ποσοστό αύξησης κρουσμάτων εχθές:

Χώρα Αύξηση Κρούσματα

India 9% 46437
Ecuador 7% 31881
Russia 7% 145268
Bangladesh 7% 10143
Brazil 7% 108266
South Africa 6% 7220
Mexico 6% 23471

2. Ποσοστό αύξησης για τις χώρες με τα περισσότερα κρούσματα εχθές

Χώρα Κρούσματα Αύξηση

USA 1212835 2.1%
Spain 248301 0.5%
Italy 211938 0.6%
UK 190584 2.1%
France 169462 0.5%
Germany 166152 0.3%
Russia 145268 7.9%

3. Τα συνολικά κρούσματα ανήλθαν σε 3.643.271, αυξημένα κατά 79.582, και ποσοστό 2,23% (έναντι 2,36% προχθές και 2,45% την προηγουμένη)

Ο συνολικός αριθμός των θυμάτων ανήλθε σε 252.241, με 4.096 νέα θύματα και ποσοστό 1,65% (έναντι 1,42% προχθές και 2,4% την προηγουμένη)

Αναλυτικά οι λίστες:
https://grbusinessforum.com/forum/leitourgia-epixeirisis/korwnoϊos-kai-epixeiriseis/page/1000/1

• Thanks 3

32 λεπτά πριν, lactate είπε

Το ότι καμία σχολή  (πέραν του ανοικτού πανεπιστημίου) δεν έχει πει κάτι για την εξεταστική (τρόπος διεξαγωγής) και απλά ακούγεται ότι θα γίνει τον Ιούνη δεν είναι λίγο εκνευριστικπό; Δηλαδή δεν πρέπει να πουν επίσημα στους φοιτητές κάτι;

Σε σχέση με τις απανωτές καταλήψεις δεν είναι και τόσο κακό

• Like 1
  • Confused 1

Στις 4/5/2020 στις 1:46 ΜΜ, panosssss είπε

Το να είσαι με κολλητούς και ξαδέρφια είναι καραντίνα;

Δεν το 'ξερα αυτό, κάτσε να ξανανοίξω το λεξικό.

Το να είσαι με την γυναίκα σου και τους γονείς σου είναι καραντίνα?

Στις 4/5/2020 στις 1:41 ΜΜ, gordonas είπε

Αν πέρασες με κολλητούς την καραντίνα και αυτοί ήταν και με τις οικογένειες τους, απλά δεν ήσουν σε καραντίνα. Δεν την εφάρμοσες.

Το αν τα άτομα που πέρασα την καραντίνα είναι κολλητοί ή ξαδέρφια ή άλλος συνδυασμός, δεν έχει σημασία.

Την καραντίνα την πέρασα με 3 άτομα (με εμένα 4) που εννοείται κανείς δεν είχε επαφή με την οικογένειά του.

Εμείς λοιπόν που ζούσαμε στο ίδιο σπίτι και τρώγαμε στο ίδιο τραπέζι δεν μπορούμε να μπούμε μαζί στο ίδιο αμάξι διότι... ένας θεός ξέρει γιατί.

Και το ίδιο ισχύει για οικογένεια με 2 ή 3 ενήλικα παιδιά που κατά τα άλλα μένουν μαζί, αλλά θα αναγκαστούνε να πάνε κάπου με 2 διαφορετικά αυτοκίνητα μόνο και μόνο για να βρεθούν πάλι μαζί όταν θα φτάσουν στον προορισμό τους.

Παράλογο και καταπιεστικό μέτρο που παίζει να έχει και μηδενική συμβολή στον περιορισμό του ιού.

• Like 1

3 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε

Εμείς λοιπόν που ζούσαμε στο ίδιο σπίτι και τρώγαμε στο ίδιο τραπέζι δεν μπορούμε να μπούμε μαζί στο ίδιο αμάξι διότι... ένας θεός ξέρει γιατί.

Και το ίδιο ισχύει για οικογένεια με 2 ή 3 ενήλικα παιδιά που κατά τα άλλα μένουν μαζί, αλλά θα αναγκαστούνε να πάνε κάπου με 2 διαφορετικά αυτοκίνητα μόνο και μόνο για να βρεθούν πάλι μαζί όταν θα φτάσουν στον προορισμό τους.

Παράλογο και καταπιεστικό μέτρο που παίζει να έχει και μηδενική συμβολή στον περιορισμό του ιού.

δηλαδή αυτό περίμενες για να βγάλεις το συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει λογική στο όλο θέμα;

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, santac είπε

δηλαδή αυτό περίμενες για να βγάλεις το συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει λογική στο όλο θέμα;

Όχι, πολλά μέτρα ήταν παράλογα και εντός καραντίνας με την απαγόρευση κυκλοφορίας όπως ο περιορισμός ατόμων στο αμάξι που ούτε εκεί είχε νόημα.

Όπως επίσης και το ότι δεν μπορούσες να μπεις στο αμάξι να πας μια βόλτα μόνος σου να δεις τον ήλιο να ευχαριστηθείς.

Αλλά εκεί κάποιοι κάναμε υπομονή με το σκεπτικό ότι περιορίζεις τους 9 που θέλουν να πάνε βόλτα μόνοι τους για να πιάσεις και τον 10ο που θέλει να πάει σε κρυφό παρτάκι με άλλα δέκα άτομα.

Όμως η υπομονή σιγά σιγά εξαντλείται όταν πρόκειται για περιορισμούς που δεν έχουν καν αντίκτυπο στον σκοπό τους, πόσο μάλλον όταν τα κάνουν και χειρότερα

Επεξ/σία από cthulhucarbide
  • Like 2

13 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε

Το να είσαι με την γυναίκα σου και τους γονείς σου είναι καραντίνα?

Το αν τα άτομα που πέρασα την καραντίνα είναι κολλητοί ή ξαδέρφια ή άλλος συνδυασμός, δεν έχει σημασία.

Την καραντίνα την πέρασα με 3 άτομα (με εμένα 4) που εννοείται κανείς δεν είχε επαφή με την οικογένειά του.

Αφού δεν είχατε επαφή με άλλον, μια χαρά καραντίνα ήσασταν.

Δεν ξέρω ποιος είναι ο σκοπός του συγκεκριμένου περιορισμού. Υποθέτω, επειδή απευθύνεται στο σύνολο του πληθυσμού ότι το κάνουν για να είναι fool proof.

• Like 1

Πάντως με αυτά και μ'αυτά έχω καταντήσει να έχω μια σουπερ μικροβιοφοβική φίλη που απ'το πολύ πλύσιμο κλπ γέμισε τα χέρια της με πληγές, μια φίλη που μου ανακοίνωσε πως θα συνεχίσει την καραντίνα μόνη της (θα συνεχίσει να κάνει #stayhome ανευ λόγου) και έναν φίλο που μου σπάει τα νευρά επειδή δεν θέλει να μπει σε λεωφορείο να πάμε κάπου που θέλω να πάμε μαζί.

Ζήτω η τρέλα.

όπως είχα γράψει πάλι. πρέπει να υπάρχει λογική στα μέτρα γιατι η πολύ βλακεία κουράζει.

Αν εγώ πω 2-3 πράγματα λάθος στο 4ο που θα πω δε θα μου δώσουν σημασία κι ας είναι και σωστό.

Βγάζουν γενικές απαγορεύσεις για να είναι μέσα σε όλα. Ε δε γίνεται όμως έτσι

1 λεπτό πριν, Sanjuro είπε

Πάντως με αυτά και μ'αυτά έχω καταντήσει να έχω μια σουπερ μικροβιοφοβική φίλη που απ'το πολύ πλύσιμο κλπ γέμισε τα χέρια της με πληγές, μια φίλη που μου ανακοίνωσε πως θα συνεχίσει την καραντίνα μόνη της (θα συνεχίσει να κάνει #stayhome ανευ λόγου) και έναν φίλο που μου σπάει τα νευρά επειδή δεν θέλει να μπει σε λεωφορείο να πάμε κάπου που θέλω να πάμε μαζί.

Ζήτω η τρέλα.

καλύτερα να μη τον πάρεις μαζί σου γιατί θα σε πρήξει.

ας συνεχίσει την καραντίνα για όλη της τη ζωή. δικαίωμα της 

Μη λυπάσαι αν "χάνεις" τέτοια άτομα.

4 λεπτά πριν, gordonas είπε

Αφού δεν είχατε επαφή με άλλον, μια χαρά καραντίνα ήσασταν.

Δεν ξέρω ποιος είναι ο σκοπός του συγκεκριμένου περιορισμού. Υποθέτω, επειδή απευθύνεται στο σύνολο του πληθυσμού ότι το κάνουν για να είναι fool proof.

Δηλαδή?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...